Pozwolę sobie zapytać ponownie, ponieważ poprzednio nie uzyskałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Od jakiej ilości karmy pojawia się możliwość zgarnięcia bonusów z modlitwy przy ołtarzu do Innosa? Gdzieś na innym forum ktoś podał informację, że 20 (co jest niestety nieprawdą, wczytywałem save i modliłem się około 20 razy).
Z tego co wiem, to modlenie się u Innosa polega na czymś, w rodzaju losowania liczby. Zależenie od ofiary, pula liczb się zmienia:
500 sztuk złota = 0-100
200 sztuk złota = 0-200
100 sztuk złota = 0-500
Np. gdy masz 40 karmy u Innosa i zapłacisz 500 sztuk złota, to gra losuje numerek od 0 do 100.
Jeśli trafisz na liczbę 0-40 - dostajesz bonus.
Jeśli gra wylosuje 41-100 - niczego nie dostajesz, ponieważ Twoja karma jest za mała.
A więc analogicznie, im więcej masz karmy i zapłacisz złota, tym większa szansa na bonus.
BTW.
Mam dwa pytania:
1. Czy karmę u Innosa można podnosić jedynie przez modlitwę?
2. Jaki bonusy zapewniają gildie w modzie? Wiem tylko, że u bractwa dostaję się na początku +5 ochrony przed magią, dzięki tatuażowi. Wiecie jak to wygląda w innych ugrupowaniach, zarówno na początku, jak i w kolejnych rozdziałach? Gram łucznikiem i jest mi cholernie trudno, więc chcę korzystać z bonusów pod zręczność.