Problemy techniczne 19520 233

O temacie

Autor gothic1210

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 19520

Odpowiedzi 233

Jao

Jao

Użytkownicy
posty290
Propsy61
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, jestem nowy na forum, przeszukałem internety, rozwiązania nie znalazłem. No chyba, że jest już temat o tym, prosiłbym wtedy o link do niego. Ale przechodząc do sedna sprawy: podczas gry w mody w Gothic I typu Edycja rozszerzona czy CZ pojawił się błąd. W ER mogłem normalnie walczyć przez pare chwil, później zainstalowałem CZ i sie wszystko posypało. Podczas walki z byle kretoszczurem czy ścierwojadem nie mogę zadać obrażeń,  mobki nawet nie reagują na moje ataki. Zupełnie jakby były eteryczne albo ja bym w nie nie mógł trafić. Strzelanie z łuku jakoś w miare wychodzi, udało mi się zranić pewnego koleżke ale nie zdążyłem go wykończyć bo zwyczajnie do mnie dobiegł. W zwykłym Gothicu wszystko gra, oba mody zainstalowane w lokacji podstawki. Prosze o pomoc
W CZ ten problem można rozwiązać zapisując i wczytując grę (no dobra, "rozwiązać" to za dużo powiedziane). Ale czy w ER też masz ten błąd?
 

boski18

boski18

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

boski18

Problemy techniczne
#41 2015-08-21, 15:00(Ostatnia zmiana: 2015-08-21, 15:31)
Tak. W obydwu modach występuje problem. Wczytywanie gry też nie skutkuje.  CZ 1.0, ER 1.4.
Wgrywam teraz CZ 1.4 i sprawdzę, czy coś się zmieniło.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Po zainstalowaniu CZ 1.4 nic sie nie zmieniło. Nie mogę nawet dobijać leżących przeciwników, zamiast tego koleś tnie powietrze. Usunę wszystko, zrobię reinstalkę podstawki i zainstaluję tylko CZ. Dam znać o wynikach.
 

Jao

Jao

Użytkownicy
posty290
Propsy61
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może zainstaluj CZ 1.5. :P
 

WorldEater

WorldEater

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

WorldEater

Problemy techniczne
#43 2015-09-17, 09:38(Ostatnia zmiana: 2015-09-17, 19:47)
Podobno w wersji 1.4 można zostać Magnatem, jak to zrobić?
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5082
Propsy2013
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Nie można.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

domix

domix

Użytkownicy
posty136
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem ponieważ jak włączam gothica edycje rozszerzoną to wyskakuje błąd i pisze że "uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono SHW32.DLL."
 

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty356
Propsy91
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
 
= D

domix

domix

Użytkownicy
posty136
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zostałem kretem i zrobiłem zadanie z cieniem i dałem rude laresowi ale powiedział że muszę zrobić coś więcej co mam jeszcze zrobić?
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
odinstalować starą wersję i czekać na patch
 

domix

domix

Użytkownicy
posty136
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
odinstalować starą wersję i czekać na patch

nie moge zostać teraz szkodnikiem ?
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Uwaga. Zaktualizowałem pierwszy post!
 

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy422
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Witam
Gra strasznie długo się uruchamia i wczytuje. Mam Windows 10. Zainstalowałem system packa, tylko że fixa 1.1 nie mogę zainstalować, ponieważ przy instalacji nie wykrywa że system pack się zainstalował
Co mogę zrobić w tej sytuacji? 
Dobra widzę że jest poradnik na to,potem stestuje
 

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam mam problem z modem.Po wczytaniu gry i pojawieniu się obrazu może po 2 sekundach wywala mnie crash.Da się to naprawić?Nie mam ochoty grać od nowa,bo trochę się już napieprzyłem z tą grą.Rozdział 3,miejsce to Stary Obóz.
 

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spójrz na pierwszy post w tym temacie i punkt nr 10.
 

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem ale nie działa.Błąd mam po wczytaniu nie w trakcie.
 

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem co się stało, ale wywala mi teraz Access Violation przy każdej próbie wczytania. Próbowałem zrobić tak jak jest napisane w pierwszym poście, ale nic to nie dało albo zrobiłem coś źle. Można coś jeszcze z tym zrobić czy zapis idzie do śmietnika i zostaje mi czekać na patch?
 

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty611
Propsy175
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem podobnie, włączyłem nową grę. Poczekałem i dopiero w czasie "gry" wczytałem interesujący mnie save. Zadziałało. Ale na przyszłość zapisuj co rozdział na bezpiecznym osobnym save i w czasie gry na przynajmniej 5 by nie musieć wracać się kilka godzin gry wcześniej.
 

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem podobnie, włączyłem nową grę. Poczekałem i dopiero w czasie "gry" wczytałem interesujący mnie save. Zadziałało. Ale na przyszłość zapisuj co rozdział na bezpiecznym osobnym save i w czasie gry na przynajmniej 5 by nie musieć wracać się kilka godzin gry wcześniej.
Zapisywałem często i na dwóch miejscach :) Teraz to nawet wywala mi przy uruchomianiu nowej gry. Trudno najwyżej spróbuję znowu jak wyjdzie patch :)
 

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty439
Propsy113
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Na liście poprawek do najbliższego patcha nie znalazłem, więc napiszę... nie można wykonać zadania z nielegalną produkcją ziela z nowego obozu, ci szkodnicy z jaskini nie mają żadnej kwestii dialogowej i po zabiciu ich nie ma żadnej opcji i Cor Caloma. Następnie nowicjusze, którzy proponują znalezienie sprzedawcy ziela, które sami wyrabiają też jest zbugowane. Po zgłoszeniu takiego faktu u Cor Caloma nadal można zagadać, chyba do sprzedawcy z nowego obozu, w tej kwestii.
 

Hugovsky

Hugovsky

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
co do punktu dziesiątego. Nawet po wyłączeniu DEP mam caly czas ten sam problem debuga.
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry