Problemy techniczne 184798 336

O temacie

Autor

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 184798

Odpowiedzi 336

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
No panowie, dokonałem pewnego ciekawego odkrycia, które mocno mnie zaskoczyło.
Po tym, jak usunąłem moda i grę, bo po wczytaniu zapisu i sekundzie grę wywalało, zdecydowałem, że wrócę do ER później. Wróciłem dziś. Zainstalowałem wszystko, co trzeba, i, uwaga, na liście ignorowanych przez DEP programów miałem cały czas wyszczególnionego Gothica. Odpalam nową grę, i się nie doczytuje, bo grę wyłącza, ale nie do końca (martwy kursor, niby coś w tle się dzieje, ale ogólnie koniec). Kombinuję, jak by tu odpalić moda, bo przecież wcześniej wszystko było ok, przynajmniej na początku. Doinstalowałem GMDK, i nic, dalej nie odpala nowej gry. Wtedy postanowiłem, że DEP ustawię tak, jak było na początku, czyli aktywność dla ważniejszych programów, bo w sumie nie było powodu, żeby DEP olewało Gothica i jego kod, skoro wcześniej nic się nie działo, a zrobiłem to na wszelki wypadek, czyli niepotrzebnie. I co się okazało ???
Tak, Gothic odpala, jak trzeba, nowa gra się załącza, idzie intro i tp. I wtedy mnie olśniło. Gothica na listę ignorowania przez funkcję DEP dałem w chwili, gdy już grałem w Gothica. Niedługo później pojawił się problem z wczytywaniem zapisów z okolic Bractwa, i chyba logiczne, co było tego przyczyną - zmiana w funkcji DEP. Jak się okazało, dodanie Gothica na listę ignorowania przez funkcję DEP powoduje, że gra zaczyna wariować. Więc najprawdopodobniej ta właśnie czynność powoduje problemy z modem, nie systempack, jak ktoś podejrzewał, tylko ta czynność właśnie.
Zatem słuchajcie - kto nie musi, niech nie stosuje się do zalecenia z 10 punktu rozwiązywania problemów technicznych,
a wykonywanie tego zalecenia "na zapas" to zły pomysł, o czym boleśnie się przekonałem (26h gry psu w wiadomo co).

Jeśli komuś pomogłem, nie ma za co. Nie musicie dziękować.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
No panowie, dokonałem pewnego ciekawego odkrycia, które mocno mnie zaskoczyło.
Po tym, jak usunąłem moda i grę, bo po wczytaniu zapisu i sekundzie grę wywalało, zdecydowałem, że wrócę do ER później. Wróciłem dziś. Zainstalowałem wszystko, co trzeba, i, uwaga, na liście ignorowanych przez DEP programów miałem cały czas wyszczególnionego Gothica. Odpalam nową grę, i się nie doczytuje, bo grę wyłącza, ale nie do końca (martwy kursor, niby coś w tle się dzieje, ale ogólnie koniec). Kombinuję, jak by tu odpalić moda, bo przecież wcześniej wszystko było ok, przynajmniej na początku. Doinstalowałem GMDK, i nic, dalej nie odpala nowej gry. Wtedy postanowiłem, że DEP ustawię tak, jak było na początku, czyli aktywność dla ważniejszych programów, bo w sumie nie było powodu, żeby DEP olewało Gothica i jego kod, skoro wcześniej nic się nie działo, a zrobiłem to na wszelki wypadek, czyli niepotrzebnie. I co się okazało ???
Tak, Gothic odpala, jak trzeba, nowa gra się załącza, idzie intro i tp. I wtedy mnie olśniło. Gothica na listę ignorowania przez funkcję DEP dałem w chwili, gdy już grałem w Gothica. Niedługo później pojawił się problem z wczytywaniem zapisów z okolic Bractwa, i chyba logiczne, co było tego przyczyną - zmiana w funkcji DEP. Jak się okazało, dodanie Gothica na listę ignorowania przez funkcję DEP powoduje, że gra zaczyna wariować. Więc najprawdopodobniej ta właśnie czynność powoduje problemy z modem, nie systempack, jak ktoś podejrzewał, tylko ta czynność właśnie.
Zatem słuchajcie - kto nie musi, niech nie stosuje się do zalecenia z 10 punktu rozwiązywania problemów technicznych,
a wykonywanie tego zalecenia "na zapas" to zły pomysł, o czym boleśnie się przekonałem (26h gry psu w wiadomo co).

Jeśli komuś pomogłem, nie ma za co. Nie musicie dziękować.

Może to prawda, ja nie dałem ani razu Gothica na listę ignorowania przez funkcję DEP i mi wszystko działa :D

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Grzywa

Grzywa

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Nieoczekiwany błąd uniemożliwia skopiowanie pliku (...) Błąd 0x80004005: Nieokreślony błąd". Potem wyświetla mi się nazwa pliku, typ itp. i nie pozwala mi przenieść pliku do folderu w którym powinien się znajdować. Proszę o pomoc :))

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
"Nieoczekiwany błąd uniemożliwia skopiowanie pliku (...) Błąd 0x80004005: Nieokreślony błąd". Potem wyświetla mi się nazwa pliku, typ itp. i nie pozwala mi przenieść pliku do folderu w którym powinien się znajdować. Proszę o pomoc :))

Wpisz w wyszukiwarce Błąd 0x80004005 i poszukaj rozwiązania.
To nie takie trudne :F

Spoiler
Co to pytanie ma wspólnego z Edycją rozszerzoną?

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, właśnie napotkałem olbrzymi problem. Otóż jestem w IV rozdziale, po rozmowie z Miltenem idę na drugą stronę, aby pogadać z Diegiem. Po rozmowie próbuje zapisać grę i...w połowie zapisu gra się wyłącza i pokazuje się błąd. Ponowne wczytanie tego zapisu jest nie możliwe, bo jego nazwa zmienia się na ostatni dokonany zapis (w moim przypadku tuż po rozmowie z Miltenem).

Próbowałem robić zapis po rozmowie z Diegiem, w różnych sytuacjach, dalej czy bliżej Diega, nawet po rozmowie z Saturasem odnośnie zamordowania Magów Ognia. Wyłączenie DEP nie pomogło w tej sytuacji i nie wiem co mam robić. Mam nadzieję, że 30h gry nie poszło na marne...

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Cóż, właśnie napotkałem olbrzymi problem. Otóż jestem w IV rozdziale, po rozmowie z Miltenem idę na drugą stronę, aby pogadać z Diegiem. Po rozmowie próbuje zapisać grę i...w połowie zapisu gra się wyłącza i pokazuje się błąd. Ponowne wczytanie tego zapisu jest nie możliwe, bo jego nazwa zmienia się na ostatni dokonany zapis (w moim przypadku tuż po rozmowie z Miltenem).

Próbowałem robić zapis po rozmowie z Diegiem, w różnych sytuacjach, dalej czy bliżej Diega, nawet po rozmowie z Saturasem odnośnie zamordowania Magów Ognia. Wyłączenie DEP nie pomogło w tej sytuacji i nie wiem co mam robić. Mam nadzieję, że 30h gry nie poszło na marne...

Taa... wiele osób ma taki problem, gdyby nie to, to ta modyfikacja byłaby na 5+ :ayfkm:
Ja obecnie czekam na patch, który naprawi ten błąd.
Niestety nie wiadomo czy wyjdzie, ale cierpliwość czasami popłaca :ok:

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jakiś dobry człowiek mógłby sprawdzić czy ten save u niego również wyłączy się po sekundzie po załadowaniu? Nie mam już pomysłów jak go naprawić...
Link do save http://www.speedyshare.com/5Tssc/savegame1.zip

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Czy jakiś dobry człowiek mógłby sprawdzić czy ten save u niego również wyłączy się po sekundzie po załadowaniu? Nie mam już pomysłów jak go naprawić...
Link do save http://www.speedyshare.com/5Tssc/savegame1.zip

Pobrałem, wypakowałem, wgrałem i wczytałem i niestety po 1 sekundzie mi się Gothic wyłączył i wyskoczył Acces Violation

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Token

Problemy techniczne
#68 2016-03-05, 14:31(Ostatnia zmiana: 2016-03-05, 15:31)
Czyli tak jak u mnie, masakra... najgorsze ze nie da sie chyba nic zrobic. Ale dzieki za fatyge!
W ogole mam drugi zapis 5 minut wczesniej i to samo...
Czy autor moda nie jest w stanie pomóc tak wielu osobom z tym problemem?!

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Tokenie problem w tym że owy babol ze psuciem save nie występuje zawsze i nie u każdego jak widać po postach 3 i 4 http://themodders.org/index.php?topic=26043.msg1237076#lastPost
Skoro nie występuje u każdego i nie zawsze a w sytuacjach losowych to siłą rzeczy cieżko zlokalizować dlaczego coś takiego ma miejsce (a bez zlokalizowania problemu nie ma mowy o naprawianiu). Masz jeszcze coś poza EG i Gothiciem zainstalowane? Jakieś nowe tekstury itp itd?

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jednak ów problem występuje dość licznie u graczy i to przeważnie w określonych lokacjach, powinno się daćcoś zrobić... Tak, mam moda Świat Skazańców i tekstury do niego. Myślisz, że jest szansa by naprawić jakoś tego save skoro u innych też on nie działa?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Spytaj mnie jak naprawić save z Baldur's Gate to może będę w stanie pomóc :P Na moddingu (i co za tymidzie na technicznej stronie silnika) Gothica znam się jak karp na parasolach bo nigdy nic doń nie robiłem. Byćmoże po prostu miałeś acces'a gdy robiłeś zapis? W takim wypadku raczej będzie nie do odzyskania bo by go przerwało podczas nadpisywania danych i "... kamieni kupa" że tak pewnego polityka zacytuję.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapisalo sie w pelni i bez zadnych problemow... access pojawil sie na dwoch ostatnich zapisach nagle. Wywala po sekundzie dopiero, wiec da sie zdazyc wcisnac pauze i wtedy nie wywala, dopiero po jej wylaczeniu. Ciekawe...

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Może save psują się przez inne mody.
Przykładem miałem zainstalowaną ER i Czas Zapłaty i podczas grania w ER miałem problem z walką, biłem np. kretoszczura i go w ogóle nie trafiałem

Ja obecnie gram w ER bez żadnego innego moda i nie mam żadnych problemów :D

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam zwracam sie z prośbą o pomoc mianowicie    kończe juz Gothica jestem przed świątynia śniacego, próbuje do niej wejść i zwis :/    przed koncem ładowania wywala błąd.   Może ktoś sprawdzić mój save czy tak się dzieje u wszystkich   a jeśli daj Boże nie to czy mógłby ktos podesłać mi mojego save zaraz po załadowaniu sie światyni zaraz po wejsciu :)   Dziekuje bardzo

http://www.megafileupload.com/aqs0/savegame15.zip        robiłem save na ostatnim slocie jak widać

Roboty na 5 min a plus u Adanosa na całe życie ;)

Version 1.4.5.1   najnowszy 

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Witam zwracam sie z prośbą o pomoc mianowicie    kończe juz Gothica jestem przed świątynia śniacego, próbuje do niej wejść i zwis :/    przed koncem ładowania wywala błąd.   Może ktoś sprawdzić mój save czy tak się dzieje u wszystkich   a jeśli daj Boże nie to czy mógłby ktos podesłać mi mojego save zaraz po załadowaniu sie światyni zaraz po wejsciu :)   Dziekuje bardzo

http://www.megafileupload.com/aqs0/savegame15.zip        robiłem save na ostatnim slocie jak widać

Tu masz link do swojego save zaraz po wejściu do Świątyni Śniącego

Wywalało dlatego że miałeś masę niepotrzebnych przedmiotów w ekwipunku.
Wywaliłem ci tę rzeczy przed wejściem do Świątyni Śniącego i zostawiłem te potrzebne.
Jak będzie problem z wczytaniem save, weź nową grę i dopiero wczytaj.

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tu masz link do swojego save zaraz po wejściu do Świątyni Śniącego

Wywalało dlatego że miałeś masę niepotrzebnych przedmiotów w ekwipunku.
Wywaliłem ci tę rzeczy przed wejściem do Świątyni Śniącego i zostawiłem te potrzebne.
Jak będzie problem z wczytaniem save, weź nową grę i dopiero wczytaj.

Dzieki wielkie za pomoc :)  Mod ER ukończony.
Polecam kto nie grał !

Hermit

Hermit

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak odpalam nową grę to nie pokazują się modele ani textury pomoże ktoś

TroTa

TroTa

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Mam Gothica ER i po uruchomieniu gdy chce zmienić opcje to wskaźniki czułości myszki oraz jasności/kontrastu itp. wogule nie reagują. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ? Dodam ze mam win 8

MarioPL98

MarioPL98

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest już jakieś rozwiązanie na wywalanie sekundę po wczytaniu?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry