Pytania i problemy techniczne 1145301 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1145301

Odpowiedzi 3676

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
patch zmniejszający trawę i powiększający roślinki coś dla mnie  :D a czy naprawia błędy z brakiem pamięci?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
@koksikmajor możesz podać kolejnosć instalacji dla dx11?

Najpierw zainstaluj te wszystkie fixy a potem dx11 nic wiecej. Ale na nim sa jeszcze problemy bo np mi soundtrack nie dziala albbo czasami nie wyskakują mi okna dialogowe

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ode mnie też props  :D a właśnie nadal nie wiem jak odzyskać utracone punkty siły i zręczności które straciłem po wyczerpaniu paska wytrzymałości? czy to już na stałe straciłem te punkty czy znając returna jest jakaś mikstura na odnowienie tego?   :hmmm:

Im mniej masz wytrzymałości, tym szybciej twoja postać się wyczerpuje, musisz na bieżąco uzupełniać pasek wytrzymałości, wtedy nie będziesz miał sytuacji, kiedy będzie zmniejszać się siły. Ale też to wszystko wraca dopiero po krótkim czasie.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ode mnie też props  :D a właśnie nadal nie wiem jak odzyskać utracone punkty siły i zręczności które straciłem po wyczerpaniu paska wytrzymałości? czy to już na stałe straciłem te punkty czy znając returna jest jakaś mikstura na odnowienie tego?   :hmmm:

Im mniej masz wytrzymałości, tym szybciej twoja postać się wyczerpuje, musisz na bieżąco uzupełniać pasek wytrzymałości, wtedy nie będziesz miał sytuacji, kiedy będzie zmniejszać się siły. Ale też to wszystko wraca dopiero po krótkim czasie.

świetnie  :/ znacznie wolałem jak życie nam spadało po zużyciu wytrzymałości, może da się to jakoś wyłączyć w gothic ini?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Nie na się, jedynie co możesz zrobić, to zmiana poziomu trudności na łatwy. Tam jest automatyczna regeneracja wytzymałości

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie na się, jedynie co możesz zrobić, to zmiana poziomu trudności na łatwy. Tam jest automatyczna regeneracja wytzymałości

spokojnie nie jeden patch jeszcze wyjdzie przed spolszczeniem:) być może któryś z nich będzie dodawał opcję wyłączenia tego  tak jak usunięcie gęstej trawy:)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Raczej nie zrobią tego. Wiesz ile było by w tym roboty ? Przede wszystkim niech soundtrack naprawią bo on nie działa. A co do trawy wyszełd już patch ktory usuwa jej nadmiar

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Usunięcie trawy nie powinno być trudne. Można to zrobić pewnym trikiem z wykorzystaniem Ikarusa. Mianowicie polegałoby to na uzyskaniu dostępu do listy vobów znajdujących się w świecie (oWorld.voblist) i wyszukaniu w niej trawy. Wtedy nie pozostaje nic więcej, jak tylko zmienić visual na puste pole. Oczywiście miałoby to drobny minus, ponieważ trawa zostałaby całkowicie usunięta. Chyba że twórcy wstawiliby trochę trawy z takim samym modelem, lecz z inną nazwą.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Usunięcie trawy nie powinno być trudne. Można to zrobić pewnym trikiem z wykorzystaniem Ikarusa. Mianowicie polegałoby to na uzyskaniu dostępu do listy vobów znajdujących się w świecie (oWorld.voblist) i wyszukaniu w niej trawy. Wtedy nie pozostaje nic więcej, jak tylko zmienić visual na puste pole. Oczywiście miałoby to drobny minus, ponieważ trawa zostałaby całkowicie usunięta. Chyba że twórcy wstawiliby trochę trawy z takim samym modelem, lecz z inną nazwą.
Kombinujesz  -_- . Czemu nie zmienić modele trawy na mniejszy / mniej gesty . Zabiera to 5 minut. Paczka będzie gotowa za 2. A efekt pojawi sie w całym modzie.  :pokerface:

(nie mam returning i nie będę tego robil )

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
By gracz nie musiał się bawić w ściąganie dodatkowych pierdół. Wchodzi w ustawienia, wyłącza trawę i gotowe.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://worldofplayers.ru/threads/38880/ było już o tym

a to ten wcześniejszy patch  :hmmm: ale nadal po wyczerpaniu paska wytrzymałości spada nam siła na normalnym poziomie trudności:)

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a to dziwne , mi nie

aha czyli pewnie coś źle zainstalowałem ? zaraz sprawdzę ? a ten patch naprawia też to że nie da się załadować zapisu gry gdy bezi ginie? a i czy naprawia błąd z brakiem pamięci?

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
naprawia błąd z załadowaniem zapisów , zmniejsza ilość trawy ale z brakiem pamięci to średnio widzę naprawę

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
naprawia błąd z załadowaniem zapisów , zmniejsza ilość trawy ale z brakiem pamięci to średnio widzę naprawę

jest jeszcze system pack i jakiś patch v2 który naprawia ponoć większość błędów tutaj link

https://vk.com/returningv2?w=wall-107136397_6494

czy ten wrzucaliście też do gothica?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Ktoś mi powie, czy wyszedł patch poprawiający odtwarzanie soundtracków w grze? Masa reklam w przeglądarce nie pozwala mi dokładniej sprawdzić rosyjskiej strony xd

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Są jakieś sposoby na te problemy z pamięcią?

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Są jakieś sposoby na te problemy z pamięcią?

pobierz sobie system pack i jakiś patch v2 co zajmuje 10GB mi to pomogło i już nie wyskakują mi błędy z brakiem pamięci tutaj link:

https://vk.com/returningv2?w=wall-107136397_6494

ewentualnie możesz sobie wrzucić plik podmieniający textury na te starsze z gothica 2 zmiany niewielkie a płynność znacznie wzrasta i znika problem z pamięcią tutaj link :

http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0

pobierasz tylko Textures_Original_G2_Returning i wrzucasz do folderu data

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O kurde 10GB, ja mam takiego neta(z Orange 10kb/s) że Returninga 2.0 ściągałem od sylwestra :D

No to więc weź ten drugi sposób wgraj ten textur pack który zajmuje około 150mb więc niewiele  :lol: będziesz miał tekstury z gothica 2, pozostaną tylko wtedy niektóre textury z returna 2.0  :lol:  ale oczywiście nie najważniejsza jest grafika w gothicu  :D

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Zainstalowałem patcha ale tego na rośliny i angielską wersję :D i na razie nie wywala błędów :)

Mam jeszcze jedno pytanie: Czy są jakieś nowe gildie główne dodane(nie licząc tych z Rebalance 2.1)?

Gallakappa

Gallakappa

Użytkownicy
posty11
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstalowałem patcha ale tego na rośliny i angielską wersję :D i na razie nie wywala błędów :)

Mam jeszcze jedno pytanie: Czy są jakieś nowe gildie główne dodane(nie licząc tych z Rebalance 2.1)?

z tego co wiem to nie ma jedyne co się zmieniło to teraz gildie są znacznie bardziej rozbudowane i mają więcej zadań do wykonania  :lol: patch na rośliny raczej nie za bardzo pomaga na błędy pamięci   :P

Post połączony: 2016-01-05, 23:20
@xMefistox dobry pomysł bo ja już sam się zgubiłem które pliki trza podmieniać przy teksturach :C
Może ktoś wie, czy w 1. rozdziale można się nauczyć walki 2x1h?

nic nie podmieniasz pobierasz tylko plik Textures_Original_G2_Returning rozpakowujesz i wrzucasz do folderu data   :P i już masz teksturki z gothica 2 nk:) oczywiście nie wszystkie tekstury podmienia  :P część tekstur zostaje z returna 2.0 ale to nawet lepiej  :) link podany był już parę razy na tym temacie:) tego textur packa opłaca się instalować jak ci gothic laguje albo wywala błąd pamięci  :D

Dziwne, bo u mnie zadziałało to że podmieniłem ten plik na Textures.vdsf i działczy wszystko cacy:D
Ale już wiem że jak wyjdzie spolszczenie to nie gram na łatwym, bo jest trochę przesadzony jeśli chodzi o ułatwienia

0 użytkowników
Do góry