Bitwy? 236562 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236562

Odpowiedzi 532

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Niby dzisiaj zaczęły mi się wakacje ale na grafikę i siedzenie w domu nie mam w ogóle ochoty, muszę się przewietrzyć nieco po sesji :D  (pomijając to że mam zapalenie ucha a ostatnio w Walii pizga :lol2: )

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#341 2011-05-26, 23:22(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 23:55)
Bo to takie jedno moje wielkie marzenie, co się nigdy nie ziści, żeby wszyscy ci z forum z najwyższymi zdolnościami stanęli w szranki w jednej bitwie...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja to już zacząłem ludziom mówić "odczep się, nie jestem grafikiem, nie znam się" :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Jeśli ja nie wezmę udziału to z bitwy nic nie wyjdzie. A udziału nie wezmę :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
korzystając z chwili, kiedy tu jestem, co się rzadko zdarza zresztą że mam czas - Mogę Wam podsunąć pomysł mebli, sam ostatnio w temacie siedzę i to bardzo fajna sprawa na mini-bitwę tego typu. Przykładowo można zaznaczyć iż modele muszą być wykonane w stylu nowoczesnym, albo retro i jazda z robotą, dużo się nauczyć przy tym można.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Sam temat to sprawa całkowicie drugorzędna. Powiedz lepiej gdzie uczestników szukać.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Na meble bym się zgłosił. Zamki są dla mnie za trudne - nie wiem nawet jak zacząć taki zamek, itepe, itede.

makin' bacon

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
@KolegaZWojska, Jeżeli to ma jakoś pomóc, to mogę się zgłosić, i postaram się znależć jakiś czas

A co do uczestników: Biorąc udział nic nie tracicie, nie ważne czy umiecie, czy nie, zawsze się czegoś nauczycie, a przynajmniej macie do tego motywację. Nikt nie umiał od razu, każdy się uczył i uczy nadal, więc nie marudzić tylko brać udział. Przecież jest tutaj dość dużo grafików

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Bitwy?
#348 2011-05-29, 10:57(Ostatnia zmiana: 2011-05-29, 10:57)
Ja bym się zgłasił. Nie jestem PRO, ale będziecie mieli przynajmniej jakąś konkurencje :lol2:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak coś, to też się na tą bitwę piszę.

Jeśli ja nie wezmę udziału to z bitwy nic nie wyjdzie. A udziału nie wezmę
Spieprzaj.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Arek

Arek

Użytkownicy
posty56
Propsy7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja już wspominałem, że z chęcią bym się spróbował Ale widzę, że wolicie się kłócić niż ustalić temat i zaczynać

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To zakładajcie temat i zaczynamy.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Spieprzaj.

Nie "spieprzaj", tylko taka prawda. Z bitwy o instrumentach by bez mojego udziału lipa wyszła, bo jedyną skończona pracą byłaby twoja (więc  byś się zbytnio nie nawojował). Z fontanną było tak samo. Bitwa została totalnie porzucona. Dopiero jak zapostowałem to się wszystko obudziło (bo byś znowu był jedynym uczestnikiem pewnie :P)

Stoliczek LP kiedyś zrobiłem do tego naszego sklepu/rupieciarni z której nic nie wyszło, więc mógłbym niby na bitwę to dokończyć, ale nic bym tym nie wygrał bo model jest bardzo prosty :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Nie "spieprzaj", tylko taka prawda. Z bitwy o instrumentach by bez mojego udziału lipa wyszła
Wiadomo, udział osoby, która twierdzi, że jest najlepsza, a na końcu zawsze dostaje bęcki, był bardzo istotny i nadał całej bitwie ciekawy smaczek. No ale skoro uciekasz w popłochu to cóż... szkoda.

Jeśli chodzi o mój udział, to ja zawsze znajdę czas by wymodelować cokolwiek, tak jak to było choćby z tą fontanną robioną na szybko w 2 wieczory, choć pewnie nie znajdę czasu by ogarnąć te wszystkie zbrushe itp więc tym większa szansa dla konkurencji. No chyba, że się jednak Fartuess zdecyduje, to się będę musiał postarać żeby przypadkiem nie wygrał XD.

Co do samej bitwy - meble OK, ale przypomnę też inny ciekawy pomysł jaki tu swego czasu się pojawił na zrobienie ikony. Bardziej by mi się podobał chyba właśnie ten drugi. No i tym razem proponowałbym jednak dać wyraźne, powiedzmy 2 tygodniowe ograniczenie czasu, bo poprzednia idea okazała się całkowitym nietrafem.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
W epoce modelujących robotów drugie miejsce jest zwycięstwem, KZW.

makin' bacon

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wiadomo, udział osoby, która twierdzi, że jest najlepsza, a na końcu zawsze dostaje bęcki, był bardzo istotny i nadał całej bitwie ciekawy smaczek. No ale skoro uciekasz w popłochu to cóż... szkoda.

Zauważ, że ani razu nie oddałeś pracy w terminie :D . Ja zawsze oddawałem pracę totalnie na styk i przegrywałem z pracą, która była rozpoczynana jak moja była gotowa od dawna.

a co do bęcek iuciekania w popłochu to i tak powiem tyle: "spierdalaj"* :D

*copyrights by wujek cięta riposta

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do samej bitwy - meble OK, ale przypomnę też inny ciekawy pomysł jaki tu swego czasu się pojawił na zrobienie ikony. Bardziej by mi się podobał chyba właśnie ten drugi. No i tym razem proponowałbym jednak dać wyraźne, powiedzmy 2 tygodniowe ograniczenie czasu, bo poprzednia idea okazała się całkowitym nietrafem.
Z tym się zgodzę. Ostatnia bitwa była typu "zróbcie co chcecie, oddajcie kiedy chcecie" i jak widać nie wypaliło. Z obserwacji bitew wychodzi na to, że zwolennicy "dawania dużej dowolności" raczej nigdy racji nie mają. Jako że ostatnia bitwa wyglądała jak wyglądała, teraz proponuję dać na rozruszanie coś wręcz trywialnie prostego, ściśle określonego, co nawet nie będzie wymagało wielkich umiejętności, żeby tylko zebrać więcej ludzi i przypomnieć im o tym, że bitwy w ogóle istnieją. Tematy "uczące" później.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co byście powiedzieli na zwykły, drewniany płot? Model prosty, a tekstura nie powinna nikomu sprawić za dużych trudności. Myślę, że dużo osób by się skusiło.

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak coś z serii "dla każdego", to może broń dystansowa (niepalna)?
Wybór duży - łuki, kusze, balisty etc.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
hmmm. łuki chyba raczej odpadają. Co jest w łuku ciekawego, co można oceniać? No ale z kuszami pomysł dobry.

makin' bacon

0 użytkowników
Do góry