Prace 3D 1151536 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1151536

Odpowiedzi 3194

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#2040 2011-12-08, 21:56(Ostatnia zmiana: 2011-12-08, 21:56)
Kolega się nam po prostu zawstydził XD

Madron89

Madron89

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Widzę że zrobiłem drobne zamieszanie hehe nie zawstydziłem się, ale skoro to była taka lipa :/  nie idzie mi z tymi siatkami, na przykład dziś próbowałem zrobić postać jakąś i nie bardzo, największy problem mam z twarzą i rękoma i za dużo cięć zrobiłem ale nie wiem jak inaczej wymodelować rękę. Wynik:
punkty: 935
krawędzie: 1829
wieloboki: 925
n-gony: 9 (co to są te n-gony??)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
(co to są te n-gony??)
N-gony to wielokąty. Nie wiem skąd wyeksportowałeś te liczby (jaki program czy funkcja), jednakże podejrzewam że mogą to być wielokąty powyżej 4 krawędzi - takie nie powinny znaleźć się na modelu. Powinieneś wszystko robić z czworokątów, które program może zgrabnie pociąć na trójkąty (ale na Twoim roboczym modelu trójkątów też nie powinno być).

Ogólnie nie radzę zaczynać od organiki. Pobaw się czymś prostym, żebyś wyrobił sobie nawyki. Wydaje mi się, że modelowanie broni białej (szczególnie ostrzy, na których pracuje się prawie w dwuwymiarze) daje dobre szkolenie przed czymkolwiek bardziej skomplikowanym, w tym organiką.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Madron89

Madron89

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
No może nie to okno ale mniejsza z tym. Zaraz spróbuje coś skleić jakiś mieczyk czy topór :roll:

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
rozdziałka tekstur i tak lepsza niż we współczesnych grach :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Lotnik

Lotnik

Użytkownicy
Wyjadam żelki
posty179
Propsy424
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Wyjadam żelki

Lotnik

Prace 3D
#2045 2011-12-15, 18:27(Ostatnia zmiana: 2011-12-15, 18:30)
Witam!
Próbuję robić modele 3d do moda na Mount&Blade.
Ostatnio wymodelowałem taką chatkę

Właściwie to jeszcze nie skończona. Będę zmieniać końce belek.

A to trochę wcześniejszy model wieży
https://lh3.googleusercontent.com/-w9SYw6p1zp8/Tsk6BBtRPpI/AAAAAAAAAPE/YkKIsbLbFbs/s640/wieza5.jpg
I trebusz oraz toporek
https://lh4.googleusercontent.com/-at78Xn-c0CA/TtnnmKmOj2I/AAAAAAAAAJg/gUCCa2RmyCs/s985/trebusz3.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-PRwDABFo4Zg/TueBmP3nMFI/AAAAAAAAAPc/Ri46bOIBBV4/s1061/topor6.jpg

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To screeny z viewporta, tak? Jest tam jakieś Radiosity czy Vertex Colors? Jak z triscountem? Ode mnie duży props, bardzo schludne prace.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modele wyglądają w miarę dobrze, jednak tekstury są zwyczajnie lipne.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ja ci powiem że tylko że to prosty render w Blenderze z AO. A co do Radiosity czy ktoś się orientuje czy nie ma czegoś w tym guście jako osobny mały programik albo znajduje się w Blendku.

Myślę że Lotnik się nie obrazi jeśli podeśle link do jego galerii obrazujacej stopniowy postęp w modelowaniu: https://picasaweb.google.com/108786978553505654455/Modele

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
pokaż siatkę strzechy. Przejrzałeś już tutki Gutka Fiutka dotyczące modelowania takich chatynek??
Ja bym nieco powyginał te belki kwadratowe, żeby nie wyglądały tak perfekcyjnie :)

A poza tym zgadzam się z Draconem - jedyna większa wada to tak naprawdę drętwe teksturki :)

Popisuje się ciągle menda jedna...

Lotnik

Lotnik

Użytkownicy
Wyjadam żelki
posty179
Propsy424
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Wyjadam żelki
Tutoriale Gutka Fiutka przerabiałem, jednak siatka nie do końca jest taka jak bym chciał. Myślę, że mogłaby mieć sporo mniej poly  :roll:  

A to poprawiona wersja tej chatki, teraz belki są ułożone tak jak powinny  :D  

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?

~280tri
1024x358 diff/norm/spec

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
358...?
Tekstury lipne. Bardzo.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
model tez troche deformovany .... a tak wogule to czemu tekstury maja rozmiery potengy 2 ?  :huh:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#2054 2012-01-03, 18:41(Ostatnia zmiana: 2012-01-03, 18:45)
Bo komputery są zbudowane na bazie systemu dwójkowego (który z kolei bazuje na potęgach 2), a silniki są pisane właśnie pod tekstury o wielkościach kolejnych potęg 2.
Mniej więcej tak to ze sobą współgra.

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Mi się podoba, tylko powiedz jeszcze co to jest

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
Mieczyk spellbreaker'a z w3. Refka.
A 358 bo nie potrzebowałem więcej miejsca.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
to trzeba bylo zrobic 512x512 zmiescilbys sie

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie widzę tego miecza na tej refce.

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Prace 3D
#2059 2012-01-04, 03:02(Ostatnia zmiana: 2012-01-04, 03:03)
Nie widzę tego miecza na tej refce.
LOL! To weź ty się przypatrz porządnie! Przecież wyraźnie widać, że to co on tu trzyma

i to

to niemal to samo. Różnica raptem w kilku detalach. Imo świetne odwzorowanie.

0 użytkowników
Do góry