Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2387655 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2387655

Odpowiedzi 3617

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Treść tematu zostanie zmieniona dopiero wtedy kiedy wyjdzie lepsza wersja tłumaczenia. Po co czytać 100 stron? W sumie na większości są posty z zadaniami, itp. musisz chwilkę posiedzieć przy pierwszym poście i to ogarniesz jakoś.  :lol2:

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#2101 2012-03-21, 14:48(Ostatnia zmiana: 2012-03-21, 14:49)
Mi ogarnięcie pierwszego posta zajęło dużo czasu. Większość załapałem dopiero po zainsalowaniu wszystkiego,ale to było na starej instalce. Teraz masz nowy estetyczniejszy, oraz łatwiejszy program instalacyjny. Dzięki niemu możesz również zainstalować jeszcze: Slash'n Craft, Returning Rebalance 2. Jedyny plus starej wersji to system walki, ale to, tylko moje odczucie.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
nie jestem archeologiem (TM) ale jestem zbieraczem i nie lubię gdy coś ginie nawet jeśli wartość tego czegoś była wyłącznie historyczna. prawdopodobnie posortuję pierwszy post i wszystkie przestarzałe informacje umieszczę pod jednym spoilerem na szczycie którego zamieszczę napis przestarzałe o szerokości na cały panel forum.

obecnie wszystkie najważniejsze informacje są zawarte w FAQ i na stronie dimmell.com (strona ruska moda, dostałem dział po polsku do moderacji). FAQ jest pełne linków więc najpostszym sposobem przebrnięcia przez pierwszy post jest przeczytanie FAQ i kliknięcie w link pod opowiednim pytaniem.

jak będę miał czas to dodam mirrory plików (obecnie tylko RS i linki na ruskiej części forum), używając mirrorcreator - w ten sposób upewnię się że będa linki które nie wygasną - można robić 5 mirrorów na raz - jeśli trzeba założę 10 mirrorów (dwa użycia stronki)

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Najlepiej na hotfile, speedyshare, rapidshare i jeszcze jakiś jeden, bo te są najlepsze.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2104 2012-03-21, 20:17(Ostatnia zmiana: 2012-03-21, 20:33)
A co z Megauplad?  :D   :D  :D  :lol:  :lol:  :lol2:  :lol2:  :lol2:

@down
Dobra

Spoiler

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Chciałem to napisać, ale... Mniej emotnikonek.

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Jak chodzi o instalacje to masz nową instalkę wystarczy ściągnąć główny instarator i wgrać na gothic 2 NK i ppozniej spolszczenie a jeśli chodzi o starą instalacje to kilka stron temu opisałem co i jak tak więc nie trzeba przeglądać całego tematu tylko pierwszą strone i kilka ostatnich, a jeśli chodzi o zadania to co ja poradzę,że nie powstał specjalny dział i wszyscy piszą tutaj

Nomader

Nomader

Użytkownicy
posty7
Propsy33
  • Użytkownicy
Najlepiej na hotfile, speedyshare, rapidshare i jeszcze jakiś jeden, bo te są najlepsze.
Można jeszcze na mediafire, też dobry serwer.

frolczas

frolczas

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam,
mam takie małe pytanko do organizatorów spolszczenia. Ze względu na to że grałem już w returninga jakiś czas temu na spolszczeniu automatycznym (przy okazji jest to chyba najlepszy mod do gothica w jakiego grałem, a grałem w wiele) i to kilkoma gildiami to czy jest możliwość abyśmy dostali jakąś informację na temat postępów gdyż ostatnia oficjalna to wakacje 2011, a od tamtego czasu minął już prawie rok. Oczywiście nikogo ja tutaj nie chcę poganiać po prostu cierpliwie czekam już dość długo na wersję pro i lubię być na bierząco informowany:]. Jeśli nikt nie będzie chciał odpowiedzieć na moje pytanie to bardzo przepraszam za zaśmiecanie forum. Pozdrawiam.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@froloczas
źle czytasz newsa - został napisany po wakacjach
co oznacza że "najbliższe wakacje" to wakacje 2012

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Jak się zepniemy to może wcześniej :lol2:

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jak się zepniemy to może wcześniej :lol2:
Czyli nie tak prędko :lol2: (joke)

Spoiler

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Nieprawda. Damy radę, nie słuchać go!

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2113 2012-03-22, 20:45(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 20:48)
@Wszyscy pytający o date wydania spolszczenia

Zauważyłem pewnego buga:
Czasami po porwaniu Gritty nie ma jej tam gdzie powinna być. Raz jest raz nie.

Spoiler

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z uwagi na całkiem lub częściowo nie zrozumiałe teksty dialogów (czego bardzo nie lubię) za dużo w returninga nie pograłem, ale zobaczyłem wystarczająco, by wiedzieć, że po wydaniu pełnego spolszczenia ciężko będzie mnie od kompa odciągnąć  :lol:  Ale jedna rzecz mi się cholernie nie podoba. Ten cały fort paladynów prezentuje sie bardzo zacnie, ale jest jakieś 50 metrów od obozu bandytów  :ayfkm:  Co do cholery, boją się ich czy nie zauważyli? Mogli zrobić jakiś królewski posterunek tam gdzie rezyduje Dexter, a tego frajera wywalić gdzie indziej. Tak, wiem, to tylko Gothic. Ale i tak mi się to nie podoba. Ale za to mega pozytywnie zaskoczyła mnie ta wieża nad brzegiem morza  :blink:  No masakra, od razu zacząłem się zastanawiać a co tam jest, a czyje to, a co znajdę w środku, dodatkowo trudno dostępne wejście, którego musiałem trochę poszukać... No normalnie, jakbym pierwszy raz w gothica grał, twórcy rebalance wiedzą, co znaczy klimat gothic  :wink:

P.S. Ktoś z Was przeszedł to już w całości?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Niby racja, ale autorzy Returninga musieli by troche bardziej zaingerować w fabułe m.in. dialogii, oraz mape z kryjówką. Brak rekacji paladynów też można wytłumaczyć. Mają swoje rozkazy, a poza tym, tak jak mówiłeś: ci bandyci są dla nich słabi, więc po co ich atakować, skoro nie stanowią zagrożenia?

Spoiler

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Po prostu nie było miejsca na mapie dla paladyników. Cóż, to wiadome, że nowe lokacje w podstawowym świecie będą wszędzie powciskane. Nie wiem jak to tutaj wygląda, ale może kiedyś przyjdzie mi zagrać. x D

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2117 2012-03-22, 21:50(Ostatnia zmiana: 2012-03-22, 21:53)
Najbardziej lubię Khorinis, po przejęciu przez orków. Specjalnie cheatowałem, żeby zobaczyć jak to wygląda. (teraz przechdzę dla zabawy czyt. bez cheatów)

Spoiler

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po prostu nie było miejsca na mapie dla paladyników. Cóż, to wiadome, że nowe lokacje w podstawowym świecie będą wszędzie powciskane. Nie wiem jak to tutaj wygląda, ale może kiedyś przyjdzie mi zagrać. x D

Ok, faktycznie cały oddział paladynów ciężko byłoby wsadzić gdzie indziej, ale można było zmniejszyć bandę Dextera i wsadzić go gdzie indziej. Dla paladynów faktycznie, zagrożenia nie stanowili, ale dla zwykłych  mieszkańców, owszem. Ale dobra, po co się nad tym rozwodzić. W ch mi się podoba, że przywrócono lokacje znane z G1, czyli np. Obóz Bractwa i Wolną Kopalnię (tak przy okazji - są w tej kopalni jakieś questy czy tylko mięsko do nabicia xp?). Wreszcie koniec z kpiną z oryginalnego G2, gdzie cholerny drewniany płot odgradzał 1/4 kolonii i nic za nim nie było.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tam jest kryształ. Tylko nie pamiętam, czy dla Opiekunów, czy tego wiernego boga natury.

Spoiler

0 użytkowników
Do góry