Risen 3: Titan Lords 232578 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 232578

Odpowiedzi 674

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Do przewidzenia zwłaszcza ze to przecież r2 jest ja to definitywnie na te grę czasu tracić nie będę, niema to jak zrobienie potencjalnego klienta w chuja.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#141 2014-06-19, 17:29(Ostatnia zmiana: 2014-06-19, 21:46)
Nie ma to jak oceniac gre po grafice  :facepalm:  :facepalm:

EDIT: A ja sie ciesze, bo mam XP  :ok: I chetnie zagram w Risen 3 yoł

@DOWN Ale zawsze mozna ponarzekac ze nie ma DX11  :lol:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niema to jak dostać r2 zamiast r3 który przypomina r1 to obiecali, tego nie dali, wiec niech spieprzają mam w dupie grafikę chce to co obiecali.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gothic1210
  • Gość
Tizgar ma 100% racji. Ile jeszcze lat nam będą serwować ten badziewny silnik, który nawet nie ma porządnego wygładzania krawędzi? Dajcie spokój. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tez racja, graficznie tez miało być lepiej nie jest to dla mnie prio, no ale byłoby miło a tu niema ani graficznie ani gameplayowo na drugie bardziej psioczę, gdyby ta grafika była taka jaka miała być to przynajmniej risen 3 by coś oferował oprócz 3 w nazwie tak dostajemy quest packa do r2 które i tak było chujowe

Chciało się ukręcić interesy, piszac obietnice bez pokrycia i dodajac 3 do nazwy, niestety nie pykło, bo sami pokazali ze to nie to co my chcieliśmy, moze my źle wywnioskowaliśmy to z ich obietnic tak to pewnie tłumaczą :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bardzo fajne wymagania, czekam niezmiernie do premiery :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzieś w wymaganiach jest błąd tak btw bo na risen info podają ze na xp niema opcji ze ruszy.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie podali na cdaction i takie są na steamie - http://store.steampowered.com/app/249230/

A jeśli ma być dirextc 9 to niby czemu ma nie ruszyć na win xp ?:P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#148 2014-06-19, 21:27(Ostatnia zmiana: 2014-06-19, 21:47)
@UP No właśnie napisałem że pójdzie mi na XP  :lol:
To pewnie przez brak przecinka  :wstyd:

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
IMO Risen 2 nie był wcale taki zły jak niektórzy tutaj mówią. Owszem, stracił sporo z RPG-a, uproszczono ekwipunek i rozwój postaci taki sobie też, ale dodano sporo ciekawych nowości które nadały grze oryginalności i wyróżniły ją spośród setek fantasy-rpgów. Mianowicie chodzi mi tutaj m.in. o architekturę i ten konkwistadorski, hiszpański styl kolonialny. Już w jedynce można było go zaobserwować, czy to w nazewnictwie (np. imiona) czy w budownictwie, a w dwójce zostało to jeszcze bardziej rozwinięte. Dla mnie to plus, w końcu coś poza tym standardowym, mainstreamowym, średniowiecznym stylem ala Francja/Niemcy XIVw. Magia vodoo i broń pala to też  IMO bardzo ciekawe nowości. Co prawda granie muszkietem sprowadzało się do taktyki "odbiegnij-strzel-odbiegnij-strzel", ale sam pomysł był dobry i rozwinięcie go w przyszłych częściach uważałbym za dobry kierunek. Wracając do vodoo, pomysł był dobry, wykonanie...Cóż były te questy gdzie trzeba było przejąć kontrolę nad człowieczkiem i coś zrobić. Całkiem fajne, ale ZA MAŁO i brakowało alternatywnych dróg do celu. Sama fabuła była nawet zjadliwa, grafika całkiem w porządku, nie wyróżniała się specjalnie ale też nie przeszkadzała w grze, w sumie to całkiem przyjemnie się oglądało florę. Dubbing był świetnie zrobiony, szczególnie rozkładał ten mały Gnom :D, zapamiętam go na długo :D. Motyw ze światem duchów też niezły, ale tak jak poprzednie nowości - słabo rozwinięty.

Ogólnie to powiedziałbym, że Risen 2 miał szeroką gamę ciekawych pomysłów, ale nie zostały one wykorzystane. Gdyby Piranie wykorzystały dwójkę jako "poligon testowy" i zrobiły trójkę w oparciu o niego, tyle że bardziej rozwinięty, to z pewnością byłaby to całkiem udana gra.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja mam nadzieje, ze znow nie zjebia sprawy z dlc i brakiem moddingu. Przecież to wlasnie tworzy to, ze gra jest niesmiertelna. Wystarzcy popatrzec na serie TES oraz Gothic. Ale zamiast tego w Risenie 2 woleli dać jakies platne dlc dodajace stroj pirata, mozliwosc ubijania gargulcow.... a prawda jest taka, ze przejdzie sie Risena 2 i sie go odklada, nie chce sie w niego grac bo fabula jest liniowa i sie do tego nie wraca, bo ciagle jest to samo. Jak w Call of Duty.

Nie mowie, ze DLC są złe. Zawsze jakis dodatek do gry lub nowa zawartosc typu itemy. Ale bardzo podoba mi sie stanowisko Bethesdy i ich gier (Morrowind, Oblivion, Skyrim, Fallout 3, Fallout New Vegas) - tworzą dodatkowe, płatne a do tego ciekawe i rozszerzajace standardową rozgrywke DLC a do tego takze wydaja narzedzia modderskie, przez co tak naprawde mozna w to grac i grac. I gra jest niesmiertelna. Najlepszym przykladem jest Morrowind który wyszedl w tym samym czasie co saga Gothic (rok po Gothic 1, ten sam rok co Gothic 2) a gra sie w niego do dzisiaj. I tak naprawde ta gra jest niesmiertelna, bo za kazdym nowym odpaleniem są inne emocje. Zawsze znajdzie sie gdzies jakis nowy stary zabłąkany NPC ktorego nie widzielismy poprzedniej rozgrywki, a ktory ma do zaoferowania nowe zadania/itemy, nie mówiąc juz o walkach trzech rodów, przez co przejscie minimum 3 razy daje tak naprawde 100% satysfakcje z gry. Dolaczajac do tego mody mamy ogromne BUM.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niektóre gry są z marki immortal Patrz diablo warcraft czy Heroes.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tizgar, ale wszystkie trzy gry które wymieniłeś mają własne modding community.  

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dokladnie tak.

Chociaz nie powiem, ze modding - a raczej Polska "niesmiertelnosc" Morrowinda znacząco upadła od czasu zamkniecia Adamantytowej Wiezy oraz usuniecia plikowni przez Clockwork City (ta strona co ciagle nazwe zmienia. Było elderscrolls.com.pl, pozniej bylo oblivion.pl pozniej skyrim.pl teraz jest chyba elderscrollsonline.pl) gdzie było wlasnie wiele Polskich oraz spolszczonych modów. Istnieje co prawda morrowind.pl ale tam maja wrzucone wszystko do jednego worka, to tez bez odpalenia gry nie idzie rozroznic czy mod jest Polski, angielski czy spolszczony.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sawik, wiem ale nie potrzebują  tego aby być immortal a risen owszem to jak porównanie dałem :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#155 2014-06-25, 20:13(Ostatnia zmiana: 2014-06-25, 21:51)
Niektóre gry są z marki immortal Patrz diablo warcraft czy Heroes.

Tak samo jak Gothic. I też można gothica modować. Przypadek? Nie sądzę.

EDIT:

Zapędzasz się w fanatyzm nie pierwszy raz, podałem te 3 tytuły gdyż fakty są faktami ich popularność przebija gothica i to kilkukrotnie
W przypadku strategi mamy narzędzie Moderski od razu, edytor map daje nieskończone możliwości.

Jakbyś pomyślał trochę, to chodziło mi że modowanie gier przedłuża jej żywot. I skąd wiesz że te 3 tytuły przewyższaja w popularnośći? Dane sondy z tvn? Zresztą gówno mnie obchodzi jakieś durne MMO, albo hack'slashe.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zapędzasz się w fanatyzm nie pierwszy raz, podałem te 3 tytuły gdyż fakty są faktami ich popularność przebija gothica i to kilkukrotnie
W przypadku strategi mamy narzędzie Moderski od razu, edytor map daje nieskończone możliwości.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Co jest fanatycznego w stwierdzeniu że Gothic jest "immortal" tylko ze względu na modding? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
ale trzeba tez popatrzeć na Wiedźmina . Gry dostały modkit i tak naprawdę to nie bardzo im to pomogło (nie mowie ze trzeba im życie przedłużać bo są bardzo dobre )  i to głownie dla malej modding comunity. Wiedźmin 2 bardzo ogranicza w niektórych rzeczach i własnie dlatego ludzie preferują modzić open world RPG gry. Przypuszczam ze modding jest znacznie poznaczony narzędziami które są dodane ale najważniejsza jest symbioza modkitu, modding comunity i samotnej gry. 

sorry za offtopic

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sawik, wiem ale nie potrzebują  tego aby być immortal a risen owszem to jak porównanie dałem

Wlasnie raczej potrzebuja. Ja caly czas oczywscie mowie o single player, nie o multi bo to inna sprawa i multi samo w sobie przedluza grywalnosc.

Nie wiem jak jest z Diablo, ale wlasnie z Heroes oraz Warcraft są dosyć - zeby nie powiedziec bardzo - liniowe. Chociaz sam nie powiem, wracalem do Warcrafta 3 + dodatek wiele razy, to jednak bez modding community te gry tak dobre by nie byly.

Poza tym co do tego, że są popularniejsze niż Gothic - raczej bym sie nie zgodzil. Wystarczy spojrzec na fora spolecznosciowe tych gier. Oczywiscie tez nie mowie o Diablo, gdyz ostatnio ponoc wyszla najnowsza czesc (3? 4?) przez co znow jest duzy nacisk. I tez nie mowie tu o Polskich forach spolecznosciowych, choc i tutaj jest wiekszy scisk na gothica mimo wszystko niz gry przez Ciebie wymienione.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry