Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2390276 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2390276

Odpowiedzi 3617

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czyli wygląda na to, że Gothic mnie kocha :lol2:  . Mi, żadne programy nie blokują. Mogę mieć jednocześnie włączone IE, Firefoxa, Ccleaner'a i działa jak zawsze. A tak a propo. Wiem, że jaja pełzacza można znaleźć tam gdzie jest pusta runa, a potem Sergio, ale jedno mnie zastanawia. Wszyscy piszą(w rosyjskim poradniku też), że można je kupić u Lutera. Gdy idę do kupca, on nie ma jaja pełzacza, a niezbyt dobrym pomysłem wydaje mi się walczyć z stadem pełzaczy w pierwszym rozdziale.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Kiedy wydacie nową wersję spolszczenia, będzie można bez problemu grać na savach z poprzedniej wersji?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam pytanie. Kiedy wydacie nową wersję spolszczenia, będzie można bez problemu grać na savach z poprzedniej wersji?
Prawdopodobnie tak. Jednak nie widzę sensu grać dalej, mając jakieś zadania za sobą, które nie rozumieliście. Fajnie zagrać od początku do końca rozumiejąc fabułę.:P

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No pewnie ;) Ale z tego, co czytałem, na wasze spolszczenie trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Jeśli do tego czasu nie skończę gry, ale zajdę już daleko, to trochę szkoda zaczynać wszystko od początku.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Nie sądzę. Na spolszczeniu będzie można grać "normalnie", a dodatkowo być może będą w przyszłości nowe wątki fabularne więc warto grać, choćby inną gildią.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile (mniej więcej oczywiście) został wydłużony w rebalance czas gry, w stosunku do czystej Nocy Kruka?

@edit :blink:  dafaq??? Ja już mam 100postów?! Cholera, gdzie ja to nawypisywałem?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
To zależy od "Pro" gracza.

Spoiler

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Mówisz Returning jako całość do NK? To będzie jakieś 2x tyle plus 1/4, czyli około 225% oryginalnej gry.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
pocztę mam na gmailu, taki sam login/nick jak tutaj, z gg prawie nie korzystam

czas gry? około 2 do 3 razy dłuższy niż zwykła noc kruka (może trochę więcej)

stare zapisy? na spolszczeniu do rebv1 będą działać stare zapisy (powinny), na spolszczeniu do rebv2.1 nie będą działać stare zapisy z rebv1 (większość pracy nad spolszczeniem do rebv2.1 to tak naprawdę praca nad spolszczeniem do rebv1, reszta to naniesienie paru zmian w naszym sposobie tłumaczenia), dla pewności sprawdźcie na dimmell.com (spolszczenie do rebv1 profesjonalne będzie z najnowszym fixem, auto jest z drugim albo trzecim bodajże)... wątpię by cokolowiek było przenośne między rebv1 i rebv2.1 - dla tłumacza dobrze pracującego to nie problem przenieść tłumaczenie jednak grze robi różnicę, gdyż to część wykonywalna skryptu bardzo się różni (przefiltrować i przekompilować jest łatwo, dodać parędziesiąt wzorców tłumaczenia do parustu tysięcy gotowych też, jednak duża zmiana w części wykonywalnej skryptu wymaga rozpoczęcia nowej gry)

PS: dopracowanie różnic między ReBv1 a ReBv2.1 i ReBSnC niewiele przedłuży naszą robotę, dlatego wydamy spolszczenie PRO do tych trzech głównych wersji jednocześnie. przypominam że spolszczenie AUTO jest gotowe tylko do ReBv1

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czym się różnią między sobą te wersje? Czy rebalancev1 nie jest starsza niż 2.1? Albo ten Slash'n Craft. Można gdzieś znaleźć opis różnic między nimi? Co do poziomu trudności, to z jednej strony dobrze, że go podnieśli, ale w niektórych aspektach przesadzili. Np. cena sprzedaży przedmiotów 10x niższa niż wartość ich kupna. No bez jaj  :ayfkm:  Po ubiciu 100 wilków, ze sprzedaży ich skór (jeśli nie pracuje się dla Bospera) mam żałosne 100 monet. Chyba, że w obozie myśliwych są lepsze ceny futer? Nie robiłem jeszcze żadnych zadań dla tych chłopaków. "Troszkę" też mnie zirytowało, gdy po nauczeniu się 20% walki 2H okazało się, że od teraz muszę za naukę wydawać tyle punktów, jakbym miał 30%. Ilość punktów zwiększa się tu co 20% czy jak to jest?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
po opis różnic odsyłam na dimmell.com
tak v1 jest starsza, ale była najnowsza kiedy rozpoczynaliśmy tłumaczenie PRO
z punktu widzenia naszego tłumacza jest prawie wszystko jedno którą z tych wersji tłumaczymy - wyniki pracy łatwo przenieść między wersjami (trzeba tylko skorygować kilkaset linijek które różnią się w dialogach), jednak z punktu widzenia gry to duża różnica - trzeba grać od nowa.
v2.1 to nowsza lepsza i trochę trudniejsza v1
SnC jest pod tym względem podobna do v2.1 ale jest całkowicie nowy sytem rozwoju postaci (SnC jest równoległa do v2.1)
wydane tłumaczenie PRO napewno będzie wspierać v1 i v2.1 i prawdopodobnie SnC (Slash and Craft)

jeśli chcesz sprzedawać skóry to powinieneś być czeladnikiem u bospera - teraz wreszcie jest różnica czyim czeladnikiem jesteś. u bospera łatwiej przeżyć niż u harada (mało stalowych prętów). zawsze masz myśliwców ale ciężko się do nich dostać bez zbroi myśliwskiej (daje ją nam Bosper gdy jesteśmy jego czeladnikiem) ale da się. Jeśli jesteś nekrem Xardas płaci za kości serca itp. ale bardzo mało (poprawione w v2.1)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zaktualizuj forum tam bo jest... nic.

Rok 2011
- tłumaczenie automatyczne do Rebalance v1 wykonane, jest kiepskiej jakości ale jest dowodem że nasz sposób tłumaczenia działa
- tłumaczenie "profesjonalne" jest ukończone w ponad połowie [rebalance v1], jest nadzieja że szybko po ukończeniu go szybko uda się wykonać wersję zgodną z rebalance v2.1 i Slash'n'Craft, dzięki łatwej migracji tekstów już przetłumaczonych
- tłumaczenie "profesjonalne" do [rebalance v1] prawdopodobnie nie zostanie ukończone przed końcem wakacji

Chyba juz wiecej niz polowa ukonczone? I z tego co wiem to wakacje 2011 minely a moda jeszcze nie ma.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mod jest. Spolszczenia PRO jeszcze nia ma.

Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No tak, o to mi chodzilo. O moda spalszczającego.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Tak, ponad połowa moda została spolszczona, ale też nikt nie mówił, że polonizacja wyjdzie na wakacje 2011. :ok:

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Eee... Dlaczego w 2 rozmowie z Dagothem, padają określenia takie jak Nazgul czy Haradrim???  :lol:  Czasem się komuś uniwersum nie pomyliło?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
To chyba uroda Returninga...
Nazgul to jest jakiś ważny demon albo upiór
Haradrim to będzie ktoś w związku z historią "Opiekunów" albo Jarkendaru... dokładnie nie wiem

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Czyli wygląda na to, że Gothic mnie kocha :lol2:  . Mi, żadne programy nie blokują. Mogę mieć jednocześnie włączone IE, Firefoxa, Ccleaner#msg1024834a i działa jak zawsze. A tak a propo. Wiem, że jaja pełzacza można znaleźć tam gdzie jest pusta runa, a potem Sergio, ale jedno mnie zastanawia. Wszyscy piszą(w rosyjskim poradniku też), że można je kupić u Lutera. Gdy idę do kupca, on nie ma jaja pełzacza, a niezbyt dobrym pomysłem wydaje mi się walczyć z stadem pełzaczy w pierwszym rozdziale.

Odpowie ktoś na to pytanie?

Spoiler

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Mam pytanie co się bardziej opłaca zabić tego demona od szponu czy umieścić go w mieczu???

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie co się bardziej opłaca zabić tego demona od szponu czy umieścić go w mieczu???
Witam mam takie pytanie. Zrobi ktoś w końcu w tym temacie porządek żeby było czysto i przejrzyście, jak co pobrać i zainstalować...?
Nie każdy nowy zainteresowany modem bedzie czytał ponad sto stron zeby coś znaleść...
Zgóry dziękuje.

0 użytkowników
Do góry