[G2NK] Inwazja/Вторжение PL 76854 196

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 27.07.2014 roku

Wyświetleń 76854

Odpowiedzi 196

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
pytanie gdzie ten odzial aresa w misji droga do miasta? nie wiem gdzie go szuakc. jak mozrcie to prosze na mapie ;)

Spoiler

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
On tam serio był. Jak to u siebie zobaczyłem to aż facepalma walnąłem. Po co dać zadanie, gdzie nasi żołnierze pomagają nam przejść przez ten cały kanion z zębaczami i innymi silniejszymi od nas bestiami? Nie... Lepiej dać ten oddział na drugi koniec mapy, by bohater, zamiast sobie poexpić, tylko uciekał przed tymi potworami.

AhnBael - Czy w twojej wersji przejścia gry, coś się zmieniło w tym zadaniu? Dajmy na to, wyglądało ono bardziej logicznie, czy bez zmian?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie, nie ingerowaliśmy w moda poza poprawą jednej rzeczy, które uniemożliwiała przejście gry inną klasą niż mag i poprawą jakości spolszczenia. Wszystko miałem tak samo.
Co do walk z zębaczami przygotuj się na to, że w 3 rozdziale wszędzie będą orkowie, wargi i smocze zębacze. Poziom trudności jest wysoki, i rośnie w miarę postępu fabuły. Wielu rosyjskich graczy nie było w stanie wybić wszystkich potworków z mapy.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
W takim razie mogę tylko pogratulować ruskom pomysłowości w tym, że dali wymaganie 20PN za każde +5% nauki jakiejkolwiek broni.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie inaczej, trzeba bardzo uważnie postać rozwijać.
To zdecydowanie jeden z trudniejszych modów, w jakie grałem. 

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?

SparrowJacek

G2NK Inwazja PL
#145 2014-08-18, 00:08(Ostatnia zmiana: 2014-08-18, 00:19)
Ok, moda ukończyłem bez zbyt wielkich problemów.(Jedyne dotyczyły frustracji która momentami mnie dopadała, gdy np zaczynałem III rozdział...). Zadania ciekawe w I rozdziale, każde prawie można na wiele sposobów wykonać i to jest piękne :D potem robi się niestety syf straszny, całkowite zamglenie, aż dojdzie człowiek do
Spoiler
kwadratowego domu
, w którym wszystko się wyjaśnia dzieki wizjom od bagiennego ziela! Jeden z lepszych modów w jakie w sumie grałem z serii totalna konwersja.
Gra zajęła mi chyba koło 10/12 godzin, nie chce mi się sprawdzać i wrzucę screena mojej postaci, taką skończyłem grę, aczkolwiek była możliwość nabicia jeszcze 1 poziomu na stworkach, gdyż pozostawiłem przy życiu ze 2 albo 3 grupki smoczych zębaczy(nie po drodze były, a chciałem zobaczyć jak wygląda koniec). Tak czy siak, dobra robota ze spolszczeniem ;)
Spoiler

EDIT: ja oddałem magowi tylko 2 książki(bez tej z komnaty maga) i jakoś zakończyłem grę, wyświetliły sie napisy końcowe przynajmniej.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Mod fajny, ale trochę debilne było to zadanie z oddziałem na drugim końcu mapy + to, że grając na łuczniku smoczych zębaczy nie sposób było ubić bez bugów czy konsoli.

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja wiem że gracze mają swoje przyzwyczajenia i często czyszczą lokacje z każdego możliwego potwora. Ale popatrzcie na tego moda z innej strony. Wcielamy się w dyplomatę a nie czyściciela który w dodatku jest boskim wybrańcem. Smocze zębacze to przeszkoda do ominięcia a nie do koniecznego wyrżnięcia.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wyczyszczenie całej mapy jest oczywiście możliwe, o ile ktoś ma cierpliwość wczytywać po 20 razy, walczyć pojedynczo i korzystać z bugów Gothica. 

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A dla naprawdę bezradnych na początku... proponuję pokombinować i zdobyć coś takiego:
rapier
tu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Że tak zapytam... co dalej mam robić po tym, jak zanioslem wiesci od Aresa do Lorda mówiąc mu, ze nie przedrzemy sie do stolicy? Ów lord mowi, że musimy czekac na pomoc z zewnatrz, ale dalej nie wiem co robic.... w dzienniku nic nie jest napisane ani nic....

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie pamiętam która to dokładnie misja, ale chyba wtedy powinieneś przeszukać okolice spalonej farmy w poszukiwaniu Barthosa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie pamiętam która to dokładnie misja, ale chyba wtedy powinieneś przeszukać okolice spalonej farmy w poszukiwaniu Barthosa.

Barhosa z Laran? Toż ja go juz wczesniej znalazlem i z nim sie rozmowilem. Nikt nic nie mowil, ze mam jego poszukac :D Ok, dzieki, zajrze do niego.

A misja to "Droga do miasta".

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
On będzie tam stał i będzie miał dla Ciebie nową misje i nowy rozdział rozpocznie.

Misji Droga do miasta nie przejdziesz, bo zanim nadejdzie wsparcie opuścisz tą okolicę. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem jakim cudem go nie zauwazylem przechodząc tamtedy do Lorda, ale cóż....

Kolejne pytanie - jakich ksiąg potrzebuje Barthos z Laranu i skad je wezme? Przeszukalem chyba u kazdego handlarza i nic nie znalazlem...

KOMPUTER:
Spoiler

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Poszukiwanie tych ksiąg to praktycznie cały trzeci rozdział. Musisz pozwiedzać różne lokacje na mapie, żeby je znaleźć. Jak jednak będziesz chciał dowiedzieć  się konkretniej, gdzie są te księgi, to jest to napisane na poprzednich stronach tego tematu. 

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A Barthosa nie zauważyłeś bo on się pojawia po dostarczeniu wiadomości Lordowi :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A Barthosa nie zauważyłeś bo on się pojawia po dostarczeniu wiadomości Lordowi
A widzisz. I tu pies pogrzebany. No nic, sprawa wyjasniona, ide szukać ksiąg! Dzieki!

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Pograłem trochę, nic specjalnego. Oczekiwałem, że po wejściu do ogrodzonej wsi zostanę zalany ciekawymi sidequestami, że w sposób mroczny i intrygujący zostanie mi przedstawiony świat modyfikacji, że da się odczuć grę nic nieznaczącym dyplomatą, poczuć narastający niepokój wywołany atakiem orków, a tu takie rozczarowanie. Świat wielki, jednak totalnie pusty, niewykorzystane połacie terenu na siłę vobowane lasami i mobami, ogólnie bez wyrazu, monotonny i nudny. Postacie szare, wręcz bezbarwne, nie mające z grubsza nic ciekawego do powiedzenia. Chyba "Z życia złodzieja" za bardzo narzuciło mi nowe perspektywy i oczekiwania względem gothicowych modyfikacji. Ode mnie, za modyfikację 2/5, za spolszczenie, jako że wiem, że się postaraliście 4/5. Dlaczego 4? Ocenka w dół za czas zmarnowany na tłumaczenie tego przeciętniaka. Bo można go było poświęcić na coś innego. 

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pograłem trochę, nic specjalnego. Oczekiwałem, że po wejściu do ogrodzonej wsi zostanę zalany ciekawymi sidequestami, że w sposób mroczny i intrygujący zostanie mi przedstawiony świat modyfikacji, że da się odczuć grę nic nieznaczącym dyplomatą, poczuć narastający niepokój wywołany atakiem orków, a tu takie rozczarowanie. Świat wielki, jednak totalnie pusty, niewykorzystane połacie terenu na siłę vobowane lasami i mobami, ogólnie bez wyrazu, monotonny i nudny. Postacie szare, wręcz bezbarwne, nie mające z grubsza nic ciekawego do powiedzenia. Chyba "Z życia złodzieja" za bardzo narzuciło mi nowe perspektywy i oczekiwania względem gothicowych modyfikacji. Ode mnie, za modyfikację 2/5, za spolszczenie, jako że wiem, że się postaraliście 4/5. Dlaczego 4? Ocenka w dół za czas zmarnowany na tłumaczenie tego przeciętniaka. Bo można go było poświęcić na coś innego. 

Dokladnie :DNp. na "Ludzie z Górniczej Doliny" :D 

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry