Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1415596 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1415596

Odpowiedzi 4348

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to wygląda ze zbrojami/broniami w tych gildiach?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
I bronie i zbroje gildyjne są chuj warte, bo lepsze i tak się znajdzie na mapie. Przez większość czasu i tak się śmiga ze zbroją WK/pełzacza>zbroją Kruka>ewentualnie potem gildyjna.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć do ilu % robi się dwurękę u nauczycieli a potem tabliczkami ? i czy da się osiągnąć 100% bez kodów

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
3 posty wyżej masz odpowiedź. Da się i w 2 rozdziale.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie jest klucz otwierający drzwi wewnątrz pokoju gomeza ?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie jest klucz otwierający drzwi wewnątrz pokoju gomeza ?

Trochę tych kluczy jest, a wiec nie wiem którego dokładnie nie masz ale:

Klucze są:

- W składziku paladynów
- na Dachu
- w Pokoju
- u jednego z dwóch paladynów obok Garonda ( trzeba ukraść )
- i jeszcze jakiś był chyba ale zapomniałem gdzie :wstyd:

Tak czy inaczej, którego z tych nie masz? :D

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tego "w pokoju" lub/oraz "jeszcze jakiś" :/

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak oceniacie? Chwila po wejściu ja Jarkendaru(tylko misje dla piratów zrobiłem). Poziom normalny, 1.3.1, mag ognia.

Post połączony: 2017-03-20, 21:53
Opłaca się uczyć wydobycia złota na maxa?

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram na łatwym łowcą smoków, przełom III i IV rozdziału (stary cap od tygodnia stoi w lesie i czeka, aż Oko od niego wezmę XD). Staty to:
HP 1200
Siła 212
Zręczność 151
Mana 140
Broń dwuręczna 85% Łuki 35 % Kusze 23 %
Nauczony pozyskiwania większości trofeów, recepturki na eliksir siły ze smoczych korzeni, oczywiście złodziejstwo, akrobatyka i języki.
Mam 44 poziom i z racji, że gram na łatwym mam wolne 140 PN. Może mi ktoś doradzić, na co je przeznaczyć?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Napisz jeszcze jaki patch, ale po statach i tym na jakim etapie jesteś to wnioskuję, że 1.3.1. Siły mało strasznie, wyzbieraj bonusy dokładnie wszystkie, na łatwym to z 300 powinieneś teraz mieć co najmniej. Hp też tak średnio, naucz się mikstur do hp od Constantino i potem tej na eliksir z korzenia leczniczego i rdestu i porób trochę tych potków jeśli nie masz. A tak to teraz wydasz pn trochę na ulepszanie zbroi, trofea w sumie na łatwym to wszystkich się możesz nauczyć, zawsze to kasy więcej.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jak oceniacie? Chwila po wejściu ja Jarkendaru(tylko misje dla piratów zrobiłem). Poziom normalny, 1.3.1, mag ognia.

Post połączony: 2017-03-20, 21:53
Opłaca się uczyć wydobycia złota na maxa?

Jako że jesteś magiem to na pewno opłaca się uczyć przynajmniej raz, dla inta, a czy więcej? jeśli każdy nstępny daje ci inta, to tak, a jak nie, to jeśli brakuje ci złota, to się opłaca.

Qoltec

Qoltec

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy w wersji 1.3.2 (zobaczymy jak mi to pójdzie), mogę od razu iść bronie 2h, czy lepiej na początku iść w 1h do 30%, zanim osiągnę sensowną ilość siły i wytrzymałości? Czy może też lepiej po prostu pójść w 1h bronie, co oferuje większy komfort i wachlarz uzbrojenia ? W returningu 1.2 grałem od razu w 2h, ale to była inna bajka, a tutaj mam dylemat jak najlepiej poprowadzić postać w kwestii wyboru broni. Dodam, że zamierzam dołączyć do najemników.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@Qoltec idź od razu w 2h, więcej broni, szybciej się będziesz przebijać przez defa przeciwników, masz szybko do zdobycia smoczą zgubę, która chce tylko 180 siły. Ja grając 1h muszę co chwilę kombinować z jakąś nową bronią, a tych broni 2h to mam pełno w ekwipunku x.x

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy w wersji 1.3.2 (zobaczymy jak mi to pójdzie), mogę od razu iść bronie 2h, czy lepiej na początku iść w 1h do 30%, zanim osiągnę sensowną ilość siły i wytrzymałości? Czy może też lepiej po prostu pójść w 1h bronie, co oferuje większy komfort i wachlarz uzbrojenia ? W returningu 1.2 grałem od razu w 2h, ale to była inna bajka, a tutaj mam dylemat jak najlepiej poprowadzić postać w kwestii wyboru broni. Dodam, że zamierzam dołączyć do najemników.

Tak możesz iść od razu w 2h, w zasadzie na 1.3.2 lepiej hybryd wojów nie robić, bo potem może być problem z siłą właśnie, tak jak opisał dzerald wyżej.

Także dobij 29% 2h i zostaw to w spokoju na długi czas :P
potem pakuj w siłę ile się da, a jak już napakujesz w siłę ile byłeś w stanie, to dopakuj się jeszcze bardziej.

Qoltec

Qoltec

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, za porady :)
Przy walce 2h, trochę szybko schodzi wytrzymałość, ale póki co i tak inwestuję w siłe, by u harada bonus wykorzystać jak mam 1 siły za 3pkt nauki. Więc zanim podbiję coś walke 2h to jeszcze minie, może do tego czasu już jakiś bonus wpadnie do wytrzymałości.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
siłę pakuj do około 130 za PN, aby z bonusów dobić do 180 wtedy masz smocza zgubę i dość prosty R2.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
1. Czy z takimi statami opłaca się wchodzić w trzeci rozdział? (Mam szpon beliara, jakoś 150 obrażeń)
2. Z tymi PN mogę nauczyć się eliksiru życia (3 korzenie i 1 szczaw, plus 10 hp) albo wpakować w siłę, tylko zastanawiam się czy wszystkie szczawie (13) wykorzystać na te potki czy na potki na siłę (albo pół na pół, doradźcie jeśli możecie :) ).

Poziom łatwy, 1.3.1

Siła bez wszystkich pierścieni itp. 107

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na 1,3,1 szpon beliara ma zbugowany dmg, a wiec będziesz kosił wszystko.

Także i na 5r dal bys se rade.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno pytanie, mam ponad 100 zręczności, a dalej nie mogę włamywać się na zamku w górniczej dolinie, wystarczy że otworzę jakieś drzwi to już któryś paladyn albo ktoś inny się do mnie spina, ile trzeba mieć mniej więcej tej zręczności żeby można było normalnie się włamywać?

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno pytanie, mam ponad 100 zręczności, a dalej nie mogę włamywać się na zamku w górniczej dolinie, wystarczy że otworzę jakieś drzwi to już któryś paladyn albo ktoś inny się do mnie spina, ile trzeba mieć mniej więcej tej zręczności żeby można było normalnie się włamywać?
Dołączam się. Ja mam 160 i skubani dalej widzą.

0 użytkowników
Do góry