Prace 3D 1149757 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1149757

Odpowiedzi 3194

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Co ten model ma przedstawiać?

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
głowę człowieka, starałem się jak najmniej poligonów użyć;(

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
wiem że kiepsko, dopiero niedawno za organikę się wziąłem ;(
To chyba moja 3cia praca tego typu, poza tym jakoś ten typ grafiki mi niezbyt podchodzi.
I ogólnie mało mam czasu na 3D.
to proszę nie pisz że siedzisz w 3d rok bo praca temu zaprzecza...
a i zapraszam na 3dtotal.com dział tutoriale, jest sporo fajnej organiki i nie patrz tam na to że w innym programie, chodzi o siatkę...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#543 2009-03-26, 18:00(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 18:03)
a i zapraszam na 3dtotal.com dział tutoriale, jest sporo fajnej organiki i nie patrz tam na to że w innym programie, chodzi o siatkę...
A niby czemu mam nie pisać że siedzę w 3D rok? Pisałem już że na 3D miałem mało czasu i ogólnie bawiłem się w "grafika 3D" z przerwami, czy to oznacza że mam teraz patrzeć do kalendarza i sumować kiedy co robiłem i ile mi to czasu zajęło by nie obrazić twojej "dumy"?
Poza tym Wings a Max to 2 całkiem inne programy wiec nie rób mu tutaj żadnych porównań z łaski swojej bo na pewno dobrze wiesz że wings narzuca pewne ograniczenia...
Ja jako że jestem leniwy to już raczej na maxa się nie przerzucę, a za link do tutoriali dzięki może mi coś pomoże.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Chodzi o sam efekt prac.

nie patrz tam na to że w innym programie, chodzi o siatkę...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
że wings narzuca pewne ograniczenia...

no jasne, ograniczenia tak wielkie że nie zrobisz w nim nic konkretnego. w końcu tylu świetnych grafików a nie mogą rozwinąć potencjału przez chujowe oprogramowanie.

proszę Cię, nie miej żalu do innych a już na pewno nie do programów które są jedynie narzędziem. Skoro Ci nie wystarczają to zmieniasz na inne, proste a skoro jak sam mówisz nie chcesz to Twoje argumenty słabną do zera. Na prawdę nie miej pretensji do innych.

Co ten model ma przedstawiać?

;(  

Poważnie, czekam aż ktoś wymodeluje szaraka. Najlepiej zbrush i w hp

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#546 2009-03-26, 18:12(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 18:13)
no jasne, ograniczenia tak wielkie że nie zrobisz w nim nic konkretnego. w końcu tylu świetnych grafików a nie mogą rozwinąć potencjału przez chujowe oprogramowanie.

proszę Cię, nie miej żalu do innych a już na pewno nie do programów które są jedynie narzędziem. Skoro Ci nie wystarczają to zmieniasz na inne, proste a skoro jak sam mówisz nie chcesz to Twoje argumenty słabną do zera. Na prawdę nie miej pretensji do innych.

Nie mam żalu do innych, chodzi mi o to że robi z igły widły...

A co oprogramowania to w wingsie mogę tylko modelować boxy i to mi starcza bo nie wiąże z grafiką jakiś planów na przyszłość, zaś w maxie opcji jest w chuj dużo i nie widzę sensu oraz nie mam chęci by to wszystko ogarnąć...

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Nie mam żalu do innych, chodzi mi o to że robi z igły widły...

A co oprogramowania to w wingsie mogę tylko modelować boxy i to mi starcza bo nie wiąże z grafiką jakiś planów na przyszłość, zaś w maxie opcji jest w chuj dużo i nie widzę sensu oraz nie mam chęci by to wszystko ogarnąć...
Primo na tym forum się nie klnie, ew. z cenzurą **** ...
Secundo, chyba Elvans robił w wingsie i tworzył na prawdę ładną organikę, myślę że wychodziła Mu conajmniej tak dobrze jak mi w maxie, albo i nawet lepiej...
Więc nie pierdziel ze wings Cie ogranicza bo ograniczają Cię tylko i wyłącznie Twoje umiejętności i lenistwo ;(

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#548 2009-03-26, 19:50(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 20:03)
Thoro, twoje ilustracje do postów mnie kiedyś zabiją ;(  :/  :/

Co do tematu, program na niby znaczenie, ale i tak najważniejsze są umiejętności. Vertexy i poligony posuwa się w każdym programie, więc w każdym da się zrobić to samo tyle że z różnym nakładem czasu.

Vertex: Ty już zostaw Vertexów w spokoju !
"[...]Vertexy i poligony posuwa się[...]" :D

O czym wy myślicie, zboczuchy zasrane.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#549 2009-03-26, 20:06(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 20:07)
Primo na tym forum się nie klnie, ew. z cenzurą **** ...
Secundo, chyba Elvans robił w wingsie i tworzył na prawdę ładną organikę, myślę że wychodziła Mu conajmniej tak dobrze jak mi w maxie, albo i nawet lepiej...
Więc nie pierdziel ze wings Cie ogranicza bo ograniczają Cię tylko i wyłącznie Twoje umiejętności i lenistwo ;)
Fakt faktem, może moje lenistwo mnie ogranicza :D
Często zmieniam poglądy oraz zainteresowania wiec to może być bardziej prawdopodobną przyczyną mojego "lenistwa".
Co do mojego wulgaryzmu to miał tylko podkreślić to co chciałem wyrazić, zresztą kilku tutaj znanych i zapewne lubianych użytkowników wali takimi wyrazami w prawie każdej swojej wypowiedzi i jakoś nikt im uwagi nie zwraca, no może nie każdej i nie kilku ale zdarza się to dość często.
Co do Elvansa to Thoro gdzieś mówił coś w stylu " Elvans też chwalił na początku Wingsa a teraz maluje jakieś kwadraty" czy coś w tym stylu, jeżeli coś przekręciłem to wybaczcie  :)  
Wiec nie rób porównań bo jak już pisałem nie miałem/mam za dużo czasu na grafikę więc to że mam spore braki jest dość oczywiste.
A model ma tylko około 800 poligonów wiec myślę, że jak na taka nikłą ilość nie jest on aż tak zły ;)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Wiesz.... Tu raczej chodzi o to, że człowiek nie ma tak uformowanej głowy :)

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#551 2009-03-26, 20:29(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 20:32)
wiem że model ma dużo błędów ale temat jest ogólnie o grafice :D

PS. Tzn wiem że mało cech charakterystycznych jest tu dla człowieka ale wiesz chciałem spróbować :)

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Fakt faktem, może moje lenistwo mnie ogranicza ;)
Często zmieniam poglądy oraz zainteresowania wiec to może być bardziej prawdopodobną przyczyną mojego "lenistwa".
Co do mojego wulgaryzmu to miał tylko podkreślić to co chciałem wyrazić, zresztą kilku tutaj znanych i zapewne lubianych użytkowników wali takimi wyrazami w prawie każdej swojej wypowiedzi i jakoś nikt im uwagi nie zwraca, no może nie każdej i nie kilku ale zdarza się to dość często.
Co do Elvansa to Thoro gdzieś mówił coś w stylu " Elvans też chwalił na początku Wingsa a teraz maluje jakieś kwadraty" czy coś w tym stylu, jeżeli coś przekręciłem to wybaczcie  :)  
Wiec nie rób porównań bo jak już pisałem nie miałem/mam za dużo czasu na grafikę więc to że mam spore braki jest dość oczywiste.
A model ma tylko około 800 poligonów wiec myślę, że jak na taka nikłą ilość nie jest on aż tak zły ;)
Faktem jest to że nie przeglądam forum, to jest jeden z niewielu działów do których zaglądam(chociaż jestem root adminem  :D  ) i akurat na to zwróciłem uwagę

Elvans teraz rysuje, szkicuje itp. ... po prostu przestał dłubać w 3d

model twarzy przy 100 poligonach może być naprawdę szczegółowy, w gothicu baniak postaci ma max 50 poly :lol2:  więc nie pisz że 800 poly i taki model to dobrze, bo jest wręcz przeciwnie

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#553 2009-03-26, 22:58(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 22:58)
Ok, dobra Zdunek nie będę się sprzeczać bo wiem że jestem gorszym grafikiem wiec zapewne wiesz ode mnie lepiej.
Jeżeli możesz to podaj mi kilka linków/materiałów/nie wiadomo czego na PW bądź gg, to w miarę możliwości i czasu postaram się poprawić mój poziom grafiki :)
Co do głowy z gothica to razem z szyją miała chyba ona 8 poligonów czy jakoś tak :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W moim przypadku można powiedzieć, że siedzę w grafice ponad 2,5 roku, ale co z tego? Miałem ogromne przerwy, że przez co najmniej 1,5 z tego w ogóle nie zaglądałem do Maxa, a jak już coś robię, to także nie za często. Głowy pewnie nawet takiej bym nie wymodelował, szczególnie z tego względu, że nie mam nerwów i rzuciłbym to po krótkim czasie. Tak czy siak, ta długość siedzenia w grafice nie ma absolutnie żadnego znaczenia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Fajnie, fajnie, tylko ten robot na wzgórzu mi jakoś nie pasuje :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Co do Elvansa to Thoro gdzieś mówił coś w stylu " Elvans też chwalił na początku Wingsa a teraz maluje jakieś kwadraty" czy coś w tym stylu, jeżeli coś przekręciłem to wybaczcie old_lol.gif

A wiesz co to żarty są? Elvans już się nie zajmuje 3d bo oficjalnie woli rysowanie a nieoficjalnie totalne lenistwo, ale nijak to się ma do możliwości wingsa :) . Na max 3d jest koleś od wingsa który zjada dupą większość osób siedzących na maxie i co? Proszę nigdy nie powołuj się na możliwości programu, bo jeśli chodzi o 3d to wszystkie są dosyć porównywalne pod tym względem, a jedyne czym się różnią to przeznaczeniem i sposobem obsługi i działania. Zrobić można wszystko.

A co, zabronisz mi? Ty chyba nie rozumiesz podstawowych reguł, skoro dajesz coś do oceny/krytyki musisz liczyć się z tym, że nie koniecznie zostanie odebrane pozytywnie więc nie mów mi co mam mówić a co nie bo jest to nie na miejscu. Bez urazy, ale w tym przypadku zasłanianie się programem, brakiem czasu, inwalidztwem czy czym kolwiek innym jest po prostu żałosne i nie ma nic do rzeczy a jeśli już to Ty sam jesteś jedyną osobą która może mieć wpływ na powstanie tych rzeczy, więc nie miej pretensji do innych że się nie spodobało i nie wzięli pod uwagę Twoich skrytych problemów.

Słuchaj, jak ja daje coś do oceny to liczę się z tym że nie wszystkim się spodoba. Właściwie opinie pozytywne są bezwartościowe a najwięcej idzie wyciągnąć z krytyki. Nawet nie myślę aby się tłumaczyć i zasłaniać tym że miałem chcice, atak sraczki, ręka mi poleciała w bok czy po prostu tworzyłem pracę podczas operowania koparką bo to głupie, mało stosowne i... kogo w ogóle obchodzi? Proszę Cię, nigdy nie mów co komu wolno i jak ma się wypowiadać na temat Twoich prac pod pretekstem wymówek typu "nie miałem czasu, ambicji".

Ps: podpieranie się rzekomym stażem w grafice + lowskil = to co powyżej miało miejsce.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tom, praca jest bardzo dobra, tylko ten robot na wzgórzu jest trochę sztuczny (za jasny?).

Borys (Zoom) - Łepetyna mi się podoba. Ma parę (...dziesiat) błędów, ale jakbyś to przerobił to by ładny kosmita wyszedł. Swoją drogą, to bym nawet takiej organiki nie potrafił zrobić.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Robot wyczesany. Martwi mnie tylko to, że te latające obiekty są identyczne (tylko różna skala).

0 użytkowników
Do góry