Hej, tak naprawdę, to ani się tu chwalę, ani nie próbuję tutaj wdrażać jakichś rewelacji. To że nie pisałem dużo nie znaczy że jestem tutaj nowy - za miesiąc minie rok od czytania themodders. Chodziło mi tylko o to, by uzmysłowić tylko, że jeśli człowiek ma jakąś pasję, to powinien się rozwijać a nie pozostawać w stagnacji. Akurat modyfikowanie gothica w porównaniu do ślicznych edytorków innych gier jest diabelnie trudne dla 15-letniego gracza, a jednak tutaj są takie osoby co dają radę i z skryptami "LUA" co zakrawa na programowanie, i z nowymi oteksturowanymi mapami do gry (grafika 3d/2d). To czemu nie podwyższycie poprzeczki i nie spróbujecie odciąć się od komerki i zrobić coś tylko swojego na swojej licencji i prawach udostępniania.
Normalnie wśród moderów innych gier to poziom pożal się Boże, ale tutaj moderzy mają nieprzeciętnie wyższy poziom niż na forach do modingu innych gier. Nic, tylko się rozwijać. Będę tutaj co jakiś czas umieszczał postępy z gry ("nie chwalić się"), tylko zachęcać innych do rozwoju - to jest fajna zabawa!