Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533213 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533213

Odpowiedzi 4348

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak mam juz 5 poziom posiadam z pasem 45 pkt sily 25% broni 2h nauczone kowalstwo i myslictwo. Problem taki ze nie mam na czym expic nie porobie q u najemnikow z obecnymi skilsami bo wytrzymalosc mi szybko spada. Na scierwojadach mam malo expa a moby typu szczury i kretoszczury odemnie uciekaja a jak pojde na gobliny to padam jak szm... Wiec nie wiem zabardzo co zrobic tym bardziej ze ponoc z alchemi jest duzo strengha ale nie wiem czy to sie oplaca. Za brak polskich znakow przepraszam bo pisze z fona :)

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Owszem, alchemia się opłaca. Aczkolwiek, jeżeli kupiłeś Pas Siły to popełniłeś błąd, przynajmniej na początku. Nie warto go kupować póki nie wyrobimy się z naszą postacią. Ale jeżeli już, to teraz masz miliony Polnych Bestii do pokonania (a one problemów na pewno Ci nie będą sprawiały), Krwiopijcy, sporo questów do zrobienia a także wędrówka z Laresem do Magów Wody, co otwiera Ci drogę do Opiekuna pierwszego. Poza tym w walce też możesz sobie czasami dopomóc zwojami.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aha czyli polne bestie hmm czytalem ze oplaca sie wbic na jakis tam poziom zrecznosc i uzywac luku a takze nauczyc sie kradziezy kieszonkowej. Co do pasu silynie wiem zabardzo na czym polega blad. Czyli czyscic krwiopijcow i polne bestie do czasu az ogarne postac na na misje do najemnikow. Co do straznikow swiatynnych nie zalezy mi na gildi gdzie latwo dojsc bo i tak bede musial wyezpic postac. I nie wiem czy pierw wbic np 60 sily i 30% i zajac sie alchemia czy sie ja juz bawic od poczatku. Ogolnie dzieki za odpowiedzi.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Z mojej perspektywy robienia postaci wyglądało tak tak, że wbiłem 34 punkty siły i więcej nie inwestowałem, 28% broni jednoręcznej a pozostałe 2% z bonusu od Wulfgara. I to było wszystko, co wydawałem w umiejętności walki i sobie doskonale radziłem. Co do zręczności to nie wiem, niech ktoś inny się wypowie. Ja osobiście nie inwestuje w nią absolutnie nic. Co do alchemii - owszem, warto w nią inwestować, gdyż te wszystkie Goblinie Jagody i Smocze Korzenie oraz Jagody Trolli aż proszą się o wykorzystanie. Co do expienia - do poziomu 10 ja spokojnie expiłem na Polnych Bestiach, Krwiopijcach, Wilkach, Ścierwojadach. Gdy trafił się do pokonania jakiś trudniejszy przeciwnik (np. Lhemar i jego ochroniarz), to używałem zwojów od Zurisa lub tych, które znalazłem.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli grales magiem ? Jak potem w umiejetnosci bojowe nie ladowales. Slyszalem ze wytrzymalosc da sie bugowac, w jaki sposob? I czy straznik swiatynny jest ciezki do graniaa czy tylko trudno jest sie nim stac?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Tak, grałem Magiem (Nekromantą konkretniej). A i tak z czasem bonusy dały mi tyle siły, zręczności i umiejętności walki, że te 34 siły i 30% 1h starczyło na spokojnie.
Co do Wytrzymałości i tego, czy gra Strażnikiem Świątynnym jest ciężka - nie wiem. Niech się wypowie ktoś, kto grał tą gildią.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i niech ktos opowie o rozwoju warka jak i zdobywaniu sily

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Było już kilka razy mówione jak to robić, stary nic się miedzy nk a returnem w tym aspekcie nie zmienia poza jednym masz umieć do perfekcji mechanikę walki z przeciwnikiem to on rozwiązuje problem podczas walki logiczne nie jak wiesz co mogę może ci zrobić to zawsze go pokonasz :P

Jeśli tego nie umiesz to niestety trzeba się podskilowac w nk
W returnie sa pewne nie pisane zasady które bardzo ułatwiają grę pierwsza to start od 1h a potem przeskok na 2h to kolosalnie ułatwię grę
Next to nie wiem jakie tu pierdoły padały ale najłatwiejsza gildia to najemnicy to jak ta gildia jest zbustowana i faworyzowane w returnie to ludzkie pojecie przechodzi :P

Podstawowa postać to 34 siły i 30% w 1h + nauka miecza u harada tego pierwszego jego sobie wykuwamy i mając 30 siły i 30% w 1h miecz ma 40 dmg spokojnie i luźno zabijamy wszystko co nie jest silniejsze od dzika czy czarnego goblina chociaż i tych 2 spokojnie w solówce pokonamy potem to już tylko skupianie się na 80 -90 siły i w sumie gg

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko, że ja poszedłem w broń dwuręczną ogarniam mechanikę walki na tyle żeby bardzo rzadko mnie coś uderzyło tylko z zębaczami miałem zawsze problem. Tyle, że przydałoby mi się zbugować wytrzymałość bo słyszałem, że się da bo jeżeli bijąc sekoba on raz zdoła mnie uderzyć to już padnę bo brak wytrzymałości mnie uciupie ^^ Mam 45 siły i 26% 2h. Jeszcze wspomnę że gram na niższym poziomie trudności a wytrzymałość mi się nie regeneruję :P
A właśnie co do tych bonusów dostałem 2 raz x1 do siły na początku gry potem 1x do łuków tylko teraz bije z broni 2h nic nie dostaje nawet bo zabiciu kilkunastu mobów. Wcześniej poza expem pisało ile danego gatunku zabiłem teraz już nic takiego nie ma. Może to wina tego, że przy instalowaniu moda miałem pod koniec jakiegoś errora po rozpakowywaniu packa 4 z tego co dobrze pamiętam

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo on się regeneruje wolno to raz 2 zaczynasz od 2h spadek staminy już dużo większy niż w przypadku 1h to jest nawet logiczne 
Stad warto zacząć od 1h a potem przeskok na 2h ja 2h zacząłem używać od 3 rozdziału mając 100 staminy  czyli max i w sumie problemów nie było żadnych :P zresztą i tak 1 2 rozdzial1h są ogólnie lepsze :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A właśnie co do tych bonusów dostałem 2 raz x1 do siły na początku gry potem 1x do łuków tylko teraz bije z broni 2h nic nie dostaje nawet bo zabiciu kilkunastu mobów. Wcześniej poza expem pisało ile danego gatunku zabiłem teraz już nic takiego nie ma. Może to wina tego, że przy instalowaniu moda miałem pod koniec jakiegoś errora po rozpakowywaniu packa 4 z tego co dobrze pamiętam. Dodam, że uzyłem kodu tzn tylko po to żeby pozwiedzać okolice khorinis zobaczyć fort itd wyłączyłem grę i grałem od nowa (od ostatniego wpisu). To mi jakoś przeszkodzi w późniejszych fazach gry?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
A właśnie co do tych bonusów dostałem 2 raz x1 do siły na początku gry potem 1x do łuków tylko teraz bije z broni 2h nic nie dostaje nawet bo zabiciu kilkunastu mobów. Wcześniej poza expem pisało ile danego gatunku zabiłem teraz już nic takiego nie ma. Może to wina tego, że przy instalowaniu moda miałem pod koniec jakiegoś errora po rozpakowywaniu packa 4 z tego co dobrze pamiętam. Dodam, że uzyłem kodu tzn tylko po to żeby pozwiedzać okolice khorinis zobaczyć fort itd wyłączyłem grę i grałem od nowa (od ostatniego wpisu). To mi jakoś przeszkodzi w późniejszych fazach gry?
Bonusy będziesz dostawał przez całą gre. Ile wybiłeś potworów pisze tylko na samym początku gry później, już nie. Każdemu wyskakiwały błędy podczas instalacji returninga. Co do użycia kodu to nie wiem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No bo nie wiem czy grać dalej reinstalować bo w sumie 3 raz zaczynać od początku to niezbyt pozytywna opcja :)
Żebym nie zadawał pierdyliard pytań i nie truł na forum to jeżeli jakiś ogar ma chwile czasu żeby mi pomóc ogarnąć niektóre kwestie niech pisze GG 43361086

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Podczas instalki maja być błędy to jest git
Kody hmm takie użycie jest zasadniczo najmniej groźne :P

To juz lepiej spamic na forum niż gg lol

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam już 7 poziom mniej więcej zrobiłem wszystkie misje dla najemników w khorinis i jeszcze z uciekaniem dexter zginął (spadł z wieży LOL) co teraz polecacie męczyć się dalej z mobami czy lecieć po Laresa i powoli się szykować na jankendar, najlepiej podajcie jaki muszę mieć poziom minimum żeby tam dawać rade bo w nk 12 starczał w tym modzie nie wiem jak jest. Na marginesie ma ktoś sposób na topielców, bo mi się wydaję, że w tym modzie mają jakieś inne AI i praktycznie nie daje rady je trzymać w dystansie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
proponuję jeszcze dozbierać... tak do 20 lvl-u  :lol2:
@ dobra, dorzuć jeszcze 10 i ok...

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do 20 lvl-u :O? Ciekawe jak ^^ widziałem jeszcze ludzi którzy pisali, że po pierwszym rozdziale mieli 96 siły. Poexpiłbym na mobach ale z topielcami i czarnymi goblinami jakieś takie małe szanse mam. I dalej chciałbym dojść do bractwa ale czytałem, że biorą od 30% 2h a ja teraz poszedłem w 1h do 30% bo potem oczywiście będę leciał w 2h ale trzeba mieć na to PN

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja dopiero co wszedłem do jarkendaru 19 poziom 91 siły, więc da się :)
Polecam zbierać wszystkie jagody ale to wszystkie przydadzą się i to bardzo

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale od samych jagód 90+ siły nie zdobędę :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
W pierwszym rozdziale można luzem dojść do powyżej 100 siły bez picia mikstur, bez jedzenia jabłek, smoczych korzeni, mięs, gulaszów Tekli itp.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników
Do góry