Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1338493 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1338493

Odpowiedzi 4348

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Trochę słabo jest to zrobione z napojem wytrzymałości, który tworzy się z 3 serafisów i regeneruje całą stamine. Tymczasem kiedy zjemy 3 te roślinki również mamy max wytrzymałości. Raczej powinnien być mniejszy koszt tworzenia tego napoju skoro zjedzenie roślin daje tyle samo...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To zależy ile masz wytrzymałości, przy 37 trzeba zjeść 4 serafisy.
Prawdziwym skurwysyństwem jest jednak recepta na miksturę z jagód trolla - 5 serafisów do jednej. Odradzam więc je beztrosko wykorzystywać.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja już tyle ich wpierniczyłem... Czym więc niby regenerować wytrzymałość? Piwem, winem, ginem? Jest niby smażone mięso ale ono regeneruje również hp więc troche szkoda kiedy się to tak marnotrawi. Ktoś się ornientuje ile wyciąga się karmy u innosa pod koniec gry albo ile się jej dostaje za zabicie poszukiwaczy / smoków itp.? Gdyż jeżeli przez to, że nie będe mógł wjechać na plusową ilość u innnosa i w konsekwencji nie będe mogł wykonać jakiegoś zadania to troche słabo to jest rozwiązane...Dodam tylko, że obecnie mam -187 w 2 rozdziale ( wszystko z kradzieży kieszonkowej ). Spaniem tego nie wyrównam bo ograniczyłem tą możliwość na początku.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Poprostu nie należy okradać wszystkich jak leci :P a góra 10 osób może więcej żeby potem nie było problemów z karmą :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poprostu nie należy okradać wszystkich jak leci a góra 10 osób może więcej żeby potem nie było problemów z karmą
Pierdole, nie gram!

Psalm 19

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten plus u Innosa nie jest tak bardzo potrzebny... ale Twoja decyzja...:ok::lol2:

Everston

Everston

Użytkownicy
posty51
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam takie nietypowe pytanie otóż. czy jeśli zostanę magiem ognia, wody, nekromantą lub guru to czy będę miał możliwość nosić szpon beliara w postaci miecza a nie runy????

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten plus u Innosa nie jest tak bardzo potrzebny... ale Twoja decyzja...
No już choćby przez to misji jednej nie wykonam. Na serio przydałby się taki poradnik do returninga gdzie ci którzy już go przeszli napisali co można robić a czego raczej unikać / co można jeść a co jest potrzebne do napojów itp. Ja grając w Gothica chce zawsze wykonać możliwie wszystko o ile to jest możliwe oczywiście a przez brak informacji o takiej karmie czy też o serafisach itp. zmniejsza się przyjemność płynącą z gry w moim przypadku.

Psalm 19

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Po prostu od pierwszego dnia gry raz dziennie idziesz się pomodlić za free do kapliczki. biorąc pod uwagę, że jak grasz na luźno, bez pośpiechu to tych dni poleci na tyle, dużo, że sobie karmę odbijesz.

Do tego po 3 rozdziale jak się misje wykona to ta karma staje się zbędna.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po prostu od pierwszego dnia gry raz dziennie idziesz się pomodlić za free do kapliczki. biorąc pod uwagę, że jak grasz na luźno, bez pośpiechu to tych dni poleci na tyle, dużo, że sobie karmę odbijesz.

Do tego po 3 rozdziale jak się misje wykona to ta karma staje się zbędna.
No tak, teraz będe wiedział, że należy tak postępować ale niestety "mleko już sie rozlało" :) Niemal 50 godzin jak krew w piach...

Psalm 19

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Maciuś i mały tip dla ciebie, jak dostaniesz się do ELTU nie zabijaj palladynów bo stracisz z 200 Karmy u Innosa właśnie :P no chyba że wolisz expa

A co do twojej gry, moze nei wszystk ostracone napraw se Karme u innosa poprzez te modlitwy i może uda ci sie wykonać to zadanie ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Maciuś i mały tip dla ciebie, jak dostaniesz się do ELTU nie zabijaj palladynów bo stracisz z 200 Karmy u Innosa właśnie no chyba że wolisz expa

A co do twojej gry, moze nei wszystk ostracone napraw se Karme u innosa poprzez te modlitwy i może uda ci sie wykonać to zadanie ?

Nie mam możliwości już sobie jej naprawić, gdyż dałem ograniczoną opcje snu na początku gry więc 9 godzin moge spać na dzień bodaj.

Psalm 19

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No dobra... także postaraj się może to przeboleć igraj dalej, w końcu se poprawisz karmę, zabijając poszukiwaczy oraz robiąc inne misje/rzeczy

Ewentualnie popraw se to kodem... jeśli jest takowy ale to już metoda dla desperata.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już nową gre rozpocząłem. I tu mam pytanie czy grał ktoś w Returninga typowym łucznikiem? Czyli wszystko na zręczność + łuki + broń jednoręczną. Mam właśnie zamiar takim kimś grać. Mile widziane byłyby jakieś podpowiedzi itp.

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Graj  lucznikiem, ale  zostan magiem ognia ;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze nigdy nie grałem łucznikiem na maxa, czyli zręczność na pierwszym planie. Zawsze natomiast i tak uzywałem broni dystansowej gdyż od razu zadaje maxymalny dmg a nie tak jak w przypadku broni do walki bezpośredniej 10% szansy na normalny dmg. A co do maga to Gothic jest tak zrobiony, że grając kimkolwiek i tak możemy uzywać zwojów z czarami. Jest to błąd według mnie gdyż zatraca się ten podział na klasy bohatera. Przez to mi się np. nie chce grać magiem bo i tak już miałem możliwość używania magi w znacznym stopniu grając wojownikiem. Powinna ta rozgrywka być podzielona na trzy klasy bohatera i tyle. Wojownik, łowca, mag i byłoby dużo lepiej a tak można napisać, że mamy dwie klasy postaci : wojownik / mag i mag...WSZYSTKO PRZEZ TE ZWOJE!

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyle ze graj magiem, bo on nie ma wymogow do zbroi, zas wszystkie inne gildie mają wymog- sile ;)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
na twoim miejscu wzialbym Guru - ma fajny kostur, ktory odrzuca rywali na odleglosc, wiec bez problemu mozesz lukiem ich atakowac, a gdy podejda dobic kosturem. run zbyt ciekawych Guru nie ma, ale zbytnio ci sie nie przydadza, jesli zamierzasz lucznikiem grac.
Na poczatku w sumie nie musisz cisnac pod zrecznosc. Gdy skoncze grac nekromanta to tez zaczne grac takim lucznikiem, build moj mniej wiecej na poczatku bedzie tak wygladal:
20 zrecznosci do zalozenia szpady, pojde do Bospera jako czeladnik, dostane łuk, ktory zadaje 40 obrazen i potrzeba na niego 10 zrecznosci i rozwijam do 30% luki. Cisne pozniej do 64 zrecznosci, w miare mozliwosci wbijam wiecej, staram sie zdobyc od gildii zlodziei piersien +15zreki za znalezienie 6 krwawych kielichow, dodatkowe PN przeznaczam na otwieranie zamkow, kradziez kieszonkowa, skradanie sie. Robie misje dla pozostalych gildii majac przynajmniej okolo 15 poziomu dolaczam do Guru. Biore kostur dwureczny, ktory ze wzgledu na wiekszy zasieg lepiej zadziala. Wbijam 44% do lukow, ze wzgledu na koszt PN na nauke, zatrzymuje sie. Wbijam zrecznosc.
Dalej nie jestem pewien jakie chcesz misje robic, bo te "nowe" sa trudniejsze, czy bedziesz chcial je na pozniej zostawic, czy wczesniej zrobic, takze kwestia rozkladania umek to indywidualna sprawa, jak postac bedzie tobie pasowac..

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
na twoim miejscu wzialbym Guru - ma fajny kostur, ktory odrzuca rywali na odleglosc, wiec bez problemu mozesz lukiem ich atakowac, a gdy podejda dobic kosturem. run zbyt ciekawych Guru nie ma, ale zbytnio ci sie nie przydadza, jesli zamierzasz lucznikiem grac.
Na poczatku w sumie nie musisz cisnac pod zrecznosc. Gdy skoncze grac nekromanta to tez zaczne grac takim lucznikiem, build moj mniej wiecej na poczatku bedzie tak wygladal:
20 zrecznosci do zalozenia szpady, pojde do Bospera jako czeladnik, dostane łuk, ktory zadaje 40 obrazen i potrzeba na niego 10 zrecznosci i rozwijam do 30% luki. Cisne pozniej do 64 zrecznosci, w miare mozliwosci wbijam wiecej, staram sie zdobyc od gildii zlodziei piersien +15zreki za znalezienie 6 krwawych kielichow, dodatkowe PN przeznaczam na otwieranie zamkow, kradziez kieszonkowa, skradanie sie. Robie misje dla pozostalych gildii majac przynajmniej okolo 15 poziomu dolaczam do Guru. Biore kostur dwureczny, ktory ze wzgledu na wiekszy zasieg lepiej zadziala. Wbijam 44% do lukow, ze wzgledu na koszt PN na nauke, zatrzymuje sie. Wbijam zrecznosc.
Dalej nie jestem pewien jakie chcesz misje robic, bo te "nowe" sa trudniejsze, czy bedziesz chcial je na pozniej zostawic, czy wczesniej zrobic, takze kwestia rozkladania umek to indywidualna sprawa, jak postac bedzie tobie pasowac..
z tego co wiem po wlasnym doswiadczeniu wykonanie zadania z krwawymi kielichami moze byc niemozliwe ze wzgledu na liczbe zrecznosci, zeby ukrasc klucz sedziego potrzebowalem ponad 100 zrecznosci!, przy 100 dalej mnie lapal wiec z ciekawosci na kodach sprawdzilem przy ilu sie uda,  wpisalem 200 zrecznosci to dopiero wtedy mi sie udalo ukrasc mu ten klucz, no chyba ze znasz inny sposob na zdobycie klucza do jego kufra. Reb v2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoilerna twoim miejscu wzialbym Guru - ma fajny kostur, ktory odrzuca rywali na odleglosc, wiec bez problemu mozesz lukiem ich atakowac, a gdy podejda dobic kosturem. run zbyt ciekawych Guru nie ma, ale zbytnio ci sie nie przydadza, jesli zamierzasz lucznikiem grac.
Dalej nie jestem pewien jakie chcesz misje robic, bo te "nowe" sa trudniejsze, czy bedziesz chcial je na pozniej zostawic, czy wczesniej zrobic, takze kwestia rozkladania umek to indywidualna sprawa, jak postac bedzie tobie pasowac..z tego co wiem po wlasnym doswiadczeniu wykonanie zadania z krwawymi kielichami moze byc niemozliwe ze wzgledu na liczbe zrecznosci, zeby ukrasc klucz sedziego potrzebowalem ponad 100 zrecznosci!, przy 100 dalej mnie lapal wiec z ciekawosci na kodach sprawdzilem przy ilu sie uda,  wpisalem 200 zrecznosci to dopiero wtedy mi sie udalo ukrasc mu ten klucz, no chyba ze znasz inny sposob na zdobycie klucza do jego kufra. Reb v2.1
Z tego co się orientuje a jak już wspomniałem okradłem niemal całe Khorinis + Jarkendar kradzież kieszonkowa została w returningu również zjebana. Pierwsza sprawa to losowość jej powodzenia np. w kolosalnej większości przypadków wystarczy wczytywać gre aż się uda okraść danego npca. niezależnie od posiadanej zręczności (oczywiście są wyjątki). Druga sprawa to parodia zupełna w orginale było np. "kradzież mieszka będzie dziecinnie prosta" / 'kradzież mieszka będzie trudnym zadaniem" itp. Tymczasem teraz w 90 % przypadków NIC nie pisze o trudności testu. No kurwa czemu? Mam zgadywać czy dam rade czy nie? A co do sędziego to okradłem go mając około 50 zręczności. Dodam też o śmiesznej sytuacji kiedy to mając ileś tam zręczności (koło 50) okradałem Darona, Zurisa i innych twardzieli którzy w orginale mieli przejebany test trudności w kradzieży kieszonkowej tymczasem nie dało się tego zrobić z tym gościem co rozdaje piwa w Khorinis :)

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry