Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 493805 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 493805

Odpowiedzi 1517

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Znajdź murzyna na zdjęciu.
MarkK albo Cumshot o tym pisali, ale kto się przejmuje konstruktywną krytyką?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Znajdź murzyna na zdjęciu.
MarkK albo Cumshot o tym pisali, ale kto się przejmuje konstruktywną krytyką?
Piec już w chuj dawno robiony (w czasie mistrzostw piłki nożnej :P) dlatego taki ciemny. Tak jak pisałem, poprawię go. Reszta jest ok więc nie ma co się raczej dojebywać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ogolnie dajesz ciemne screeny. Na potrzeby screena powinienes rozjasnic wszystkie suwaki o jeden w grze.W kazdym razie tekstury wygladaja lepiej niz oryginalne. Poza piecem, o piecu sie nie wypowiem bo go kurwa po prostu nie widze. Za ciemno.

Naprawde długa przerwa 4 dni.Weź stary przysiądź dłuższy czas nad tym a nie zasypuj forum tym codziennym gównem  

Gdyby to bylo gówno to bym sie zgodzil, ale nie jest. Poza tym jezeli chce to moze wstawiac po 3 razy dziennie screeny zaraz po zmianie jednego piksela. Taka prawda.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ogolnie dajesz ciemne screeny. Na potrzeby screena powinienes rozjasnic wszystkie suwaki o jeden w grze.W kazdym razie tekstury wygladaja lepiej niz oryginalne. Poza piecem, o piecu sie nie wypowiem bo go kurwa po prostu nie widze. Za ciemno.

Naprawde długa przerwa 4 dni.Weź stary przysiądź dłuższy czas nad tym a nie zasypuj forum tym codziennym gównem 

Gdyby to bylo gówno to bym sie zgodzil, ale nie jest. Poza tym jezeli chce to moze wstawiac po 3 razy dziennie screeny zaraz po zmianie jednego piksela. Taka prawda.
Na serio screeny u Was są tak ciemne? Bo u mnie wszystko ładnie widać, nawet piec. :P
Są zmienione całe modele a nie tylko tekstury. :)
Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. :pokerface:

Tyle ode mnie, pozdro.

EDIT:
Aha i jeśli naprawdę słabo widać bo za ciemno to piszcie bo naprawdę u mnie jest git. Pewnie wina monitorów. :P

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
U mnie jest wszystko w porządku i nie za ciemno, piec też ok.
Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. :pokerface:
Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić.
I powinien się cieszyć? To twój mod, nie jego.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić.
A ja nie rozumiem tego jak śmie pisać że to jest gównem? Gdyby było to ok ale nie jest. Niech pokaże swoje modele w gothicu to zobaczymy jakie on preferuje. Powinien się cieszyć (chyba że nie gra w gothica) bo z tego co wiem to nie ma patcha graficznego do G2 oprócz vurta (który tylko zmienia prawie same tekstury) i l'hiver (który jest oddzielnym modem i ma podjebane modele z innych gier). Ale ok, nie podoba się ok, ja w sumie szczam na to bo mi się podoba i moda robię pod siebie. :) Kto będzie chciał to pobierze, kto nie to nie.

No i już kurwa nie rozumiem - u jednych jest za ciemno i piszą że nic nie widać a u drugich (w tym u mnie) jest wszystko ok. Nie ogarniam. Najlepiej chyba zostawię tak jak jest a kto będzie chciał to sprawdzi sam w grze jak to wygląda, czy jest ok.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Halk_Hogan_PL w Dzisiaj o 11:01Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić. 

Tu masz racje. Logika - "nie podoba Ci sie? Zrób lepiej" jest w chuj dziecinna.

Cytat: Zucklov w Dzisiaj o 11:11U mnie jest wszystko w porządku i nie za ciemno, piec też ok.
Cytat: Halk_Hogan_PL w Dzisiaj o 11:01Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić. 
I powinien się cieszyć? To twój mod, nie jego.A ja nie rozumiem tego jak śmie pisać że to jest gównem? Gdyby było to ok ale nie jest. Niech pokaże swoje modele w gothicu to zobaczymy jakie on preferuje. Powinien się cieszyć bo z tego co wiem to nie ma patcha graficznego do G2 oprócz vurta (który tylko zmienia prawie same tekstury) i l'hiver (który jest oddzielnym modem i ma podjebane modele z innych gier). Ale ok, nie podoba się ok, ja w sumie szczam na to bo mi się podoba i moda robię pod siebie.  Kto będzie chciał to pobierze, kto nie to nie.

Cytat: Zucklov w Dzisiaj o 11:11U mnie jest wszystko w porządku i nie za ciemno, piec też ok.No i już kurwa nie rozumiem - u jednych jest za ciemno i piszą że nic nie widać a u drugich (w tym u mnie) jest wszystko ok. Nie ogarniam.

Tak, jest za ciemno i to Ci juz pisało kilkanascie osob.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3473
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No tak kurwa, kto będzie chciał to pobierze. A jak wydasz i pobrań będzie.. 10? To wrzucisz zdjęcie i komentarz typu "Co jest kurwa? Co tak mało pobrań?". Ciągle pierdolisz, że robisz go wyłącznie dla siebie. A co do oceniania, to daj się wypowiadać ludziom bo jeśli ty myślisz, że wszystko co robisz jest zajebiste, super ultra eleganckie to jesteś kompletnym kretynem :ok:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Cytat: Halk_Hogan_PL w Dzisiaj o 11:01Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić.

Tu masz racje. Logika - "nie podoba Ci sie? Zrób lepiej" jest w chuj dziecinna.

Nie miałem dosłownie na myśli tego. Chodziło mi że jak jest chujnia to niech pokaże swoje i wytłumaczy jak ma to wyglądać żeby nie było gównem. Albo chociaż niech wytłumaczy, bo pisząc że to gówno bez żadnego wytłumaczenia to kurwa sami wiecie...

Cytat: Zucklov w Dzisiaj o 11:11U mnie jest wszystko w porządku i nie za ciemno, piec też ok.
Cytat: Halk_Hogan_PL w Dzisiaj o 11:01Jeśli pisze że gówno to niech sam cwaniaczek zrobi swoje w gothicu i pokaże. Wkurwia mnie takie dziecinne zachowanie... I tak, mogę kurwa nawet dziennie po 1000 ssów robić tej samej rzeczy i chuj cię to obchodzi. Powinieneś się nawet wtedy kurwa cieszyć że praca nad modem idzie a nie stoi. Jak ja kurwa nienawidzę tej logiki: NIE PODOBA CI SIĘ, ZRÓB LEPSZE! Nie trzeba być piekarzem aby chleb ocenić.
I powinien się cieszyć? To twój mod, nie jego.A ja nie rozumiem tego jak śmie pisać że to jest gównem? Gdyby było to ok ale nie jest. Niech pokaże swoje modele w gothicu to zobaczymy jakie on preferuje. Powinien się cieszyć bo z tego co wiem to nie ma patcha graficznego do G2 oprócz vurta (który tylko zmienia prawie same tekstury) i l'hiver (który jest oddzielnym modem i ma podjebane modele z innych gier). Ale ok, nie podoba się ok, ja w sumie szczam na to bo mi się podoba i moda robię pod siebie. Kto będzie chciał to pobierze, kto nie to nie.

Cytat: Zucklov w Dzisiaj o 11:11U mnie jest wszystko w porządku i nie za ciemno, piec też ok.No i już kurwa nie rozumiem - u jednych jest za ciemno i piszą że nic nie widać a u drugich (w tym u mnie) jest wszystko ok. Nie ogarniam.

Tak, jest za ciemno i to Ci juz pisało kilkanascie osob.
Pisało kilkanaście osób że za ciemno ale też pisało kilkanaście że jest ok, więc sam nie wiem.

EDIT:

No tak kurwa, kto będzie chciał to pobierze. A jak wydasz i pobrań będzie.. 10? To wrzucisz zdjęcie i komentarz typu "Co jest kurwa? Co tak mało pobrań?". Ciągle pierdolisz, że robisz go wyłącznie dla siebie. A co do oceniania, to daj się wypowiadać ludziom bo jeśli ty myślisz, że wszystko co robisz jest zajebiste, super ultra eleganckie to jesteś kompletnym kretynem :ok:
Haha to żeś nieźle dojebał, wali mnie to ile pobrań będzie.
Daj się wypowiadać ludziom: wygląda jak gówno. Taa, niezły komentarz i wyjaśnienie...
I nie myślę że jest zajebiste, super ultra eleganckie tylko minimum przyzwoite i w porównaniu z oryginalnymi z gothica na pewno dużo lepsze. Lepiej nie ośmieszaj się już bo dość na WoGu się dojebałeś kretyństwem. :facepalm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3473
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Twoi żałośni koledzy z Loa to idioci, tylko ich tam znasz. Gadałem ze sporą liczbą osób i dowiedziałem się co nieco żałosny kretynie :lol2:

Edit: Jak ktoś chcę się wypowiedzieć krótko i na temat to mówi prosto z mostu. To, że wrzucasz niemalże codziennie ssa licząc na propsiki (ahh ta propsowa dzifka) to nie znaczy, że praca jest udana. Posiedź nad tym trochę dłużej ograniczając przy tym wrzucanie ssów, to może wyjdzie lepiej...

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Twoi żałośni koledzy z Loa to idioci, tylko ich tam znasz. Gadałem ze sporą liczbą osób i dowiedziałem się co nieco żałosny kretynie :lol2:
Koledzy z LoA? Tak znam jednego i jest w porządku.
I lepiej weź spierdalaj już bo pokazujesz swój debilizm. Próbujesz kurwa ciągnąć jakiś chujowy temat ale nie udaje ci się bo każdy szcza na jakieś twoje gówna.

Edit: Jak ktoś chcę się wypowiedzieć krótko i na temat to mówi prosto z mostu. To, że wrzucasz niemalże codziennie ssa licząc na propsiki (ahh ta propsowa dzifka) to nie znaczy, że praca jest udana. Posiedź nad tym trochę dłużej ograniczając przy tym wrzucanie ssów, to może wyjdzie lepiej...
Hehe jesteś bardziej śmieszny niż myślałem i nieźle próbujesz się podlizać innym użytkownikom.

pozdro dzieciaczku

Fabio

Fabio

The Modders
posty3473
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Koledzy z LoA? Tak znam jednego i jest w porządku.
I lepiej weź spierdalaj już bo pokazujesz swój debilizm. Próbujesz kurwa ciągnąć jakiś chujowy temat ale nie udaje ci się bo każdy szcza na jakieś twoje gówna.

Hehe jesteś bardziej śmieszny niż myślałem i nieźle próbujesz się podlizać innym użytkownikom.

pozdro dzieciaczku

Tak jak większość szcza na twoje zjebane prace  :lol2:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Tak jak większość szcza na twoje zjebane prace  :lol2:
Haha dobrze bo ja szczam ci do ryja. :lol2:

gothic1210
  • Gość
A ja nie rozumiem tego jak śmie pisać że to jest gównem? 
O ja pierdolę :lol2:
W dalszych postach jest tylko gorzej. 
Przeczysz sam sobie. Najpierw nie chcesz naszych opinii,  bo mówisz, że robisz moda pod siebie, a potem żądasz żeby wyjaśnił, dlaczego mu się nie podoba? Określ się wreszcie, człowieku.

Powinien się cieszyć (chyba że nie gra w gothica) bo z tego co wiem to nie ma patcha graficznego do G2 oprócz vurta (który tylko zmienia prawie same tekstury) i l'hiver (który jest oddzielnym modem i ma podjebane modele z innych gier).
Czemu ma się cieszy? Patch Vurta jest znacznie lepszy od twojego.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
A ja nie rozumiem tego jak śmie pisać że to jest gównem?
O ja pierdolę :lol2:
W dalszych postach jest tylko gorzej.
Przeczysz sam sobie. Najpierw nie chcesz naszych opinii,  bo mówisz, że robisz moda pod siebie, a potem żądasz żeby wyjaśnił, dlaczego mu się nie podoba? Określ się wreszcie, człowieku.

Powinien się cieszyć (chyba że nie gra w gothica) bo z tego co wiem to nie ma patcha graficznego do G2 oprócz vurta (który tylko zmienia prawie same tekstury) i l'hiver (który jest oddzielnym modem i ma podjebane modele z innych gier).

Pozdro, piszcie jeszcze co chcecie bo niedługo skończy się to.
Nie myślałem że na tym forum się tacy ludzie ze zjebanymi baniakami. No ale tak jak mówię - szczam na was (nie wszystkich ale na większość).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Z tym się akurat nie zgadzam, vurt ma wyjątkowo chujowe textury  :pokerface:
A najgorzej chyba miasto wyszło  :F

Nie możecie w monitorze zwiększyć jasność? Mi tam nic za ciemno nie jest

EDIT: Już wolę nature fury textury, mimo że zbyt jasne są i nie klimatyczne :|

EDIT2: Pierdolisz Outlander  :ok:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Z tym się akurat nie zgadzam, vurt ma wyjątkowo chujowe textury  :pokerface:
A najgorzej chyba miasto wyszło  :F
Tak to jest jeśli ktoś próbuje przykozaczyć i zhejtować ale mu się nie udaje. :lol2:

EDIT:
Kurcze, jeszcze będziecie musieli chwile poczekać. :)

EDIT:
Przypomina mi się bonzo z tego wszystkiego  :lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=n6kUHM4jmqE

https://www.youtube.com/watch?v=Z0t0qlGYNYg

gothic1210
  • Gość
Porąbało ci? Mam cię w dupę całować, bo dodałeś kilka tekstur do G2?
Naprawdę uważam, że teksturki Vurta są znacznie lepsze od twoich. Nawet przy średnio wykonanym mieście wypadają lepiej.
A najlepsze to już są oryginalne i wcale nie ma potrzeby ich zmieniać (tylko niektóre, głównie drobne obiekty).

Do tego jesteś strasznym chamem i prostakiem. Najlepiej to jakbyś opuścił to forum.

A Mac Dun to osobnik podobny do ciebie - niby grafika dla niego się nie liczy i hejtuje każdego kto powie, że w X grze jest słaba, ale z drugiej strony ocenia sobie ciężką pracę Vurta jakby to było nic.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Naprawdę uważam, że teksturki Vurta są znacznie lepsze od twoich. Nawet przy średnio wykonanym mieście wypadają lepiej.
A najlepsze to już są oryginalne i wcale nie ma potrzeby ich zmieniać (tylko niektóre, głównie drobne obiekty).

Do tego jesteś strasznym chamem i prostakiem. Najlepiej to jakbyś opuścił to forum.

A Mac Dun to osobnik podobny do ciebie - niby grafika dla niego się nie liczy i hejtuje każdego kto powie, że w X grze jest słaba, ale z drugiej strony ocenia sobie ciężką pracę Vurta jakby to było nic.

Chcialbym przypomniec (i zeby nie bylo, ze popieram hulka bo praktycznie mysle to samo co outlander) - ze przy poczatkach Twoich na forum byles identyczny. Też nikt nie mogl Ci zwrocic uwagi bo zaraz lecialy wyzwiska albo "Zrób lepiej". Po pewnym czasie wydoroślales, zmadrzales i na dzien obecny po tamtym gothic1210 nie ma juz śladu. Kto wie, moze hulk tez sie wyrobi.

Ale szczerze mowiac malo mnie to obchodzi :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Hahah kurwa coraz bardziej mnie zadziwiasz. Niby wydawało mi się że jesteś taki spoko gość, ogarnięty i w ogóle ale kurwa okazuje się że się myliłem... no kurwa...
I jakbyś kurwa zauważył geniuszu nie są to tylko żadne tekstury tylko całe modele. Heh chyba okulary się przydadzą bo stawiam że oceniasz po oryginalnych rzeczach i nie możesz odróżnić oryginalnych od nowych. :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry