Witam !
Chciałbym opisać swój problem, czytałem wcześniejsze strony w temacie BUGI i widzę, że niektórzy mają podobnie:
Kupiłem ostatnio gre z serii Extra klasyka Gotic 1 i G2 z NK. Wszystko ładnie, pięknie dwójka działa bardzo dobrze przeszedłem całą, ale problem zaczął sie z G1 <kupiłem kiedyś ową grę, bo była w czasopiśmie komputerowym, także już grałem w nią> No ale do rzeczy...
Nie chciałem w koło przechodzic G1 skoro wczesniej tą gre znałem jak własną kieszeń, dowiedziałem sie o modzie Mroczne tajemnice, zainstalowałem wszystko pięknie działa, dodałem nowe patche i gitara. Problem sie zaczął w momencie zapisu gry.
Zapisałem, wyszedłęm, przyszedłem, odpaliłem i w momencie kiedy było 3/4 czerwonego paska ładującego wystapił błąd z komunikatem "D: MDL: zModel(zCModelProto::Load3DSMAXAsc) : ASC not found: KEILER_BODY.ASC". Gra pojawiła mi się w okienku chociaż gram na full ekranie.
przeinstalowałem grę <<to samo>> napisałem do grupy poziomkaŻ << napisali mi, iż nowy patch usunie owy błąd>> zainstalowałem więc grę z gazetki i stworzyłem 3 save game
w 1 używałem maxymalnej liczby kodów po czym zapisalem
w 2 użyłem tylko kodu na latanie i teleportacje
w 3 nie używałem niczego
Wnioski :
-1 działa o dziwo dobrze !! ładuje sie normalnie wchodzi i jest git, ale co za przyjemność grania "Bogiem"
-2 error
-3 error
<co najlepsze w każdym jest taka sama wiadomość>
W czym leży problem ?? Być może ktoś miał juz z Was taki błąd i umiał go rozwiązać. Muszę jednak powiedzieć, iż owy problem pojawia się dopiero po 10 minutach gry najczęściej, lub po zabiciu jakiegokolwiek potwora... Wyskakuje mi też podobny błąd blisko obozowiska Orków.
Umieszam linka z screenem błędu
http://img99.imageshack.us/my.php?image=got1wr6.jpg