Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4114096 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4114096

Odpowiedzi 14149

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witajcie.Gram w wersje 1.2
Domyślam się, że część odpowiedzi znalazłbym na forum jendak, ciężko je znaleźć, a przesuzkanie 600 stron... no cóż.
1.Są 2 tabliczki(1) do 1h. Gdzie one się znajdują?
2. Jak lub gdzie zrobić gulasz wołowy? 20cmeinych grzybów+chrząszcz.
3. W jaskini za teleportem znalazłem ulubiony kapelusz. Jest on zamiast kapelusza maga? Czy może znjade gdzieś indziej kapelusz maga?
4. Czy nauka demonologii od Xardasa, to to samo co czytanie języka demonów? Chodzi mi o przeczytanie ksiąg w jego wieży.
5. Jakie inne bonusy do many mogę stworzyć w r2, wiem o ginie i winie. Zwykłą żywność też. Jakie butelki many ze szczawików robić?

Nie wiem czy ktoś ci pomoże bo grasz na bardzo starej wersji, lepiej zainstaluj 1.3.1 albo 1.3.2, są o wiele lepsze i bardziej dorobione.
Także lokacja przedmiotów niektórych jest inna, więc lepiej zrób upgrade wersji.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś mi powie, jak mam walczyć z Demonami? Mam 203siły, Krzyż Przeznaczenia(145dmg) i nie robię im praktycznie nic, nie bardzo mi się widzi okładanie takiego Demona po 10-15min przy ścianie. Jakaś lepsza broń, czy może czary?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ktoś mi powie, jak mam walczyć z Demonami? Mam 203siły, Krzyż Przeznaczenia(145dmg) i nie robię im praktycznie nic, nie bardzo mi się widzi okładanie takiego Demona po 10-15min przy ścianie. Jakaś lepsza broń, czy może czary?

Masz po prostu za mało siły, i za słabą broń, na ten etap rozgrywki kiedy spotykasz pierwsze demony to broń z minimum 200dmg to podstawa.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaką broń powinienem zdobyc i gdzie? Jedynie to przychodzi mi na mysl Gniew Demona z wieży Xardasa, ale nie wiem czy uda mi się ją zdobyć, skoro tam tez sa demony. Chyba, ze jakas inna bron.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vanaadis Jest jeszcze Nocny Łowca - Leży tam gdzie skarb ognistego smoka. Nie pamiętam dokładnie ile ma obrażeń (wydaje mi się, że 215) ale na pewno jest dużo lepszy od tego co masz.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jaką broń powinienem zdobyc i gdzie? Jedynie to przychodzi mi na mysl Gniew Demona z wieży Xardasa, ale nie wiem czy uda mi się ją zdobyć, skoro tam tez sa demony. Chyba, ze jakas inna bron.

Proponuje przesiadkę na 2h, maja dużo większy dmg, co powinno sprawić że trudne moby zaczną być osiągalne.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obecnie mam 76% 1h +10% z pierścienia, więc już na 2h za późno. Co do broni, to mam na razie Gniew Demona, 215dmg. Na razie nic nie znajdę lepszego?

SługaCiemności

SługaCiemności

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie jak wykonać misje w Gothic 1 Edycja Rozszerzona: Zaginięcie Josepa? Znalazłem go, ale żeby go uwolnić z rąk ryżowego księcia nie ma opcji z buntem zbieraczy, tylko trzeba przynieść coś cennego lub kogoś na zastępstwo Lewusowi...Modyfikacja to patch 1.4.9(najnowszy). Wykonał ktoś tą misję, czy trzeba na własną rękę szukać kogoś? Może jakieś propozycje? Jest Dusty, który chciałby uciec ze SO, ale czy wrzód i shrat się nada?

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SługaCiemności Chyba nie tutaj to pytanie xD

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś uczy robienia mikstury siły w 1 rozdziale?

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ruunaldo Constantino uczy, ale z tego co pamiętam to dopiero od 2 rozdziału, wcześniej nie ma chyba opcji.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, czy jest jakiś sposób na pokonanie Dakata, tego Mrocznego Paladyna w Dolinie Cieni, czy powinienem go normalnie wyklepać bronią? Ja mam 205 siły i Gniew Demona(215dmg) i nie zadaję mu żadnych obrażeń. :/

nXo89

nXo89

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mieczem na nieumarłych

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ulepszyłem pięciokrotnie pancerz paldyna i teraz chce go poświęcić ale nie mogę tego zrobić.Modlę się przy kapliczce i wchodzę w opcje "poświeć zbroje" a tam jest tylko opcja "wyjdź". Książkę z modlitwą przeczytałem, rozmowę z magiem na temat poświęcenia też odbyłem. Mam  za mało karmy u Innosa(50) ?za mało złota(75.000)?niewłaściwą zbroje czy to po prostu jakiś Bug? Patch 1.2.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ulepszyłem pięciokrotnie pancerz paldyna i teraz chce go poświęcić ale nie mogę tego zrobić.Modlę się przy kapliczce i wchodzę w opcje "poświeć zbroje" a tam jest tylko opcja "wyjdź". Książkę z modlitwą przeczytałem, rozmowę z magiem na temat poświęcenia też odbyłem. Mam  za mało karmy u Innosa(50) ?za mało złota(75.000)?niewłaściwą zbroje czy to po prostu jakiś Bug? Patch 1.2.

Nie da się teraz, żeby poświęcić pancerz możesz max przekuć go do 1x, innymi słowy spierniczyłeś sprawę ;]

Ftihochou

Ftihochou

Użytkownicy
posty21
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego nagle w górniczej dolinie jak atakuje nieważne jakiego potwora to nakłada sięna mnie efekt jakbym wypalił bagienne ziele? I tak za każdym razem jak wyprowadze cios

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ftihochou Masz pewnie "imienną" broń. :)

Ftihochou

Ftihochou

Użytkownicy
posty21
Propsy1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Faktycznie mam Arogancje Sentenzy, szkoda w sumie bo mega by była ta broń jak na 100 siły tylko

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozpocząłem zbieranie załogi na wyprawę na dwór Irdorath i mam dwa pytania:
1.Liczba osób jakie mogę zabrać na pokład taka sama jak w nocy kruka czy zaszła jakaś zmiana?
2.Mogę zabrać te same osoby co w nocy kruka czy mod dodaje jakiś dodatkowych potencjalnych towarzyszy?
wersja 1.2.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Faktycznie mam Arogancje Sentenzy, szkoda w sumie bo mega by była ta broń jak na 100 siły tylko

Dlatego sie nie gra na najnowszym patchu polskim :(

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry