Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1541528 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1541528

Odpowiedzi 4348

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale od samych jagód 90+ siły nie zdobędę :D
Jagody nie są od zwiększania siły tylko do hp ja zebrałem 225 jagód (początek 2 rozdziału) i zrobiłem  miksturki
co dało mi 180 hp plus 3 miksturki które dostałem za questa co razem daje 210 hp za free można powiedzieć :D

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A powiedz mi czy te 90 siły wbiłeś z robienia potek na siłe/tabliczek czy po prostu z lvlowania. Pisałeś, że w pierwszym rozdziale miałeś 20, ale to po jankendarze czy przed?

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jestem na początku 2 rozdziału dopiero wszedłem do jarkedaru siłę mam z lvli no no i bonusy typu pas pierścień i np darmowy pkt siły u erola

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
jakich run uczy gallahad i do którego kręgu np.takiego najemnika
?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Uczy runy było pierdyliard razy oraz runy opcja szukaj nie boli

Ja pierdole poważnie nie wiesz jak wbic w 1 r 90 siły to nasuwa mi tylko jeden wniosek nie grałeś w nk ponieważ w returnie jest  to w sumie banalniejsze niz w nk :P
Wbić 20 lvl w 1 rozdziale tez problemowe nie jest :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grałem w nk na 10 lvlu poszedłem do Jarkendaru. W takim razie powiedz jak wbić ten 20 lvl możesz mnie uznać za nooba jak chcesz bo w sumie i tak średnio ogarniam na tym modzie a wiedza jak wyexpić postać na 20 lvlu w 1 rozdziale mi dużo pomoże bo potem będzie tylko łatwiej :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Grałem w nk na 10 lvlu poszedłem do Jarkendaru. W takim razie powiedz jak wbić ten 20 lvl możesz mnie uznać za nooba jak chcesz bo w sumie i tak średnio ogarniam na tym modzie a wiedza jak wyexpić postać na 20 lvlu w 1 rozdziale mi dużo pomoże bo potem będzie tylko łatwiej :P
Pomoge ci wiec - zabijaj wszystkie potwory, wykonuj wszystkie zadania - nie musisz dziękować.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pierwsze pn idą w sile i naukę walki styka 5-6 lvl + pn pn od darona mając 34 siły i 30% w walce 1H jest dobrze, pamiętamy aby od 24% liczę z progiem juz zgarnąć bonus 2% od wulfgara i 1% w pulpitu u garwella

Gdy mam 34 siły i 30% w broni 1h możemy spokojnie wykuć miecz 30 siły i 40 dmg w tym momencie wszystko do czarnego goblina i zębacza nie stanowi dla nas problemu możemy spokojnie czyścic wyspę i zwiedzać to i owo

Next sprawa to skupienie się na 70 siły i ogarnięciu dobrego miecza jest w wiezy klucz ma ruga mozena go z rana pobić tylko potem trzeba mu niepamięcią rzucić :P
18 siły az możemy zdobyć za free w r1 z bizuterii

Amulet 10+  od erola lub kanały skrzynia mistrza złodzieji
Ring + 3  nad jaskinia z teleportem  do harpi koło khorinis
Pas + 5 mozna kupic u canthara lub z kanałów wyciągnąć

Majac juz te 70 siły mamy miecz 80 dmg co pozwala już nawet cienkostwory kłaść teraz musimy jeszcze 10 sily uciukac i zaopatrzyć się w zwój wyjebania trupa x3 idziemy do krypta za farma onara zabijamy tych 3 cweli i  ze środkowej skrzyni zabieramy nomada i spierdalamy opis jak stamtąd uciec padł na forum kilka razy

Nomad wymaga 80 siły ale zadaje 120 dmg teraz nic na khorinis nie jest wstanie nas zabic poza banda szkieletów wiec ich unikamy reszte kosimy chociaż na solo szkielety tez możemy brac jak znamy dobrze mechanikę walki :P i tyle reszta czyli 20 lvl zrobi się samo :P

Jeśli to ci nie pomoże to sry ale nigdy nie uwierzę ze grałeś w nk

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mając 95 siły można wjechać na total overpower broń w 1 rozdziale - "Przyjaciel Laresa" wymaga 95 siły i zadaje 140 dmg. Kolejny minus Returninga gdyż na tym samym etapie gry najlepszy miecz dostępny dwuręczny zadaje bodajże 110 dmg (Siekacz).

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ona tyle nie zadaje tak wcale nie jest :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ona tyle nie zadaje tak wcale nie jest :P
Jak to nie? Zbugowana?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
w skrypcie ma 70 od ostrza i 70 od obucha :P

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwsze pn idą w sile i naukę walki styka 5-6 lvl + pn pn od darona mając 34 siły i 30% w walce 1H jest dobrze, pamiętamy aby od 24% liczę z progiem juz zgarnąć bonus 2% od wulfgara i 1% w pulpitu u garwella

Gdy mam 34 siły i 30% w broni 1h możemy spokojnie wykuć miecz 30 siły i 40 dmg w tym momencie wszystko do czarnego goblina i zębacza nie stanowi dla nas problemu możemy spokojnie czyścic wyspę i zwiedzać to i owo

Next sprawa to skupienie się na 70 siły i ogarnięciu dobrego miecza jest w wiezy klucz ma ruga mozena go z rana pobić tylko potem trzeba mu niepamięcią rzucić :P
18 siły az możemy zdobyć za free w r1 z bizuterii

Amulet 10+  od erola lub kanały skrzynia mistrza złodzieji
Ring + 3  nad jaskinia z teleportem  do harpi koło khorinis
Pas + 5 mozna kupic u canthara lub z kanałów wyciągnąć

Majac juz te 70 siły mamy miecz 80 dmg co pozwala już nawet cienkostwory kłaść teraz musimy jeszcze 10 sily uciukac i zaopatrzyć się w zwój wyjebania trupa x3 idziemy do krypta za farma onara zabijamy tych 3 cweli i  ze środkowej skrzyni zabieramy nomada i spierdalamy opis jak stamtąd uciec padł na forum kilka razy

Nomad wymaga 80 siły ale zadaje 120 dmg teraz nic na khorinis nie jest wstanie nas zabic poza banda szkieletów wiec ich unikamy reszte kosimy chociaż na solo szkielety tez możemy brac jak znamy dobrze mechanikę walki :P i tyle reszta czyli 20 lvl zrobi się samo :P

Jeśli to ci nie pomoże to sry ale nigdy nie uwierzę ze grałeś w nk

Grałem w nk już jako 10 latek te 8 lat temu oczywiście byłem nieogarem i musiałem sobie pomagać kodami dopiero ostatnio jako tako udało mi się dojść bez kodów do 5 roździału ale chciałem zagrać w tego returninga bo zawsze to nowe rzeczy można zwiedzić. mam 34% 1h zrobiłem próg rzecz jasna wykonałem miecz u harada i go nosze. Aktualnie mam prawie 9 lvl 34 siły 34% 1h i tam 30 pn do wydania, pisałeś, że nie powinienem mieć problemów z zębaczami i czarnymi goblinami... cóż możesz mnie nazwać noobem bo możliwe, że będziesz miał podstawy ale zębaczowi robie za mały damage żeby go uciupać przy czym nie da się praktycznie uniknąć jego ciosu, topielce da się na hita zbić z ognistej strzały ale zwoje nie są nie skończone a co do czarnych goblinów jeszcze z żadnym 1vs1 nie miałem chociaż broni goblina się chyba nie da zablokować. W każdym razie wiem o co ci chodzi tylko właśnie problem z mobami :) Jak pobić i gdzie tego rugę z rana żeby mnie reszta strażników nie zaczeła klepać? Bo zabardzo nie pamiętam a bonusu od wulfgara nie dostałem chociaż u niego się uczyłem 1H. A i maciuś taki mam zamiar tylko właśnie jest problem z mobami tak wgl się zastanawiam czy z samych mobów da się wbic 70k expa co tyle jest chyba potrzebna na 18 lvl

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Mógłby ktoś napisać mi jeszcze raz ten spis tych wszystkich run, tablic itd. bo ja za chiny ludowe nie mogę tego znaleźć.

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Czy ktoś mógłby sprostować jak narobić sobie nieco zręczności? Oczywiście pomijając fakt eliksirów, te już ogarnąłem, chodzi mi o inne metody.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś mógłby sprostować jak narobić sobie nieco zręczności? Oczywiście pomijając fakt eliksirów, te już ogarnąłem, chodzi mi o inne metody.
Kapliczki + używanie łuku.

Psalm 19

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dalej nie kminie jakim cudem wy wbiliscie 20 lvl w 1 rozdziale ubilem wszystko co sie dalo oprocz smoczych zebaczy cieniostworow i lesnych goblinow (troli nie licze) odblokowalem portal do jarkendaru zrobilem wszystkie misje w miescie te z galahadem itd. Zrobilem 90% q najemnikow opiekumow zrobilem tylko jednego a kupcow do czasu gdzie trzeba mikstury z gornczej doliny wziac. Wiec ja sie pytamjakim cudem ludzie klepali przed wejsciem do jarkendaru maja 20 nie wiem moze jaki bug to mi go zdradzcie. Mam 12 lvl 70 sily i ten miecz z wiezy co mi ten ziomeczek pisal ale nie chce mi sie meczyc w jarkendarze i chce wbic przynajmniej ten 18

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Siemano . Nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale trudno . Chciałbym zagrać w tego moda magiem ;-) . Nigdy wcześniej nie grałem w returning tak więc będzie to dla mnie nowość i chciałbym abyście w miarę możliwości pomogli mi . Będę grał na łatwym poziomie :) Prosiłbym o jakieś dobre rady , w co dawać na początek , jakie skille się opłaca itp. Dodam jeszcze, że czytałem poradnik do maga w gothicu 2 NK i były tam propozycje aby dobić : 60 zręczności , 30 walki bronią 1/2h i 30 łukiem a dopiero potem manę i skille ? Opłaca się . Za każdą pomoc dam plusa (jeżeli jest tu taka opcja ) a jeżeli nie nie zostaje mi nic innego jak tylko bardzo ładnie wam podziękować. Pozdrawiam Konard

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dalej nie kminie jakim cudem wy wbiliscie 20 lvl w 1 rozdziale ubilem wszystko co sie dalo oprocz smoczych zebaczy cieniostworow i lesnych goblinow (troli nie licze) odblokowalem portal do jarkendaru zrobilem wszystkie misje w miescie te z galahadem itd. Zrobilem 90% q najemnikow opiekumow zrobilem tylko jednego a kupcow do czasu gdzie trzeba mikstury z gornczej doliny wziac. Wiec ja sie pytamjakim cudem ludzie klepali przed wejsciem do jarkendaru maja 20 nie wiem moze jaki bug to mi go zdradzcie. Mam 12 lvl 70 sily i ten miecz z wiezy co mi ten ziomeczek pisal ale nie chce mi sie meczyc w jarkendarze i chce wbic przynajmniej ten 18
Ja mam 12 lvl i jeszcze nie ruszyłem nic z magami wody, opiekunami, kupcami, dołączyłem tylko do zbaójców i myśliwych ale quetsów od nich nie robiłem.
1.Sam ubiłeś bandytów Dextera?
2.Byłeś w lesie za farmą Sekoba?
3.Byłeś w lesie za chatą Onara?
4.Oczyściłeś okolice farmy Bengara?
5.Byłeś w lesie do którego idziesz z Laresem ubić wszystko poza trupami?
6.Latarnia Jacka +okolice?
7.Kotlina z Orkiem rozbójnikiem samemu zrobiona?
8.All quetsy z 1 rozdziału?
9.Kotlina na której końcu są wargi i jaskinia z jakimś tam dobrym mieczem (nie pamiętam nazwy)?
10.Bandyci: na moście, te z Elvichrem (czy jak mu tam), ci od listu Luci?
11.Okolice Piramid?
12.Wszystko za karczmą Orlana?

Jeśli nie dajesz rady cieniost. to nie masz po co iść do Jarka.

0 użytkowników
Do góry