Arcania: A Gothic Tale 203617 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 203617

Odpowiedzi 732

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Veto link=topic=3642.msg111022#msg111022#msg111022#msg111022 date=1283978725
szczerze powiedziawszy to mi nawet szkoda czasu na ściąganie tego syfu, a tak żeby odwieść od pomysłu zastanawiających się nad zakupem - http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=6810

Cała wieś się bawi i raduje słysząc te słowa od osoby, która prowadziła oficjalny sajt o risenie - niezaprzeczalnie większym gównem niż gutik 4 :lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Arcania: A Gothic Tale
#461 2010-09-12, 16:55(Ostatnia zmiana: 2010-09-12, 16:56)
Komuś się pojebały minimalne z zalecanymi a zalecane z gta V, przecież ta gra wygląda co najwyżej dość dobrze. Ale może to tak jak z mafią 2 - w benchmarku mam 30-40 fps, a wywala mi "gra nie działa płynnie, zmniejsz ustawienia" :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja mam przynajmniej nadzieje, że ktoś coś zrobi z tymi shaderami bo nie tak to zapowiadano. Tragedią jest, że wszędzie tu jest słonecznie, kolorowo i radośnie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
To w Arcanii miały być dwa tryby, Europejski i Amerykański?
Zobaczymy co to będzie. Poza tym, wymagania jakieś dziwne, porównując do chociażby Two Worlds II, które, swoją drogą, już praktycznie wyszło.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#464 2010-09-12, 18:19(Ostatnia zmiana: 2010-09-12, 18:19)
Gdybyście znali typowy target gier gównik to też byście zawyżali wymagania, dokładali "supporty", "technologie" i co się tylko da. Banan wszystko kupi. Chyba co niektórzy zapomnieli jakie było sranie z "przygotowaniami" kompa pod g3, na dwa lata przed premierą...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
...i jak chodził po premierze. Wymagania były prawdziwe, do komfortowej gry na low przydawały się zalecane :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jak to mówią: z gówna bata nie ukręcisz.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#467 2010-09-13, 15:32(Ostatnia zmiana: 2010-09-13, 15:35)
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=6874 - Po przeczytaniu tego cholernie się zachwyciłem, rly. Już w oryginalnym Gothicu tworzenie niektórych przedmiotów, jak np. broni, pozostawiało wiele do życzenia, ale tutaj to już po prostu beznadzieja. Można stworzyć miecz praktycznie wszędzie. Do tego, z tego co przeczytałem, nie pozostało praktycznie nic z klasycznego Gothica(a nawet z G3), poza nazwą i paroma postaciami(a i tutaj spierdolili, np. wwalając wpizdu Bezimiennego na dalszy plan). To jest nowa gra, jedynie lekko nawiązująca do starej serii.
Naprawdę, nie miałem żadnej nadziei związanej z tą serią, ale nie myślałem też, że może aż tak bardzo się zepsuć.

Twórcy Arcanii najwidoczniej myślą inaczej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wymagania sprzętowe: Pentium 4 3.2 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows XP/Vista

Na moim domowym sprzęcie (Core 2 Duo 3 GHz, 4 GB RAM, GeForce 9800 GT) nie dało się komfortowo grać. Arcania gubiła klatki, w rezultacie czego animacja była bardzo rwana i to niezależnie od ustawień graficznych. Dokładnie ten sam efekt można zaobserwować na filmach prezentujących polskie dialogi, które kilka dni temu udostępnił CD Projekt.
:lol:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

#469 2010-09-13, 18:25(Ostatnia zmiana: 2010-09-13, 18:27)
ale gówno, nie ma co, chłopaki.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#470 2010-09-13, 20:49(Ostatnia zmiana: 2010-09-13, 21:10)
Jeśli te wymagania są prawdziwe, to ja nawet nie ocenię tej gry albo w sumie wręcz przeciwnie...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
I pomyśleć, że są to twórcy Robin Hooda... A, zapomniałem! To przecież wszystko wina złego JoWood :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#472 2010-09-14, 12:31(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 12:31)
Na gothic.phx.pl są walki moherów. Najwidoczniej fani( :lol:  ) nie mogą się pogodzić z faktem, że ich ukochany Gothic może się już kompletnie stoczyć. ;>

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#473 2010-09-14, 14:21(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 14:22)
Nawet tam nie wchodzę ale dochodziły mnie słuchy, że próbowali kopiować legendarną i klasyczną już prowokacje theModders związaną z obroną krzyża. o czym to ma świadczyć?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#474 2010-09-14, 14:33(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 14:48)
Że nie warto liczyć na oryginalność gs'u?

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg111284#msg111284#msg111284#msg111284 date=1284312746

Tylko najpierw trzeba mieć gówno. Twórcy tej gry tylko się ośmieszają. NIGDY nie uda im się wskrzesić dawnego Gothica.
Aż szkoda wydać kasę na jakiś nieudolny projekt. :facepalm:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#476 2010-09-14, 15:30(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 15:33)
Tylko najpierw trzeba mieć gówno. Twórcy tej gry tylko się ośmieszają. NIGDY nie uda im się wskrzesić dawnego Gothica.
Aż szkoda wydać kasę na jakiś nieudolny projekt. :facepalm:  
Risen wskrzesił i był gównem. Ponadto powstało jeszcze Dragon Age, będące dużo lepszym wyznacznikiem jakości gier cRPG, niż jakaś Arcania. Przynajmniej teraz, w 2010 roku do kurwy. Ja już pomijam pierwszego Mass Effecta, bądź co bądź ograniczonego gameplay'owo Wiedźmina, ale o ciekawych dialogach i fajnie zarysowanych postaciach, czy też  ogromnego w chuj Obliviona.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko najpierw trzeba mieć gówno.

TADAM!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
dissują tę grę wszędzie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
. NIGDY nie uda im się wskrzesić dawnego Gothica.

A po co wskrzeszać coś co na obecne standardy, możliwości i ogólny progress jest zwyczajną miernotą, żeby nie powiedzieć gównem? Czego wy w ogóle oczekujcie? To są gry dla dzieci, nastolatków więc skąd zdziwienia i rozczarowanie, jakoby arcania miała prezentować coś innego? To nie jest wiedźmin, gdzie jest miejsce na ciekawą fabułę, dojrzałe dialogi i narracje. Arcania jest taka sama jak poprzednie gotiki. To po prostu wy dorośliście i pora się z tym pogodzić. Pierwotny gothic jest traktowany z sentymentem ale nic więcej. Żadne próby wskrzeszania tych miernot czy to w formie risena, czy arcanii nie mają większych szans na sukces poza gronem docelowym poniżej lat osiemnastu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry