Błędy w ostatecznej wersji moda 491573 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 491573

Odpowiedzi 1149

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie grałem na Windowsie 10, grałem na Windowsie 7. Teoretycznie nie powinno być problemów innych niż w oryginalnym Gothicu przy uruchomieniu moda.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie ma różnicy między Windowsem 7 a 10 jeśli chodzi o Gothica, w obu przypadkach będzie działało identycznie.

ibb

ibb

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W późniejszej części gry (na etapie przygotowań do ataku na Obóz Rebeliantów), próby handlu z Foxem kończą się zawieszeniem gry. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu ewentualnie miejsce gdzie można znaleźć 3 sztabki żelaza (ewentualnie kod na nie)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Błędy w ostatecznej wersji moda
#1083 2017-06-28, 18:37(Ostatnia zmiana: 2017-06-28, 18:43)
itma_ironPoza tym tutaj masz listę kodów przedmiotów: http://themodders.org/index.php?topic=17868.msg1105874#msg1105874

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam czasu, by regularnie przeglądać wszystkie działy, więc się spytam. Na jakim etapie postępują prace nad wersją 1.6? W sensie dużo jeszcze zostało do zrobienia?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Od dłuższego czasu nic nie jest robione. Nie miałem czasu, chęci, a świadomość tego ile jest jeszcze do zrobienia dodatkowo zniechęca. Same poprawki w skryptach nie wystarczą.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Od dłuższego czasu nic nie jest robione. Nie miałem czasu, chęci, a świadomość tego ile jest jeszcze do zrobienia dodatkowo zniechęca. Same poprawki w skryptach nie wystarczą.
to wrzuć ost wersję skryptów, może znajdzie się jakiś desperado co to poskleja.

gothic1210
  • Gość
Nie ma desperatów z takim zasobem wiedzy...

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Desperatów, co nie wiedzą jak używać funkcji MEM_PtrToInst, a potem się dziwią czemu liczba klatek na sekundę drastycznie spadła lub gra się crashuje? xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
to wrzuć ost wersję skryptów, może znajdzie się jakiś desperado co to poskleja.

Takich na forum jest co najmniej pięciu, ale nikt raczej się tym nie będzie zajmował, skoro każdy robi coś własnego :P

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
można wiedzieć kto tworzył ścieżke dzwiekowa?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Desperatów, co nie wiedzą jak używać funkcji MEM_PtrToInst, a potem się dziwią czemu liczba klatek na sekundę drastycznie spadła lub gra się crashuje? xD
Ale mi problem XD
_^(pointer); :F

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie zrozumiałeś. Ludzie często używają tego bez zastanowienia się. Nie sprawdzają chociażby czy przypisywana wartość nie zwraca przypadkiem nulla, co kończy się deszczem błędów w zSpy, spadkiem wydajności i ogólną katastrofą.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wiem doskonale o co chodzi. Pamiętam jak niektórzy chcieli użyć HookEngine w co klatkowym FrameFunction :F Odkąd wyszło AST nie korzystam z Ikarusa, chciałbym mieć nadzieję, że albo Czas Zapłaty zostanie przeniesiony na silnik drugiej części gry, lub przepisany zostanie od zera na AST.  Bardziej by mi pasowała opcja numer 1 z połączeniem 2, ale to już nie ode mnie zależy.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wiem doskonale o co chodzi. Pamiętam jak niektórzy chcieli użyć HookEngine w co klatkowym FrameFunction :F Odkąd wyszło AST nie korzystam z Ikarusa, chciałbym mieć nadzieję, że albo Czas Zapłaty zostanie przeniesiony na silnik drugiej części gry, lub przepisany zostanie od zera na AST.  Bardziej by mi pasowała opcja numer 1 z połączeniem 2, ale to już nie ode mnie zależy.
idąc tym torem to juz lepiej cały g1 przenieść pod silnik z g2nk.  zaraz się posypia posty, że niby prawa autorskie etc..

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Błędy w ostatecznej wersji moda
#1095 2017-07-04, 19:36(Ostatnia zmiana: 2017-07-04, 19:43)
można wiedzieć kto tworzył ścieżke dzwiekowa?
Triple. W napisach końcowych są wymienieni autorzy (w każdym razie większość).

Nie zostanie przeniesiony, ani przepisany. Nie róbmy nikomu nadziei. ;) Obecnie nie ma osoby, która by to zrobiła. Ja o niczym nie wiem.

Musiałem to napisać, by uciąć od razu wszelkie spekulacje i nikt nie pisał, kiedy będzie to zrobione. ;)

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak grać zawodow w czas zapłaty? na 1 lvl kupić szybko naukę, potem na 3 lvl 2 poziom nauki i mamy co lvl 13 pkt nauki. potem idziemy do Cienia w starym obozie i za pobicie dostajemy 9k expa.. dobijamy z łuku i kolejne 9k expa... i mam 18 lvl :)

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Postanowiłem ponownie zainstalować moda. Kiedys gralem na tej starej wersji chyba 1.0.
Na tej 1.5 mam dziwne zawiechy co jakis czas. Ktos wie jak to naprawic ?

Post połączony: 2017-07-06, 21:57
Udało mi sie to naprawic. Brakowalo G1 system packa, lecz strasznie przycina teraz interfejs i menu przedmiotów nie wiem czemu.... eh

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A jaki masz sprzęt? Nie wiem, czy SystemPack pomoże... Jeśli masz włączony kompas to go wyłącz. Zwykły Gothic bez modów działa ci poprawnie?

kobraosg

kobraosg

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam ^^

Mam pytanie odnośnie run. Dało by radę opisać co ciekawsze runy do zdobycia w CZ i miejsca gdzie można je zdobyć ?  Obecnie jestem na etapie zadania Tritetra, a runy które posiadam to: Ognisty pocisk, sopel lodu, ogłuszająca kula, magiczna tarcza i uzdrowienie. Widziałem na lp runę otwierającego portal czy jakoś tak ale jej nie znalazłem a innych run nie mam i tak raczej średnio mi się gra jako mag narazie bo trzeciego kręgu się nie nauczę w drugim rozdziale z tego co widzę a no i kula ognia która wymaga owego trzeciego poziomu. Nie chcę wydawać więcej punktów w siłę obecnie mam 51 bo potrzebowałem by nosić miecz sędziego który zdobyłem na długo przed wykuciem dla mnie miecza od Aidana.

Pozdrawiam :)

0 użytkowników
Do góry