Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548294 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548294

Odpowiedzi 4348

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty670
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do regeneracji many chyba w R3 musisz być.
No tak, tylko że po wybraniu opcji dialogowej "Możesz mnie nauczyć czegoś specjalnego" dostaję jedynie opcję WRÓĆ. Także ciężko mis twierdzić, czego potrzebuję :v

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie: Oddałem szpon Saturasowi, poszedłem do złotego smoka, odzyskałem szpon, pogadałem znowu ze smokiem(nie oddałem mu szponu) czemu teraz "na swoim miejscu" nie ma Saturasa ?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dopiero zaczynam granie i stąd pytanie, żeby nie spieprzyć sobie całej rozgrywki. Która gildia jest najbardziej odpowiednia pod granie pełnym łucznikiem (zręczność + łuki + szpady)? Pod względem bonusów oraz wymagań co do nakładania zbroi?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Są 3 zbroje na zręczność. Pełzacza wymaga 80 zręki, Łowcy Orków coś między 280, a 300 i Zabójców bodajże 450 + zbroja Kruka 1k hp i Pana Cienia 3k hp.
Reszta pancerzy na 1.3.1 wymaga siły, a na 1.3.2 chyba można mieć i siłę i zrękę.
Najbardziej optymalna gildia pod łucznika to Najemnik, tak fabularnie, klimatycznie pasuje do niego łuk, ale de facto możesz bez problemu grać i SŚ i SM, bo czy rozwijasz zręczność czy siłę to i tak nie robi większej różnicy na niczym.
I nie musisz pisać tego samego w 3 tematach żeby ktoś odpowiedział.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam, zależało mi na szybkiej odpowiedzi. A czy przypadkiem, żeby dołączyć do najemników, nie trzeba mieć 45 siły? Bo jeśli tak, to odpada, nie ma sensu raczej tyle ładować w to punktów.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty670
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cruc a masz 20 PN?
Nawet 30. Dlatego założyłem, że jest to sytuacja podobna do tej z Busterem. Kiedy wybierałem opcję, żeby mnie uczył, nie miałem opcji wybrania akrobatyki do momentu kiedy nie wbiłem 70 zręczności. Dlatego założyłem, że trzeba mieć ileś many/inteligencji, żeby ta opcja mi się wgle pojawiła.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
 Nie trzeba. Żeby unieść miecz Roda trzeba 30, ale tyle idzie wyciągnąć z biżuterii albo w ogóle olać tego questa, bo i bez niego da radę.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grając jako wojownik pod broń jednoręczną następnie SŚ, bądź Najemnik do kogo przystąpić jako czeladnik. Do Harada się opłaca? Będę mu sprzedawał miecze? Bo wydaje mi sie, ze stal bede oszczedzał na ulepszanie zbroi, do Bospera? Jedynie to dostane zbroje i szybkie przyjęcie do myśliwych i nauczenia sie oprawiania zwierząt, zanim wybiję ich za dużo. Doradźcie mi. :)

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Na czeladnika przystępujesz ze względu na bonus, Harad daje 5 siły, więc najlepsza opcja na wojownika.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile wbić many zanim zacznę jeść bonusy?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ile wbić many zanim zacznę jeść bonusy?

Standardowo kiedy nauka many będzie zbyt droga czyli 20pn.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
cena też rośnie? bo teraz płace 10pn i 500 sztuk złota za 5pkt many

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
cena też rośnie? bo teraz płace 10pn i 500 sztuk złota za 5pkt many

Ależ oczywiście :)

BTW: W końcu te magiczne 180siły udało mi się zdobyć tak w połowie czyszczenia Jarkendaru w r2.

Ze smocza zgubą na reszcie Goblin wojownik, warg, cieniostwór stały się zabijalne.

Niestety smoczy zebacz dalej jest nietykalny, tak samo jak szkielety.

Po za tym teraz da się zabić większość bossów w khorinis po za tym bossem wilków tenekylk? on dalej nie zabijalny jak na razie.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na szkielety Srebrny Nordmarski od Alberta.

jeheeze

jeheeze

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pozwolę sobie zapytać ponownie, ponieważ poprzednio nie uzyskałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Od jakiej ilości karmy pojawia się możliwość zgarnięcia bonusów z modlitwy przy ołtarzu do Innosa? Gdzieś na innym forum ktoś podał informację, że 20 (co jest niestety nieprawdą, wczytywałem save i modliłem się około 20 razy).

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponoć losuje liczbę z jakiegoś przedziału i jeśli wypadnie mniejsza od Twojej karmy to dostaniesz bonus. Przy datku za 500 golda przedział to od 1do 100.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Najlepiej wbij 100karmy u innosa i potem dość często powinien pojawić ci się jakiś bonus, ale tez nie zawsze.

jeheeze

jeheeze

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, dzięki wielkie Panowie, ogarnę to zaraz.

0 użytkowników
Do góry