'Złapać' mnie jest bardzo łatwo, wszystko jest tylko kwestią pilności sprawy jaką ktoś do mnie ma. Ostatnio na brak obowiązków nie narzekam i właściwie nie dostaje już pytań o DK drogą prywatną (co jest dobre, bo drogami 'oficjalnymi' sprawnie może odpowiadać naraz kilka osób)..
Kiedyś wysłałem zapytanie do pana Dark i nie otrzymałem wiadomości... pewnie są pochłonięci robieniem gry i osobistymi obowiązkami... więc myślę, że trochę poczekasz...
.. no ale pytanie o rolę Rodrigueza w modzie i poziom rozwinięcia jego wątku (z całym szacunkiem) można zaliczyć do pytań kategorii 'łuk czy miecz', albo 'xardas vs pyrokar' - i tylko to jest powód dla którego nie udzieliłem odpowiedzi od razu, po prostu nie wierzę żeby była to kwestia paląca/życia i śmierci, czy czegokolwiek. A nie mam w zwyczaju odpisywać na odczepnego jednym zdaniem.
Rozumiem oczywiście Twoje argumenty za tym pytaniem i miło mi, że masz takie zdanie o DK - jednak nie jesteśmy oficjalnym kanonem.
Odpowiadając publicznie na Twoje pytanie - tak, sama postać Rodrigueza zostanie rozwinięta (o to nietrudno zważywszy na ilość jego dialogów w G1 i fakt, że większość z Magów pełniło tam głównie funkcje dekoracyjne). Rodriguez nie stanie się w związku z tym postacią pierwszo czy drugoplanową, raczej porównałbym go do postaci typu bodaj.. Orik? (ten z g2). W jakiś głębszy sposób poznamy wszystkich 12 twórców bariery, jednych bardzo mocno, innych mniej.
Mam nadzieję, że odpowiedziałem wyczerpująco na pytanie - a jeśli chcesz znać konkrety to od razu zaznaczam, że podobnie jak było w G1/2 konkretów za wiele w dialogach postaci z lore nie będzie. Tak więc Rodriguez nie oświadczy, że skończył Akademię Magów w Laran czy kontynencie.