Wsparcie ze strony mediów 30926 130

O temacie

Autor

Zaczęty 24.03.2009 roku

Wyświetleń 30926

Odpowiedzi 130

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
to zbyt polityczne, być może jeszcze kiedyś nadarzy się okazja aby wykorzystać te info z korzyścią :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Polityczne? Czyli on polityczny? Jeszcze jeden powód, aby trzymać się od niego z daleka  :D

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Z mojej strony nic nie wyniknie, zerwałem współpracę . Przy okazji dowiedziałem się kilku interesujących kwestii min. o isentorze jednak niestety nie mogę o tym mówić na forum publicznym czego żałuje z całego odbytu .
Od Respeva? xD Szczerze mówiąc to Respev mówi jedno, a prawda wygląda... hmm "trochę" inaczej. :P
Polityczne? Czyli on polityczny? Jeszcze jeden powód, aby trzymać się od niego z daleka
To ty nie wiedziałeś? Tawerna jest proniemiecka. Dziadek Isentora służył w Luftwaffe, etc.
Gup się zgadza, czekam na propozycje moderatorów działu modyfikacje. GS i Tawerna prawdopodobnie też będą na tak
Wybaczcie, że tak teraz dopiero odswieżam wątek, ale go nie widziałem do tej pory. A więc z racji tego, że należę do VH na themodders jestem dzień w dzień, przeglądam forum i wiem, co się tu dzieje. Szczęśliwie się sklada także, że mam funckję moderatora w działach związanych z modyfikacjami na Tawernie (ostatnio Isentor rozbudował całą kategorię, chyba pod wpływem Darka ;] ) oraz posiadam konto na stronie TG, czyli mogę pisać newsy, kiedy chcę i jak chcę. ;p  Także jeśli wątek ten nadal jest aktualny, to ja mogę zająć się całą promocją modów... przynajmniej na Tawernie Gothic. Co wy na to?

Moje portfolio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja nie mam nic przeciwko. Rób co do ciebie należy.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
kolejny który potrzebuje specjalnego pozwolenia, zaproszenia, aprobaty i buk wie czego jeszcze aby móc pisać newsy? na to teraz się wydaje jakieś pozwolenia czy licencję bo nie za bardzo rozumiem? już był tu taki jeden z gs'u dla którego poprzedzeniem do pisania newsów musiała być rytualna współpraca o której szczegółach i celu nie miał pojęcia nawet sam pomysłodawca. nie widzę żadnego problemu, chcesz pisać newsy czy robić inne inicjatywy to rób - chyba nie potrzebujesz do tego żadnego błogosławieństwa tutejszej społeczności?

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
kolejny który potrzebuje specjalnego pozwolenia, zaproszenia, aprobaty i buk wie czego jeszcze aby móc pisać newsy? na to teraz się wydaje jakieś pozwolenia czy licencję bo nie za bardzo rozumiem? już był tu taki jeden z gs'u dla którego poprzedzeniem do pisania newsów musiała być rytualna współpraca o której szczegółach i celu nie miał pojęcia nawet sam pomysłodawca. nie widzę żadnego problemu, chcesz pisać newsy czy robić inne inicjatywy to rób - chyba nie potrzebujesz do tego żadnego błogosławieństwa tutejszej społeczności?
Ja pierdole... Czy przybyłem tutaj tylko po to, aby błagać ciebie o pozwolenie odnośnie tego, czy mogę napisać jakiegoś newsa? Po prostu zauważyłem ten wątek i powiedziałem, że mogę się tym zająć, jeśli sprawa nadal jest aktualna, nie wiedziałem, że jest to niezgodne z traktatem lizbońskim i konstytucją RP... Więc proszę o wybaczenie. A do GS z łaski waszej nie porównujcie mnie. :roll:

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
jeśli sprawa nadal jest aktualna

nie, nie jest. niestety nie możesz już nic pisać. spóźniłeś się o kilka miesięcy

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
nie, nie jest. niestety nie możesz już nic pisać. spóźniłeś się o kilka miesięcy
Wybaczcie, ale czy mogę tu porozmawiać z kimś normalnym? -,- Może byłem naiwny, ale liczyłem na inną reakcję ze strony modderów...

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Wsparcie ze strony mediów
#48 2009-06-24, 13:42(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 13:42)
a czego oczekiwałeś? pytasz o oczywiste oczywistości zadając pytania w stylu "przepraszam, czy mogę zadać pytanie?". nasze zainteresowanie kwestią promocji jest chyba nad wyraz oczywiste i nikt nie potrzebuje do tego specjalnego manifestu głoszącego nasze oficjalne stanowisko. temat już był wałkowany dziesiątki razy: http://themodders.org/index.php?showtopic=...t=0&start=0

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

#49 2009-06-24, 13:51(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 13:51)
Dark (7-06-2009 22:17)
http://soulfire.worldofgothic.com/ Mógłbyś napisać newsa :roll:  ?
Giselher(gothic.phx.pl) (7-06-2009 22:18)
jeb sie

Nie ma to jak profesjonalna postawa gsu, Z ŁAPANKI BIORA TYCH REDAKTORÓW!? Tak, to jest ten sam redaktor, który miesiąc temu proponował themodders współpracę z gsem.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy

serail

#50 2009-06-24, 13:52(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 13:54)
nasze zainteresowanie kwestią promocji jest chyba nad wyraz oczywiste i nikt nie potrzebuje do tego specjalnego manifestu głoszącego nasze oficjalne stanowisko.
Dlatego oczekiwałem na jakieś konkretne propozycje ze strony grup modderskich, np. dział moda, taki jaki mają Czas Zapłaty i Mroczne Tajemnice, etc. Newsa mogę napisać i bez waszej aprobaty, chodzi mi tutaj o jakieś inne sposoby promocji modyfikacji, które przyciągnęłyby uwagę fanów Gothica.
Nie ma to jak profesjonalna postawa gsu, Z ŁAPANKI BIORA TYCH REDAKTORÓW!? Tak, to jest ten sam redaktor, który miesiąc temu proponował themodders współpracę z gsem.
Taa, na newsa na GUpie z Dexem czekamy już trzeci, czy czwarty dzień? Pogubiłem się już. :roll:

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jak mówiłem zainteresowanie promocją tutejszej społeczności jest nadwyraz oczywiste, bowiem wynika samo z siebie. Nie potrzeba do tego specjalnych potwierdzeń gdyż samą odpowiedzią na Twoje pytanie jest cały ten temat, takie kwestie raczej nie podlegają deaktualizacji. Dla mnie wczorajsze słowa shera świetnie pasują do tego tematu:

Tak ogólnie. Na innym forum ludzie by co najwyżej zapytali: ile tych screenów i na kiedy. Tutaj trzeba jednak dorobić zaraz filozofię + pogawędkę + offtop + mądrości życiowe + czepianie się dla samego czepiania, etc.

Mimo wszystko doceniam inicjatywę z racji, że ktoś chce zadbać o innych kiedy Ci nie potrafią być na tyle "pomysłowi" i asertywni aby dogadać się z kiloma redakcjami w sprawie drobnego rozgłosu.

chodzi mi tutaj o jakieś inne sposoby promocji modyfikacji, które przyciągnęłyby uwagę fanów Gothica.

Czat z danym teamem modderskim - może to zostać przez niektórych jako przejaw narcyzmu jednak uważam, że to dobry pomysł choćby w formie ciekawostki czy zwykłej rozrywki. Oczywiscie rozmowa musiała by być moderowana, aby nie dopuścić do ewentualnej lawiny pytań, chaosu, przejawów chamstwa i nic nie wnoszących pytań typu "kiedy premiera".

Konkursy - tu istnieje szerokie pole do popisu zarówno w formie współpracy między serwisem a danymi grupami jak i w aspekcie tematyki. Mogą być to konkursy na napisanie własnego questa, wymyślenie nazwy danej lokacji (vide Arcania), czy nawet gameartowe (taki szykujemy).

Wywiady - owszem są jednak to padaka. jest to tak suche, że nawet nie chcę się tego czytać. pytania z szablonu w stylu "wymień członków grupy" to nie są pytania bo kogo to interesuje? Ludzie chcą poczytać o gameplayu, szczegółach rozgrywki nawet jeśli to ma być lanie wody a nie o ogólnikach na tysiące tematów.

Zapowiedzi modów
Recenzje

To takie banały, jest tego więcej jednak najlepsze pomysły zostawiam na premiere cz.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Czat z danym teamem modderskim - może to zostać przez niektórych jako przejaw narcyzmu jednak uważam, że to dobry pomysł choćby w formie ciekawostki czy zwykłej rozrywki. Oczywiscie rozmowa musiała by być moderowana, aby nie dopuścić do ewentualnej lawiny pytań, chaosu, przejawów chamstwa i nic nie wnoszących pytań typu "kiedy premiera".
Tak, to jest ciekawa koncepcja. Zrobić IRCa, ogłosić taką akcję na serwisach Gothicowych i o ustalonej porze takie coś przeprowadzić. To się może udać. Trzeba by tylko ustalić konkrety, czyli datę takowej debaty, formę, czyli IRC czy zwykły czat, etc.
Konkursy - tu istnieje szerokie pole do popisu zarówno w formie współpracy między serwisem a danymi grupami jak i w aspekcie tematyki. Mogą być to konkursy na napisanie własnego questa, wymyślenie nazwy danej lokacji (vide Arcania), czy nawet gameartowe (taki szykujemy).
Kiedyś w gronie redakcji zastanawialiśmy się nad akcją podobną do theModdersowego dnia screena,  tyle że byłaby to inicjatywa TG. Tawernę odwiedza dziennie więcej internautów niż theModders.org, dlatego w trakcie takiej akcji info o naszych modach trafiłoby do większego grona odbiorców, trzeba by to tylko ładnie zorganizować. Noo i przy okazji można by ładnie zareklamować themodders.org :roll:
Wywiady - owszem są jednak to padaka. jest to tak suche, że nawet nie chcę się tego czytać. pytania z szablonu w stylu "wymień członków grupy" to nie są pytania bo kogo to interesuje? Ludzie chcą poczytać o gameplayu, szczegółach rozgrywki nawet jeśli to ma być lanie wody a nie o ogólnikach na tysiące tematów.
Tak, jak już wspomniałeś, napisać ciekawy wywiad, który zaciekawi czytelnika jest bardzo trudno, a pisanie wg. listy pytań, które są używane do każdego interwju mija się z celem.
Zapowiedzi modów
Recenzje
Staram się w miarę regularnie pisać recenzję modów w "weekendach z modem", a zapowiedzi pisać jest trudno, ponieważ materiały dostępne na stronach grup, czy też działach na tym forum są często niewystarczające, aby napisać jakikolwiek większy tekst o pewnej merytorycznej wartości.

Moje portfolio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#53 2009-06-24, 14:49(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 14:50)
czyli IRC

irc mimo powszechnych klientów javy jest mniej popularny i dla niektórych kłopotliwy

Tawernę odwiedza dziennie więcej internautów niż theModders.org,

dzień screena to nie jest inicjatywa wewnętrzna zaś o poprzedniej edycji zostali poinformowani użytkownicy największych portali.

a zapowiedzi pisać jest trudno, ponieważ materiały dostępne na stronach grup, czy też działach na tym forum są często niewystarczające, aby napisać jakikolwiek większy tekst o pewnej merytorycznej wartości.

http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=173
pisałem na pół tygodnia przed premierą. da się?

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
irc mimo powszechnych klientów javy jest mniej popularny i dla niektórych kłopotliwy
Pozostaje tylko pytanie, czy tego czata zorganizować przed czy po dniu screena? No i, np. co tydzień inna grupa modderska będzie odpowiadała na pytania fanów, co dwa, co miesiąc? Przecież wszystkim teamom trzeba dać szansę zaistnieć.
dzień screena to nie jest inicjatywa wewnętrzna zaś o poprzedniej edycji zostali poinformowani użytkownicy największych portali.
Zgadza się, ale z rozmów z użytkownikami forum wiem, że wolą oni poczekać aż redakcja wszystko podsumuje i dobrze opisze.
http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=173
pisałem na pół tygodnia przed premierą. da się?
Da się. :roll:

Moje portfolio

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jak mówiłem zainteresowanie promocją tutejszej społeczności jest nadwyraz oczywiste
Jak patrzę na działania niektórych grup, to śmiem w to wątpić. Niektórych chyba by trzeba osobiście zapraszać chociażby do udziału w Dniu Screena. Mam wrażenie, że niektórzy nie wiedzą co to jest i po co jest PR.
Mogą być to konkursy na napisanie własnego questa, wymyślenie nazwy danej lokacji (vide Arcania), czy nawet gameartowe (taki szykujemy).
Konkursów powinno być pełno. Wszystko co ma związek z jakąkolwiek konkurencją/zabawą/walką przyciąga uwagę.

Cytat: serail link=topic=5504.msg54122#msg54117 date=Jun 24 2009, 02:56 PM\'
Pozostaje tylko pytanie, czy tego czata zorganizować przed czy po dniu screena?
Czy ma to jakiś związek? Chyba, że chodzi o to, że grupa która miałaby swoją kolejkę akurat w czasie trwania plebiscytu mogłaby dostać jakieś fory, tzn. być akurat wtedy akurat przez to bardziej rozpoznawalna.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

#56 2009-06-24, 15:56(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 15:57)
Chyba, że chodzi o to, że grupa która miałaby swoją kolejkę akurat w czasie trwania plebiscytu mogłaby dostać jakieś fory, tzn. być akurat wtedy akurat przez to bardziej rozpoznawalna.
Nie, chodzi o sezonowe prace na Filipinach wykonywane przez ubezwłasnowolnionych marsjan.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

#57 2009-06-24, 15:57(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 16:12)
bzdura, IRC jest dojrzałą techlologią (starszą niż WWW) z całą masą oprogramowania, dla różnych użytkowników. Istnieją applety np. w Javie, dzięki którym może być dla niektórych nieodróżnialny od "zwykłego czata". Kiedyś mieliśmy taki applet na serwerze od razu ustawiony, aby logować na właściwy kanał. I podejrzewam, że wiele "zwykłych czatów" korzysta z protokołu IRC.
Oczywiscie rozmowa musiała by być moderowana, aby nie dopuścić do ewentualnej lawiny pytań, chaosu, przejawów chamstwa i nic nie wnoszących pytań typu "kiedy premiera".
oczywiście wiadomo, że jakiś op jest potrzebny, pewnie przydałby się też jakiś bot.

EDIT: Żeby nie być gołosłownym: http://www.mibbit.com/chat/ - wymaga jedynie przeglądarki z Javascriptem, żadnej Javy, Flasha, czy innego śmiecia.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#58 2009-06-24, 17:17(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 17:18)
Pozostaje tylko pytanie, czy tego czata zorganizować przed czy po dniu screena?

A co to za różnica? Potraktujcie to jako odrębną inicjatywę powiedzmy waszego portalu i nie widzę sprzeczności aby to miało nawet kolidować z świętem najświętszej maryji panny dziewicy niepokanalej.

No i, np. co tydzień inna grupa modderska będzie odpowiadała na pytania fanów, co dwa, co miesiąc? Przecież wszystkim teamom trzeba dać szansę zaistnieć.

Mamy wakacje przez co większość zainteresowanych zarówno po jednej jak i drugiej stornie jest bardziej dyspozycyjna niż przez resztę roku. Czaty mogą spokojnie się odbywać co tydzień, w ramach wakacji.

EDIT: Żeby nie być gołosłownym: http://www.mibbit.com/chat/ - wymaga jedynie przeglądarki z Javascriptem, żadnej Javy, Flasha, czy innego śmiecia.

... i takim oto sposobem konferencja SQ musiała zostać przełożona bo połowa teamu miała problem z poprawnym podłączeniem się do kanału a nawet załadowaniem strony.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Rozmawiałem z Isentorem o tym czacie i jesteśmy gotowi zorganizować taką konferencję nawet w ten weekend. Aby uczestniczyć w konfie nie trzeba będzie posiadać konta na Tawernie, bo przecież nie zależy nam na tym, żeby przy tej okazji zmusić do rejestracji kilku modderów. Moja propozycja jest taka, konferencja odbędzie się w niedzielę od 18 do 20, a tematem będzie "Czas Zapłaty". Odpowiednio się to zareklamuje i będzie dobrze. Od tej niedzieli co tydzień odbywała się będzie konferencja z innym teamem. Zgadzacie się na coś takiego?

Moje portfolio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry