pytania/sugestie - dyskusja na temat forum 84533 296

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.06.2008 roku

Wyświetleń 84533

Odpowiedzi 296

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

pytania/sugestie - dyskusja na temat forum
#220 2008-08-16, 14:13(Ostatnia zmiana: 2008-08-16, 16:34)
Thoro pokaż, w którym momencie próbowałem Ci dopiec. Czy uważasz, że ja mam coś do Ciebie? Nic z tych rzeczy. Uważam to za rozmowę na temat forum, bez żadnych krytyk danej osoby, czy coś w tym stylu. Nie strzelam też żadnych fochów wobec Ciebie, bo nie wiem za co miałbym to robić i jaki byłby w tym cel. Wyrażałem jedynie swoje zdanie wobec obecnej sytuacji. Koniec.

Proszę, przestań drążyć ten temat.
Dziki

Już przestałem ;)  Patrz chociażby słowo "koniec" :P

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Dyskusji i osób komentował nie będę tylko pomysły.

1. Czystki wśród userów - tak, ale tylko poprzez "naturalną selekcję".
2. Ograniczenia dostępności forum dla userów - tak, ale musi być jakiś sensowny wyznacznik, np. ilość napisanych postów. Idealna byłaby jakoś takich postów czyli ilość + system reputów, ale to forum nigdy idealne nie było, więc to raczej odpada.
3. Zatwierdzanie userów przez inne osoby - debilizm! Nie chce mi się tego nawet komentować.

Moim zdaniem sens ma:
1. "Naturalna selekcja", czyli ilość i jakość postów determinuje dostępność forum. Można poszukać modów jakiś dobrych i pokombinować.
2. Forum powinno być otwarte na inne gry, ale nie można dawać grup tylko za chęci. Wiem jak to jest ze ściąganiem modderów innych gier, ale może ktoś stąd by zacżłą modowac coś innego - możliwości jest wiele.
3. Przerzucenie odpowiedzialności za forum na wszystkich userów, którzy są w grupie mającej pełen dostęp do forum - czyli teoretycznie powinny to być osoby, którym najbardziej zależy na tm. Odpowiedzialność czyli: porządki, utrzymywanie domeny i serwa.
4. Powinna być grupa ludzi odpowiedzialnych za bezpośrednią pomoc na forum, np. ktoś dobry od spacera, 3d, 2d, skryptów, etc. Pewnie ciężko będzie znaleźć takich ochotników, ale skorzystali by na tym nowi userzy. Warto też byłoby wtedy rozbudować bazę tutków i wysyłać powtarzające się pytania do tutoriali - ale robić to obiektywnie i spokojnie + wywalanie niepotrzebnych postów [bez wyzwisk w stylu: używaj debilu szukajki, sam sobie radź nobie, a co mnie to obchodzi, etc.].
5. Bonusy, np. uzależnione od ilości postów i reputów: zmiana rangi, zmiana nicka, mozliwość dodania sygnatury, dostęp do działów dla weteranów, możliwość napisania newsa do skowytu, etc. Tutaj nie mam za dużo pomysłów.
6. Przestrzeganie regulaminu. To był zawsze największy problem, to też powinno trochę pomóc.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Największe problemy tego forum:
1. Forum modderskie powinno wypuszczać mody, czego o TM powiedzieć nie można. Ile powstało jakiś sensownych polskich modyfikacji?
2. Grupy opierdalaczy. Pewnie robić moda tutaj każdy powinien mieć prawo, ale nie ma efektów pracy, nie ma przywilejów: tajny, jawny, etc.
3. Pseudo modderzy, którzy potrafią tylko pierdolić od rzeczy i zrażać nowych do robienia modów.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To mniej więcej tyle.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Thoro pokaż, w którym momencie próbowałem Ci dopiec

Pokaż w którym momencie te słowa skierowałem wobec ciebie.

możliwość napisania newsa do skowytu, etc.

To obecnie może zrobić każdy, sam do tego zapraszałem. Chętnych niestety nie ma.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#223 2008-08-16, 15:19(Ostatnia zmiana: 2008-08-16, 16:13)
Też myślałem o czymś na podobę (2 posty <)

Największe problemy tego forum:
1. Forum modderskie powinno wypuszczać mody, czego o TM powiedzieć nie można. Ile powstało jakiś sensownych polskich modyfikacji?
2. Grupy opierdalaczy. Pewnie robić moda tutaj każdy powinien mieć prawo, ale nie ma efektów pracy, nie ma przywilejów: tajny, jawny, etc.
3. Pseudo modderzy, którzy potrafią tylko pierdolić od rzeczy i zrażać nowych do robienia modów.

Jak zapewne wiesz, żeby stworzyć coś dobrego potrzeba czasu. Ja mogę ze swojej strony zapewnić, że projekt "Złote Wrota" cały czas powstaje i prace idą w dobrym kierunku.
Myślę, że podobnie jest z innymi.

Co do tutoriali itd. to ostatnio przeglądałem i nie wszystkie linki do ich ściągnięcia (np. video) są działające. Podobnie jest z lokalizacjami.

4. Powinna być grupa ludzi odpowiedzialnych za bezpośrednią pomoc na forum, np. ktoś dobry od spacera, 3d, 2d, skryptów, etc. Pewnie ciężko będzie znaleźć takich ochotników, ale skorzystali by na tym nowi userzy.

Mógłbym trochę w 2d, nie powiem, że jestem w tym jakimś mistrzem, ale już zdarzyło mi się pomóc noobowi :P  

5. Bonusy, np. uzależnione od ilości postów i reputów: zmiana rangi, zmiana nicka, mozliwość dodania sygnatury, dostęp do działów dla weteranów, możliwość napisania newsa do skowytu, etc. Tutaj nie mam za dużo pomysłów.

Moim zdaniem to byłby dobry pomysł.

EDIT:
Może być coś takiego, że user za pomoc dodaje pkt. np. reputacji innemu.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Sher zastanawia mnie jak można definiować jakość postów? Czy np chodzi ci o coś w stylu takiej sytuacji:
-ktoś ma problem ze skryptem, przychodzi inny user, rozwiązuje problem. Gdy wszystko działa poprawnie przychodzi moderator, zamyka temat i daje pomagającemu punkt reputacji (przy założeniu, że władza decyduje o wartości merytorycznej postów).
-czy np jakiś współczynnik usera rośnie po dawaniu tutków lub informacji do poszczególnych FAQ?
-czy może w przypadku ludzi tworzących mody ilość pokazanych screenów i ich jakość?

Miałeś jakąś koncepcję, czy to był tylko wstępny projekt?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Każdy z tych czynników może mieć wpływ. A oceniają userzy - ileś tam pktów reputacji = gwiazdka od moda, czy coś takiego. Można by też od razu dostać gwiazdkę za jakieś tutki, widoczną pomoc na forum, wkład w forum jako mod, etc.

To tylko pomysł, nic więcej.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Pomysł równiwż dobry :P  jestem za pkt reputacji
Oczywiście mogło by to działać w drugą stronę; za nieodpowiednie zachowanie mod odejmuję X liczbę pkt (np. -10 za obrażanie innych użytkowników w dosłownym tego słowa znaczeniu).

a co do ''innej beczki'' przede wszystkim chciałbym aby forum pozostało w barwach poprzedniwgo skina (ciemne)
EDIT:
łącząc ten pomysł shergara (222 post) z pomysłem thora można dojść do rozwiązania w jaki sposób wcielać osoby z forum do tej grupy, a mianowićie załóżmy że pierwsza grupa już jest (moim zdaniem admini, mody, kazzmir(za obiektywność(?), głównego bossa ;)  choć nie tylko), thoro (pezede wszystkim jako pomysłodawce choć nie tylko) , shergar (przede wszystkim za obiektywność choć nie tylko)
i powiedzmy że od 50 pkt reputacji (na + oczywiście) dana osoba jest brana ''pod lupę'' i pada decyzja TAK czy NIE. Oczywiście TO TYLKO PROPOZYCJA którą trzeba przemyśleć dokładnie bo np. kompletnemu newbie ciężko będzie zebrać 50 pkt.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
łącząc ten pomysł shergara (222 post) z pomysłem thora można dojść do rozwiązania w jaki sposób wcielać osoby z forum do tej grupy, a mianowićie załóżmy że pierwsza grupa już jest (moim zdaniem admini, mody, kazzmir(za obiektywność(?), głównego bossa biggrin.gif choć nie tylko), thoro (pezede wszystkim jako pomysłodawce choć nie tylko) , shergar (przede wszystkim za obiektywność choć nie tylko)
i powiedzmy że od 50 pkt reputacji (na + oczywiście) dana osoba jest brana ''pod lupę'' i pada decyzja TAK czy NIE. Oczywiście TO TYLKO PROPOZYCJA którą trzeba przemyśleć dokładnie bo np. kompletnemu newebie ciężko będzie zebrać 50 pkt.
Taaak. Newbie dostaną dużo reputacji, szczególnie bez możliwości pisania postów :P

Najlepszy pomysł ma jak na razie Shergar.

Ale przejdźmy do rzeczy:

Pierdolenie o upadku forum to bzdury. Gdzie wy to widzicie upadek? Macie jakiekolwiek tego oznaki? Userzy robiący sobie jaja byli i będą nic tego nie zmieni. Z ograniczaniem dostępu do forum - nie bawmy się w Cesarza. Każdy powinien mieć prawo do oglądania forum i pisania postów dopóki nie zaczyna być jak taki blood. Wtedy trwały ban na IP i konto, i o delikwencie się zapomina. Jedynym sensownym ograniczeniem jest forum, gdzie każdy post musi być zatwierdzony przez moda, ale to niestety niszczy wartkość dyskusji. Na razie byłbym za wprowadzeniem systemu reputacji wg. Shergara i ograniczeniu rozdawania jawnych działów.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
A kto napisał że newbie nie mogą pisać postów?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Ja jednak na razie chciałbym się dowiedzieć, czegoś więcej o propozycjach "czystek" i osobach czyszczących. Bo to jest jak na razie najbardziej drastyczna część. A także czy ktokolwiek podejmie odpowiedzialność przeprowadzenia jej? Będzie obiektywny bez względu na stosunki z innymi userami? Nie będzie zasłaniał się niemożnością odrzucania własnego subiektywnego spojrzenia na innych?

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dotychczas się nie odzywałem, ale też chciałbym wiedzieć jak to będzie z tymi czystkami

Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2349.msg28092#msg28092 date=Aug 16 2008, 05:55\'
Niektórzy chcieliby wywalić mnie, niektórych ja bym chciał wywalić. Wielu chciałoby wywalić Thora (zazwyczaj z wzajemnością), wielu Darka. Nad Kazzem nikt by się nawet nie zastanawiał,

;)

edit: ja chętnie posłucham kto i za co mnie chce wywalić :P  nawet jeśli wypowiadać się będzie pingwinekl

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

#231 2008-08-16, 18:15(Ostatnia zmiana: 2008-08-16, 18:15)
Wg mnie pomysł z "Wielką Czystką" nie jest zbyt dobry.
Forum jest dla ludzi, wiadomo- zdarzają się tacy, którzy nie powinni zaśmiecać naszego forum, ale można ich eliminować w inny sposób...
Co do pkt reputacji, nagród za konkursy, jestem całkowicie na TAK.
Zmotywują niektórych userów do aktywniejszej pomocy newbies.
Pojawi się z pewnością więcej tutoriali a w bitwach grafików weźmie udział więcej osób.
Przykładowe nagrody:
-jakieś puchary, medale itp. w profilu za zwycięstwo w bitwach, konkursach itp.
-możliwość zmiany nicku, dostęp do działów typu kontener osobom o dużej liczbie reputacji.

A co do userów psujących atmosferę forum, należy częściej karać warnami i pilnować, aby nie zdarzały się sytuacje typu zdejmowanie 50% warna "po znajomości".

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Jednym (pracochłonnym) sposobem na ocenę usera jest analiza wszystkich postów danego osobnika i podsumowanie jego ''działalności'' na forum, zachowania.
EDIT:
Jedaith nagrody za bitwy jak np. medale, odznaczenia etc. również o tym pisałem jednak nic więcej pod avataem nie da się dodać (chyba [to pchła, wiem :P ])
Np -10pkt reputacji jedno ostrzeżenie, które można w jakiś sposób odpracować na rzecz forum np. gwiazdka od moda za tutek ;)
Jednym słowem pomysł shergara jest bardzo dobry, jestem na TAK

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jedaith nagrody za bitwy jak np. medale, odznaczenia etc. również o tym pisałem jednak nic więcej pod avataem nie da się dodać (chyba [to pchła, wiem biggrin.gif])

jest na to pełno modyfikacji.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Panowie znowu rozmieniacie się na drobne. Takie rzeczy jak nagrody za bitwy to rzecz drugorzędna.

