Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 555394 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 555394

Odpowiedzi 1517

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic 2 Reworked Mod
#60 2014-05-29, 22:18(Ostatnia zmiana: 2014-05-29, 22:47)
Wyglądają super te drzewa :D  :ok: Bardzo mi się podoba ten mod, bo tex i modele są bardzo realne :)
Jeśli uda ci się zrobić to z przedmiotami, zbrojami i potworami to będzie super mod :D

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Wyglądają super te drzewa :D  :ok: Bardzo mi się podoba ten mod, bo tex i modele są bardzo realne :)
Jeśli uda ci się zrobić to z przedmiotami, zbrojami i potworami to będzie super mod :D
Dzięki  ;D
Dużo jeszcze czasu minie zanim uda mi się wszystko zrobić, ale jedno jest pewne - na 100% modyfikacja wyjdzie.  :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mam kilka pytań.

1. Zamierzasz wszystkie  drzewa, przedmioty, rośliny dać nowe modele i textury?
2. Jarkendar i Górniczą Dolinę masz w planach, czy się nie zdecydowałeś jeszcze?
3. Zamierzasz WSZYSTKIE POTWORY otexturować, oraz nowe modele i dźwięki?

I do jeszcze zamierzasz nowe animacje zrobić :O

Jeśli na 3 pytania odpowiedź jest tak, to szybko nie zobaczymy moda : D

EDIT FAST: Fajnie by było, jakbyś niebo w khorinis dał na szare jak w G1 :D

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Całość piękna ;p Dodam tylko moje subiektywne uwagi które możesz zignorować. Nigdy nie widziałem niebieskiej huby XD myślę że lepiej ją zastąpić żółtą    brązową  i zieloną chociaż odcień który już użyłeś też może zostać. Chodzi o to by był 1 model i 3 warianty tekstur. Wydaje mi się że da to super efekt bardziej realnego lasu. Co do zwykłych grzybów jeśli ci się chce możesz dodać charakterystyczne rydze i kanie dodane tylko jako voby. Gdzie nie gdzie jasny pomarańcz będzie ładnie kontrastował z zielenią.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#64 2014-05-29, 23:13(Ostatnia zmiana: 2014-05-29, 23:22)
Mam kilka pytań.

1. Zamierzasz wszystkie  drzewa, przedmioty, rośliny dać nowe modele i textury?
2. Jarkendar i Górniczą Dolinę masz w planach, czy się nie zdecydowałeś jeszcze?
3. Zamierzasz WSZYSTKIE POTWORY otexturować, oraz nowe modele i dźwięki?

I do jeszcze zamierzasz nowe animacje zrobić :O

Jeśli na 3 pytania odpowiedź jest tak, to szybko nie zobaczymy moda : D

EDIT FAST: Fajnie by było, jakbyś niebo w khorinis dał na szare jak w G1 :D
Odpowiedź brzmi TAK na wszystkie pytania  :)
Szybko nie zobaczymy wersji finalnej moda ale czasami jakieś wersje międzyczasowe będę wydawał.  :)

EDIT:
Jeśli tylko skończę farmę lobarta (za parę tygodni pewnie) to na pewno udostępnię do pobrania. :)

Całość piękna ;p Dodam tylko moje subiektywne uwagi które możesz zignorować. Nigdy nie widziałem niebieskiej huby XD myślę że lepiej ją zastąpić żółtą    brązową  i zieloną chociaż odcień który już użyłeś też może zostać. Chodzi o to by był 1 model i 3 warianty tekstur. Wydaje mi się że da to super efekt bardziej realnego lasu. Co do zwykłych grzybów jeśli ci się chce możesz dodać charakterystyczne rydze i kanie dodane tylko jako voby. Gdzie nie gdzie jasny pomarańcz będzie ładnie kontrastował z zielenią.
Co do huby - jest to taka bardzo niebieskawa zieleń  ;D ale spoko, zmienię na bardziej zieloną :)
Co do kań i rydzów to jasne, w wolnym czasie zrobi się, dzięki za pomysły, możesz podsuwać więcej takich  :D  Chcę stworzyć taką naturę, żeby było czuć ją jak w prawdziwym świecie  ;D

Ogólnie to najpierw planuję stworzyć dużo różnych roślin/grzybów/itp. a potem ovobować ten lasek na farmie.
Na pokazanych screenach są to tylko przykłady jak to wygląda, bo ovobowanie jeszcze się zmieni.  :)

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Jak się podoba?  :)
Trochę zbyt baśniowe te grzyby, a gothic to taka surowa rzeczywistość.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#66 2014-05-30, 00:22(Ostatnia zmiana: 2014-05-30, 00:37)
Jak się podoba?  :)
Trochę zbyt baśniowe te grzyby, a gothic to taka surowa rzeczywistość.
Dzięki za sugestię, ale to że to są baśniowe grzyby to raczej chyba nie bardzo prawda, np. muchomory można spotkać w realnych lasach i wyglądają podobnie, a gothic to rzeczywistość aż taka nie jest i właśnie ja chcę mu jej troszkę dodać.  :)
No ale nie każdemu może się podobać.

EDIT:
Bardzo dużym ograniczeniem jest również sam silnik gry, ponieważ muszę bardzo ograniczać ilość poly, co sie wiąże z trudniejszym zachowaniem realistyczności.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak dla mnie wygladaja bardzo dobrze. Zadne basniowe :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grzybki na drzewie zdecydowanie za duże, rozmieść je bardziej realnie, one rosną zawsze z którejś strony od słońca :e

zmień ten napis przy okazji

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Grzybki na drzewie zdecydowanie za duże, rozmieść je bardziej realnie, one rosną zawsze z którejś strony od słońca :e
Spoko, wszystko będzie jeszcze zmienione, tak jak mówiłem ovobowanie będzie dopiero później, na screenach tylko pokazuje jak to wygląda  :)
zmień ten napis przy okazji

O jaki napis chodzi?  :)

gothic1210
  • Gość
O ten co wrzucasz na screenach. Nikogo nie interesują wymuszone w sterowniku wygładzania, a informacja o nich jest zbyt "nachalna". Zrezygnuj z tego napisu i będzie dobrze.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#71 2014-05-30, 19:38(Ostatnia zmiana: 2014-05-31, 15:40)
O ten co wrzucasz na screenach. Nikogo nie interesują wymuszone w sterowniku wygładzania, a informacja o nich jest zbyt "nachalna". Zrezygnuj z tego napisu i będzie dobrze.
A no rzeczywiście, nie potrzebne to jest, nawet nie pomyślałem żeby to usunąć. ;D

Post połączony: 2014-05-30, 23:57
Nowe grzybki dla chcących więcej realizmu:  :)

Spoiler
Spoiler
Spoiler

Każdy grzyb ma troszkę inny model, co drugi grzyb ma inną teksturę. Nawet nie mówcie mi, że coś jest nie realistyczne lub baśniowe  ;D

Pozdrawiam

Post połączony: 2014-05-31, 15:40
Poprawione muchomory:  :)

Spoiler
Spoiler
Spoiler

Każdy grzyb ma inny model i inną teksturę (chociaż prawie tego nie widać)

Pozdro  :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Fajnie to wygląda, btw czy mi się wydaje czy chrząszcz na tym ostatni ssie idzie sobie po drzewie? :D

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Fajnie to wygląda, btw czy mi się wydaje czy chrząszcz na tym ostatni ssie idzie sobie po drzewie?
Jeden chodzi po drzewie a drugie łazi po hubie :D Co do grzybków to kawał solidnej roboty : )

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Fajnie to wygląda, btw czy mi się wydaje czy chrząszcz na tym ostatni ssie idzie sobie po drzewie?
Jeden chodzi po drzewie a drugie łazi po hubie :D Co do grzybków to kawał solidnej roboty : )
Dokładnie  :D W sumie nie wiem jak te chrząszcze to zrobiły  :)

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zrobiły jak zrobiły, będziesz musiał się pobawić z tym i wyłączyć kolizje tym hubom, inaczej gracz też będzie mógł na nie zwyczajnie
 wskoczyć.
Nieźle, chociaż brązowe grzybki były dużo ładniejsze jak były duże, zmniejsz te huby jak pisałem ;e

Chodzi o napis z nazwą moda, tragiczny.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No skoro są cialem stalem, i na tyle spore, co by na nie wskoczyc... to czemu mialby nie wskakiwac? 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Zrobiły jak zrobiły, będziesz musiał się pobawić z tym i wyłączyć kolizje tym hubom, inaczej gracz też będzie mógł na nie zwyczajnie
 wskoczyć.
Nieźle, chociaż brązowe grzybki były dużo ładniejsze jak były duże, zmniejsz te huby jak pisałem ;e

Przestań ku**a marudzić. W nic nie będę się bawił, jak ma być realistycznie i ciekawie to na huby będzie się dało wchodzić i będzie kolizja. Grzyby i rośliny na ziemi są bez kolizji. Huby zmniejszę potem, przecież pisałem, że na tych nowych screenach pokazuje grzyby, nie pisałem że poprawiłem huby. Jak piszecie, że grzyby są nie realistyczne, a potem zmieniam na bardziej realistyczne to kur*** znowu marudzicie, że wcześniejsze były lepsze.

A co cię obchodzi napis, nie pasuje? Będzie taki napis i chuj, mi się podoba, jak Tobie nie to co mnie to obchodzi. Zrób lepszy jak taki jesteś kozak.

Sorki za wypowiedź ale naprawdę już się wkurwiłem. Ja tu cały wolny czas tracę na tworzenie modyfikacji, staram się żeby było jak najlepiej, próbuję dostosować się do opinii innych a tu kur** i tak źle. Widzę że jednak chyba żadnych screenów nie będę pokazywał i tyle. Albo w ogóle porzucę moda.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@ UP Nie zwracaj na niego uwagi :) To jeden z tych ,,znawców''  :lol2:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

wskoczyć.

Przestań ku**a marudzić. W nic nie będę się bawił, jak ma być realistycznie i ciekawie to na huby będzie się dało wchodzić i będzie kolizja. Grzyby i rośliny na ziemi są bez kolizji. Huby zmniejszę potem, przecież pisałem, że na tych nowych screenach pokazuje grzyby, nie pisałem że poprawiłem huby. Jak piszecie, że grzyby są nie realistyczne, a potem zmieniam na bardziej realistyczne to kur*** znowu marudzicie, że wcześniejsze były lepsze.

A co cię obchodzi napis, nie pasuje? Będzie taki napis i chuj, mi się podoba, jak Tobie nie to co mnie to obchodzi. Zrób lepszy jak taki jesteś kozak.

Sorki za wypowiedź ale naprawdę już się wkurwiłem. Ja tu cały wolny czas tracę na tworzenie modyfikacji, staram się żeby było jak najlepiej, próbuję dostosować się do opinii innych a tu kur** i tak źle. Widzę że jednak chyba żadnych screenów nie będę pokazywał i tyle. Albo w ogóle porzucę moda.

Wstawiając na publiczne forum swoją pracę musisz być przygotowanym na to, że nie każdemu to się może podobać.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników
Do góry