Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 554611 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 554611

Odpowiedzi 1517

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Wstawiając na publiczne forum swoją pracę musisz być przygotowanym na to, że nie każdemu to się może podobać.
Ja to rozumiem, nie każdemu może się podobać, ale niech przestanie tak cwaniakować. Nie lubię komentarzy typu: ale ten napis to tragedia, robiony w paincie, zrobiłbym sto razy lepszy

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z perspektywy czasu, mogę poradzić- rób swoje, w najbardziej trudnych wyborach pytaj. To Twoja robota, Tobie ma się podobać.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Z perspektywy czasu, mogę poradzić- rób swoje, w najbardziej trudnych wyborach pytaj. To Twoja robota!
I właśnie tak zamierzam zrobić, w końcu to tylko ja pracuję nad modem i ja decyduję co i jak będzie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Wstawiając na publiczne forum swoją pracę musisz być przygotowanym na to, że nie każdemu to się może podobać.
no niestety tak
nie powiem żebym przepadał za Jasiem ale tu akurat ma rację

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#84 2014-05-31, 22:50(Ostatnia zmiana: 2014-05-31, 22:58)
no niestety tak
nie powiem żebym przepadał za Jasiem ale tu akurat ma rację
TAK ale, jeśli komuś się nie podoba to niech napisze, że się nie podoba a nie rozkazujące teksty typu:
- napis tragiczny, zmień go
- zmień rozmieszczenie grzybów
- zmniejsz huby

Do cholery, on tu jest jakimś szefem i robi moda czy ja? Jak się nie podoba to niech napisze opinię, OPINIĘ a nie jakiś ROZKAZ, że ma tak być. Chyba nie trudno to zrozumieć.

EDIT:
Można napisać np.:
Ehm jakieś trochę za duże te huby, dobrze jakbyś zmniejszył je.
A nie jakieś durnie tekściki: co za tragedia, ja bym zrobił lepiej.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Hm, jeśli mogę zaproponować to rób SS z włączoną funkcją togle despokt, wtedy nie będzie pasków hp i będzie lepiej widać :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#86 2014-05-31, 23:16(Ostatnia zmiana: 2014-05-31, 23:33)
Hm, jeśli mogę zaproponować to rób SS z włączoną funkcją togle despokt, wtedy nie będzie pasków hp i będzie lepiej widać :)
Dzięki za propozycję, nawet nie wiedziałem że taka komenda istnieje. Na pewno skorzystam  :)

EDIT:
Chociaż w sumie i tak nie wiem czy będę pokazywał nowe SSy, przez takich marudzących cwaniaków aż mi się odechciewa w ogóle coś robić.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
przez takich marudzących cwaniaków aż mi się odechciewa w ogóle coś robić.
słusznie, to nie rób, nie bedziesz ani pierwszy ani ostatni :lol:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#88 2014-05-31, 23:51(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 00:09)
przez takich marudzących cwaniaków aż mi się odechciewa w ogóle coś robić.
słusznie, to nie rób, nie bedziesz ani pierwszy ani ostatni :lol:
A ja mam lepszy pomysł - weź idź stąd, najlepiej bedzie.  :)
A tak btw. to chyba coś przekręciłeś i wiek źle wpisałeś. Z tego co mi się wydaję powinno być 15 a nie 52  :)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wszystkich wygoń najlepiej , którzy mają jakies uwagi.
zaproś rodzinę i znajomych niech ci robią klakę.
Nożesz kur... bedzie tu się wywnętrzniał  - Porzucę, nie porzucę.
Porzuć i nie twórz 86557 tematu z porzuconym projektem kur...
Narcyz moddingu Gothica się znalazł.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#90 2014-06-01, 00:29(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 14:49)
Nożesz kur... bedzie tu się wywnętrzniał  - Porzucę, nie porzucę.
Porzuć i nie twórz 86557 tematu z porzuconym projektem kur...
Narcyz moddingu Gothica się znalazł.
Aha fajnie, dzięki
Tylko mam taką jedną sprawkę - jakbyś nie robił już off-topu to by było fajnie i był bym na pewno wdzięczny  :)

Post połączony: 2014-06-01, 01:18
Żeby nie było, nowe screeny:

Spoiler
Spoiler

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Interesujący projekt. Ciekawi mnie rozdzielczość textur oraz siatki modeli. Może zechcesz pokazać ?
Te napisy nie potrzebnie są na każdym screenie. Zabierają dużo miejsca i ich kolor za bardzo odwraca uwagę od twojej pracy. Radze te napisy zrobić bardzo male i normalnym pismem. Już chyba każdy wie o 32xCSAA i 16xAF ....
Nie czytałem tez cały temat (przepraszam). Wiec mam pytanie czy wszystko jest tylko twoja praca albo używasz tez inne mody , modele textury innych osób albo coś w tym stylu ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale na najnowszych screenach nie ma wlasnie tego napisu o 32 i 16 Marku :P

Co do screenow - szczegolnie interesujaco wyglada ta trzcina wodna? :lol: Czy co to tam w swiecie Gothica jest.

Ta pierwsza roslinka tez bajerancko wyglada :P

Dam jedna dobra rade - nie denerwuj sie na tych ludzi. Memorius pierdoli jak zwykle, na to uwagi nie zwracac, tylko robic swoje. Niedlugo pewnie przyjda tu jacys hejterzy, wiec powiem Ci tylko tyle, ze wiele osob siedzi tutaj na forum wlasnie zeby hejtowac gothica, bo nie maja co innego robic, tak wiec jak przeczytasz komentarze "zostaw to, modding gothica umar" to nie zwracaj uwagi :lol2:

A, Memorius:

O patrz, to samo co Ty chciales zrobic z globalem. Ktoś przychodzil, gral inaczej niz Ty, zglaszal bugi to juz bylo, ze idiota, ze debil, że grać nie powinien. Cóż za paradoks :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#93 2014-06-01, 10:15(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 10:37)
Interesujący projekt. Ciekawi mnie rozdzielczość textur oraz siatki modeli. Może zechcesz pokazać ?
Te napisy nie potrzebnie są na każdym screenie. Zabierają dużo miejsca i ich kolor za bardzo odwraca uwagę od twojej pracy. Radze te napisy zrobić bardzo male i normalnym pismem. Już chyba każdy wie o 32xCSAA i 16xAF ....
Nie czytałem tez cały temat (przepraszam). Wiec mam pytanie czy wszystko jest tylko twoja praca albo używasz tez inne mody , modele textury innych osób albo coś w tym stylu ?
Całość robię całkowicie samemu, modele są robione od zera, są jak najbardziej zoptymalizowane jednocześnie przy jak najlepszym wyglądzie.
Tekstury samemu wyszukuję, zawsze je odpowiednio przerabiam, często wycinam jakieś drobne detale ze zdjęć. (Np. roślinka na pierwszym screenie (babka zwyczajna  :)) powstała z
Spoiler
i
Spoiler
Rozdzielczości tekstur:
512x512 (rzadko), 1024x1024 (często), 2048x2048 (chyba najczęścięj), 4096x4096 (jest jedna lub dwie tekstury)  :)
Napis z modem musie być, w razie czego żeby komuś nie przyszło do głowy przywłaszczyć sobie SSa  :)

Ale na najnowszych screenach nie ma wlasnie tego napisu o 32 i 16 Marku :P

Co do screenow - szczegolnie interesujaco wyglada ta trzcina wodna? :lol: Czy co to tam w swiecie Gothica jest.

Ta pierwsza roslinka tez bajerancko wyglada :P
Trzcina wodna? :P
Pierwszy screen to babka zwyczajna, a drugi to widłak  :)
Na pewno nie przypominają realistycznych roślin w 100%, bo silnik gothica tego nie umożliwia ale moim zdaniem troszkę przypominają pierwowzory  :)

Dam jedna dobra rade - nie denerwuj sie na tych ludzi. Memorius pierdoli jak zwykle, na to uwagi nie zwracac, tylko robic swoje. Niedlugo pewnie przyjda tu jacys hejterzy, wiec powiem Ci tylko tyle, ze wiele osob siedzi tutaj na forum wlasnie zeby hejtowac gothica, bo nie maja co innego robic, tak wiec jak przeczytasz komentarze "zostaw to, modding gothica umar" to nie zwracaj uwagi :lol2:

A, Memorius:

O patrz, to samo co Ty chciales zrobic z globalem. Ktoś przychodzil, gral inaczej niz Ty, zglaszal bugi to juz bylo, ze idiota, ze debil, że grać nie powinien. Cóż za paradoks :)
Dzięki za radę i wsparcie, już zrozumiałem że nie warto się przejmować tymi hejtami, tylko robić swoje.  :)

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę żę niezły temat się tu rozkręcił.

Ból dupy cię o to zmógł ;e. Generalnie twoja modyfikacja ma dążyć do w miarę możliwego urzeczywistnienia goticzkowego świata, mam rację? 

TAK ale, jeśli komuś się nie podoba to niech napisze, że się nie podoba a nie rozkazujące teksty typu:
- zmniejsz huby

Do cholery, on tu jest jakimś szefem i robi moda czy ja? Jak się nie podoba to niech napisze opinię, OPINIĘ a nie jakiś ROZKAZ, że ma tak być. Chyba nie trudno to zrozumieć.

EDIT:
Można napisać np.:
Widzisz, sam rozumiesz o co chodzi, nie będe ci dupy lizał jak napisałeś. Liczysz na opinie, napisałem swoje zdanie. To twoja modyfikacja i możesz sobie nawet robić drewniane kutasy na łące lobarta.
Przemyśl sobie przy okazji czy jakakolwiek moja propozycja jest zwrotem w stronę mniej rzeczywistą stronę, czy gorszą stylistycznie.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#95 2014-06-01, 11:14(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 11:24)
Widzę żę niezły temat się tu rozkręcił.

Ból dupy cię o to zmógł ;e. Generalnie twoja modyfikacja ma dążyć do w miarę możliwego urzeczywistnienia goticzkowego świata, mam rację?

- zmniejsz huby

EDIT:
Można napisać np.:
Widzisz, sam rozumiesz o co chodzi, nie będe ci dupy lizał jak napisałeś. Liczysz na opinie, napisałem swoje zdanie. To twoja modyfikacja i możesz sobie nawet robić drewniane kutasy na łące lobarta.
Przemyśl sobie przy okazji czy jakakolwiek moja propozycja jest zwrotem w stronę mniej rzeczywistą stronę, czy gorszą stylistycznie.

Jeśli teksty w stylu: napisz tragiczny, zmień go to ma być opinia to chyba coś jest nie tak. No ale "znawcy" i "specjaliści" tacy jak Ty to przecież znają się najlepiej na wszystkim. Co do tych twoich porad, po pierwsze - przenikanie przez huby, idiotyczny pomysł, nie realistyczny. Huby tak pisałem zmniejszę potem, chociaż w sumie nie trzeba. A co do rozmieszczenia tych grzybków, że rosną zawsze od słońca - kur** to jest tylko gothic i tylko zengin, nie będę ustawiał tak żeby wszystko było z jednej strony od słońca a kur** z drugiej strony kompletnie nic, pusto. Zresztą kto będzie patrzył od której strony słońce świeci. Opanuj się z tym "realizmem" bo Twoje pomysły są wyssane z dupy.

Jeszcze chciałbyś coś dodać?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Uwielbiam jak typy co nie maja pojecia o 3d i 2d pouczaja innych ;)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#97 2014-06-01, 11:26(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 11:33)
Uwielbiam jak typy co nie maja pojecia o 3d i 2d pouczaja innych ;)
PROFESJA: Nierób
I to wszystko wyjaśnia  :)

A co do:
Jakbyś przeczytał temat to byś zrozumiał, bo nie masz racji. Modyfikacja ma na celu odświeżenie grafiki, nie pisałem nic o jakieś mega realistyczności. Owszem będzie bardziej realistycznie ale nie z rzeczami typu: rosnące grzyby od strony słońca bo to jest bez sensu.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Odnośnie profesji. Nikt nie ma obowiązku wpizgywać do profilu tego czym się zajmuje. Także więc odnoszenie się do tego jest niepoprawne,

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Odnośnie profesji. Nikt nie ma obowiązku wpizgywać do profilu tego czym się zajmuje. Także więc odnoszenie się do tego jest niepoprawne,
Napisałem to tak o sobie, nie traktuję tego poważnie, więc nie wiem w czym problem.

Jeszcze coś macie do powiedzenia, czy w końcu skończymy ten zjebany off-topic i zajmiemy się modyfikacją?

0 użytkowników
Do góry