Ta dyskusja trwa, bo nie ma wśród nas zgody (być może to zbyt ogólne określenie, ale chciałem to ująć w jednym słowie). A jak tego nie będzie to forum również.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
oczekujesz że wszyscy będą jednomyślni?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Nie, i właśnie dlatego mówiłem o dyskusji. Uważam, że rozmawianie, o premiowaniu userów, nie jest teraz sprawą aż tak istotną.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Ja proponuję zrobić osobny temat do tej dyskusji, przenieść posty związane z nią do tego tematu i dać u samej góry przekierowanie do owego tematu aby każdy przebywający użytkownik na forum widział (chyba [to pchła :)  ] połowa użytkowników nie zagląda do działu ''forum'') i się wypowiedział co o tym sądzi.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Diegomir link=topic=2349.msg28113#msg28113 date=Aug 16 2008, 12:08\'
Wstyd!!!
Cytujesz mój post, w którym krytykuję pomysł. Po co ten "wstyd"?

Jak mówiłem (tyle że jak zwykle jak się nie powie wprost to nie dotrze) - jestem przeciwny selekcji obecnych użytkowników. Wyłoniłaby się grupa "lepszych", którzy wybraliby, kto jest lepszy, a kto gorszy. A to do niczego nie prowadzi i tylko doprowadziłoby do kłótni. Dlatego też uważam, że użytkowników obecnych powinniśmy zostawić w spokoju, a zająć się selekcją dopiero w wypadku nowych. Żeby nie było zamieszania, po zarejestrowaniu user otrzymywałby grupę np. Rekrut, a dopiero po pewnym czasie (czy to ilość postów, chociażby 10, czy to jakaś reputacja, czy ocena "władz", czy jakaś rekomendacja). Taki Rekrut miałby dostęp do tutoriali, pytań, downloadu. W samych tematach o modach mógłby mieć zakaz postowania (ale to może być zależne od np. twórców i statusu wydany - nie wydany). Do Innej twórczości, Forum i Offtopa później.

Odnośnie samego systemu reputacji - tak, Fenix, to jest sprawa pierwszorzędna. Nie widzę chyba żadnej, która byłaby na obecną chwilę bardziej potrzebna, i która wlokłaby się tak długo. Chyba, że jakaś reorganizacja działów, którą można zrobić bardzo szybko.

Cytat: Thoro link=topic=2349.msg28153#msg28113 date=Aug 16 2008, 18:27\'
jest na to pełno modyfikacji.
Znajdź chociaż jedną. Szukaliśmy z Kazzem sporo i nic porządnego nie znaleźliśmy: ani do nagród, ani do reputacji. Zawsze coś jest be.

Poza tym, jestem także za zaostrzeniem (lub zwiększeniem przykładanej wagi) regulaminu. Szczególnie dla nowych użytkowników (w tym miejscu także chodzi o dodanie jakichś restrykcji odnośnie rejestrowania i nicków), a dla starych - zmiany nicków. Umówiliśmy się już, że nie zmieniamy więcej nicków Aztekowi, bo to go tylko podnieca. Takich trzeba trzymać krótko, to się uspokoją, a nie dawać im coraz więcej zabawek. Ogólnie, gdzieś w ACP widziałem jakiś wpis, że użytkownik może sobie zmienić nick raz na miesiąc (chociaż nie wiem czy dla wszystkich jest to włączone). I trzymałbym się tego w każdej sytuacji. Jedyne wyjątki to zmiana na "normalny" nick lub poprawka jakiegoś błędu.

Proszę tutaj nie mówić że sam mam głupi nick - przyzwyczaiłem się do niego i bynajmniej nie kojarzę go ze Złym Magiem. Wolę taki, niż kolejnego Xardasa.

Aha, i jeszcze jedna rzecz odnośnie tego:
Cytat: shergar link=topic=2349.msg28127#msg28113 date=Aug 16 2008, 14:52\'
ktoś dobry od spacera, 3d, 2d, skryptów, etc.
Myślałem nad zrobieniem czegoś w stylu grupy Najemników (nie kojarzyć z Gothicem!). Byliby w niej ludzie, którzy nie mają grupy, którzy nie chcą się angażować w żaden większy projekt, ale którzy coś umieją i mogliby pomóc. Głównie chodzi mi o niezrzeszonych grafików, którzy nie będąc w żadnej grupie i nie pracując nad żadnym modem, mogliby sporadycznie, bez żadnych zobowiązań, zrobić jakiś model. Do moda, lub jeszcze lepiej - do Targowiska. A z drugiej strony, taki Najemnik mógłby i być w jakiejś grupie. Chodzi ogólnie o grupę ludzi, którzy chcą coś robić dla rozwoju forum.  A Targowisko możnaby rozbudowywać i przez bitwy.

Podsumowując: robimy rangę dla nowicjuszy, instalujemy reputację, ewentualnie instalujemy coś do rozgrywki (vide: VRPG), zaostrzamy regulamin. To dla adminów. A dla wszystkich: trzymamy się regulaminu, rozbudowujemy Targowisko, zwiększamy bazę tutków, pomagamy. Nie robimy sobie jaj, nie prosimy o admina ani o kolejną zmianę nicka. Mogę na Was polegać?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2349.msg28186#msg28186 date=Aug 16 2008, 21:30\'
Proszę tutaj nie mówić że sam mam głupi nick - przyzwyczaiłem się do niego i bynajmniej nie kojarzę go ze Złym Magiem.
W pełni popieram. To samo mogę powiedzieć o swoim nicku  :up:
Myślałem nad zrobieniem czegoś w stylu grupy Najemników (nie kojarzyć z Gothicem!). Byliby w niej ludzie, którzy nie mają grupy, którzy nie chcą się angażować w żaden większy projekt, ale którzy coś umieją i mogliby pomóc. (...) taki Najemnik mógłby i być w jakiejś grupie. Chodzi ogólnie o grupę ludzi, którzy chcą coś robić dla rozwoju forum.
Pomyślałem o tym kilka miesięcy temu... Przez wrodzoną skromność pozwolę sobie zacytować samego siebie:
Cytat: Bromor link=topic=2349.msg20654#msg28186 date=Jun 30 2008, 18:08\'
Uważam, iż niezrzeszeni użytkownicy, którzy przebywają na theModders (...) aktywnie uczestniczą w życiu forum (...) Całkiem prawdopodobnym byłoby w ich przypadku posiadanie wiedzy przydatnej do tworzenia modów, acz do tej chwili niewykorzystywanej.
(...) W zamian za to może zostać wprowadzona np. grupa najemników bez przywódcy, którym zlecano by pojedyncze questy typu "napisz skrypt, dialog etc."
Pomysł został odrzucony i zbagatelizowany. Jeśli to dla ciebie jakieś pocieszenie Kyro, dodam, że głównie przez Darka :)

Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2349.msg28186#msg28186 date=Aug 16 2008, 21:30\'
po zarejestrowaniu user otrzymywałby grupę np. Rekrut, a dopiero po pewnym czasie (czy to ilość postów, chociażby 10, czy to jakaś reputacja, czy ocena "władz", czy jakaś rekomendacja).
Taki Rekrut miałby dostęp do tutoriali, pytań, downloadu. W samych tematach o modach mógłby mieć zakaz postowania (ale to może być zależne od np. twórców i statusu wydany - nie wydany). Do Innej twórczości, Forum i Offtopa później.
(...)Poza tym, jestem także za zaostrzeniem (lub zwiększeniem przykładanej wagi) regulaminu. Szczególnie dla nowych użytkowników (w tym miejscu także chodzi o dodanie jakichś restrykcji odnośnie rejestrowania i nicków), a dla starych - zmiany nicków.
Tutaj od razu nasuwają się czysto GS-owskie zasady. Skoro już ostrzycie regulamin (theMurdersową osełką :P )...
Cytat: Advocate\'
Z chwilą aktywacji zarejestrowanego konta, użytkownik otrzymuje podstawowe prawa do korzystania z forum dyskusyjnego. Podstawowe funkcje odnoszą się do pewnych ograniczeń. Przywileje obywateli to między innymi:

* możliwość ustawienia osobistego tytułu wyświetlanego pod nickiem
    * możliwość zgłoszenia chęci uczestnictwa w fanklubie Święte Przymierze za pomocą nowych opcji grup publicznych w Panelu Sterowania użytkownika
    * podwojenie limitu Prywatnych Wiadomości do 100
    * pełny akces do gier w systemie Arcade
    * w przyszłości prawdopodobnie dostęp do systemu RPG Inferno.

Nachodzi Ci na myśl: to w jaki sposób mogę być promowany ze zwykłego użytkownika na obywatela?
Wymagania są konkretne:

1. czas od rejestracji konta wynoszący nie mniej niż 30 dni
   2. minimum 60 postów na swoim koncie.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry