Problemy techniczne 19498 233

O temacie

Autor gothic1210

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 19498

Odpowiedzi 233

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Problemy techniczne
2015-01-19, 15:56(Ostatnia zmiana: 2016-02-06, 18:18)
Rozwiązywanie problemów technicznych z instalacją i przygotowaniem gry


1. System Pack nie chce się zainstalować. 

Do instalacji system packa wymagany jest Gothic Player Kit, oraz czasami także Gothic FPS Patch.
Odnośniki znajdziesz tutaj: http://gothic-edycjamod.bplaced.net/showthread.php?tid=64&pid=591#pid591
http://przeklej.org/file/gU93NH/to.do.System.zip (link alternatywny)

2. Jak zlikwidować to oddalanie się kamery przy bieganiu, po wgraniu system packa i fps patcha?
Włącz użycie myszki w grze.

3. Grę przerywają różne komunikaty o błędach. 
Należy doinstalować GMDK i sprawdzić czy pomogło. Link: http://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm
Treść pliku pomocy:

4. W razie wystąpienia migotania obiektów animowanych (ludzi i przeciwników) należy zapisać stan gry, oraz ją wyłączyć, po czym uruchomić ponownie. Jeżeli problem występuje dalej, upewnij się czy żadne aplikacje nie działają w tle (potwierdzone: Google Chrome, oraz Media Player mogą powodować ten problem!). Jeżeli mimo to problem nie ustąpił należy wejść w katalog gry Gothic, odnaleźć folder system, a w nim plik G1_EdycjaRozszerzona.ini. Plik otwórz notatnikiem i dokonaj zmiany w linijce:
vdf=Er_Files.mod  ER_CM_Damned_GraphicOverhaul.mod  ER_COMBAT.MOD  Er_Scripts.mod  Er_Worlds.mod
na:
vdf=Er_Files.mod  ER_COMBAT.MOD  Er_Scripts.mod  Er_Worlds.mod
Spowoduje to wyłączenie paczki tekstur modyfikacji.

5. Modyfikacja nie działa prawidłowo (nie ma żadnych nowych postaci, tekstur lub zmian w świecie) - należy sprawdzić poprawność instalacji upewniając się, że w następujących folderach znajdują się odpowiednie pliki
Gothic/Data/ModVDF/ER_Files.mod
Gothic/Data/ModVDF/ER_Scripts.mod
Gothic/Data/ModVDF/ER_Worlds.mod
Gothic/Data/ModVDF/ER_CM_Damned_GraphicOverhaul.mod
Gothic/Data/ModVDF/ER_Combat.mod
_Work/Data/Video/er_credits.bik
_Work/Data/Video/er_cutscene_fingersalive.bik, 
_Work/Data/Video/er_cutscene_fingersdie.bik, 
_Work/Data/Video/er_cutscene_uturiel.bik, 
_Work/Data/Video/er_cutscene_outro.bik 
Gothic/System/ER_description.rtf
Gothic/System/GOTHIC_ER.ico
Gothic/System/G1_EdycjaRozszerzona.ini

6. Jak wyłączyć Carnage Graphic Patch lub Thielhater Textures Pack?
Należy usunąć pliki:
Gothic/Data/Carnage_Graphics_Patch.vdf
Gothic/Data/textures_thielhater.vdf
z folderu Gothic/Data.

7. Jak zainstalować Gothic System Pack? 
Aby zainstalować Gothic System Pack należy uruchomić plik Instaluj_SystemPack z folderu Gothic/Gothic Edycja Rozszerzona Pomoc

8. Podczas uruchamiania modyfikacji pojawia się komunikat:
Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005).Kliknij przycisk OK,aby zakończyć aplikacją
Należy odinstalować System Pack i spróbować ponownie uruchomić modyfikację. Powodem błędu jest to, że System Pack nie wspiera niektórych, zintegrowanych kart graficznych. 

9. System Pack nie chce się zainstalować. 
Do instalacji system packa wymagany jest Gothic Player Kit, oraz czasami także Gothic FPS Patch.
Odnośniki znajdziesz tutaj: http://gothic-edycjamod.bplaced.net/showthread.php?tid=64&pid=591#pid591
Uwaga! Jeśli powyższe porady nie pomagają spróbuj wrzucić zawartość tej paczki do folderu system. https://www.dropbox.com/s/qnawb7kqqug2fgx/to_do_System.zip?dl=0


10. Gra zawiesza się podczas wczytywania świata "Stara Kopalnia" lub wyświetla się crash podczas wczytywania gry:

http://www.hotfix.pl/zapobieganie-wykonywaniu-danych-wylaczenie-dep-dodawanie-wyjatkow-a288.htm

11. Zamiast modyfikacji uruchamia się "czysty" Gothic.
W systemach posiadających UAC (Vista lub nowszy) należy uruchamiać Gothic Starter jako administrator. 

Należy posiadać TĘ wersję Gothic Startera http://www.worldofgothic.de/dl/download_34.htm (A nie starszą! Okno programu ma wyglądać jak na obrazku powyżej).
 

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odnośnie 8. to czy da się jakoś wyeliminować ten błąd poza odinstalacją SystemPacka? Zależy mi na tej łatce, gdyż gra bez niej wczytuje się w żółwim tempie i na dłuższą metę jest to irytujące.
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Problemy techniczne
#2 2015-01-20, 15:59(Ostatnia zmiana: 2015-01-20, 19:54)
System Pack nie jest naszym tworem. Dołączyliśmy go tylko do modyfikacji. Jeśli znasz język angielski proponuję zapytać tutaj: http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1340357-Release-Gothic-%C2%BD-%C2%97-SystemPack-%28ENG-DEU%29

Post połączony: 2015-01-20, 19:54
Dla świętego spokoju proszę zaktualizować Carnage Graphic Patch do najnowszej wersji 
http://themodders.org/index.php?topic=23472.0
Wystarczy podmienić plik z folderu Gothic/Data
 

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty400
Propsy67
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Odnośnie 8. to czy da się jakoś wyeliminować ten błąd poza odinstalacją SystemPacka? Zależy mi na tej łatce, gdyż gra bez niej wczytuje się w żółwim tempie i na dłuższą metę jest to irytujące.
nawet z system packiem i tak gra wczytuje się naprawdę w żółwim tempie to jest minus,wielki minus
 
JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
U mnie wczytuje się 5 sekund, więc jak masz kompa z kamienia to tak bywa. 
 

Marchus

Marchus

Użytkownicy
Królewski Palladyn
posty8
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Królewski Palladyn
czyli muszę mieć super komputer do gry która ma 14 lat? dzięki ale nie....
 
”Est Solarus Oth Mithas”
      „Mój honor to moje Życie”
========================
Chętnie użyczę głosu pod dubbing.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty439
Propsy113
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja mam komputer z kamienia i drewna i wszystko ładuje się szybko :D
 

Dynia52

Dynia52

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam mam problem tylko dla niego robiłem tu konto otóż gdy próbuje włączyć grę wyskakuje ze nie znaleziono punktu wejścia procedury ReleaseDDThreadLock w bibliotece DDRAW.dll i uniemożliwia to grę proszę o pomoc 
 

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty20
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
A mogę prosić o mini instrukcję instalacji moda? tzn kolejność itd.
Z góry dzięki
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
A mogę prosić o mini instrukcję instalacji moda? tzn kolejność itd.
Z góry dzięki
Najpierw instalujesz GMDK (jeśli nie jesteś modderem i nie masz w folderze _Work nic ważnego).
Potem wgrywasz Gothic Starter.
Następnie instalujesz moda, a na końcu FPS-Patch + System Pack.
 

Workenius

Workenius

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Workenius

Problemy techniczne
#10 2015-02-12, 13:16(Ostatnia zmiana: 2015-02-12, 14:17)
gra mi wystartowala po niemiecku mozna to jakos zmienic czy trzeba robic reinstalacje?
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Modyfikacja nie zawiera żadnych niemieckich skryptów. Czy przypadkiem nie uruchamiasz przez Gothic_StarterMod z opcją parsowania? 
 

kageyoshi

kageyoshi

Team of Gods
posty174
Propsy36
Profesjabrak
  • Team of Gods
A ja mam problem że nie mogę zapisać. Jak chce zrobić zapis to gra łapie laga i wywala jakiś błąd, po czym gra się sama wyłącza. Mam GMDK, system pack, fps patch, zainstalowałem najnowszą wersje z dropboxa (1.4.01) i trochę lipnie. Jakoś to można naprawić?

@Outlander
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Nie wiem, co może być nie tak. 
 

kageyoshi

kageyoshi

Team of Gods
posty174
Propsy36
Profesjabrak
  • Team of Gods
Próbowałem reinstalla, wszystko na świeżo, z system packiem i bez, ale nic to nie dało. Szkoda bo sobie pograć nie mogę ;/
 

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
Podczas próby zapisu wyświetla mi się ten komunikat, wszystko to przez zainstalowanie system packa, bez niego gra nie chodzi płynnie. Czy ktoś może coś pomóc? To samo mam z gothic'em 2 Returning...



 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Może spróbuj zaznaczyć prawym przyciskiem na folder Gothica i odznaczyć "Tylko do odczytu". Nie wiem, coś u ciebie w systemie chyba blokuje zapis. Specem od Access Violationów jest @Adanos . :D 
 

alek nekro

alek nekro

DreamVader
posty25
Propsy1
  • DreamVader
Niestety nie pomaga, mogę zapisać tylko raz po nowej grze, a ponowny zapis kończy się tym błędem, potem wyskakuje coś takiego...




 

Jao

Jao

Użytkownicy
posty290
Propsy61
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem gdy wchodzę do jakiejkolwiek lokacji. Otóż pasek wczytywania ładuje się do ok. 75 procent po czym wyskakuje komunikat "Program GOTHIC przestał działać." Kiedy raz próbowałem z System Packiem wyglądało to podobnie, z tym że pokazał się Access Violation. Wyczytałem, że ktoś już kiedyś miał podobny problem, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
 

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty344
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem gdy wchodzę do jakiejkolwiek lokacji. Otóż pasek wczytywania ładuje się do ok. 75 procent po czym wyskakuje komunikat "Program GOTHIC przestał działać." Kiedy raz próbowałem z System Packiem wyglądało to podobnie, z tym że pokazał się Access Violation. Wyczytałem, że ktoś już kiedyś miał podobny problem, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

http://www.hotfix.pl/zapobieganie-wykonywaniu-danych-wylaczenie-dep-dodawanie-wyjatkow-a288.htm
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry