[G2NK] Inwazja/Вторжение PL 77037 196

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 27.07.2014 roku

Wyświetleń 77037

Odpowiedzi 196

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Raczej takie polityczne: dowiedź, że możemy ci zaufać, zanieś poselstwo do lorda, odnajdź zaginiony oddział i przekaż wiadomość.
Gramy dyplomatą, a nie boskim wybrańcem. 
Plusem jednak jest, że zadania można zwalić przez użycie opcji dialogowych. No i są konsekwencje. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta ale jesteśmy wyposażeni w nowoczesne narzędzie z którym nadal gro osób ma problemy mowa o magicznej opcji save przed gadka, która pozawala sprawdzić jaka decyzje warto podjąć.

Uwierzę jak zobaczę jeśli jest jak w DS to gra będzie ciekawa w  kwestii trudności no czo słabsi odpadną jaka szkoda.
Jednak zainteresowanie z mojej strony się podniosło, i tak było już wystarczające.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Z niecierpliwością czekam na polską premierę, nie rozumiem troszkę ludzi którzy mówią, że DS jest trudna, ja jeszcze gdy byłem gothicowym n00bkiem nie miałem z nią żadnego problemu... więc jeśli ten mod ma podobny poziom, to pewnie i jego uda mi się przejść :D Szkoda, że choć poziom niby podobny, to questy znając życie będą niższych lotów, choć jeśli klimat miejsc jest utrzymany, to jak najbardziej będzie można przetrwonić te 1X godzin na modzika, powodzenia w testowaniu!

EDIT: żeby nie było, nie chwalę się, że jestem jakimś mega-pro podświadomie, tylko poziom trudności DS jakoś nie rzucił mi się w oczy, znacznie gorzej było z Returnem, tam się człowiek nerwów najadł.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że zarwana nocka + wczesny ranek jest w sam raz do przejścia moda :D

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jedną większą zmianą skryptową poza poprawą bugów jaka była konieczna, to obniżenie wymogu many z 70 na 30 korzystając z pewnego zwoju.
Jego użycie jest konieczne do ukończenia gry, a nie było to możliwe inną klasą postaci niż mag.
W pozostałych kwestiach trzymamy się zasad, które ustaliliśmy po wydaniu Globala:
żadnych dodatków, tylko spolszczenie i poprawione bugi.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Premiera zbliża się wielkimi krokami. 
Już za dłuższą chwilę zostanie dodany link download do wersji PL.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oto wyczekiwany link do modyfikacji "Inwazja" w wersji PL:
do pobrania na forum własnym DS

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jakies wieksze informacje? Czy trzeba miec oryginalna wersje, czy wystarczy Wasza? Czy mozna instlowac jak ma sie zainstalowane inne mody (w tym returning)? 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Propsy, królu złoty. Albo raczej królowie.

Jakbyście jeszcze wrzucili na inne hosty (np. Mega, lub nawet chomikuj) to cud miód.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wystarczy pobrać to co jest w linku, nie trzeba mieć rosyjskiej wersji moda. Tak można instalować z innymi modami i nic nie koliduje, odpalamy moda z gothicstarter lub skrótu na pulpicie

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wrzucimy jeszcze na moddb :)

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Jest jakiś prosty sposób na pozbycie się dubbingu?

@edit

Hmmm po przejrzeniu wszystkich plików chyba sam sobie mogę odpowiedzieć, że nie ma.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
UP@ Jak patrzyłem w folderze data/modvdf to  chyba się nie da, gdyż dubbing nie jest instalowany jako osobny plik, tylko wchodzi w skład jednego pliku z całym modem.

A ode mnie:
Już trochę grałem w modyfikację i jak narazie pierwsze wrażenia są dobre, gra się dość przyjemnie, tylko, jak wspomnieliście, to duży świat i troche szukania jest.
Dla przykładu nie wiem, gdzie szukać lekarstwa dla drwala, nie wiem, gdzie jest zaginiony syn Gertrudy, o księdze zagadek nie wspominając.

Niemniej jednak, jak zwykle - odwaliliście kawał dobrej roboty.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Emm.... wystarczy wypakować paczkę z modem wywalić z niej folder speech i ponownie zapakować. Tyle

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
UP@ Jak patrzyłem w folderze data/modvdf to  chyba się nie da, gdyż dubbing nie jest instalowany jako osobny plik, tylko wchodzi w skład jednego pliku z całym modem.

A ode mnie:
Już trochę grałem w modyfikację i jak narazie pierwsze wrażenia są dobre, gra się dość przyjemnie, tylko, jak wspomnieliście, to duży świat i troche szukania jest.
Dla przykładu nie wiem, gdzie szukać lekarstwa dla drwala, nie wiem, gdzie jest zaginiony syn Gertrudy, o księdze zagadek nie wspominając.

Niemniej jednak, jak zwykle - odwaliliście kawał dobrej roboty.

1. Lekarstwo dla drwala zdobędziesz od Barthosa z Laran, znajdziesz go w ruinach wieży niedaleko wsi.
2. Syn Gertrudy jest niedaleko farmy, jak się idzie w stronę plaży.
3. A księgę zagadek możesz kupić u Włóczęgi.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dzięki co do punku 1 i 3, jednak dalej nie mogę znaleźć tego syna. Jak idę w kierunku plaży z ognistymi jaszczurami, to na drodze pusto, na plaży też, a w lesie tylko oddział drwali.

Poza tym, zapomniałem też spytać o zadanie z odnalezieniem prawdziwych narzędzi dla farmera :P .  Zniszczyłem parę grup goblinów, ale narzędzi z nimi nie było.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Narzędzia są w jaskini za farmą.
A co do syna, to powinien stać na ścieżce idąc od farmy do twierdzy/plaży.
Mogło się też zdarzyć tak, że zabił go potwory. Wtedy powinieneś mieć opcje dialogową u Gertrudy. 

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Pamiętam, że kiedyś ktoś stał na tej ścieżce, ale wtedy chyba jeszcze nie miałem zadania od Gertrudy i zignorowałem go myśląc: A tam, zajmę się nim później. Teraz natomiast na ścieżce nie ma go, ani żywego, ani martwego. U Gertrudy nie ma żadnej opcji dialogowej.
Może mógłbyś mi podać na niego kod, bym ewentualnie na "goto <kod>" sprawdził gdzie jest?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Martin pojawia się tylko wtedy, gdy weźmiemy zadanie od Gertrudy.
Ale masz: bau_16101_martin

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dzięki. Widocznie u mnie wystąpił bug zatrzymujący zadanie i musiałem posłużyć się kodem, by zadanie ruszyło.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry