Bitwy? 195594 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 195594

Odpowiedzi 532

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Obawiam się, że jakikolwiek temat bitwy zostanie wybrany, to i tak będzie dla was za trudny  :lol:

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#321 2011-05-01, 23:12(Ostatnia zmiana: 2011-05-01, 23:13)
Nie prościej napisać, ze nikomu się nie chce podjąć jakiegoś wyzwania? :D

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#322 2011-05-09, 12:32(Ostatnia zmiana: 2011-05-09, 12:32)
Jaki temat następnej bitwy? Może szeroko pojęta broń biała? Jest pole do popisu.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

sauron
  • Gość
thoro zaproponował kiedyś taki pomysł na grę o otwieraniu zamków. jeżeli znajdzie się kilka osób które wspólnie, pojedynczo lub w jakikolwiek inny sposób  wykonają kilka prototypów zamków od środka jego przekrojów, jestem w stanie najlepszy projekt doprowadzić do końca, wydać i zapłacić z zysków.

inspiracja
https://www.youtube.com/watch?v=u88Zw1BVVXM

zamki obojętne jakie do otwierania od prostych kłódek rowerowych po skomplikowane sejfy bankowe z systemami elektronicznymi. chętni?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi o takie zamki jak na tym filmiku, czy trochę inne?

Wiktor Suworow, Akwarium

sauron
  • Gość
Chodzi o takie zamki jak na tym filmiku, czy trochę inne?

zaproponuj coś.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ale to nie na bitwę. To jest chamska próba zdobycia odpowiedniego modelu po niskich kosztach :D . Braki w kadrach macie u siebie, czy co?

Ja bym to dał jako luźną propozycję współpracy a nie temat na bitwę. Zresztą i na bitwę to się nadaje średnio na jeża.

Może by spróbować wybrać taki temat bitwy, który byłby określony w dość luźny sposób i nie zmuszał do wymodelowanie konkretnych narzuconych assetów. Takie mini enviro, którego wygląd byłby mocno zależny od interpretacji. Bez obiektów poza kadrem ani innych rzeczy zwiększających potrzebny nakład pracy.

Przeszłoby?

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Bitwy?
#327 2011-05-09, 13:39(Ostatnia zmiana: 2011-05-09, 13:45)
nie widzę problemów z takim tematem jak bitwa do potencjalnej gry, bo albo chętnych nie będzie, albo wykonanie nie będzie dostatecznie dobre, więc równie dobrze te modele mogą wylądować najwyżej w portfolio innych przeciwwskazań może być znacznie więcej. ja wcale nie gwarantuję że łyknę wszystko, a tak nietypowa bitwa może być sama w sobie ciekawa, a nagroda dodatkowa to tylko inspiracja dla chętnych.

jakoś jednak ta twoja fontanna nadała się na bitwę chociaż zrobiona pod określony cel... bądź sprawiedliwy

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jeśli chodzi o zamki, też w Two Worlds to ciekawie rozwiązano

sauron
  • Gość
w tym wypadku zależy mi na przekroju, jest to nieskończenie bardziej realistyczne pod każdym względem

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
jakoś jednak ta twoja fontanna nadała się na bitwę chociaż zrobiona pod określony cel... bądź sprawiedliwy

Była zrobiona pod określony, cel ale nie została odebrana i model się marnował. A ja nie lubię marnotrawstwa :)

Co do tego zamka, to to może być dość ciężki orzech do zgryzienia. Sporo trzeba by w necie obadać, sporo trzeba by się namęczyć z modelem LP. Problemy już i tak były z prostszymi tematami bitew niestety :(

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problemy już i tak były z prostszymi tematami bitew niestety :(

Tak, ale przy innych nie było mowy o jakimkolwiek zarobku. Tutaj wręcz przeciwnie

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
no niby, ale wtedy powodzenie operacji zależy od tego, czy problem leżał w braku umiejętności, czy w wielkim lenistwie. Jeśli braku umiejętności, to nie wiem czy to dużo da :/

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Bitwy?
#333 2011-05-09, 15:56(Ostatnia zmiana: 2011-05-09, 15:56)
Mam pytanie ,w 1 poście na temat zamków jest napisane ,że z zysków z gry będzie nagroda.
A jak gra nie wypali płacicie z własnej kieszeni ?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jak nie wypali to nie dostaniesz pieniędzy za model, który na bitwę i tak byś wykonał

sauron
  • Gość
wygrana nie gwarantuje dalszej kontynuacji, żeby zrobić grę model musi być naprawdę dobry i to nie ulega i nie powinno ulegać wątpliwości. dalszy ciąg może być tylko gdy osiągnie się poziom odpowiedni do poziomu gier a nie na szybko robionych modeli. tak czy inaczej, później można pokierować osobą która wygra tak żeby poprawiła swój model, ale jednak ja nie przesądzam tego. traktujcie to jak kolejny konkurs, a gdy wszystko będzie OK, zostaną poczynione dalsze kroki aby grę ukończyć, wydać i na niej zarobić.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#336 2011-05-26, 22:28(Ostatnia zmiana: 2011-05-26, 22:34)
Te kłódki to jakaś klątwa, że się nikt nie chce za nie brać XD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nikt nie chce pracować za złotówki. wolą szorować kible za granicą

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ale ta zazdrość już Cię zżarła Ogrodniku :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ty, Kyro, masz tyle tych pucharków, może byś pokazał na co Cię stać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry