Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1545202 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1545202

Odpowiedzi 4348

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Mam pytanko u sagitty odkryłem, że mogę się nauczyć warzyć np. większy eliksir zręczności i mam pytanie jaką premię daje do zręczności i jakich składników potrzeba, bo nie wiem czy się tego uczyć bo to kosztuje aż 50PN! nie mam nawet 10 więc żeby sprawdzić z tą miksturą  co i jak to by trochę trwało bo wbicie 5 lvl na raz to będzie czasochłonne zadanie, i tutaj pytanie czy warto warzyć taką miksturę? czy po prostu zwykłą miksturę zręczności?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Slash'n'craft czy rebalance v2.1 ? Bo jak s'n'c to opłaca się na pewno ci się opłaca. Podejrzewam, że nie trzeba będzie więcej goblinich jagód i szczawiów królewskich, tylko jakiś innych składników.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
slash'n' craft a co do tego to same przypuszczenia nie wystarczą muszę na 100 % wiedzieć że to się opłaca, bo na inne umiejętności też muszę wydawać a zas potem w ogóle przez dłuższy czas nie będe sie mógł uczyć

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Większe eliksiry dodają po 5 punktów atrybutu, wymagają tyle samo składników co te mniejsze.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytania odnośnie obozu bractwa:
1. Czy warto zostać guru?
2. Jak wyglądają kostury dla guru?
3. Czy kosturów jest więcej czy tylko 1 jednoręczny i 1 dwuręczny?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Który Mistrz będzie bardziej opłacalny pod względem finansowym? harad, bosper,czy constantino?

Costantino - skupuje teraz nie tylko grzyby, ale jest mało opłacalny, gdyż i tak całe zielsko się przydaje.
Harad - najlepszy zysk jak zainwestujesz trochę pr w umiejętności kowalskie. Zwłaszcza jak chcesz walczyć bronią jednoręczną się to opłaca, bo on uczy cię przecież wykonać doskonały miecz, z el bastardo można biegać i biegać. o i jako jedyny daje zbroję, którą można ulepszać.
Bosper - finansowo najsłabszy, myśliwi skupują skóry za 1/3 ceny, on za 1/2. Tak więc zarobek raczej niewielki, opłaca się do niego przystępować tylko w tedy gdy absolutnie nie chcemy wydawać pr na kucie. (a nawet magiem opłaca się nauczyć kuć dwa pierwsze miecze dla inteligencji). Z zalet oferuje dużo szybsze przyjęcie do gildii myśliwych, bez zabijania czarnego trola (chyba, że tylko ja mam taki bug, że misje z zabiciem 200 zwierząt dostaje dopiero po tym jak zabiję trola). co oznacza szybszą gotówkę z zebranych trofeów i szybszy dostęp do nauczycieli. Więc tez kasę. Choć tutaj by ominąć buga starczy sobie kodem wrzucić skórę czarnego trola do ekwipunku, nie trzeba wcale mu jej udawać, więc żeby nie ułatwiać sobie innych qestów zaraz potem można ją wyrzucić/sprzedać zwykłemu sklepikarzowi.

Bosper jest też dobry bo dostajemy całkiem dobry łuk jak na początek i można z nim poszaleć do tego zbroja ;)
A zarobek to najlepszy w Gildii Kupców i Gildii Zabójców

Nie zapominajmy o gildii złodziei. Tutaj Halvor skupuje nie tylko jak twierdzi kielichy i talerze a praktycznie cały złoty i srebrny złom, więc tak koło 10k bez żadnej dodatkowej roboty, dodatkowych misji i inwestowania w cokolwiek PR (ślusarstwo i tak ma każdy) można wyciągnąć.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chce zostać Najemnikiem, broń 2H, no i nie wiem co wybrać kusze czy łuk, do łuku napewno trzeba zręczność, a z kuszą nie wiem jak jest, siła czy nadal zręczność? Co lepiej wybrać i kto będzie mógł mnie tego uczyć?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jeśli najemnik to pewno, że kusza. Siły i tak będziesz się musiał uczyć, a zręczności to tak przy okazji. Łuk to dla kogoś, kto idzie w broń jednoręczną i miecze typu rapier.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
No i łuk na początku też jest dobrym wyborem dla maga. Świetnie się sprawdza do bicia topielców, wargów, zębaczy czy cieniostworów. A to nasi przeciwnicy w pierwszej fazie gry, w drugiej natomiast radzić sobie będziemy kosturem opartym o intelekt i magią. Co ważne siła dla maga nie ma żadnych zastosowań, a zręczność zawsze można wykorzystać do kradzieży różnego sortu.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kuszy potrzebna jest siła czy zręczność?  No i kto mnie tego nauczy na początku?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Do kuszy potrzebna jest i to i to, z tym, że zręczność w ilości połowy potrzebnej siły. Czyli dużo mniej.

Czego nauczy? Siły i zręczności Torlof. Kuszy? Dragomir, czy jak tam ten myśliwy miał.

chyba, że mowa o S&C, wtedy sama sila chyba wystarcza, a uczyć nie musi cię nikt.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rebalance 2.1, dzięki za odpowiedź, dam propsa jak już będa xd

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Mam kilka pytań, głównie też chciałem o mistrzów się spytać, ale kilka osób wyżej już wyjaśniło.
Jak to jest z zadaniem "Do dna" jeśli po północy muszę podmienić wodę na gin (bo chyba tak trzeba, bynajmniej w 2nk tak trzeba bylo) to atakuje mnie Orlan i Nigel bodajze.
Gdzie znajduje się Dragomir?
Da się jakoś w ustawieniach zmienić sterowanie, takie jakie m.in w 2NK było. Zmieniłem nawet alternatywne na domyślne, no to trochę lepiej mi się walczy. PPM się blokuje, Q i E zadaje się obrazenia lewo, prawo, control, lub LPM i W atak "domyslny", że tak nazwę. Chodzi mi o to, żebym mógł atakować poprzesz kombinację LPM i W lub LPM+A lub LPM+D, bo obecnie postać zadaje wolno obrażenia. Chyba, że czy postać w przyszłości po osiągnięciu dajmy 34% 1H będzie atakowała "szybciej"?
Jeśli dołączę do np. Obozu Bractwa, czy to nie przeszkodzi mi w dołączeniu do "Gildii Myśliwych" i "Gildii Kupców" i Opiekunów&Haradrimów? Nie wiem czy dobrze napisałem. Pozniej jak cos mi sie przypomni to rowniez o cos zapytam.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Gdybyś przeczytał kilka poprzednich stron to wiedziałbyś, że aby otwierać bezszelestnie kufry musisz mieć odpowiednio wysoki poziom zręczności, że Dragomit jest w obozie myśliwych, że aby PRZYWRÓCIĆ stare sterowanie trzeba se ustawić w opcjach sterowanie z Gothic I i najważniejsze, poza Bractwem, Magami Wody, Nekromantami i tymi głównymi gildiami z NK reszta to gildie pobocznie, do których można dołączyć bez względu na to, do której głównej organizacji się należy. Zanim o coś zapytasz, przeczytaj pozostałe tematy i posty, możliwe lub raczej na pewno, ktoś podobne pytanie już zadał.

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W co inwestować punkty nauki chcąc grać "rasowym" Magiem Ognia? W co inwestować na początku gry, a w co w późniejszych rozdziałach?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Hmmm... może w runy magii OGNIA? Kilka postów wyżej masz odpowiedź.

Ryze

Ryze

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.  Mam kilka pytań:

1. Co najpierw rozwijać siłę czy walke 2h ?
2. Opłacalne jest rozwijanie siły i zręczności jednocześnie przy graniu czystym Warkiem ?
3. Jak naostrzyć broń, warto się tego uczyć?
4. Czy w ogóle możliwe jest pokonanie topielca? ( padam na strzała przez co nie mogę zrobić misji dla Grega )
5. Kto  uczy "punktów trafień"? Bo na razie znaleźć nie mogę.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci.
#137 2013-08-10, 21:58(Ostatnia zmiana: 2013-08-11, 00:42)
1. Najpierw siła żebyś mógł sobie na starcie jakiegoś lepszego miecza dzierżyć.
2. Dobij zręcznością do tylu, żebyś mógł utrzymać w miarę dobry łuk.
3. 1 PN co to za strata?
4. Ten topielec na wysepce w pobliżu skarbu Grega to boss, na tak wczesnym poziomie gry go nie zabijesz, lepiej zamroź go bryłą lodu (możliwe, że tylko lodowa fala zadziała), przekop skarb i szybko uciekaj. Potwierdzam działanie tego sposobu na normalnym.
5. Torlof, Wulfgar czy jakoś tak.

Ryze

Ryze

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1 PN to nie strata fakt ale nie wiem jak to zrobić, kiedy podchodzę do Osełki nie mam wymaganego przedmiotu. Na razie mam łuk od bospera i jest w miarę dobry. Wracając do topielców to nie tylko ten z wysepki bierze na strzała lecz każdy i nie wiem czy to ja czegoś nie ogarniam czy jeszcze za słabą postać mam(10 lvl).

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci.
#139 2013-08-10, 22:07(Ostatnia zmiana: 2013-08-11, 00:41)
Żeby ostrzyć broń musisz mieć ostrze. A skoro topielec bierze cię na strzała, to oznacza, że po prostu jak na razie za cienki jesteś.

0 użytkowników
Do góry