Dyskusja na temat modyfikacji 837442 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 837442

Odpowiedzi 2122

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po raz pierwszy w tym temacie... AKTUALIZACJA! 10 tydzień tłumaczenia i mamy gotowych 574 postacie z 619 . O 74 przewyższyliśmy tygodniową normę i znacznie przyśpieszyliśmy pracę :P. Stan spolszczenia dialogów wynosi aż 93%. Poza tym liznęliśmy już trochę monologów, funkcji itp.

Uznałem, że na zakończenie roku można by też przedstawić dokładny etap prac, więc poniżej zobaczycie foldery i pliki z nich przetłumaczone :P

_misk_ 82/96 1,16 mb/1,97 mb
Items 13/33 422 kb/1,21 mb
Story 3/4 278 kb/355 kb
      B_AssignAmbientInfos 0/69 0kb/308 kb
      B_Content 21/21 31,2kb/31,2kb
      B_Story 37/86 268kb/1,18mb
      Dialog_Mobsis 2/17 1,46kb/488kb
      Dialoge 574/619 10,5mb/11,6mb
      Events 34/36 114kb/119kb
      G_Functions 4/4 11,1kb/11,1kb
      Log_Entries 1/1 2,78kb/2,78kb
      NPC 1210/1210 1,56mb/1,56mb
            Monster 57/57 405kb/405kb
            Orc 4/4 195kb/195kb

Tak mniej więcej prezentuje się liczba gotowych plików. Oczywiście pamiętajcie o tym, że nie wszystko trzeba tłumaczyć, a ponadto dużo plików sporo zajmuje, a wymagają 3/4 zdań do przetłumaczenia. Pliki dialogowe już są w całości rozesłane. Teraz tylko czekać na ich zwrot, chociaż wydaje mi się, że mamy dwóch kolejnych tłumaczy MIA.

Tłumaczenia należy spodziewać się najprędzej w połowie lutego, ale prosiłbym o nie podawanie tego jako oficjalnej informacji, a także nie robienia plotek o zakończeniu prac (co widzę już na fejsie). Pamiętajcie też, że zakończenie tłumaczenia nie oznacza go wydania. Wymagane są jeszcze testy, które mogą się przedłużyć jeśli nie znajdę porządnego korektora.

No nic, życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i mam nadzieję, że wkrótce zagramy w Returning 2.0 po polsku :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

[G2] Returning 2.0
#61 2015-12-31, 20:20(Ostatnia zmiana: 2015-12-31, 21:38)
Nie chcę ale niestety w tych okolicznościach MUSZĘ dać Ci propsa. :P

PS:
Żartowałem, nie dam.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sentinel

[G2] Returning 2.0
#62 2015-12-31, 21:22(Ostatnia zmiana: 2015-12-31, 21:41)
ode mnie też props  :D a właśnie nadal nie wiem jak odzyskać utracone punkty siły i zręczności które straciłem po wyczerpaniu paska wytrzymałości? czy to już na stałe straciłem te punkty czy znając returna jest jakaś mikstura na odnowienie tego?   :hmmm:

Czy będą umieszczanie linki do wszystkich patchy i fixów na polskiej stronie returninga? na ruskich forach bez tłumacza nie idzie znaleść czegokolwiek?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
MIA.

Co to znaczy? :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
MIA.

Co to znaczy? :D
Missing in action - zaginiony w akcji.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A ja mam pytanie co do karmy - dalej jest tak zjebana, że karme minusową u innosa/dodatnią u beliara bardzo latwo nalapac, chociazby otwieraniem skrzyn czy kradzieza, a minusową u beliara/dodatnią u Innosa caly czas ciezko?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Te ostatnie combo przy jedno i dwurzecznych broniach (od 90%) mogliby sobie twórcy darować - jakościowo strasznie odbiegają od animacji z podstawki, nieintuicyjnie się łączy combo. Dwuręczniaki idzie jakoś zdzierżyć (choć stopień mistrz i tak 100 razy lepszy) to jednoręczne te zupełna kpina, chwile tym sobie powalczcie. Wszystkie testowane przeze mnie style walki strasznie nie pasują wg mnie, jedynie styl włóczni co walczą nim szkielety fajnie mi sie używa. Jest tu sytuacja jak przy Dark Sadze - fajnie że nowe style są, ale do grania nimi się nie nadają

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Według mnie to ten cały Returning jest przekombinowany, też nie podobają mi się te animacje, ale udało mi się podmienić nowe na stare i teraz nie mam żadnej śmiesznej zmiany od 90% bo te animacje to faktycznie beznadziejne, narazie straszna lipa z tym modem.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Werewolf Chyba usunęli karme.

= D

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według mnie to ten cały Returning jest przekombinowany, też nie podobają mi się te animacje, ale udało mi się podmienić nowe na stare i teraz nie mam żadnej śmiesznej zmiany od 90% bo te animacje to faktycznie beznadziejne, narazie straszna lipa z tym modem.

jak podmienić te nowe animacje walki na stare???

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Musisz w tym celu wypakować plik RE2_Anims.vdf oraz Anims.vdf plik humans_1hst2.mdh i msb i wszystkie pliki z humans_1hst2 musisz im zmienić nazwy na humans_1hst3 i spakować nowy VDF.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

K0nopa

[G2] Returning 2.0
#71 2016-01-02, 14:51(Ostatnia zmiana: 2016-01-02, 15:06)
Kurde mnie celowanie zupełnie rozwaliło. Na zwiastunach wygladalo spoko ale jak chce strzelic to strzala nienaturalnie wybija sie do gory i ledwo da sie cos trafic.
A co do walki bronmi to widzie ze sie niebede uczyl do 100 tylko do 89. Chuj z krytykami.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Trochę późno piszę, ale dlatego, że grałem w niego sporo ostatnimi czasy. Odnośnie awantur sprawdzałem sam i jeśli chodzi o dubb: Wsjo rawno. Podczas instalacji moda całkowita rusyfikacja gry jest opcjonalna. Dialogi nietknięte zostaną z polskim udźwiękowieniem (sprawdzałem osobiście).

@Werewolf Chyba usunęli karme.
Nie gadaj głupot. Karma dalej jest. Klikając w dziennik i dodatkowe ustawienia (któryś z klawiszy koło c, nie pamiętam który). Masz tam Karmę u Innosa i Beliara. Karmę u Beliara się dosyć łatwo nabija a u Innosa traci. Obecnie jako strażnik miejski (mogę iść do górniczej doliny z ukończonym Jarkendarem) mam -7 u Innosa, a 25 u Beliara o.O

Mi tam teraz w sumie wszystko jedno czy będzie spolszczenie czy nie, bo ruski na tyle znam aby grać sam siebja, ale w każdym razie życzę powodzenia autorom spolszczenia, bo naprawdę warto, a nie każdy musi język znać ;)

Wnerwia człowieka tylko stała utrata siły po skończeniu się wytrzymałości.

Spoiler
Tą ucieczką Kruka to mnie zaskoczyli, szkoda. Efektowna, ale szkoda, że nie poszpanuję szponem tak szybko jak kiedyś przydał mi się w dolinie. Z tego co się dowiedziałem na VK to spotkamy go w 4-5 rozdziale jeszcze

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spoiler
Tą ucieczką Kruka to mnie zaskoczyli, szkoda. Efektowna, ale szkoda, że nie poszpanuję szponem tak szybko jak kiedyś przydał mi się w dolinie. Z tego co się dowiedziałem na VK to spotkamy go w 4-5 rozdziale jeszcze
[/quote]

Taaa, też mnie to zaskoczyło :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Spoiler
Mnie osobiście najbardziej zaciekawiła nowa lokacja w której walczymy ze smokiem ożywieńcem, dalej jest po staremu, czyli Dagoth próbuje nas zabić.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Warte zauważenia jest jeszcze samo przejście "skrót" między doliną rudnikow a khorinis. Chciał tu tu człowiek miło przejść, a tu taka niespodzianka

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dokładnie dobrze, że to tak zrobili, koniec końców tam byłą kopalnia.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
widzę że niektórzy już ukończają returna 2.0:) ja tam czekam na spolszczenie:) mam pytanie do tych co już daleko są w modzie albo kończą czy poza pająkami dodane zostały jeszcze jakieś nowe stworki?? a i ta nowa lokacja jest duża?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
widzę że niektórzy już ukończają returna 2.0:) ja tam czekam na spolszczenie:) mam pytanie do tych co już daleko są w modzie albo kończą czy poza pająkami dodane zostały jeszcze jakieś nowe stworki?? a i ta nowa lokacja jest duża?

A nowych lokacji nie ma czasem siedem?

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie wiem grałem tylko parę godzin by sprawdzić jak gra chodzi ale chyba te 7 to łącznie z lokacjami z poprzedniej wersji returna czyli dolina cieni itp a nowa jest chyba jedna:)

0 użytkowników
Do góry