Prace 3D 1140825 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1140825

Odpowiedzi 3194

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
OK, zwracam honor :D . Po prostu jestem przyzwyczajony do tego, że jedynie te najważniejsze modele są bardziej dopracowane :D .

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Prace 3D
#681 2009-07-26, 18:25(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 18:27)
Wersję hi-poly robi się do bardzo wielu modeli, tylko po to żeby wypalić porządną normalmapę.
Później low-poly z takim samym mapowaniem itp.
To coraz powszechniejsze się robi.
 http://www.game-artist.net/forums/finished-projects/
Jak przejrzy się dokładniej to widać, że modele hi-poly pod wypalanie normalki do modeli broni, postaci (tutaj hi-poly z np. zbrusha wykorzystuje się najczęściej) i wielu innych rzeczy.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#682 2009-07-26, 19:18(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 21:19)
Ostatnio w Wingsie wymodelowałem sobie scenę -> http://ifotos.pl/zobacz/hqshrh.JPG
chciałem by wszystko było cacy racy itd. - chciałem uzyskać ładny Render w Maxie
Oto to na czym się wzorowałem:

http://www.pol-skone.pl/public/Image/www/W...LUKOWE_MALE.jpg  - okno/drzwi

http://craziestgadgets.com/wp-content/uplo...fa-bunk-bed.jpg - sofa

No ale cóż Render wyszedł tak paskudnie że nawet nie zamierzałem tego zapisywać, prosiłbym o jakieś rady, linki jak ładnie oteksturowac i wyrenderować wnętrze pomieszczenia. W Wingsie trochę już siedzę ale jak wiadomo to tylko program do modelowania i raczej nikt normalny nie robi w nim pełnej wizualizacji. Na maxa starałem się już przerzucić niezliczoną ilość razy lecz bezskutecznie, no cóż mówi się trudno ale chciałbym chociaż jakoś wyglądający render potrafić tam zrobić (max).
Jakby ktoś potrafił "coś" doradzić najlepiej po polsku to zapraszam do tematu.

PS. Poduszki po nałożeniu smotha myślę że wyglądają normalnie

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Albo nie napisales jakiego silnika uzywasz, ale ja nie umiem czytac

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Stawiam, że to standardowy Scanline.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
Sroko nie znam się na maxie a  pisze ze wings jest tylko do modelowania wiec to chyba logiczne ze ustawienia standardowe :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Zoom, to nie jest logiczne, w maxie masz tez mentala i mozesz miec 500 innych silnikow.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
Cytat: Królik link=topic=31.msg58560#msg58560 date=Jul 28 2009, 12:08 AM\'
Zoom, to nie jest logiczne, w maxie masz tez mentala i mozesz miec 500 innych silnikow.

Ale skoro z renderingiem nie miałem praktycznie styczności to jak moglem wykorzystać jakiś inny silnik od podstawowego? :D
No ale dobra - poradź coś jak możesz tutaj albo na gg

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zrobiłem sobie takie coś na startscreen do mojego moda.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nadal nie wygląda to zbyt dobrze, ale chyba zmierzasz we właściwym kierunku :D .

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Wez sie postaraj, posiedz nad tym 4 dni, jak chcesz to Ci pomoge.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Królik\'
Wez sie postaraj, posiedz nad tym 4 dni, jak chcesz to Ci pomoge.
Ja SIEDZIAŁEM nad tym 4 dni...
Mod już wydany, więc nie będę teraz poprawiał.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#693 2009-08-01, 23:53(Ostatnia zmiana: 2009-08-01, 23:53)
Thoro dzięki za link ale niestety z silnikiem mam lekkie problemy - coś mi strasznie czesto wywala no ale cóż nie będę tu wam tym zawracać głowy.

Co do pracy dragona to nie podobają mi się cienie oraz materiały/tekstury

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest to z twarzy podobne zupełnie do nikogo.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gimbi

Gimbi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Miesiąc albo dwa temu przysiadłem do Wingsa, zrobiłem model czy dwa, stwierdziłem że mi się nie chce - i tak to wyszło.
Od jakichś dwóch dni mam Blendera, i jak na razie moim pierwszym modelem jest zwykły, prosty miecz.

Co o nim sądzicie? Co poprawić, co zmienić? A, i miecz bez tekstury, bo na razie mam małe problemy z ich tworzeniem..  :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Popraw smooth. Na głowicy jest chyba o jeden pierścień za dużo - niepotrzebnie. Nie widać tego. Ale ogólnie masz plus, bo nie robisz jakichś dark medżik słordów.

Mark Twain

Gimbi

Gimbi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy

Gimbi

Prace 3D
#697 2009-08-04, 21:08(Ostatnia zmiana: 2009-08-04, 21:10)
Nie robię, bo nie lubię. Taki zwykł miecz lepiej dla mnie wygląda (i łatwiej się go chyba robi...* :) )

A co do modelu, jeśli już smooth był, to auto wskoczył - bo ni razu go nie użyłem. I tak dla porównania - wzorowałem się na tym - wzór .

Spoiler
*pierwszy model w blenderze, to raz, dwa, nie robiłem jeszcze "dark medżik słordów" xp

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Oto moja lisza palisada:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

0 użytkowników
Do góry