Wsparcie ze strony mediów 32028 130

O temacie

Autor

Zaczęty 24.03.2009 roku

Wyświetleń 32028

Odpowiedzi 130

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wsparcie ze strony mediów
2009-03-25, 00:32(Ostatnia zmiana: 2009-04-03, 14:49)
Wielu (słusznie) skarży się na zlewczy stosunek portali o Gothic, które z łaską napominają o Waszych modach nie wspominając już o jakiej kolwiek większej promocji. Prosiłbym modderów aby napisali swoje oczekiwania względem takich serwisów. Proszę również o poważne potraktowanie tematu, gdyż będzie to traktowane jako Wasze stanowisko przy ewentualnych rozmowach.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Łatwiejszy dostęp do tematów o modyfikacjach, pisanie newsów na stronie, jakieś akcje zachęcające zwykłych szarych użytkowników do gry w mody. Jak już mówiłem dział modyfikacje wyeksponowany, na równi z działami gothic1, gothic2, bo jak zauważyłem na niektórych forach to dział " modyfikacje" jest schowany i trudno dostępny.
Oczywiście twórcy serwisów sami powinni wypytywać się o postępy prac na m, a nie my dawać im wszystko na tacy.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie traktowanie mniejszych modów, jak nic nie znaczące gówno.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ja oczekiwałbym od nich nieco bardziej profesjonalnego podejścia do sprawy, bo czasami to aż żal się robi.
Jak już Thoro czasem wspominał, boli szczególnie to, że redaktorzy takowych serwisów nie potrafią dotrzeć sami do istotnych informacji. Bez błagania o news o czymśtam, możemy sobie pomarzyć że sami wejdą choćby na tM czy na oficjalną stronę modyfikacji i zdobędą potrzebne informacje i napiszą newsa.
To bardzo rażące, w szczególności że nie wszyscy fani modów siedzą tutaj, na theModders i wielu z graczy nie wie tak na prawdę jakie mody są tworzone.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: Damianx link=topic=5504.msg47318#msg47318 date=Mar 25 2009, 08:53 AM\'
Łatwiejszy dostęp do tematów o modyfikacjach, pisanie newsów na stronie, jakieś akcje zachęcające zwykłych szarych użytkowników do gry w mody. Jak już mówiłem dział modyfikacje wyeksponowany, na równi z działami gothic1, gothic2, bo jak zauważyłem na niektórych forach to dział " modyfikacje" jest schowany i trudno dostępny.
Oczywiście twórcy serwisów sami powinni wypytywać się o postępy prac na m, a nie my dawać im wszystko na tacy.

Zgadzam się, skoro "Modyfikacje" są w poddziałach na samym dole strony w dodatku znajdują się tam zupełnie nieaktualne informacje albo w ogole ich nie ma to co to za "oficjalny serwis o grach z serii gothic" ?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#5 2009-03-25, 15:57(Ostatnia zmiana: 2009-03-25, 15:58)
[...]To bardzo rażące, w szczególności że nie wszyscy fani modów siedzą tutaj, na theModders i wielu z graczy nie wie tak na prawdę jakie mody są tworzone.
Zacznijmy od tego, że niewielu graczy wie, że coś takiego jak "modyfikacje" istnieje. Sam trafiłem na to przez przypadek, a nie było łatwo ;)  

Żeby dowiedzieć się coś o modach, czasem trzeba się dosyć wysilić, oczywiście mowa tu, gdy przebywamy na GS czy coś takiego.

A jak ktoś już trafi w taki dział, a tam znajduje się kilka modyfikacji po niemiecku i jakieś podmiany nieba, to kto się tym zainteresuje?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Popatrzyłem na kilka znanych mi serwisów: TG, GS, gothic.org.pl, poziomkaz.pl. W zasadzie wszystkie mają aktualne newsy. (BTW zna ktoś jeszcze jakieś inne portale?). Właściwie to czego od innych(od portali) mamy oczekiwać? Czy to nie nam powinno zależeć na reklamie?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Adanos, tylko zapytaj czy te niby aktualne newsy by tam były, gdybyś nie męczył dupy redaktorom żeby w końcu dodali.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#8 2009-03-25, 20:31(Ostatnia zmiana: 2009-03-25, 20:33)
Cytat: Buła\'
i wielu z graczy nie wie tak na prawdę jakie mody są tworzone.
Cytat: Veq\'
Zacznijmy od tego, że niewielu graczy wie, że coś takiego jak "modyfikacje" istnieje
Około 98% osób, którym powiedziałem, że zajmuję się moddingiem Gothica zapytały "Co to jest modding?" czy coś w ten deseń... Szlag człowieka trafia ^_^  .

Mógłbym się założyć, że połowa redaktorów Gothicowych serwisów nie wie co to w ogóle jest modyfikacja.

Pozdrawiam, Dragon        

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
zapytaj czy te niby aktualne newsy by tam były, gdybyś nie męczył dupy redaktorom żeby w końcu dodali.
No wiesz, to jest ich portal i to w interesie twórców moda leży, aby redaktorzy wyeksponowali jego produkcję...

Wszystko zależy od osoby. Na ogół za dział z modyfikacjami odpowiada jedna konkretna osoba. Jeśli jest to taki AddoN, czy ktoś, to albo trzeba wzruszyć ramionami albo zaapelować do wyższej ponad nim instancji, np. Advocate#msgote author=Buła link=topic=5504.msg47352#msg47352 date=1238091803]zapytaj czy te niby aktualne newsy by tam były, gdybyś nie męczył dupy redaktorom żeby w końcu dodali.[/quote]
No wiesz, to jest ich portal i to w interesie twórców moda leży, aby redaktorzy wyeksponowali jego produkcję...

Wszystko zależy od osoby. Na ogół za dział z modyfikacjami odpowiada jedna konkretna osoba. Jeśli jest to taki AddoN, czy ktoś, to albo trzeba wzruszyć ramionami albo zaapelować do wyższej ponad nim instancji, np. Advocatea. Jeśli i to nie poskutkuje...

Opiekę nad działem Mody musi przejąć nasłana przez nas osoba. Będąca tam co najmniej raz na tydzień. Biorąca udział w dyskusjach... To by było łatwo, tak łatwo...

Ale tak nie jest. Więc trzeba męczyć dupę właśnie. Bo to działa w dwie strony. ONI polecają tM, tM poleca ONYCH. Oczywiście tM to hermetyczne środowisko, więc o lans będzie trudno. O ile ktoś nie sypnie groszem, trzeba czekać co najmniej do premiery CZ/MT 1.04/GB/ZW/(...)/.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
na jaki temat mam się wypowiadać? w sumie zgadzam się z większością uwag, nawet je podzielam o czym niejednokrotnie byliście przekonywani. mam kilka wstępnych rozwiązań:

- powołanie konsulu osób z themodders odpowiedzialnych za moderację forum poświęconego modyfikacjom, dbanie o ruch w tym dziale (zakładanie tematów, rozruch dyskusji, aktywna działalność na forum). Generalnie osoby te miały by za zadanie promowanie modów na forum dyskusyjnym.

- komunikacja pomiędzy grupami a redakcją będzie przeniesiona na jedno forum. po prostu zainteresowani będą tam pisali wszystkie uwagi i pomysły kierowane do redakcji. dotyczy to również pisania newsów o których informacje pisalibyście właśnie tam - dzięki temu czas pomiędzy wypuszczeniem informacji przez daną grupę a publikacji na portalu powinien być stosunkowo krótki

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobają mi się te pomysły. Ciekawe co na to Admini.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Thoro dobrze gada,  kilku ludzi z TM mogło by się opiekować działem modyfikacje na forach GS czy TG lub G UP.

Życzę miłej gry

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

#14 2009-03-28, 10:27(Ostatnia zmiana: 2009-03-28, 10:30)
Tylko obawiam sięż e TG i szczególnie GS nie przyjmą tej propozycje z takim entuzjazmem.
Co do G UP... Cóż, ja się tego serwisu nie tykam.

W każdym razie pomysły są jak najbardziej ciekawe i myślę że warto spróbować.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam kontakt z adminami tych serwisów od wielu lat. Najbardziej otwarta będzie tawerna, napisze do wszystkich dzisiaj.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Mogę na G UP napisać, a do GS  to wątpie czy uda się coś wskurać.

Najlepiej jakby sie  zgodzili aby ludzie z TM moderowali dział modyfikacje. Ale znając taki GS od razu będą się doszukiwać jakiś nieprawości itp.

Życzę miłej gry

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dział o modach na GS to rzadkie gówno.
Noobki spamują jak leci a oni nic z tym nie robią.
Doświadczyłem na własnej skórze.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A ja wam zrobię na złość i popytam o taki dział na geesie :D .

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już rozpocząłem rozmowy, na gup i tawernie raczej coś wskóram. Z GSem będe rozmawiał niedługo.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry