Bitwy? 236965 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236965

Odpowiedzi 532

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O co chodzi z tym wózkiem? :D

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
pomysl myszle ze 8 propsov mowi za sebie .... juz tylko znalezc cosz co chca zrobicz vszystci

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#502 2011-11-13, 19:11(Ostatnia zmiana: 2011-11-13, 19:14)
W takim razie proponuję fiata126p.
//edit: up na normalny serwer: http://s2.ifotos.pl/img/Fiat-126p_rpxqpan.gif.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Bitwy?
#503 2011-11-13, 19:43(Ostatnia zmiana: 2011-11-13, 19:47)
Też jestem za maluchem. A może 125p, w sumie maluchów pełno modeli na necie...

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
nie, ja jestem za matizem. buła mnie poprze

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Niech wszyscy nie robią tego samego konkretnego modelu. Niech np. będzie to mercedes, a jaki konkretnie to już kwestia indywidualna grafika  :lol:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwy?
#506 2011-11-13, 20:40(Ostatnia zmiana: 2011-11-13, 20:41)
Przecież można zrobić serię bitw. Teraz tego fiata, czy tam matiza, a później, nie wiem, pistolet?

@Woyoooo Jaki w tym sens? Chodzi o to, by przećwiczyć odwzorowanie modelu z refki.

Wiktor Suworow, Akwarium

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
To niech to będzie Lamborghini ;)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cfaniak... :D

Ja bym wolał jakieś stare auto, bo można dodać więcej szczegółów na teksturach. Podrdzewiałe Lamborgini wyglądałoby dość dziwnie ;).

Wiktor Suworow, Akwarium

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przecież można zrobić najpierw jedną, potem drugą bitwę, a wybieracie te tematy jakby się tM kończyło...
Bo się kończy, jeszcze z rok i pierdolnie. A ostatnia bitwa trwała ile trwała i teraz nie wiem, czy do wydania CZ się zakończy kolejna :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
HELOU

Ostatnio strasznie mi sie nudzilo i nawet myslalem, czy by sobie czegos nie wymodelowac, jednakze z powodu braku neta w domu, a co za tym idzie - inspiracji i konceptow, odechcialo mi sie zanim doszedlem do pokoju :lol2:  Wciaz jednak mi sie wydaje ze cos moglbym pomodelowac, chociaz nie wiem jak bede teraz stal z czasem, bo zapowiada sie ciezki tydzien w laboratorium. Prosze mi jednak powiedziec co zamierzacie w kwestii najblizszej bitwy: robicie znowu taka dluga bitwe, ktora bedzie sie ciagnela przez pare miesiecy, czy chcecie zrobic calkowicie nieublagany deadline? Jakbym mial brac w czyms udzial to najlepiej w czyms szybkim, kilkudniowym, z jakims pojedynczym obiektem. Grafikiem nie bede wiec uczyc i rozwijac mnie bitwa nie musi, chcialbym sobie po prostu cos lekkiego pomodelowac.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Może kamaza by wymodelować? ^^

Popisuje się ciągle menda jedna...

gothic1210
  • Gość
Już nie wymyślajcie tych modeli. Bierzmy malucha.  :lol:

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Robimy cokolwiek?

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Bitwy?
#514 2011-11-18, 19:04(Ostatnia zmiana: 2011-11-18, 19:04)
nie, ja jestem za matizem. buła mnie poprze
Ta, zrobię wam zdjęcia pomocnicze :lol2:

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Co z tą bitwą?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
ODKOP!!!

może broń palna?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
gdybym tylko nie był tak zajęty :( . Bardzo chętnie bym spróbował wymodelować jakiś semifuturystyczny karabin szturmowy. Jeszcze nie podejmowałem się modelowania broni palnej, więc mogłoby być zabawnie. Gdybym tylko miał mniej moddingowych pierdół na głowie w tym momencie...

Popisuje się ciągle menda jedna...

Lotnik

Lotnik

Użytkownicy
Wyjadam żelki
posty179
Propsy424
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Wyjadam żelki
Ja zrobię.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Broń palna :ok:
Dajcie długi termin by potem go nie przenosić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników
Do góry