edit2: doinstalowałem player kita. Teraz gra się odpala przez gothicstarter, wchodze do gry, mam nawet filmik i... ciemność widzę. Czasem pojawia się Bezi bez tekstur i białe kwadraty.
Jaka wersja Systempacka? Próbowałeś ewentualnie w zgodności z systemem Windows XP SP3? Jeśli w menu głównym nie masz nowych tekstur z moda, to i gra ci się nie odpali (będzie właśnie Bezimienny i czarny świat).
Nie grałem w nową wersję modyfikacji (która jest aktualną w pierwszym poście), więc ciężko mi powiedzieć, wtedy jeszcze chyba grałem na Systempack 1.7 i wersji do tyłu modyfikacji, ale pewnie nie to jest przyczyną.
system pack 1.6 do g2nk
Tak, dokładnie, nie mam tekstur w menu głównym tylko białe tło. Spróbuje popróbować coś ze zgodnością i system packami, bo za każdym razem gdy coś instaluje/przeinstalowywuje to odpalanie działa inaczej.
Dobra, naprawiłem. Gdyby ktoś miał podobny problem co mój, czyli brak tekstur, liczne błędy przy odpaleniu i zaczęciu rozgrywki:
Instalujemy CZYSTEGO gothica 2 NK i instalujemy kolejno:
1.Gothic2 fix, wersja raportowa (nie wiem jak z inną) 2.6 rev2
2.System pack 1.7 (na 1.6 nie chciało mi działać)
3.Wypakowujemy moda i przy wypakowaniu foldery system klikamy, żeby nie zamieniać plików (zamiana też powodowała błąd, nie wiem jak to się ma do dalszej rozgrywki)
I to tyle. Odpalamy gothicstarter.exe z adminem bądź bez ( mi działa na oba sposoby)
Cieszymy się rozgrywką.