[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 306172 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 306172

Odpowiedzi 436

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest "X''. który (w nk) był za farmą Bengara ?
A tak btw nowe farmy to czysta poezja :D

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL
#221 2016-03-28, 19:15(Ostatnia zmiana: 2016-03-28, 19:25)
Nie dałoby radę podmienić modelowo aby trawa zamiast tej była inna? Nie wiem jak to w praktyce by wyglądało.
Owszem, można nawet użyć "pustego" modelu tak, że trawy w ogóle nie będzie w grze.

Wie ktoś gdzie jest "X''. który (w nk) był za farmą Bengara ?
Niedaleko wodospadów. Przy wchodzeniu na farmę nową ścieżką trzeba  na górze skręcić w prawo.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki sprawdze

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, mam zagwozdkę- płatnerstwo mam na "mistrz", a się go nie uczyłem. Podobno uczy go Carl w Khorinis. Jestem w 1. rozdziale, u Carla nie mam takiej opcji. Nie mogę ulepszyć skórzanego pancerza na kowadle, a mam go luzem w ekwipunku. Jak sie do tego zabrać i OCB? ;). PS: czy jeśli jestem czeladnikiem u Bospera, a dołączę do magów ognia, to będzie jeszcze opcja u kogoś wymaxować kowalstwo? Pomijam naukę kucia zwykłych mieczy u Benneta za 30szt. złota. Dzięki za odpowiedzi.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przyzwales PC_rockefellera to sie nie dziw. Juz masz pograne, jedyne co to wczytać save przed przyzwaniem :P I najlepiej nie grać na marvinie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, mam zagwozdkę- płatnerstwo mam na "mistrz", a się go nie uczyłem. Podobno uczy go Carl w Khorinis. Jestem w 1. rozdziale, u Carla nie mam takiej opcji. Nie mogę ulepszyć skórzanego pancerza na kowadle, a mam go luzem w ekwipunku. Jak sie do tego zabrać i OCB? ;).
Nie grasz przypadkiem na zapisach z jakiejś starszej wersji moda, ewentualnie z czystego Gothica 2 NK?
PS: czy jeśli jestem czeladnikiem u Bospera, a dołączę do magów ognia, to będzie jeszcze opcja u kogoś wymaxować kowalstwo? Pomijam naukę kucia zwykłych mieczy u Benneta za 30szt. złota. Dzięki za odpowiedzi.
Nie. Chyba, że w 6 rozdziale w Irdorath (nie jestem tego jednak do końca pewien).

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nikogo nie przyzywalem i nie gram na marvinie, kolega ma racje, zaktualizowałem moda w trakcie gry, pewnie stąd ta luka. No nic, dzięki za odpowiedzi ;).

Aha, obiłem Carla, zabrałem nowe przepisy na  pancerze i je przeczytałem, może stąd się wziął problem...

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aha, obiłem Carla, zabrałem nowe przepisy na  pancerze i je przeczytałem, może stąd się wziął problem...
Nie. Problem leży na 100% w graniu na zapisach z innej wersji moda. Zalecam uruchomienie nowej gry lub przywrócenie starej wersji modyfikacji i kontynuowanie rozgrywki na starych sejwach.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Chyba, ze tak, zwracam honor i przepraszam :P Takie cuda dzialy sie wlasnie w G2NK po przyzwaniu rockefellera z kowalstwem i myslistwem :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko. Gram od nowa ;). Wszystko hula

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Jakby ktoś nie wiedział jest już wersja 0.9.5

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Halicor

Jakiś changelog? Link? Bo na chuj wstawiać posta "jest wersja 0.9.5... no, to tyle, szukajcie chuje sami".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Może jeszcze kurwa spolszczenie strony mam zrobić, Google nie gryza. Tutaj link
 http://worldofplayers.ru/threads/36390/

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Akurat Mahridspoland słusznie Ci zwrócił uwagę, bo takie info bez źródła to nie info.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli dodany ciężar przedmiotów oraz statystyki głodu i pragnienia. Jeszcze jakaś umiejętność pozyskiwania kamieni szlachetnych. Autorowi chyba spodobał się Returning 2

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Można pobrać też skrypty bez tych utrudnien. Co do info, na pierwszej stronie jest podany link do oryginalnego tematu także ciężko sobie sprawdzic -.-

thorus111

thorus111

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Czy duzo jest roboty przy spolszczeniu moda w wersji 0.9.5?
Zakladam, ze tylko dodane rzeczy sa spolszczane, a nie caly mod od nowa?
Nie gralem wcale w L'HIVER moda, a widzac te dodatkowe nowosci typu pragnienie czy glod to az sie chce grac.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Witam

Czy duzo jest roboty przy spolszczeniu moda w wersji 0.9.5?
Nie gralem wcale w L'HIVER moda, a widzac te dodatkowe nowosci typu pragnienie czy glod to az sie chce grac.

Też bym się chętnie tego dowiedział. Zabiera się ktoś za spolszczenie?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Generalnie tak. Z tym że, jest trochę rozbieżności w skryptach pomiędzy wersją PL, a RU i trzeba je wziąć pod uwagę. Chodzi tu głównie o różnicę, w sposobie jakim zrealizowane zostało wyświetlanie obrony przed ostrzami. Dla niewiedzących o co chodzi: wyświetlanie tej obrony przez spory okres czasu w ogóle nie działało w wersji rosyjskiej, naprawione zostało przez autora dopiero niedawno. Tymczasem polska wersja otrzymała tego fixa wcześniej i został on opracowany przeze mnie, więc siłą rzeczy w kodzie będą pewne różnice. Oba systemy w zasadzie działają na tej samej zasadzie wykorzystywania slotu nieużywanej umiejętności, ale np. użyliśmy innych numerów slotów i to jest chociażby jedna z różnic o których trzeba pamiętać przy implementowaniu rzeczy z nowych wersji moda. Poza tym Unknow111 posłużył się jeszcze chyba tick tockiem co ja też rozważałem, ale w końcu uznałem za zbędne (aczkolwiek przy tych nowinkach, typu głód i ciężar jego użycie jest już zasadne). W każdym razie, żeby nie zanudzać technicznymi szczegółami: całej tej roboty spolszczania L'hivera od nowa wykonywać nie trzeba, a co do tych różnic to myślę, że każdy kto chociaż średnio ogarnia gothicowe skrypty powinien sobie z nimi poradzić.

Spoiler
A no i w sumie jest jeszcze coś: wiele osób pytało o pewną rzecz, więc zdecydowałem się ją dodać w formie małego easter egga, ale chyba nikt go nawet nie odkrył :( Od razu uprzedzam, że nie jest to Górnicza Dolina bez zieleni  :F

thorus111

thorus111

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Generalnie tak. Z tym że, jest trochę rozbieżności w skryptach pomiędzy wersją PL, a RU i trzeba je wziąć pod uwagę. Chodzi tu głównie o różnicę, w sposobie jakim zrealizowane zostało wyświetlanie obrony przed ostrzami. Dla niewiedzących o co chodzi: wyświetlanie tej obrony przez spory okres czasu w ogóle nie działało w wersji rosyjskiej, naprawione zostało przez autora dopiero niedawno. Tymczasem polska wersja otrzymała tego fixa wcześniej i został on opracowany przeze mnie, więc siłą rzeczy w kodzie będą pewne różnice. Oba systemy w zasadzie działają na tej samej zasadzie wykorzystywania slotu nieużywanej umiejętności, ale np. użyliśmy innych numerów slotów i to jest chociażby jedna z różnic o których trzeba pamiętać przy implementowaniu rzeczy z nowych wersji moda. Poza tym Unknow111 posłużył się jeszcze chyba tick tockiem co ja też rozważałem, ale w końcu uznałem za zbędne (aczkolwiek przy tych nowinkach, typu głód i ciężar jego użycie jest już zasadne). W każdym razie, żeby nie zanudzać technicznymi szczegółami: całej tej roboty spolszczania L'hivera od nowa wykonywać nie trzeba, a co do tych różnic to myślę, że każdy kto chociaż średnio ogarnia gothicowe skrypty powinien sobie z nimi poradzić.

Spoiler
A no i w sumie jest jeszcze coś: wiele osób pytało o pewną rzecz, więc zdecydowałem się ją dodać w formie małego easter egga, ale chyba nikt go nawet nie odkrył :( Od razu uprzedzam, że nie jest to Górnicza Dolina bez zieleni  :F

Jednak z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie zabierasz sie narazie za spolszczenia nowej wersji moda?

0 użytkowników
Do góry