Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1552173 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1552173

Odpowiedzi 4348

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś pokazać gdzie jest pierścień ulfa, bo go nie mogę znaleźć, ss albo wyjaśnienie dokładne

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kordel33 On jest niedaleko jaskini tam gdzie portal, za gospodą. Idź po prostu tak jak ścieżka prowadzi do mostu, a przed nim skręć w lewo do lasu, tam w tym wąskim przejściu jest pierścień. Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłem :D

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy grając jako wojownik patch 1.3.1 broń 1h, jest sens pakować um w HP i Wytrzymałość u nauczycieli? Czy lepiej polegac tylko na potach tablicach itp?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Nie ma sensu, tylko bonusy.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co jest z drabiną w GD w zamku ? Mówię o tej po prawej stronie od Udara, nie da się wyjść ciągle spadam :/

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prosze o pomoc :)
Do kiedy ladowac PN w sile jesli gram SŚ na latwym, na 1.3.1? Do 15 PN i dalej bonusy czy jak?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Do 90 w podstawie, potem bonusy.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W podstawie? Czyli bez bizuterii itp, tak?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
W podstawie? Czyli bez bizuterii itp, tak?

Tak, ale na łatwym to można i wbić ponad 120 a potem bonusy.

Dobra jestem już po pokonaniu kruka, moja postać wygląda tak:

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=xc9255&s=9#.WMjhKfJviUk

Z tymi statami, całkowicie nie osiągalni są jeszcze Zombie i inne szkielety, oraz smocze zębacze, a GD czeka i ich pełno tam...
Nie wiem jak sobie poradzę z tymi zębaczami, mam nadzieje ze niczego nie spieprzyłem, także pierwsze co to idę za palisadę po 2h nordmara.

Strzelam że potrzeba 300+ siły na smocze zebacze.

jeheeze

jeheeze

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponoć losuje liczbę z jakiegoś przedziału i jeśli wypadnie mniejsza od Twojej karmy to dostaniesz bonus. Przy datku za 500 golda przedział to od 1do 100.
Najlepiej wbij 100karmy u innosa i potem dość często powinien pojawić ci się jakiś bonus, ale tez nie zawsze.
A czy w returningu ilość możliwych do otrzymania bonusów z kapliczki się zmniejszyła? Wbiłem więcej karmy, i bonusy otrzymywałem aż do zgarnięcia 5 zręczności i 30 pt życia, teraz przestałem dostawać :/

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Chyba tak, nie jestem pewien, ale chyba tak jest że dostaniesz max 5 siły itp, ale pewien nie jestem.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@garry18 w 1.3.2 dostajesz też miecz na nieumarłych od Alberta, co prawda chyba jednoręczny, ale powinien ułatwić znacznie przejście po dwuręczny, jeśli nie to szkielety nie atakują postaci przemienionej w krwiopijcę jakby co :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18 w 1.3.2 dostajesz też miecz na nieumarłych od Alberta, co prawda chyba jednoręczny, ale powinien ułatwić znacznie przejście po dwuręczny, jeśli nie to szkielety nie atakują postaci przemienionej w krwiopijcę jakby co :)

No słyszałem  o Albercie ale dzięki, i właśnie miałem taki chytry plan aby się dostać po 2h nordmara przejść przez całą lokacje tej rozwalonej wierzy jako chrząszcz  :D

A potem nauczyć się jezyka za 20pn zabrać 2h mieczyk i jazda ze szkieletami.

Ale puki co zrobiłem "od orkowienie" zamku, mnóstwo expa 3levele na samym oblężeniu, warto było zachować ognisty deszcz i grom na to.  :P

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tym razem pytanie odnośnie fabuły... W GD w jaskini z 4 czarnymi goblinami koło obozowiska Engroma i tego drugiego, był sobie szkielet E....(coś tam) w pewnym momencie pojawił mi się wpis w dzienniku.. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić, bo przeszukałem wszystko i nic nie znalazłem :/

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Imo chodzi Ci chyba o Alepha i quest od Węża.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dzerald tak dokładnie, wyjaśnisz o co z tym chodzi ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak trudno przeczytać wpis w dzienniku i coś z niego wywnioskować? W ostateczności skorzystać z gotowej solucji dostępnej od kilku lat po wpisaniu szukanego questa w google.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Racja, nie zauważyłem misji, dziękuję za pomoc

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pozwolę sobie zapytać ponownie, ponieważ poprzednio nie uzyskałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Od jakiej ilości karmy pojawia się możliwość zgarnięcia bonusów z modlitwy przy ołtarzu do Innosa? Gdzieś na innym forum ktoś podał informację, że 20 (co jest niestety nieprawdą, wczytywałem save i modliłem się około 20 razy).

Z tego co wiem, to modlenie się u Innosa polega na czymś, w rodzaju losowania liczby. Zależenie od ofiary, pula liczb się zmienia:
500 sztuk złota = 0-100
200 sztuk złota = 0-200
100 sztuk złota = 0-500
Np. gdy masz 40 karmy u Innosa i zapłacisz 500 sztuk złota, to gra losuje numerek od 0 do 100.
Jeśli trafisz na liczbę 0-40 - dostajesz bonus.
Jeśli gra wylosuje 41-100 - niczego nie dostajesz, ponieważ Twoja karma jest za mała.
A więc analogicznie, im więcej masz karmy i zapłacisz złota, tym większa szansa na bonus.

BTW.
Mam dwa pytania:
1. Czy karmę u Innosa można podnosić jedynie przez modlitwę?
2. Jaki bonusy zapewniają gildie w modzie? Wiem tylko, że u bractwa dostaję się na początku +5 ochrony przed magią, dzięki tatuażowi. Wiecie jak to wygląda w innych ugrupowaniach, zarówno na początku, jak i w kolejnych rozdziałach? Gram łucznikiem i jest mi cholernie trudno, więc chcę korzystać z bonusów pod zręczność.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
1. Zabijanie pomiotu Beliara. Poszukiwacze, Smoki, Kruk, Panowie Cienia zapewne też się łapią.
2. Guru i SŚ mają dzienną manę za palenie fajki. Mag Wody ma manę za składanie ofiary Vatrasowi do jakiegoś tam momentu. Łowca Smoków ma swój hełm, 25 siły bodajże. Mag Ognia/Wody/Nekro mają kapelusz maga. Innych sobie nie przypominam.

0 użytkowników
Do góry