Risen 3: Titan Lords 228979 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 228979

Odpowiedzi 674

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jakieś tam obrazeczki 
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobre pelikany :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
A będzie można kupić to po premierze, czy tylko pre ordery? Bo na razie 4 stówy, ale chyba się skuszę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Podziwiam płacić za gówno tyle kasy ja to nawet uważam ze ściganie tego to jest ju za duży wydatek.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Jak kupię (choć wciąż się zastanawiam, w ciul drogie jednak to jest) to przede wszystkim z sentymentu do twórców, ale nie tylko. Pierwszy raz widzę tak fajną edycje kolekcjonerską. No i powiem szczerze, wolę to niż jakieś Skajrimy czy wacz dogsy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tez bym wolał ale twórcy muszą ponieść kare za robienie klienta w ciula, tak byłem napalony i miałem 100zł przygotowane na preordera ale po ostatnich materiałach stwierdzam, o nie kurwa w ciula się robić nie dam i tak zyskam 100 zeta które pójdzie na Season passa do Ac Unity :P Lub SP do Gta V

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Akurat do Ac i GTA nic nie mam. Gdyby tylko mój komp pozwolił mi w to zagrać...
Co do Risena, jestem pewien że kupię. Jak nie kolekcjonerską to normalną.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Zdziwicie się bo risen 3 będzie pro. Dajcie mu szanse a nie z góry zakładacie porażkę. Co do edycji kolekcjonerskiej to jakaś masakra.

Albo kupujemy zwykłe risen 3 , albo z wszystkim. Gdzie opcja risen 3 i dlc ?

Nie chce wydać dodatkowych 2 stów na mordę gnoma z kolekcjonerki, a na same dlc.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
99 zł preorder na keye.pl 
zanim przejdziesz grę pojawi się na keya paczka z kodami to tych 3 dlc za kwotę około 19zł i tak za 120 zeta masz full gre

Do R3 nie będzie Season passa bo gra nie spełnia dla niego warunków :P

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Za mordę gnoma nie ale za Figurkę Władcy Cieni chętnie. :D
Wersja z DLC na pewno się ukaże po premierze.

Szkoda tylko, że nie będzie polskiego dubbingu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tez bym wolał ale twórcy muszą ponieść kare za robienie klienta w ciula

JA PIERDOLE. Wiekszej bredni nigdy nie slyszalem. Myslisz, ze tworcom zalezy na tym, aby taki Tizgar z themodders kupil gre? Że "ukarasz" ich jakoś tym, że nie kupisz gry? Że ich budzet odzuje to co Ty tu wypisujesz? Otóż nie, nie i nie. Ich budzet na tym nie ucierpli, gre jak i te rozne edycje kupi wiele osób i nie za bardzo bedzie Piranie obchodzić, czy Ty to kupisz czy nie.

Poza tym zachowujesz sie w tym temacie jak mała, biadoląca dziewczynka, która otrzymała lalke o kolorze włosu brunet a nie, tak jak chciala, blond.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta, tylko widzisz jak się obiecuje fanom grę taka a nie inna to się ja robi i takowa daje, a nie robi w ciula wszystkich do okoła a potem jak już muszą pokazać jakiś gameplay to się okazuje ze całe to gadanie które było przed pierwszym gp to jedna wielka ściema, wiec sry mam takie zdanie, nie dam  się robić w ciula, wierz mi ze dużo osób nagle zmieniło zdanie na forum wor aż huczy na temat tego jak bardzo zjebali sprawę obiecywaniem, będzie jak w r1 tylko lepiej więcej z g2 itp, a jak widzimy po gp będzie kurwa r2 reaply ich budżet ucierpi na tym ze zjebali sprawę ja tylko wyrażam opinie.

Tobie sie wydaje ze ja narzekam stary zauważ ze ja wrąc miałem największe cisnienie na r3 i byłem wręcz pewny ze wyjdzie zajebista gra dopóki nie ujrzałem gampeplaya, który pokazał ze wszystko co było gadane i pisane to czysta fikcja, bez pokrycia w grze.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Risen 3: Titan Lords
#174 2014-07-08, 21:44(Ostatnia zmiana: 2014-07-08, 21:54)
btw. chyba jednak nie pojdzie na xp, mogliby się zdecydować: http://www.gram.pl/news/2014/07/07/risen-3-wymagania-sprzetowe-ujawnione.shtml

edit. Chociaż w wymaganiach dalej jest DirectX 9.0c więc nie wiem o co chodzi. Może zwyczajnie będzie działać na xp, ale bez wsparcia ze strony pomocy technicznej?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie gothic 1 nie powinien chodzić nawet na viście więc wiesz. Miej nadzieję. Wymagania nie są wysokie.

Kup kolekcjonerkę, to jak będziesz miał figurkę, a nie będzie ci chodzić będziesz miał na kim się wyżyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Prawdopodobnie gothic 1 nie powinien chodzić nawet na viście więc wiesz. Miej nadzieję. Wymagania nie są wysokie.

Kup kolekcjonerkę, to jak będziesz miał figurkę, a nie będzie ci chodzić będziesz miał na kim się wyżyć.

E tam, Gothic 1 czy 2NK chodził mi na XP, Vista, 7 jak i 8 czy 8.1

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem właśnie. Ja myślę, że ja na xp ruszy.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Prawdopodobnie gothic 1 nie powinien chodzić nawet na viście więc wiesz.
Czemu G1 nie powinien chodzić na Viście? Nie widzę powodu dla którego mógłby nie działać - jakieś tam problemy - rozumiem, ale całkiem nie działać?

BGB, myślisz skąd się wziął system zgodności? Różnice w systemie to nie tylko ilość obsługiwanego ramu i directxa. Są gry które mimo nie używania DX10+ nie działały na XP np. XCom Enemy Unknown, ale community stworzyło obejście tego problemu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ta, tylko widzisz jak się obiecuje fanom grę taka a nie inna to się ja robi i takowa daje, a nie robi w ciula wszystkich do okoła a potem jak już muszą pokazać jakiś gameplay to się okazuje ze całe to gadanie które było przed pierwszym gp to jedna wielka ściema, wiec sry mam takie zdanie, nie dam  się robić w ciula, wierz mi ze dużo osób nagle zmieniło zdanie na forum wor aż huczy na temat tego jak bardzo zjebali sprawę obiecywaniem, będzie jak w r1 tylko lepiej więcej z g2 itp, a jak widzimy po gp będzie kurwa r2 reaply ich budżet ucierpi na tym ze zjebali sprawę ja tylko wyrażam opinie.

Tobie sie wydaje ze ja narzekam stary zauważ ze ja wrąc miałem największe cisnienie na r3 i byłem wręcz pewny ze wyjdzie zajebista gra dopóki nie ujrzałem gampeplaya, który pokazał ze wszystko co było gadane i pisane to czysta fikcja, bez pokrycia w grze.

Własnie patrze na pare forum zagranicznych jak i Polskich samego Risena, i nie są to jakies fale niezadowolenia - wiekszosc opini jest "poczekamy, zobacyzmy, w kazdym razie kupie" a poszczegolne osoby takie wlasnie jak Ty Tizgarze wyrażają niezadowolenie. Ucierpi ich budzet? Prosze Cie. Całe forum WoG czy o czym tam mowisz mogloby nie kupić a ich budżet ucierpialby tyle, co jakis gnojek o kieszonkowym rownym 100zł ktory ów kieszonkowego nie dostanie przez jeden miesiac, bo przyniosl złe oceny ze szkoly.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry