Pytania i problemy techniczne 1041035 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1041035

Odpowiedzi 3676

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@venuen zresetowales opcje w plikach? jak? mam ten sam problem

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Chciałbym zadać pytanie ile mniej więcej macie FPS`ów z ową modyfikacją (bez DX11) i jeżeli jakaś osoba gra na oryginalnych teksturach to niech mi da znać ile FPS`ów jest więcej bo nie wiem czy opłaca mi się podmieniać (Tak, lagi jak cholera spadki niesamowite, regularne 30 klatek a nawet 20 u mnie nie występuje :l)

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@venuen zresetowales opcje w plikach? jak? mam ten sam problem
Włączasz grę i jak masz początkowe cutsceny to robisz reset kompa i wtedy masz restart opcji.

Sereith123

Sereith123

Użytkownicy
posty25
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem, a mianowicie podczas gry(przeważnie jak gram 1-2h+) pojawia się błąd OutOfMemory i Gothic się crashuje.
Specyfikacja:
Intel I3 4350 3,6Ghz
4 Gb RAM Kingston HyperX
GTX 750 Ti

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do komfortowego grania w Returninga 2.0 jest wymagana 8 gb RAM, o ile mnie pamięć nie myli. Jaka wersja moda?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sereith123

Sereith123

Użytkownicy
posty25
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
0.61 Jednak problem już rozwiązany, dla każdego u kogo występuje ten sam problem, rozwiązanie jest następujące:
-Jeżeli nie mamy instaluje Visual C++ 2015
- Następnie pobieramy z tej strony https://megawrzuta.pl/download/3a35b26d9bc93d5fb4054b85ab252a79.html mem_fixa.
-Robimy kopie zapasową pliku Shw32.dll która znajduje się w folderze Gothic 2/System
-Wklejamy wszystkie pliki z mem_fix do katalogu Gothic 2/System i podmieniamy.
-Następnie pobieramy 4gb_patch http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
-Wybieramy plik Gothic (chodzi o aplikacje, nie ikone) która znajduję się w folderze Gothic 2/System

Wszystko gotowe :) Pozatym zauważalne jest zwiększenie się wydajności(U mnie +25fps) :)

Mam nadzieje że pomogłem.

Malczutt

Malczutt

Użytkownicy
posty22
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś sprawdzał tego fixa i ten 4gb_patch? Nie zamierzam pobierać żadnego szpiegowskiego shitu, więc pytam, czy te pliki są zaufane?

Sereith123

Sereith123

Użytkownicy
posty25
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ktoś sprawdzał tego fixa i ten 4gb_patch? Nie zamierzam pobierać żadnego szpiegowskiego shitu, więc pytam, czy te pliki są zaufane?

Przeskanowane Bitdefenderem, nic nie wykazało :)

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu najnowszej wersji returninga i wgraniu auto translate, mam w menu informacje iż jest to wersja 0061.2. Czy jest to normalne? Czy coś namieszalem i mam starszą wersje niż 0062?

EkskrementyBeliara

EkskrementyBeliara

Użytkownicy
posty45
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
Do buildu 0061 wyszły trzy paczki hotfixów. Najnowszy build to 0062 z 18 października. Powinieneś mieć w menu build 0062.0 jeżeli zainstalowałeś tę właśnie wersję. Skąd brałeś pliki auto-translate? Jeżeli z odnośnika w przyklejonym temacie (download) to prowadzi on do wersji 0061.3/0061.2 (skrypty są do wersji 0061.3, ale plik AST jest dla 0061.2 i tak pokazuje w menu).

Potrzebujesz auto-translate do wersji 0062.0, który znajdziesz tutaj: http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1470404-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-2?p=25137598&viewfull=1#post25137598

Post połączony: 2016-10-27, 23:28

Dzięki takim usługom jak virustotal czy virusscan.jotti , możesz sam, za darmo sprawdzić takie pliki nie jednym, a kilkudziesięcioma silnikami antywirusowymi różnych producentów.

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli mam wersję gry 060 to jak mam zainstalować nowsze patche? Jakaś nowa instalka czy podmienić pobrane pliki gry?

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wgrałem auto-translate do starszej wersji. Pobrałem najnowszą, wgrałem i jest już okej. Dzięki wielkie za pomoc.

uthel

uthel

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim. Wczoraj próbowałem zainstalować Returninga 2.0, niestety po instalacji nawet podstawa wersja przestała działać najprawdopodobniej z powodu SystemPacka, który został dołączony na stałe do modyfikacji. Mam dosyć starego kompa (karta graficzna obsługuje tylko DX7, a System Pack wymaga DX9) stąd moje pytanie czy można usunąć SystemPacka? Poza tym podczas instalacji wybrałem opcję zainstalowania modyfikacji (1.1 GB), ale, po instalacji nic się nie wyświetliło w Gothicu Starterze. Stąd moje pytanie czy jest konieczne instalowanie opcji (Russian version która zajmuje ponda 6 GB) niestety mam bardzo mały dysk i nie mam tyle pamięci, czy to tylko jakiś błąd? Pozdrawiam wszystkich fanów Gothica :)

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogę Ci tylko pomóc z tym drugim - żeby Returning zadziałał, musisz w instalatorze wybrać własnie opcje "Russian Version". Na początku zrobiłem tak samo, jak Ty, i też mi nie chciało działać.

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wyciągnąłbym 30 fpsów z dx11 ? moj komp i3 6100 8gb ram gtx 950

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie mam do was pytanie. Wyprowadziłem się z chaty do dziewczyny, i pod koniec listopada biorę nowego kompa na raty, ale poki co musze se radzic na tym co mam mianowicie : Intel Core i5 M480 2,67 ghz, RAM 4GB, Intel HD Graphics. Czy idzie jakąś tajemniczą techniką ustabilizować fpsy? Gram totalnie na najniższych opcjach. W wierzy Xardasa bylo spoko ponad 20 fpsow,a po wyjsciu juz 5 ... 20 fpsow jest dla mnie wystarczajace wiec moze macie jakies pomysly zeby to ustabilizowac?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na Intel HD? Przykro mi, ale żądasz niemożliwego.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Haha tak myślałem :/

uthel

uthel

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie mam do was pytanie. Wyprowadziłem się z chaty do dziewczyny, i pod koniec listopada biorę nowego kompa na raty, ale poki co musze se radzic na tym co mam mianowicie : Intel Core i5 M480 2,67 ghz, RAM 4GB, Intel HD Graphics. Czy idzie jakąś tajemniczą techniką ustabilizować fpsy? Gram totalnie na najniższych opcjach. W wierzy Xardasa bylo spoko ponad 20 fpsow,a po wyjsciu juz 5 ... 20 fpsow jest dla mnie wystarczajace wiec moze macie jakies pomysly zeby to ustabilizowac?

Spróbuj zagrać na zwykłych teksturach. https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2Fh2SJIp6JhPJhiBoMi1NY9kh5qVSjnVVH%2B0LGZF3ASGI%3D&name=Textures_Original_G2_Returning.7z&c=581604858da6. Plik wrzuć do folderu data.

0 użytkowników
Do góry