Prace 3D 1150063 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1150063

Odpowiedzi 3194

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
thoro

Po pierwsze w taki sposób możesz wszystko interpretować - "to był żart"
Po drugie cała wypowiedź tyczyła się Zdunka wiec nie wiem po co w ogóle ten post.
Po trzecie nie chodziło mi o model tylko o czas jaki poświęcam grafice i to nie była żadna wymówka w stylu "tak jest i już" tylko stwierdzenie, że na grafikę mam mało czasu i ogólnie mało się przykładam.
Po czwarte jakbyś nie zauważył to aż taki tępy nie jestem żeby nie wiedzieć do czego ten temat służy...
Model dałem od tak, by pokazać niektórym że jeszcze czasem coś przy grafice dłubie choć mi to przeciętnie wychodzi.
Po piąte nie mam do nikogo pretensji i nie wiem skąd ci się to w ogóle wzięło.
Zresztą wyżej już napisałem, że braki są spowodowane tylko przez moje lenistwo oraz brak czasu - i nie pisz mi że to jest żałosne bo taka jest prawda.
I nie chodzi mi tu o braki w modelu tylko o braki ogólne jako grafika 3D.
Poza tym napisałem już że WIEM iż mój model jest słaby jak na teoretyczny czas spędzony w 3D ale  ogólnie mało modeli jak na razie zrobiłem, może z 20 no góra 30 więc podałem ogólny czas jaki 3D się zajmuje - czyli rok, wiec zdziwienie niektórych prawdę mówiąc mnie oburzyło trochę ale mniejsza z tym.
Wiec myślę że ten rozdział będzie w końcu zamknięty i odczepicie się od mojej "ufoludowej głowy" :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Po pierwsze w taki sposób możesz wszystko interpretować - "to był żart"

Owszem możesz, ale... jeśli dla ciebie koleżeńskie odzywki o rysowaniu kwadratów (znaczy o talencie plastycznym elvansa :) ) są potwierdzeniem na chujowatość wingsa to.. nie mam pytań :D .

Po drugie cała wypowiedź tyczyła się Zdunka wiec nie wiem po co w ogóle ten post.

Nigdzie wyraźnie nie zaznaczyłeś adresata. Jest napisana w taki sposób że można to odnieść do każdej osoby która ma coś do zarzucenia Twoim pracom.

Po trzecie nie chodziło mi o model tylko o czas jaki poświęcam grafice i to nie była żadna wymówka w stylu "tak jest i już" tylko stwierdzenie, że na grafikę mam mało czasu i ogólnie mało się przykładam.

Ale mimo wszystko jest to głupie i niestosowne stwierdzenie. Próbujesz się usprawiedliwić i zatrzymać wszelką krytykę. No sorry ale mnie i przypuszczam że innych mało obchodzi Twój czas wolny oraz zaangażowanie, liczą się efekty końcowe a nie okoliczności.
Po czwarte jakbyś nie zauważył to aż taki tępy nie jestem żeby nie wiedzieć do czego ten temat służy...

To dlaczego zachowujesz się jakby Ci ukradli ojca i do tego szukasz głupich usprawiedliwień?

Po piąte nie mam do nikogo pretensji i nie wiem skąd ci się to w ogóle wzięło.

Z tonu i charakteru Twojej wypowiedzi.

Zresztą wyżej już napisałem, że braki są spowodowane tylko przez moje lenistwo oraz brak czasu - i nie pisz mi że to jest żałosne bo taka jest prawda.

Żałosne jest tylko i wyłącznie napominanie o takich rzeczach z nadzieją że zostanie się potraktowanym ulgowo.

Co do samej organiki. Człowiek to skomplikowana forma, na początek polecałbym bardziej prymitywne formy czy humanoidalną fantastykę. To jest dosyć subtelne i proste.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Ad1
Wtedy to nie brzmiało jak żart ale kto cie tam wie :D
Ad2
Cytowanie czyjejś wypowiedzi oczywiście nic nie znaczy.
Ad3
Nie próbuje się usprawiedliwiać bo szczerze mówiąc wisi mi to co o mnie ludzie myślą.
Napisałem prawdę i w jaki sposób to sobie ktoś odbierze to mnie nie obchodzi...
Ad4
Przesadzasz :D
Ad5
Już to chyba powtórzę 3ci raz "WIEM ŻE MÓJ MODEL BYŁ CHUJ*WY :D  "
Ad6
W "ad3" wyjaśniłem :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Owszem możesz, ale... jeśli dla ciebie koleżeńskie odzywki o rysowaniu kwadratów (znaczy o talencie plastycznym elvansa :D ) są potwierdzeniem na chujowatość wingsa to.. nie mam pytań :D .
Jeszcze kilka dni temu mówiłeś całkiem co innego na gg... Nie mam pytań :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a co takiego mówiłem kilka dni temu na gg?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#565 2009-03-27, 19:58(Ostatnia zmiana: 2009-03-27, 22:04)
Robot wyczesany. Martwi mnie tylko to, że te latające obiekty są identyczne (tylko różna skala).

A powiedz czemu miały by nie być identyczne?
Para takich samych modeli statków ciekawie się prezentują, a skala nie jest przecież inna, tylko jeden jest położony dalej (głębiej) więc jest mniejszy...
Ja tu problemu nie widzę.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Źle się wyraziłem. Po prostu one są nawet tak samo obrócone :D . Moim zdaniem lekkie przechylenie, obrót, czy cokolwiek innego poprawiłoby efekt.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
oj pierdolisz

http://kielce.um.kielce.pl/um_polish/samolot1a.jpg

Tom, chyba jednak lepiej będzie gdy niektóre rzeczy zastąpisz teksturami. Niebo nadal jest nie te i ogólnie nadal nie ma tu żadnego motywu przewodniego czy ciekawej perspektywy. Może ustaw kamerę na perspektywie pilota jednej z maszyn, dodaj hud?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Damian - a na przyszłość przestań wyrywać z kontekstu zdań które gdzieś kiedyś powiedziałem przy w ogóle innych okolicznościach i temacie, nie koniecznie na poważnie. Najpierw jakieś zarzuty odnośnie nazizmu a teraz tekst z wingsem i elvansem który do tematu ma się tak jak informacja o ilości żubrów w puszczy białowieskiej.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#569 2009-03-29, 16:16(Ostatnia zmiana: 2009-03-29, 16:19)
Moja ostatnia pracka: http://s417.photobucket.com/albums/pp256/D...=RENDER_095.jpg
Poprawię ją jak skończy się bitwa, bo mam zamiar wziąść w niej udział.

PS: Tak, wiem - głownia przy jelcu dziwnie wygląda - nałożyłem tam smooth, bo było tam mało poly (kanciasto...), a nie chciało mi się dłubać (efekt i tak byłby gorszy...).

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Powiem Ci że na miniaturce wyglądało bardzo zachęcająco. Wpadłem na myśl że jest to ciekawy pomysł na prezentowanie prac na jakiejś pofałdowanej tkaninie, może zdobionej i szlachetnej w "magnackim" kolorze.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#571 2009-04-07, 19:52(Ostatnia zmiana: 2009-04-07, 19:54)
Ostatnio zrobiłem sobie taką animację:
>LINK<

...No i dokończyłem tą prackę z mieczem:
>LINK<
Na tkaninie miecz zrobię, ale to za jakiś czas. Teraz to skombinuję sobie coś, co nie jest mieczem (może dokończę mój scyzoryk w 3D?).

Pozdrawiam, Dragon

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Bez jaj, 20 godzin?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#573 2009-04-07, 23:51(Ostatnia zmiana: 2009-04-07, 23:53)
A widzisz! Ja wolę jaja!
Teraz serio: Przesadziłem: około 10 - 15h (i tak dużo), bo:
[list=1]
  • Dopiero się uczę animacji (Pierwszy raz używałem szkieletu animacji).
  • Liczyłem razem z renderingiem, a renderowałem dwa razy (drugi gdy stwierdziłem, że moja animacja jest za krótka o 15 klatek).
  • Ręcznie robiłem krzywe ipo do miecza (dopiero potem sięgnąłem po tutorial)

Wiktor Suworow, Akwarium

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Trawa w Hair & Fur ?

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hairsy w Blenderze.

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem gdzie to dać, ale jest to w głównej mierze 3D, więc daję tutaj.
http://s417.photobucket.com/albums/pp256/D...rent=tapeta.jpg
Tapeta pod nowy monitor.

Wiktor Suworow, Akwarium

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
a miecz czysty.... :D

cwicz chłopie, jest co raz lepiej

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ostrze, jak ostrze, ale rękojeść powala :D . Popraw to i będzie fajnie.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Jest to moja pierwsza organika, konik ma zaledwie 1581 trisów

0 użytkowników
Do góry