Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1384262 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1384262

Odpowiedzi 4348

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się inwestować w kopanie złota, jeśli tak to u kogo najlepiej je sprzedać?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@BAc zależy jaki poziom trudności, na wyższych warto tylko magiem zakupić sobie to raz za 2 pn, bo to +1 do inta. Bryłki w taki sam sposób sprzedajesz jak w zwykłym g2nk.

Co do zamku to ciężko tam jest, najlepiej te klucze pozabierać i potem pobiec do Garonda i 500 grzywny zapłacić, pokombinujcie i zrobicie wszystko na spokojnie :D

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kilka lat temu grałem w returning na wersji chyba 1.1 i tam był ten problem ze umiejętność regeneracji wytrzymałości nie działała.Tj. dawali my Vatrasowi 5000 golda za naukę a wytrzymałość jak się nie regenerowała tak dalej się nie regenerowała.Wróciłem do Returninga po latach i teraz  gram na patchu 1.2 i mam pytanie: czy na tej wersji dalej jest ten problem? W którym rozdziale Vatras będzie uczył tej zdolności i czy cena (PN,złoto) nie uległa na nowym patchu zmianie? Po prawdzie cała ta wytrzymałość bardzo mnie irytuje i chciał bym jak najszybciej nauczyć się jej regeneracji by mieć to z głowy.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno pytanie, mam ponad 100 zręczności, a dalej nie mogę włamywać się na zamku w górniczej dolinie, wystarczy że otworzę jakieś drzwi to już któryś paladyn albo ktoś inny się do mnie spina, ile trzeba mieć mniej więcej tej zręczności żeby można było normalnie się włamywać?
Dołączam się. Ja mam 160 i skubani dalej widzą.

Ogarnąłem i to nawet bez żadnej grzywny. Wchodziłem do pokoju, rabowałem, teleportowałem się do lasu, potem na zamek i szedłem do Garonda sprawdzić czy da mi jakąś grzywnę :D i tak każdy pokój

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
U mnie był problem tylko z pokojem, w którym śpi Engor, bo za każdym razem się ktoś budził, reszta bez problemów.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Dlatego fajnie być paladynem, nikt wtedy się nie czepia :P

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się inwestować w kopanie złota, jeśli tak to u kogo najlepiej je sprzedać?
Ja zainwestowałem i nie żałuję. Wydałem 2k zarobiłem ponad 12k

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Jest gdzieś jakiś miecz 1h fajny w r5? Smoki pokonane, a siły 450 na miecz inubisa nie ma opcji wbić przed Irdorath raczej :/ patch 1.3.2

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Być moze idzie samemu wykuć coś mocnego 1h sprawdzales?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@garry18
Magiczne ostrze na smoki słabsze od szponu Beliara i tak, miecz Haradrimów też słabszy, coś jeszcze jest na ten rozdział? Chyba będę musiał Na Irdorath z tym co mam lecieć i tam założę miecz Inubisa jak zrobię embarle dwie :D

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Ile punktów trzeba w sumie zużyć na pełne nauczenie się wydobywania złota?
2. Czy ma to sens, aby wydać tylko jeden punkcik i zacząć kopać?
3. Na którym kręgu Galahad uczy jakiegoś czaru zwiazanego z lodem/elektrycznością?

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Ile punktów trzeba w sumie zużyć na pełne nauczenie się wydobywania złota?
2. Czy ma to sens, aby wydać tylko jeden punkcik i zacząć kopać?
3. Na którym kręgu Galahad uczy jakiegoś czaru zwiazanego z lodem/elektrycznością?

1. 20
2. Będziesz wydobywać po jakieś 8 że złoża a po wyuczeniu na max po 50 tak mniej więcej
3. Na żadnym z tego co wiem.

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiś pomysł jak dobić 350many? Obecnie mam 238, początek 4 rozdziału, mane z pn wbiłem do 40, później eliksiry z grzybów i ekwipunek. Poziom przed rzeżnikiem, superhard czy coś takiego xd klasa: Mag Wody.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A nie za szybko skończyłeś wbijanie many z PN?

Zawsze możesz na fajce wodnej powoli dobić :P

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@garry18 na rzeźniku i tym superhardzie w sumie to się nie uczysz nawet many, bo szkoda PN, a bonusów tona :D

@BAc wyzbieraj tabliczki, których nie masz, naucz się mikstury z ognistych korzeni (uczy Sagitta po wyuczeniu się wszystkich potków na manę), zrób sobie wina z przepisu od Constantino, ogólnie w ciekawostkach poczytaj co dodaje manę i zbieraj ile się da. W r2 na luzie można mieć 400 many, więc pewnie sporo pominąłeś :P

maarween16

maarween16

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, Panowie mam kilka pytań odnośnie rozgrywki, mianowicie:

1. Ogólnie w Rebalance 2.1 (1.3.2) bronie wymagające zręki skalują obrażenia z siłą czy zręcznością ? Bo jeśli z siłą to niemożliwe będzie zabicie goblina woja/ smoczego zębacza w późniejszym etapie gry :/
2. 1.3.2 Rzeźnik - Łucznikiem da rade przebić się po łuk przeciwko nieumarłym w mieście nieumarłych na niskiej sile (>90) i mieczu nordmarskim ?
3. Co ze zbrojami, jakaś po pancerzu pełzacza również wymaga zręki czy to już koniec zbroi dla łucznika ?

Dzięki za odpowiedzi <3

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@maarween16
1. Skalują się ze zręcznością, ale i tak bym nie liczył, żeby z nich ubijać smocze zębacze itp. Łucznik to łucznik :P
2. Pewnie da radę, ale będzie to strasznie ciężka przeprawa, ogólnie bez mistrza w walce jednoręcznej nie masz co tam wchodzić :D Mi wojownikiem na rzeźniku trochę zajęło miasto umarłych, nawet nie chcę myśleć co tam się musi dziać jak się ma mało siły. Szkielety da się lurować pojedynczo wszystkie, ale no ciężko będzie, serio.
Ogólnie cała dolina cieni na 1.3.2 to jest jakiś żart, już pół biedy z tymi szkieletami, ale te jaszczuroczłeki i smocze zębacze to żart, obojętnie jakby postać nie była rozwinięta, bo na tym etapie nawet nie ma dostępu do jakiegoś konkretnego ekwipunku po prostu.
3. Pancerz łowcy orków potem jest i na sam koniec zbroja mistrza zabójców.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy ktoś mógłby mi rozpisać progi punktowe na umiejętności? Zauważyłem, że sa inaczej zaprojektowane niż w podstawce. Mam ponad 100 zręczności  (bez założonego sprzętu), a nauka nadal kosztuje 15 punktow za 5. Kiedy się zwiększa do 20 punktów i tak dalej, do 25 itp? Patch 1.3.1.
2. Pancerz łowców orków, a gdzie taki można dostać? ;0

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@MrocznyZły
1. Poziom trudności chociaż podaj, bo zależnie od niego się zmieniają.
2. Od Ur-Thralla po skończeniu doliny cieni.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły
1. Poziom trudności chociaż podaj, bo zależnie od niego się zmieniają.
2. Od Ur-Thralla po skończeniu doliny cieni.

Racja, mój błąd. Poziom nornalny.

0 użytkowników
Do góry