Wstyd!!!
Cytujesz mój post, w którym krytykuję pomysł. Po co ten "wstyd"?
Jak mówiłem (tyle że jak zwykle jak się nie powie wprost to nie dotrze) - jestem przeciwny selekcji obecnych użytkowników. Wyłoniłaby się grupa "lepszych", którzy wybraliby, kto jest lepszy, a kto gorszy. A to do niczego nie prowadzi i tylko doprowadziłoby do kłótni. Dlatego też uważam, że użytkowników obecnych powinniśmy zostawić w spokoju, a zająć się selekcją dopiero w wypadku nowych. Żeby nie było zamieszania, po zarejestrowaniu user otrzymywałby grupę np. Rekrut, a dopiero po pewnym czasie (czy to ilość postów, chociażby 10, czy to jakaś reputacja, czy ocena "władz", czy jakaś rekomendacja). Taki Rekrut miałby dostęp do tutoriali, pytań, downloadu. W samych tematach o modach mógłby mieć zakaz postowania (ale to może być zależne od np. twórców i statusu wydany - nie wydany). Do Innej twórczości, Forum i Offtopa później.
Odnośnie samego systemu reputacji - tak, Fenix, to jest sprawa pierwszorzędna. Nie widzę chyba żadnej, która byłaby na obecną chwilę bardziej potrzebna, i która wlokłaby się tak długo. Chyba, że jakaś reorganizacja działów, którą można zrobić bardzo szybko.
jest na to pełno modyfikacji.
Znajdź chociaż jedną. Szukaliśmy z Kazzem sporo i nic porządnego nie znaleźliśmy: ani do nagród, ani do reputacji. Zawsze coś jest be.
Poza tym, jestem także za zaostrzeniem (lub zwiększeniem przykładanej wagi) regulaminu. Szczególnie dla nowych użytkowników (w tym miejscu także chodzi o dodanie jakichś restrykcji odnośnie rejestrowania i nicków), a dla starych - zmiany nicków. Umówiliśmy się już, że nie zmieniamy więcej nicków Aztekowi, bo to go tylko podnieca. Takich trzeba trzymać krótko, to się uspokoją, a nie dawać im coraz więcej zabawek. Ogólnie, gdzieś w ACP widziałem jakiś wpis, że użytkownik może sobie zmienić nick raz na miesiąc (chociaż nie wiem czy dla wszystkich jest to włączone). I trzymałbym się tego w każdej sytuacji. Jedyne wyjątki to zmiana na "normalny" nick lub poprawka jakiegoś błędu.
Proszę tutaj nie mówić że sam mam głupi nick - przyzwyczaiłem się do niego i bynajmniej nie kojarzę go ze Złym Magiem. Wolę taki, niż kolejnego Xardasa.
Aha, i jeszcze jedna rzecz odnośnie tego:
ktoś dobry od spacera, 3d, 2d, skryptów, etc.
Myślałem nad zrobieniem czegoś w stylu grupy Najemników (nie kojarzyć z Gothicem!). Byliby w niej ludzie, którzy nie mają grupy, którzy nie chcą się angażować w żaden większy projekt, ale którzy coś umieją i mogliby pomóc. Głównie chodzi mi o niezrzeszonych grafików, którzy nie będąc w żadnej grupie i nie pracując nad żadnym modem, mogliby sporadycznie, bez żadnych zobowiązań, zrobić jakiś model. Do moda, lub jeszcze lepiej - do Targowiska. A z drugiej strony, taki Najemnik mógłby i być w jakiejś grupie. Chodzi ogólnie o grupę ludzi, którzy chcą coś robić dla rozwoju forum. A Targowisko możnaby rozbudowywać i przez bitwy.
Podsumowując: robimy rangę dla nowicjuszy, instalujemy reputację, ewentualnie instalujemy coś do rozgrywki (vide: VRPG), zaostrzamy regulamin. To dla adminów. A dla wszystkich: trzymamy się regulaminu, rozbudowujemy Targowisko, zwiększamy bazę tutków, pomagamy. Nie robimy sobie jaj, nie prosimy o admina ani o kolejną zmianę nicka. Mogę na Was polegać?