soczewki kontaktowe 4326 16

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 10.03.2014 roku

Wyświetleń 4326

Odpowiedzi 16

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
No właśnie, są tutaj nosiciele soczewek? Jeśli tak to mam pytania: gdzie kupujecie i jakiej firmy. Ja dzisiaj założyłem pierwszy raz i są to miesięczne, zatem za niecały miesiąc będę robił zakup
Dzięki z góry za odpowiedzi

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Noszę od ~8 lat miesięczne. Takie: http://www.ceneo.pl/2313987
płyn: solo care aqua
Kupuję na allegro, szukam najtańszych ofert i kupuję całe opakowania po 6 sztuk. Tak samo płyny. Konsultowałeś z okulistką noszenie soczewek? Poleciła ci jakieś konkretne soczewki/płyny?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Wada to -1,25. BC:86, DIA: 14.2 - takie obecnie mam na sobie. Niestety dałem się wychujać trochę, ale nie miałem co innego zrobić, za wizytę dałem 80zł, do tego musiałem zapłacić za soczewki i płyn (+50zł). Soczewki mam na miesiąc i takie też planuje kupować.
Dzisiaj rano męczyłem się z założeniem soczewek, do tego jedną założyłem chyba nie do końca poprawnie co poskutkowało późniejszym jej wypadnięciem z oka, na lekcji dodatkowo, na szczęście poczułem to jak jeszcze częściowo była w oku. Teraz też w domu założyłem, ale chyba drugą stroną, jakoś nie umiem tego odróżnić. Lekko mnie kuje, za to tamta druga jest idealnie nałożona, nawet jej nie czuję. Wkurwia mnie to.
Spodobała mi się strona "szkla.com". Na allegro jeszcze nie sprawdzałem, ale zaraz to zrobię bo tam też mogą być dobre oferty.
Patrzę na te twoje, są ok, jak dla mnie, cenowo dają radę, ale np. na szkła jest oferta typu drugie opakowanie 50% taniej co jest fajne.:p
I jak to wygląda z ich terminem ważności, mogę kupić zapas na cały rok i nic się z nimi nie stanie? To samo z płynem?

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Przy tak małej wadzie wzroku w ogóle nie rozważałbym noszenia soczewek.
Płyn może być otwarty 3 miesiące. Jeśli się używa regularnie to akurat na tyle wystarcza duże opakowanie 360 ml. Jak nie otworzysz to masz na opakowaniu datę ważności (zwykle kilka lat)  Soczewki są pakowanie oddzielnie, więc z tym nie ma problemu raczej. Data ważności zawsze podana na opakowaniu (zwykle kilka lat). Soczewki miesięczne powinny być w płynie teoretycznie max 30 dni bez względu na to ile razy je nosisz. Z zakładaniem i zdejmowaniem na początku zawsze są problemy, później to jest tak rutynowa czynność jak mycie zębów.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
japierdole kupcie se okulary  :facepalm:

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja np. wolę być ślepy niż nosić okulary :lol2:

kiedyś zrobiłem specjalną wizualizację:

Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci jest przypadkowe :lol2:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Wada wzroku niby mała, a przykładowo w szkole mam problem z czytaniem z tablicy, może w 1 ławkach jest w miarę lajt, ale preferuje nieco dalej dlatego w chuj dyskomfort. Nie mówię już o jeździe autem, a oksów nie chcę....

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Soczewki nigdy ci nie zastapia okularow  :ok:  Ale jesli zamierzasz nosic czasem w szkole to nie powinno byc chyba problemow. Gdyby ci sie wada zwiekszyla to okulary niestety rzecz obowiazkowa  :ok:

Okulary to normalna rzecz ,  :ok: a zachowujecie sie jakbyscie umarli noszac okulary  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak mówią osoby z okularami.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Okulary to normalna rzecz ,  :ok: a zachowujecie sie jakbyscie umarli noszac okulary  :lol2:

:ok:

mi to przypomina emocje jakie towarzyszą laskom które nie mogą zdecydować się które stringi ubrać. a chuj żeby wam się te soczewki nie chciały odkleić xD

popracuj nad nosem a będziesz wyglądał jak jakiś super model w garniaku wistuli z tym zarostem xD

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
mi to przypomina emocje jakie towarzyszą laskom które nie mogą zdecydować się które stringi ubrać. a chuj żeby wam się te soczewki nie chciały odkleić xD
Jak się trenuje jakiś sport przy dużej wadzie wzroku to jest najlepsze rozwiązanie. Jest też laserowa korekcja, ale to zabieg, na który trzeba troszkę uzbierać...

Soczewki nigdy ci nie zastapia okularow
?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
edgar zatwierdza okulary xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Rozumiem Jedairusz ze zamierzasz chodzic caly dzien w soczewkach codziennie ? : o

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Weź rób jak ja. Kup se okularki i noś tylko kiedy ci trzeba np. na lekcjach. Bo jeśli masz małą wadę wzroku i zaczniesz nosić okulary/soczewki na co dzień to sobie wzrok jeszcze bardziej spierdolisz.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Rozumiem Jedairusz ze zamierzasz chodzic caly dzien w soczewkach codziennie ? : o
Nie zamierzam, tylko to robię od kilku lat. Okularów używam bardzo rzadko.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Z tego co wiem wadę wzroku nieco inaczej przelicza się na soczewki, a inaczej na okulary. Mogą być uchyby o np. 0,5 dioptrii - tak mówi internet, gdzieś to widziałem na forumie jakimś, a sam się nieco zdziwiłem, że mam tylko -1,25 bo widzę fatalnie. Wole soczewki z wiadomych powodów...minusem to to, że są droższe od oksów i początek z nimi jest nieciekawy, te zakładanie : D Ale dzisiaj już mi poszło nieco lepiej, jestem z siebie dumny.
Tak w ogóle to spytałem, kurwa, o soczewki, a zrobił się temat "soczewki vs okulary", wypierdalać

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak jesteś wypoczęty, dobrze i zdrowo zjesz(witaminki A, C, E) to dużo lepiej widzisz. Ja w 2 LO mało jadłem i najgorzej widziałem, prawe oko -1, lewe -0,5, nosiłem okulary. Po paru miesiącach zacząłem więcej jeść i od tej pory nie noszę oksów. Wada prawdopodobnie nadal ta sama....

Elo

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry