Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 499095 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 499095

Odpowiedzi 1517

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne te beczki, nie widziałem jeszcze żeby na jakiejś te żelazne pierścienie się tak mieniły

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie tam bardziej zastanawia ta pleśń(?) na świecy. Jak ona się w takim razie pali? Jak dla mnie to przesadzasz z tymi błotami, brudami, rdzami etc. Nie wszystko musi wyglądać jak to co archeolog znajdzie w ziemi. Jakieś urozmaicenie by się przydało. Piranha też nie trzymała się jednej kolorystyki przy tworzeniu G1, a chyba wiele osób zgodzi się, że jedynka ma klimatyczną graficzkę.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Dziwne te beczki, nie widziałem jeszcze żeby na jakiejś te żelazne pierścienie się tak mieniły
Troszkę poprawię

Mnie tam bardziej zastanawia ta pleśń(?) na świecy. Jak ona się w takim razie pali? Jak dla mnie to przesadzasz z tymi błotami, brudami, rdzami etc. Nie wszystko musi wyglądać jak to co archeolog znajdzie w ziemi. Jakieś urozmaicenie by się przydało. Piranha też nie trzymała się jednej kolorystyki przy tworzeniu G1, a chyba wiele osób zgodzi się, że jedynka ma klimatyczną graficzkę.
Wiem że chciałbyś słitaśnie kolory ale sorry bo nie tędy droga. Takie "brudne" i "stare" bardziej odzwierciadlają klimat gothica. Zobacz sobie że wiele oryginalnych tekstur z Gothica jest takich zielonych i brudnych. Co do świecy to w sumie przy tworzeniu tekstury zrobiłem troszkę za bardzo czarne plamki. Nie wydaje mi się żeby źle wyglądało ale jednak spróbuję to poprawić. :)

G1 ma słitaśne kolory, okej.
Nie miałem G1 na myśli. Pisząc że za bardzo przesadzam z brudem, rdzą itp. nasunęło mi się że wolałbyś słitaśne kolory.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
G1 ma słitaśne kolory, okej.  :pokerface:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem że chciałbyś słitaśnie kolory ale sorry bo nie tędy droga. Takie "brudne" i "stare" bardziej odzwierciadlają klimat gothica.
Ale świece nie mają czarnego wosku :I

Dojrzałem gdzieś stół, jakie to jest ohydne...

Ty bierzesz jakieś refki, czy robisz z głowy :I?

gothic1210
  • Gość
On po prostu miesza za dużo warstw razem. 
Halk, mniej :) 

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Wiem że chciałbyś słitaśnie kolory ale sorry bo nie tędy droga. Takie "brudne" i "stare" bardziej odzwierciadlają klimat gothica.
Ale świece nie mają czarnego wosku :I

Dojrzałem gdzieś stół, jakie to jest ohydne...

Ty bierzesz jakieś refki, czy robisz z głowy :I?
Pisałem że świece poprawię? Chyba tak...
To zrób lepszy stół jak taki jesteś.

:facepalm: Tak myślałem że lepiej nic nie pokazywać bo tylko marudzenie będzie. :facepalm:

On po prostu miesza za dużo warstw razem.
Halk, mniej :)
E tam, nie jest źle  :)

EDIT:

Żeby nie było to wstawiam coś nowego:

Gothic 2
Gothic 2 Reworked Mod

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie miałem G1 na myśli. Pisząc że za bardzo przesadzam z brudem, rdzą itp. nasunęło mi się że wolałbyś słitaśne kolory.
No skoro moją radę wzorowania się na G1 przyjąłeś jako przerobienie Gothica na krainę kucyków to tylko w jeden sposób można to odebrać.

Zrobiłeś sam, więc teraz ci się podoba, to zrozumiałe, ale Outlander ma rację. Na twoich teksturach za dużo się dzieje, a przy tym kolorystyka ich jest do siebie zbyt podobna. Obecnie, gdy podajesz screeny pojedynczych obiektów na tle oryginalnych tekstur(lub vice versa) tego tak nie widać, ale założę się, że gdy ukończysz retex wszystko zleje się w jedno. Porównaj swoje z teksturami z G1. Piranha różnym teksturom dała różną kolorystykę. Trawa jest szarozielona, skały granatowe, niebo w odcieniu sepii - te kolory łączy to, że są raczej blade o niskim nasyceniu, ale są zarazem na tyle różnorodne, że nie ma problemu z ich odróżnieniem. U ciebie takiej różnorodności raczej brak i jeżeli tego nie zmienisz, możesz skończyć z problemem, że wszystko będzie się ze sobą zlewać. Szczególnie zważywszy na to, że zewnętrzne oświetlenie w Gothicu jest baaardzo słabe, a twoje tekstury mają dużo detali(czy tam warstw), które kołują oko.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
No skoro moją radę wzorowania się na G1 przyjąłeś jako przerobienie Gothica na krainę kucyków to tylko w jeden sposób można to odebrać.

Zrobiłeś sam, więc teraz ci się podoba, to zrozumiałe, ale Outlander ma rację. Na twoich teksturach za dużo się dzieje, a przy tym kolorystyka ich jest do siebie zbyt podobna. Obecnie, gdy podajesz screeny pojedynczych obiektów na tle oryginalnych tekstur(lub vice versa) tego tak nie widać, ale założę się, że gdy ukończysz retex wszystko zleje się w jedno. Porównaj swoje z teksturami z G1. Piranha różnym teksturom dała różną kolorystykę. Trawa jest szarozielona, skały granatowe, niebo w odcieniu sepii - te kolory łączy to, że są raczej blade o niskim nasyceniu, ale są zarazem na tyle różnorodne, że nie ma problemu z ich odróżnieniem. U ciebie takiej różnorodności raczej brak i jeżeli tego nie zmienisz, możesz skończyć z problemem, że wszystko będzie się ze sobą zlewać. Szczególnie zważywszy na to, że zewnętrzne oświetlenie w Gothicu jest baaardzo słabe, a twoje tekstury mają dużo detali(warstw), które kołują oko.
Nie widzę nic złego w tym że obiekty będą bardziej zlane. Jak dla mnie będzie to na plus ale jak kto uważa. Ja dalej robię swoje i nie zamierzam zmieniać stylu. :ok:
Biorąc pod uwagę nowsze tytuły takie jak wiedźmin, skyrim i inne rpgi to akurat wszystko w tych grach dość bardzo się zlewa. To PB ma jakiś taki inny styl wyróżniania obiektów. Moim zdaniem - trochę nierealistyczny.
Będzie jak będzie, komu się spodoba to ok, komu nie to też ok.
Ale dzięki za rady. Chociaż i tak nie skorzystam raczej :)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie widzę nic złego w tym że obiekty będą bardziej zlane. Jak dla mnie będzie to na plus ale jak kto uważa.
Raczej skończy się to na tym, że nie będzie można odróżnić ściany od podłogi ani odnaleźć w tym wszystkim bohatera, ale okej, whatever, jak uważasz.

Dół: patrz wyżej.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Nie widzę nic złego w tym że obiekty będą bardziej zlane. Jak dla mnie będzie to na plus ale jak kto uważa.
Raczej skończy się to na tym, że nie będzie można odróżnić ściany od podłogi ani odnaleźć w tym wszystkim bohatera, ale okej, whatever, jak uważasz.
Hah to żeś dojebał. Spójrz na screeny. Widzisz tam żeby to wszystko jakoś się bardzo zlewało? Bo ja nie...

Ale dobra jak uważacie. Ja robię dalej swoje. Zobaczymy wkrótce jaki efekt będzie.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Poka refki do świecy i stołu  

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^ This. Ciekawi mnie na czym się wzorowałeś, czy może z pamięci?

Btw, mark, twój avatar jest cudowny! So fabulous, skąd go masz?

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Poka refki do świecy i stołu 
Nie ma. Nie zawsze korzystam z refek.  :)
Trudno znaleźć dobre. Zresztą chyba wiem jak świeca wygląda...

A w zasadzie to jak dotąd to chyba prawie z żadnej refki nie korzystałem. Chyba że raz lub dwa.

BTW
WTF co to za zjebane avatary jakiś dziewczynek?  :facepalm:

EDIT:
Albo powiem lepiej tak - dla mnie jako refki są oryginalne modele PB z Gothica. :)
I raczej wzoruję się głównie na nich.

Przesłałem mu na gg. :trollface:

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Spoiler

Imo te mogłeś użyć. Przynajmniej popracuj jeszcze nad świeca i stołem. Książka jest fajna. Dam props jeśli jeszcze popracujesz   

Oh staph it, you

Jedna bardzo kochana osoba mi wysłała 

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Spoiler

Imo te mogłeś użyć. Przynajmniej popracuj jeszcze nad świeca i stołem. Książka jest fajna. Dam props jeśli jeszcze popracujesz   

W sumie to może i racja i trzeba to poprawić, bo ten stół i świecę robiłem dość na szybko. :P Zobaczę co da się zrobić. :)

DÓŁ:
BTW
WTF co to za zjebane avatary jakiś dziewczynek?  :facepalm:

Przesłałem mu na gg. :trollface:
You serious?
Pomyliło mi się   :pokerface: :P

Post połączony: 2014-08-26, 14:19
Tak jak obiecałem - poprawiłem świecę i stół:

Gothic 2
Gothic 2 Reworked Mod

Gothic 2
Gothic 2 Reworked Mod

Gothic 2
Gothic 2 Reworked Mod

Wystarczyło trochę pokombinować z warstawmi. :P

Pozdro  :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Witam! :)

Po krótkiej przerwie wrzucam dość dużo nowych ssów z postępów nad modyfikacją: (tym razem bez porównania bo chyba wiecie jak wszystko wygląda oryginalnie w grze  :))
(po 3 zdjęcia w spojlerze)

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Tylko bez głupich porad. Nie potrzebuję ich :)

Informuję również że niedługo wydam wczesną wersję moda. Będzie to jako archiwum VDF, które będzie kompatybilne z każdym innym modem.

Pozdrawiam

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naprawde długa przerwa 4 dni.Weź stary przysiądź dłuższy czas nad tym a nie zasypuj forum tym codziennym gównem  :ok:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Patrząc na ten piec, przypomniała mi się zabawa z internetów : Znajdź murzyna na zdjęciu.
Ale reszta ładna :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Patrząc na ten piec, przypomniała mi się zabawa z internetów : Znajdź murzyna na zdjęciu.
Ale reszta ładna :ok:
Piec może rzeczywiście trochę za ciemny  :D

Naprawde długa przerwa 4 dni.Weź stary przysiądź dłuższy czas nad tym a nie zasypuj forum tym codziennym gównem  :ok:
Po krótkiej przerwie
:facepalm:
Gówno to masz w dupie. Znalazł się kurwa... znawca i mistrz grafiki

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry