Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2136263 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2136263

Odpowiedzi 3617

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
To jest taka opcja w grze, można ją ustawić w pliku ini albo w opcjach.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
A ja myślałem, że to tylko w modyfikacji, gdyż problem zaczyna się w 2.0. Poszukam w opcjach. Zaraz napiszę odpowiedź

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Na pewno głupie dla was pytanie, ale zrozumnie o modzie dowiedziałem się niedawno, a patrząc na date zamieszczenie "nieprofesionalnego" tłumaczenia było dawno. mam w sumie kilka pytań(nie złośćcie się). Gram w wersje 1.1 a mam też wersje 2.1 nie ma do niej spolszczenia? bo tylko ruskie hieroglify są?? i czy nekromanci są w obozie na bagnie?

A... no i jak już ktoś napisze o nowej wersji spolszczenia czy czegoś innego bardzo prosze o link oraz instrukcje instalacjii.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#2143 2012-03-28, 22:41(Ostatnia zmiana: 2012-03-28, 22:44)
Do nowej instalacji nie potrzeba instrukcji (z tego co pamiętam 90% to angielski). W Rosyjskim nie ma hieroglifów, jest cyrylica. Data PRO spolszczenia do 2.0 jest bardzo uzależniona od wersji UNI (na UNI na razie jest tylko pseudo-spolszczenie). 2.0 mało się różni w dialogach, questach etc. Większość spolszczenia do najnowszej wersji wystarczy przekopiować z spolszczenia (tego co robimy) od werski UNI. Które bagno masz na myśli? Ja pamiętam 2 bagna. Jedno z smokiem, drugie, to opuszczony obóz bractwa.

BTW
Nie, żeby mi przeszkadzało, ale poprawnie po Polsku nie mówi się "ruski", mówi się "rosyjski"(wyjątek - pierogi ruskie). Mimo wszystko "Rosyjski", po Rosyjsku czyta się: "Ruskij" (Русский)

Spoiler

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Instalacje brałem z tąd http://dimmell.com/forum/46-211-1. aktualna jest? czy czegoś nie wiem :huh:  ? wybacz ale ja nie bardzo wiem o co chodzi z tymi wersjami UNI, i jak mogę wsadzić to spolszczenie do 2.1 ? Łopatologicznie o ile można :)

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2145 2012-03-28, 22:53(Ostatnia zmiana: 2012-03-28, 23:11)
Wybacz, ale z tego co ty dałeś nawet Rosjan nic by się nic nie dowiedział. Strona nie istnieje(tekst po Rosyjsku).Instrukcje masz w 1. poście. W nowej instalce nie ma nic do wyjaśniania. Next... Next... itp. Wybierasz po prostu folder, oraz to co chcesz zainstalować. Wersja UNI to pierwsza wersja Rebalance - łatki do Returninga(wymganej do spolszczenia). W tej instalce masz tą wersje. Są też inne, ale spolszczenie działa narazie tylko z UNI. Z wersją 2.1 spolszczenie na wersje UNI nie zadziała.

Spoiler

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#2146 2012-03-28, 23:45(Ostatnia zmiana: 2012-03-29, 13:15)
Wybacz, ale z tego co ty dałeś nawet Rosjan nic by się nic nie dowiedział. Strona nie istnieje(tekst po Rosyjsku).Instrukcje masz w 1. poście. W nowej instalce nie ma nic do wyjaśniania. Next... Next... itp. Wybierasz po prostu folder, oraz to co chcesz zainstalować. Wersja UNI to pierwsza wersja Rebalance - łatki do Returninga(wymganej do spolszczenia). W tej instalce masz tą wersje. Są też inne, ale spolszczenie działa narazie tylko z UNI. Z wersją 2.1 spolszczenie na wersje UNI nie zadziała.

Strona istnieje i jest to dobra strona. tyle że twój przedmówca niepotrzebnie dopisał kropkę (nigdy nie wolno pisać kropki po wstawionym linku - albo autolink będzie błędny albo będzie trudno skopiować tekst bez kropki).

tak i ten link był w pierwszym poście napisany poprawnie.
proszę luk nie udzielaj złych podpowiedzi. ta stronka to oryginalne (ruskie) forum ReBalance, w którym mam dział którego jestem moderatorem, dotyczacy spolszczenia.

EDIT: tu jest ten adres poprawnie (bez kropki): http://dimmell.com/forum/46-211-1
sprawdziłem że wszystkie linki do dimmell.com w pierwszym poście są poprawne

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Tak racja, przepraszam dodałem kropkę na końcu. A i jak można to chciałbym się dowiedzieć, jak mogę dołączyć do nekromantów. Jak można to tak od początku podyktować :)

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Cały czas zapominam o znakach, ale to tylko jeden błąd. Mam nadzieje, że więcej błędów nie zrobiłem. Czy jeżeli pominiemy wątek z Opiekunami 7. rozdział będzie czymś się specjalnie różnił?

Spoiler

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
tak więc ponawiam prośbe, mógł by ktoś napisać u kogo i jak można dołączyć do nekromantów? i gdzie oni się znajdują.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Masz na myśli ogólnie gildie, czy awans na maga? Żeby zostać nowicjuszem u magów ciemności, podczas dialogu z Vatrasem musisz się spytać o inne gildie, potem pogadaj z Xardasem. Przez ok. 2 dni będzie się zastanawiał. Po tym czasie się zgodzi i zostaniesz jego nowicjuszem. W czasie czekania na decyzje możesz wykonywać questy, expić lub najzwyczajniej przespać.

Spoiler

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
no jakoś mi się udało, miałem 2 rękopisy oddać Xardasowi i oddałem(gram na kodach). teraz mam mały problem z jakąś księgą "doga do nikąd" czy jakoś tak. nie wiem z kąd moge ją wziąć

MarcinT

MarcinT

Użytkownicy
posty31
Propsy14
  • Użytkownicy
Nie wiecie przypadkiem ile rozdziałów jest w returningu?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nie wiecie przypadkiem ile rozdziałów jest w returningu?

Spoiler
Siedem

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
chyba znalazłem buga. Chodzi o Vatrasa... nie chce mi dać pisemka to Saturasa o to aby dał mi te ornamenty. Mimo iż mówiłem hagenowi o smokach (a on odpowiedział że muszę pomóc magom wody). jestem też w wodnym kręgu. Czyli, nie mam pisemka, nie moge przejść przez portal, i nie da rady dojść do 2giego rozdziału. Wie ktoś może jak to naprawić ?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
chyba znalazłem buga. Chodzi o Vatrasa... nie chce mi dać pisemka to Saturasa o to aby dał mi te ornamenty. Mimo iż mówiłem hagenowi o smokach (a on odpowiedział że muszę pomóc magom wody). jestem też w wodnym kręgu. Czyli, nie mam pisemka, nie moge przejść przez portal, i nie da rady dojść do 2giego rozdziału. Wie ktoś może jak to naprawić ?

Zagrać Jeszcze Raz Bez Kodów (TM) :P

na serio, wiele bugów występuje tylko na kodach, bo (prawie) nie da się zrobić takiej sytuacji "legalnie". (podejście dla moddera spoko, dla programisty niezbyt bo potem wyskakuje "Błąd NR 440356 - Sytuacja nie powinna nigdy wystąpić", lub gorsze "kfiatki", gdy jest błąd, który nie wystąpił w środowisku testowym, przykład autentyczny, tylko numeru z autentyku nie pamiętam, wyskakiwał w którymś programie przy błędzie sprzętowym w stylu bad sektor na dysku czy coś w ten deseń).

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam aktualnie jedno pytanie, kto mnie teraz będzie uczył skoro Xardasa już nie mam a jestem Nekromantą? może on gdzieś jest, sie schował czy cuś :D

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Nekromanta z górniczej doliny ew. Dagoth z Opiekunów jeśli wybrałeś ścieżkę mroku.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Nekromanta w górniczej dolinie ?. Jest ktoś taki ? A nawet jeśli to gdzie. I o jakiej ścieżce mroku mówisz? W którym rozdziale do owej można dołączyć??

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@ o jakiej ścieżce mroku mówisz?
Jak dołączysz do opiekunów możesz sobie wybrać domenę: Mrok (Beliar), Światłość (Innos), Woda (Adanos) lub Ziemia (Stonos). Stonos to taki bóg który zginął i dlatego się go nie czci (ładna historyjka w celu wprowadzenia nowego bóstwa :P).

0 użytkowników
Do góry