Arcania: A Gothic Tale 202818 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 202818

Odpowiedzi 732

sauron
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg107752#msg107752#msg107752#msg107752 date=1282240889
...z brodą, co tworzą gry w oparciu o źródła historyczne...

to chyba o mnie  :lol2:  thoro ma rację, ta gra jest fajna dla początkujących, dla hardcorowych rpgowców to po prostu kupa śmiechu, bo oni sami szczególnie ci od papierowych rpg tworzą nie takie światy które nieskończenie bardziej nadawałyby się na nieskończenie lepsze gry, tylko kto to wyprodukuje za pare mln dolarów...

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Świat idzie do przodu i gracze chcą czegoś więcej. To śmieszne, aby twórca wymagał tyle samo pieniądza za swój produkt, jak ten typu AAA, który jest pod wszystkimi względami lepszy. Nie mam na myśli, że aby sprzedawać po normalnej cenie, trzeba robić grę na miliony dolarów, ale trzeba porządną zrobić grę! Już zaraz wszystkie gry będą droższe, niż te 120zł

sauron
  • Gość
a czemu sądzisz że nowy gothic to nie AAA?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wejdźcie sobie czasami na jakieś cdactiony, gamezille, gamecomery, gramy i zjedźcie poniżej newsa. To wszystko to są gówniarze, nastolatki i ludzie którzy o niczym nie mają pojęcia i im wciśniesz wszystko, ważne aby intensywnie i z rozmachem - wtedy jest "dobre". Popatrzcie jak reklamuje się nowe Medal of Honor. Ostatnio czytałem komentarz barana, który chciałby zobaczyć film dokumentalny na temat tej jednostki przecież fikcyjnej, wykreowanej na potrzeby gry :facepalm: . Ja nie mogę tych serwisów czytać, bo mnie po tygodniu wkurwiają zarówno ci gracze jak i sami redaktorzy którzy są takim samym tępym betonem jak twórcy gier i wydawcy.

Kiedyś liczyłem, że gry zaczną w końcu coś wnosić i reprezentować a gatunki faktycznie zostaną zdefiniowane na coś więcej niż crpg, fpp, tpp etc. Bo skoro książka może bawić tym samym coś sobą reprezentując, film może to czemu do cholery nie gra? To jest wszystko gówno prawda, tu cały postęp polega na tym że kończy się robić gry o 2 wojnie światowej a zaczyna o super tajnych jednostkach task force 39i43058 z kurwa mrocznych gór turkistanu roku 2020. Jeśli opinie przygodnych graczy to mało to poczytajcie sobie recenzje tych "renomowanych" redaktorów cd action, czy czego co tam teraz jest na topie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
:lol2:  :facepalm:

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Hm.. Risen było fajne, ale questy nie do końca przemyślane. Kto w ogóle wymyślił, aby pięć misji polegało na bieganie po całej mapie!? Ostatecznie po tym, jak myślałem, że już zobaczę tego "boga" wulkanu zakończyłem grę. Trochę zbyt łatwa, jeżeli używasz magii.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
RISEN BYŁ SUPER. ACH TEN DESIIIIIGN!!!!!!! TRZY DOMY JAKO OBÓZ BANDYTÓWWWWWWWWW. A TE ROZMAZANE WIDOKII. BIEGANIE PIĘĆ RAZY W PIĘĆ RÓŻNYCH CZĘŚCI ŚWIATA!!!!!e2331231!#!@!!1111111111

ta gra to dno. na ich miejscu wstydziłbym się coś takiego wypuścić na rynek, gdybym nie miał za to dostać w chuj kasy.

sauron
  • Gość
no i tego nie rozumiem do końca, przez ostatnich kilka miesięcy miałem sporo spotkań biznesowych z ludźmi chętnymi do zainwestowania w 5ta kolumne, ale wszystkie rozmowy kończyły się na tym, czy to się sprzeda, co jest tak niesamowicie fajnego, czemu to tak drogo i tak dalej. zastanawiam się skąd się biorą inwestorzy takich gier jak te riseny i inne, szczerze zazdroszczę tym firmom możliwości produkowania swoich gier ale z drugiej strony widząc to jak się ta kasa marnuje to mnie kurwa krew zalewa.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: kazzmir link=topic=3642.msg107769#msg107769#msg107769#msg107769 date=1282244776
no i tego nie rozumiem do końca, przez ostatnich kilka miesięcy miałem sporo spotkań biznesowych z ludźmi chętnymi do zainwestowania w 5ta kolumne, ale wszystkie rozmowy kończyły się na tym, czy to się sprzeda, co jest tak niesamowicie fajnego, czemu to tak drogo i tak dalej. zastanawiam się skąd się biorą inwestorzy takich gier jak te riseny i inne, szczerze zazdroszczę tym firmom możliwości produkowania swoich gier ale z drugiej strony widząc to jak się ta kasa marnuje to mnie kurwa krew zalewa.

Powiedz tylko jak dużą masz piwnicę i ile jesteś w stanie przeznaczyć na nawozy, lampy a wydamy to własnym sumptem w rok :lol2:

sauron
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg107770#msg107770#msg107770#msg107770 date=1282244893
Powiedz tylko jak dużą masz piwnicę i ile jesteś w stanie przeznaczyć na nawozy, lampy a wydamy to własnym sumptem w rok :lol2:

w piwnicy zmieszczą się dwa biurka i łóżko piętrowe  :lol2:  prąd mogę podpierdolić z administracji a jadło żona ugotuje

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
zainwestowania w 5ta kolumne, ale wszystkie rozmowy kończyły się na tym, czy to się sprzeda, co jest tak niesamowicie fajnego, czemu to tak drogo i tak dalej. zastanawiam się skąd się biorą inwestorzy takich gier jak te riseny i inne, szczerze zazdroszczę tym firmom możliwości produkowania swoich gier ale z drugiej strony widząc to jak się ta kasa marnuje to mnie kurwa krew zalewa.

Bo właśnie dlatego ten biznes (gamedev) jest do dupy. Tym bardziej, jeżeli chodzi o Polskę. Trudno coś samemu zrobić, bo brakuje funduszy, a wszyscy wolą sprawdzone pomysły. Najlepiej żeby to były standardowe FPSy, przypominające te hity, jak MW2. Ale najtrudniejszy jest początek, bo jeżeli wyda się pierwszą, dobrą grę, to wydawcy będą już mieli zaufanie do studia..

sauron
  • Gość
dlatego odpuściłem na chwilę rozmowy z inwestorami i skupiłem się ze znajomymi na robieniu gier na iphony, jak się uda na tym zarobić to będę miał kasę na to żeby powoli składać solidną grę a w międzyczasie szukać wydawcy lub inwestora.

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
iPhone..? No nie wiem czy dobrze wybrałeś. Po pierwsze: trzeba kupić Maka i licencję, aby móc sprzedawać w ich sklepie. Po drugie: chore wymagania. Czytałeś jakie wymogi nakładają na programistów? Tak tam nasrali, że w każdej chwili mogą Ciebie wydymać.
Polecam programowanie na system Samsung Bada. Nie musisz mieć nawet sprzętu, aby móc programować. Wraz z SDK otrzymujesz emulator. Platforma dopiero zaczyna, ale to wg. mnie jest atut - mniejsza konkurencja, co oznacza, że twój produkt nie zostanie zasypany innymi aplikacjami. Kolejna zaletą jest to, że właśnie jest organizowany konkurs, w którym można dużo zarobić. W sam raz na rozpoczęcie działalności. A szanse są duże, albowiem są kategorie krajowe i Polska też jest na liście
Więcej informacji: http://developer.bada.com/challenge/index.do?menu=MC01160000&mtb1=&mtb2=

sauron
  • Gość
mamy wszystko.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
http://tvgry.pl/?ID=1171

Jak dla mnie bez szału.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Arcania: A Gothic Tale
#436 2010-08-22, 00:00(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 00:04)
A czego się spodziewałeś po gothicu? Z gówna blanta nie ukręcisz. Po raz kolejny rozchodzi się o kwestie oczekiwań. Niektórzy chyba myślą, że tą grę da się wynieść na "wyżyny intelektualne" i zrobić nie wiadomo co. Z resztą nie za to mają płacone.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

#437 2010-08-22, 15:28(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 15:28)
Chwilami miałem wrażenie, że oni grają w Fable... Pozostaje tylko nadzieja, że gra będzie lepsza, niż się wydaje.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: kazzmir link=topic=3642.msg107771#msg107771#msg107771#msg107771 date=1282244992
w piwnicy zmieszczą się dwa biurka i łóżko piętrowe  :lol2:  prąd mogę podpierdolić z administracji a jadło żona ugotuje
Dajesz wiecej niz srednia krajowa? :D

Thoro, ja spie na dole bo zawsze mnie wkurwialo zlazenie na dol, chyba ze by sie mialo zapasc pod Twoim ciezarem albo co gorsza moczysz sie w nocy :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

#439 2010-08-23, 16:13(Ostatnia zmiana: 2010-08-23, 16:14)

W Ivy, brunetka o olśniewającej urodzie, nie sposób się nie zakochać
:lol2:  :lol2:  :lol2:
Wygląda jak pedałkowaty facet.

Do tego Gorn wygląda jakby jego facjatę ktoś poczęstował patelnią.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry