Pytania i problemy techniczne 285198 337

O temacie

Autor luke

Zaczęty 13.02.2008 roku

Wyświetleń 285198

Odpowiedzi 337

Szkodnik
  • Gość
Houston - zainstaluj najpierw wersję 1.0 potem 1.1 nastepnie 1.2 i na końcu patch 1.3. Ja dzięki temu uniknąłem wywalania do windy.
A o to link do wszystkich patchy - http://poziomkaz.pl/index.php?link=download    lub
http://themodders.org/index.php?showtopic=129
Wiem, że wszędzie pisze żeby zainstalować wersje 1.01 a na to 1.03, ale ja tak robiłem i miałem błędy. Wiec zrób tak jak ci napisałem....spróbować nie zaszkodzi.

Houston
  • Gość

Houston
Gość

Pytania i problemy techniczne
#101 2008-07-03, 15:35(Ostatnia zmiana: 2008-07-03, 15:36)
myslisz ze pomoze?
wszystko co napisalem w tamtym poscie (np nie ma nazw)
bylo po tym jak zatlukl mnie podejrzany typ czy jakos tak
mam all patche....

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli chodzi o napisy to włącz w menu gry.

Houston
  • Gość
>.<
co z tego
som wlaczone
ale nic sie nie da robic kapujesz!!!!!!???????
wylaczaja sie jak mnie stlucze podejrzany typ i przez to nic nie da sie robic z interakcija-gadac itp
no i jak gada do mnie jakas postac (nowa) lub stara z dorobionym tekstem to nie slychac tego co mowi...
z tym nieslyszeniem co mowi nowa postac jest juz jak mnie nawet tp nie pobije...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To że nie słyszysz tego, co mówi nowa postać, to dlatego że nie ma dubbingu.

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
Cytat: Houston link=topic=2423.msg21193#msg21193 date=Jul 3 2008, 13:51\'
>.<
co z tego
som wlaczone
ale nic sie nie da robic kapujesz!!!!!!???????
wylaczaja sie jak mnie stlucze podejrzany typ i przez to nic nie da sie robic z interakcija-gadac itp
no i jak gada do mnie jakas postac (nowa) lub stara z dorobionym tekstem to nie slychac tego co mowi...
z tym nieslyszeniem co mowi nowa postac jest juz jak mnie nawet tp nie pobije...

Wejdź w marvina (wchodzisz w statystyki, wpisujesz: marvin, wychodzisz ze statystyk) i wciśnij F8.

Houston
  • Gość

Houston
Gość

#106 2008-07-03, 18:20(Ostatnia zmiana: 2008-12-26, 13:26)
hm znam ten kod ale nie probowalem
ale nie fair to mnie wtedy uleczy!

---

Ok.
A co z tym ze npc jak mowia to glosu nie maja?

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
Adanos już napisał, że jeszcze nie został nagrany dubbing, więc żadna postać nie mówi, pojawiają się jedynie napisy, będziesz musiał się do tego przyzwyczaić, albo czekać na wydanie dubbingu.

Houston
  • Gość
juz przywyklem :>

Revu
  • Gość
Witam !

Chciałbym opisać swój problem, czytałem wcześniejsze strony w temacie BUGI i widzę, że niektórzy mają podobnie:
Kupiłem ostatnio gre z serii Extra klasyka Gotic 1 i G2 z NK. Wszystko ładnie, pięknie dwójka działa bardzo dobrze przeszedłem całą, ale problem zaczął sie z G1 <kupiłem kiedyś ową grę, bo była w czasopiśmie komputerowym, także już grałem w nią> No ale do rzeczy...

Nie chciałem w koło przechodzic G1 skoro wczesniej tą gre znałem jak własną kieszeń, dowiedziałem sie o modzie Mroczne tajemnice, zainstalowałem wszystko pięknie działa, dodałem nowe patche i gitara. Problem sie zaczął w momencie zapisu gry.

Zapisałem, wyszedłęm, przyszedłem, odpaliłem i w momencie kiedy było 3/4 czerwonego paska ładującego wystapił błąd z komunikatem "D: MDL: zModel(zCModelProto::Load3DSMAXAsc) : ASC not found: KEILER_BODY.ASC". Gra pojawiła mi się w okienku chociaż gram na full ekranie.

przeinstalowałem grę <<to samo>> napisałem do grupy poziomkaŻ << napisali mi, iż nowy patch usunie owy błąd>> zainstalowałem więc grę z gazetki i stworzyłem 3 save game

w 1 używałem maxymalnej liczby kodów po czym zapisalem

w 2 użyłem tylko kodu na latanie i teleportacje

w 3 nie używałem niczego

Wnioski :

-1 działa o dziwo dobrze !! ładuje sie normalnie wchodzi i jest git, ale co za przyjemność grania "Bogiem"
-2 error
-3 error
<co najlepsze w każdym jest taka sama wiadomość>
W czym leży problem ?? Być może ktoś miał juz z Was taki błąd i umiał go rozwiązać. Muszę jednak powiedzieć, iż owy problem pojawia się dopiero po 10 minutach gry najczęściej, lub po zabiciu jakiegokolwiek potwora... Wyskakuje mi też podobny błąd blisko obozowiska Orków.

Umieszam linka z screenem błędu

http://img99.imageshack.us/my.php?image=got1wr6.jpg

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Wydaje mi się, że rozwiązaniem byłoby wyciągnięcie tego pliku z Gothic 2 i wsadzenie go do Gothic 1.

Revu
  • Gość
Cytat: Dekster17 link=topic=2741.msg23613#msg23613 date=Jul 19 2008, 15:34\'
Wydaje mi się, że rozwiązaniem byłoby wyciągnięcie tego pliku z Gothic 2 i wsadzenie go do Gothic 1.

rozumiem można spróbować tylko jaką nazwę i co to ma być za plik ?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
KEILER_BODY.ASC

<_<

Revu
  • Gość

Revu
Gość

#113 2008-07-19, 16:43(Ostatnia zmiana: 2008-07-19, 16:47)
:D  poszukam go

być może coś da? <_<

[edit]

Nie mam takowego pliku w G2 :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No raczej, musisz go wyciągnąć z plików przez program GothicSourcer, raz mi się udało to zrobić, ale tylko RAZ.

Revu
  • Gość

Revu
Gość

#115 2008-07-19, 17:18(Ostatnia zmiana: 2008-07-19, 18:46)
Łoooo :o

gdzie taki program mogę sobie zassać ? Jak masz linka to podaj  ;)  chyba, że jest gdzieś na forum ? :)  ciężko będzie ...

-----------------------------

thx za link z plikiem

teraz mam inny problem : jak mam ten plik wyjąć xD

szczepan

szczepan

Użytkownicy
posty76
  • Użytkownicy
zainstaluj GMDK

Revu
  • Gość
Cytat: szczepan link=topic=2741.msg23657#msg23657 date=Jul 19 2008, 19:27\'
zainstaluj GMDK
a cóż to :D  ?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Gothic Mod Developmentkit.

Na worldofgothic.de można to znaleźć.

Revu
  • Gość

Revu
Gość

#119 2008-07-20, 15:20(Ostatnia zmiana: 2008-07-20, 18:58)
już go znalazłem właśnie na owej stronie... tylko jest jeden feler... wyskakuje mi dziwny komunikat, przez który nie mogę go ściągnąć ...

[edit]

dobra mam, przeinstaluje wszystko

czy zostawić sobie zapisane stany gry ??

[edit]

I jeszcze jedna sprawa, gdzie mam wkleić te foldery ?? W ogóle jak ja mam to tam wgrać :D  ???

[edit]

Wgrałem po swojemu... zacząłem od instalacji G1 potem GMDK << pliki, które były w folderze gotic przekopiowałem>> potem MT v. 1.00 , MT v 1.01 / patch 1.01 /1.02/1.03, zainstalowałem PlayerKit, zmieniłem w jednym pliku tak jak czytałem w dziale Download, zmieniłem rozdzielczość i... to samo nawet bez użycia kodów

Widocznie bd musiał poczekać na patch 1.04

0 użytkowników
Do góry