Pytania i problemy techniczne 1069152 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1069152

Odpowiedzi 3676

xormonis

xormonis

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z modyfikacją, temat na pewno już został poruszony ale nie mogę znaleźć odpowiedzi...
Otóż, doszedłem do khorinis, zapisałem i wyłączyłem grę, włączam dzień później, wczytuję save i wywala mi crash, za każdym razem... Mogę włączyć nową grę ale z save od razu mi crashuje.
Dodam, że nie używałem żadnych kodów oraz zainstalowałem fix'a z instalatora :/

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Wygląda na to że musisz poprostu grać od nowa. Niestety return lubi crashowac. Najlepiej odrazu grac korzystając z zapisywania na 3-4 zapisach

xormonis

xormonis

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wygląda na to że musisz poprostu grać od nowa. Niestety return lubi crashowac. Najlepiej odrazu grac korzystając z zapisywania na 3-4 zapisach

Hmm, jeśli to jedyny sposób...
Gdyby ktoś jednak wpadł na jakiś lepszy pomysł to chętnie posłucham :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie da rady, uszkodziłeś save i zapewne z własnej winy i o tym nie pamiętasz/

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kapustka

Kapustka

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem zielony w tych sprawach, mam wersję 0056 a chciałbym 0062, czy muszę od początku ściągać torent 5 GB      z nową wersją czy poprzez patch?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
lepiej od nowa. Chociaż ja bym na twoim miejscu poczekał na wersję 0063 bo jest już w trakcie produkcji.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z changelogu do 0063:

8. Now, when the NPC ends we pursue, he teleports back to his point. Goodbye, watermelon pulling all through polkarty. On the monsters it does not work.

Czyli chyba koniec wyciągania potworów/npc po kolei, ciekawe jak się będzie wtedy grało :D.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ostatnie zdanie przypadkiem nie oznacza, że na potwory to nie działa? #Bad_English_My_friend_cyka

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Da rady oświetlić bardziej tego moda bez dx11. Jak daje kontrast game lub jasność to wtedy jest bardzo jasne.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ostatnie zdanie przypadkiem nie oznacza, że na potwory to nie działa? #Bad_English_My_friend_cyka

No w sumie jak tak popatrzę, to masz chyba racje. Czyli bandytów już się pojedynczo nie załatwi :D.

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co zrobić aby po wgraniu rosyjskiego zapisu gry, aktualny dziennik był po angielsku?
Dodam że questy które dostaje są normalnie po angielsku, prócz tych już wziętych przez rosyjskiego gracza.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie da się.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy chcę odpalić returning 2.0 v0062 + Dx11 to wyświetla mi się coś takiego.

https://www.sendspace.com/file/ybv9y4

Jakieś rady? Oczywiście gra bez dx11 nie wchodzi w grę

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie zmieniłem komputer i po instalacji returninga wersji 2.0 v0062 wypierdala mi blad po rozpoczeciu nowej gry "AST.dll not loaded" i ten sam komunikat co u kolegi wyżej tylko ze znacznie wieksza iloscia zdań.Anybody help?

EDIT: Oczywiście ast .dll znajduje sie w folderze system ....

EDIT2: Właściwie to ten błąd z ast włącza się od razu po uruchomieniu returninga ...

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem ten sam błąd gdy nie zainstalowałem Microsoft Visual C++ 2015. Jeśli go nie masz to go ręcznie ściągnij i zainstaluj, bo w instalce do Returna tego nie ma, a przynajmniej mi nie instalowało tego.

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli to było do mnie to nie pomogło. No dodam tylko iż komputer 1 raz uruchomiony. Może brak jakiegos oprogramowania? Hmmm?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli to było do mnie to nie pomogło. No dodam tylko iż komputer 1 raz uruchomiony. Może brak jakiegos oprogramowania? Hmmm?

Masz wszystkie Microsoft Visual C++, od 2005 do 2015? Bo AST.dll dotyczy właśnie tego.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy instaluje Microsoft Visual C++ 2015 pisze mi, że instalacja nie powiodła się 0x80240017 - nieokreślony błąd. Co mam zrobić z tym faktem? Jak to naprawić? Niby w dodaj/usuń programy jest możliwość odinstalowania ale z pewnością nie zaistalowało się wszystko tak jak należy, bo inaczej returning by mi działał nie?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żeby w ogóle zainstalować Returninga, trzeba zainstalować DirectX i właśnie te dystrybucje Visual C++. Z tego co widziałem, w instalce jest Directx( Nie używałem tego, mam nowszy) i właśnie dystrybucje Visuala, oprócz 2015. Ten musiałem ściągnąć osobno, bo inaczej wywalał błąd z AST.dll.

@Fayors
Ściągałeś z oficjalnej strony Microsoftu? I instalka na dobry system, tzn. jeśli masz 64 bitowy to na pewno ściągnąłeś wersję 64 bitową?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak. Ściągnąłem nawet wersje x86 i ten sam komunikat

0 użytkowników
Do góry