GS i "tajny" dział tM 32759 112

O temacie

Autor Macrentofeth

Zaczęty 18.08.2009 roku

Wyświetleń 32759

Odpowiedzi 112

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
dział o modach powinien zawierać autorskie publikacje gdyż to jest najbardziej pożądane przez graczy a nie poradniki o tym jak modyfikować grę.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Częściowo tak, ale patrząc np. na ten dział http://www.worldofgothic.de/modifikation/ można stwierdzić inaczej. Tutaj są informacje i o tym i o tym.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
bo niemcy nie mają odpowiednika themodders i w zasadzie jedną liczącą się stroną jest wog gdzie się wszystko rozwinęło. w zasadzie gdyby nie głupota i arogancja gsu to zapewne od początku tam miało by miejsce swoiste centrum moddingu.

Kazzmir
  • Gość
thoro, czemu poprostu nie założymy portalu, uniezależnimy się od marud którym się wydaje że my coś musimy a oni będą leżeć i pachnieć?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
thoro, czemu poprostu nie założymy portalu, uniezależnimy się od marud którym się wydaje że my coś musimy a oni będą leżeć i pachnieć?

pomysł stary jak świat niemniej można podyskutować:
http://themodders.org/index.php?showtopic=6916

Kazzmir
  • Gość
wiesz, że nie o to chodzi. chodzi o to żeby dać do zrozumienia wszystkim chętnym z zewnątrz że my robimy mody, oni o nich piszą. nie rozumiem czemu portal gs tego nie rozumie.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#86 2009-08-19, 15:31(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 15:32)
Bo ja wiem. Jakoś nie widzę problemu w sumie, żeby:
- znalazł się ochotnik, który chciałby współpracować z geesem. Mógłby pisać dla nich newsy, które by moderowali, lub podrzucał info do sensownych informacji. Ta osoba powinna mieć wgląd w tajne działy grup zainteresowanych taką współpracą, każda z grup przygotowywała by jakieś tam materiały do publikacji.
- stworzyć temat, w którym można by ustalić harmonogram takiej pracy, czyli. jakie artykuły, kiedy i kiedy jakiś tam wywiad i z którą grupą, może jakiś artykuł o czymś dotyczącym modowania.
- lista tutków jest, więc to najmniejszy problem.

Tylko w sumie wszelkie tematy dotyczące tej sekcji powinny raczej na tym forum istnień bo:
- na gees mało kto zagląda z osób co mają pojęcie o moddingu na tm
- tutaj szybciej można otrzymać kompetentną informację
- tutaj zajmujemy się przede wszystkim moddingiem.

Czyli na geesie info, na tm strona robocza.

Oczywiście nic na siłę bo to mija się z celem, ale moim zdaniem dodatkowa promocja nikomu nie zaszkodzi, a gees też na tym skorzysta.

Co do naszego portalu kazz to już to przerabialiśmy ze 2 razy, czego jedynym owocem został gothicmods Lorda.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#87 2009-08-19, 15:40(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 15:44)
znalazł się ochotnik, który chciałby współpracować z geesem. Mógłby pisać dla nich newsy, które by moderowali, lub podrzucał info do sensownych informacji.

aha, to jeszcze mamy dostarczyć murzyna, który dodatkowo napisze za nich newsy na rzecz dobra ich portalu. w końcu redakcja ma dwie lewe ręce i od nich absolutnie nikt nie może tego robić bo scena gry jest tak dynamiczna, że pisanie artykułów typu "jaskinia pod monterą" pochłania ich całkowicie.

Ta osoba powinna mieć wgląd w tajne działy grup zainteresowanych taką współpracą

W jakim celu? Oczywiście, kompetentna osoba ale Sher ja już mam serdecznie dosyć tych "kompetentnych osób", którym dajesz lizaka o nazwie "zaufanie" a następnie rozgadują prywatnie bądź w formie spekulacji czego to tam nie ma i jak to The Modders kłamie. Ostatnio z resztą mieliśmy przykład takich "sprawdzonych informacji" z ust Serailaa a i z rozmów z gg wiem, że nie jest to jedyny przypadek kiedy osoba mająca dostęp do naszego działu (bądź innej grupy) następnie pruje się po ludziach wygadując jakieś pierdoły bądź poufne informacje.

- stworzyć temat, w którym można by ustalić harmonogram takiej pracy, czyli. jakie artykuły, kiedy i kiedy jakiś tam wywiad i z którą grupą, może jakiś artykuł o czymś dotyczącym modowania.

A nie lepiej stworzyć dział, jak mówię po raz trzeci poświęcony takiej współpracy? Niech korzystają na tym wszyscy zainteresowani włącznie z redakcjami innych portali a nie tylko gs.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
1. Ochotnik. Thoro być może ktoś od nas chciałby pisać artykuły, nikt nie mówi o murzynach.
2. Ja miałem i nie rozgadywałem, ba motywowałem co niektóre teamy do pracy :)  Może jakiś admin.
3. Ok.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Może jakiś admin.

Nie admin tylko członkowie grup, którzy z nami współpracowali. Osobiście wypierdolił bym te osoby dożywotnio z forum bo to zwykłe skurwysyństwo ale mam dosyć sytuacji typu Traffix gdzie zrzucano na mnie błędy innej osoby nie znając sytuacji. Wszystko pozostaje w kwestii naszych osobistych zasad i moralności.

Kazzmir
  • Gość
shergar thoro dobrze mówi. nie ma nikogo w pełni obietywnego, może z paroma wyjątkami, ale to nie powód żeby ich kłopotać. każdy zainteresowany szef zespołu niech się kontaktuje z dowolnym portalem, tm nie potrzebuje osoby która by robiła to w ich imieniu, jeszcze będąc posądzana o nieobiektywizm i brak sumienności. nikt tego nie zrobi lepiej poza zainteresowanymi osobami. nawet ja bym się do tego nie nadawał, nie dlatego że brakuje mi obiektywizmu ale czasu. osoba która by miała odpowiadać za coś takiego musiała by wiedzieć wszystko o wszystkim, są tacy?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie chodziło mi o "przeniesienie" tylko o wzbogacenie tego działu, który ma być traktowany na równi z działami G1, G2 etc, w widocznym miejscu, a nie gdzieś w zaciszu lub na samym dole strony. Dlatego skoro ma on istnieć to musi "coś" zawierać. Myślałem o czymś takim jak tutaj: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=43, tylko z większym wyróżnieniem źródła niż dopisek z linkiem na końcu artykułu.

W zasadzie wszystko zostało już powiedziane, więc nie ma sensu, abym produkował się postem na stronę a4. Odniosę się jedynie to tej wiadomości Macrentofetha. I piszę to z powodu irytacji, której powód podam później.
Dlaczego nie poskarżyliście się Tawernie? Czy link do źródła nie jest na GS#msgote author=Macrentofeth link=topic=6902.msg61756#msg61756 date=1250696809]Nie chodziło mi o "przeniesienie" tylko o wzbogacenie tego działu, który ma być traktowany na równi z działami G1, G2 etc, w widocznym miejscu, a nie gdzieś w zaciszu lub na samym dole strony. Dlatego skoro ma on istnieć to musi "coś" zawierać. Myślałem o czymś takim jak tutaj: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=43, tylko z większym wyróżnieniem źródła niż dopisek z linkiem na końcu artykułu.[/quote]

W zasadzie wszystko zostało już powiedziane, więc nie ma sensu, abym produkował się postem na stronę a4. Odniosę się jedynie to tej wiadomości Macrentofetha. I piszę to z powodu irytacji, której powód podam później.
Dlaczego nie poskarżyliście się Tawernie? Czy link do źródła nie jest na GSie grzechem? Jeśli nie, to dlaczego otrzymałem (pierwsze, reszta była równie paradoksalna) ostrzeżenie za pomoc UŻYTKOWNIKOWI GOTHIC SITE na forum GS podając przy tym źródło moich informacji? Może powinniście poprosić o zbanowanie tawernianego konta autora solucji? Po prostu nie mogłem się powstrzymać.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Dlaczego nie poskarżyliście się Tawernie? Czy link do źródła nie jest na GS'ie grzechem?

O ile wiem, swego czasu pytali się czy mogą skopiować tą solucję.

Jeśli nie, to dlaczego otrzymałem (pierwsze, reszta była równie paradoksalna) ostrzeżenie za pomoc UŻYTKOWNIKOWI GOTHIC SITE na forum GS podając przy tym źródło moich informacji?

Podaj link do profilu na forum. Poza tym gdy ja założyłem temat na forum Tawerny o Multiplayer Arena i podałem link do tematu na forum GS jako źródło przekopiowanego tekstu i topic do oficjalnej dyskusji zostałem potraktowany ostrzeżeniem: "teraz ostrzeżenie, następnym razem ban."

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

GS i "tajny" dział tM
#93 2009-08-19, 18:38(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 18:40)
http://forum.gothic.phx.pl/member.php?u=27450

Poza tym gdy ja założyłem temat na forum Tawerny o Multiplayer Arena i podałem link do tematu na forum GS jako źródło przekopiowanego tekstu i topic do oficjalnej dyskusji zostałem potraktowany ostrzeżeniem: "teraz ostrzeżenie, następnym razem ban."
A co mnie obchodzi Tawerna?

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Heh, teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej. Otrzymałeś ostrzeżenie za "Niechciane reklamy", bo łamał on pkt. regulaminu "Na forum obowiązuje całkowity zakaz reklamowania stron i forów internetowych spoza zasobów Wortalu Phoenix". Następny ost był za "wielki cytat", ale teraz za to ostrzeżeń nie ma, chyba, że ktoś naprawdę przesadza z cytatami. Z drugiej strony nie zrobiłeś nic złego, ale akurat Rabittous to specyficzny moderator. Ale w każdym razie było to dość dawno temu także zapewniam Cię, możesz wracać  :) .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Heh, teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej. Otrzymałeś ostrzeżenie za "Niechciane reklamy", bo łamał on pkt. regulaminu "Na forum obowiązuje całkowity zakaz reklamowania stron i forów internetowych spoza zasobów Wortalu Phoenix"

co jest idiotyzmem i aktem godnym najlepszych pomysłów stalina.
nie wiem jakim trzeba być idiotą aby karać pod pozorem "reklamy" tych co podali link do pomocnej treści.
później się dziwicie, że każdy uważa wasze forum za forum milicyjne z uprzywilejowanym kołem wzajemnej adoracji gdzie są równi i równiejsi np: http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=22630 i nie jest to jakiś niechlubny wyjątek. najpierw należałoby się zastanowić dlaczego większość osób z themodders jak i innych portali traktuje was z rezerwą czy nawet zwyczajnie was nie lubi a następnie pisać jakieś bzdury "gs numerem 1, pamiętajcie".

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu

serail

GS i "tajny" dział tM
#96 2009-08-19, 19:53(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 19:58)
Oczywiście aby było łatwiej wam, tawernie oraz innym redakcjom powinniśmy utworzyć dział Public Relations czy coś w podobnym stylu i tam zamieszczać wszystkie newsy i materiały które mają iść "w świat" tak abyście nie musieli regularnie obskakiwać całego forum w poszukiwaniu tych nowinek.
Ależ Thoro, jeśli komuś zależy, to kilka te kilka działów raz na kilka dni przeczyta i sklei coś z informacji tam zawartych. Nie jest to wyczerpująca praca i byle jaki redaktor napisał by tego newsa. Zresztą, swoistym działem PR jest kategoria "modding Gothica", tam jest wszystko. :)
Nie chodziło mi o "przeniesienie" tylko o wzbogacenie tego działu, który ma być traktowany na równi z działami G1, G2 etc, w widocznym miejscu, a nie gdzieś w zaciszu lub na samym dole strony. Dlatego skoro ma on istnieć to musi "coś" zawierać. Myślałem o czymś takim jak tutaj: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=43, tylko z większym wyróżnieniem źródła niż dopisek z linkiem na końcu artykułu.
Z tego co się orientuję, to Tawerna jeszcze w tym roku, ba, ponoć jeszcze przed końcem wakacji powstanie z nowym CMS-em. Tam modyfikacje będą pełniły ważną rolę. Tak przynajmniej twierdzą admini.

Moje portfolio

Kazzmir
  • Gość
to ja prosze o odbanowanie mojego konta. ja nie banowałem nigdy nikogo od was. a dostałem bana bo mnie advo nie lubi, czy to dostateczny powód?

http://forum.gothic.phx.pl/member.php?u=3492

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Heh, teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej. Otrzymałeś ostrzeżenie za "Niechciane reklamy", bo łamał on pkt. regulaminu "Na forum obowiązuje całkowity zakaz reklamowania stron i forów internetowych spoza zasobów Wortalu Phoenix".
Mimo, iż Thoro nie darzy mnie sympatią (czemu mu się nie dziwię, jak i innym mającym o mnie podobne zdanie), jak coraz częściej wygłosił swoją opinię zupełnie identyczną co do mojej. Ponownie nie ma więc sensu, abym pisał to samo.

Następny ost był za "wielki cytat", ale teraz za to ostrzeżeń nie ma, chyba, że ktoś naprawdę przesadza z cytatami.
Dobrze, że zostało to zmienione. Poza tym (jak mi tłumaczył Rabitt) warn był wystawiony z powodu cytowania wiadomości znajdującej się nad moim postem, a nie za wielkość cytatu. W każdym razie-moim zdaniem i tak zrobiłem słusznie, bo niecytowanie fragmentów, do których się odnosi, tworzy chaos.

Z drugiej strony nie zrobiłeś nic złego, ale akurat Rabittous to specyficzny moderator.
Zauważyłem po wymianie paru prywatnych wiadomości  :lol2:  

Ale w każdym razie było to dość dawno temu także zapewniam Cię, możesz wracać  ;) .
Zasadniczo nie ma do czego wracać. Gra ma już tyle lat, że wszystko na jej temat zostało już powiedziane. I tutaj nasuwa się nawiązanie do jeszcze jednego mojego ostrzeżenia, o którym nie wspomniałeś. Chciałem pomóc komuś, kto założył temat z prośbą. Niestety taki temat już był, więc otrzymałem ostra. Jaki jest więc sens pisania? Skoro tematy nie mogą się powtarzać, to za przeproszeniem dupa-bo przecież wszystko już było. Wynika z tego, że za każdego posta mogę otrzymać ostrzeżenie. Parę razy się tu powtórzyłem i pokręciłem w kółko, tak więc przepraszam jeśli ktoś będzie męczył się ze zrozumieniem tej części posta. Ach, byłbym zapomniał. Faktycznie, próbowałem wrócić na GS pół roku temu. Nawet ośmieliłem się napisać na sb. W zamian dostałem odpowiedź "Wypierdalaj stąd", a kilka osób zaczęło się z tego śmiać. Bez przesady.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
to ja prosze o odbanowanie mojego konta.

Odbanowałem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry