Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4188843 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4188843

Odpowiedzi 14149

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wątpię, bo jestem w 4 rozdziale i sprzedawcy mają "Smoczy Łuk" 320dmg. A skoro to dopiero 4 rozdział, to pewnie musi być coś mocniejszego w późniejszych etapach.

Btw. te specjalne strzały ranią może nieumarłych? ;) Przydałyby się takie, bo aktualnie zużywam litry potek na runę zniszczenia ożywieńca.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To w takim razie nie pomogę z łukami. Co do tych strzał, to są one jedynie z tego co wiem do tego łuku Cieni od Falka.

Post połączony: 2017-04-09, 13:05
Mam problem w obozie bandytów. Po zabiciu błotnych węży wraz z Loganem i wpisie do dziennika, żeby wrócić do Franka, nie mam u niego żadnej opcji dialogowej na ten temat. Jedynie "Wpuść mnie, natychmiast!". Czy pozostaje mi go jedynie zabić teraz?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skończyłem wątek Opiekunów. Czy mogę bez obaw wytłuc obóz orków nad świątynia śniącego? Klan skały, czy coś takiego.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajduje się ognisty łuk? Nie mogę go nigdzie znaleźć.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Gdzie znajduje się ognisty łuk? Nie mogę go nigdzie znaleźć.

W jednej z trudniejszych jaskiń Khorninis gdzieś był, niestety nie pamiętam w której.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kilka pytań:
1. Czy do wieży Nergala mogą wejść tylko Nekromanci? Gram SŚ i zabija mnie piorun.
2. Za prychającym smoczym zębaczem oraz niedaleko Ur-Shaka (za mostem) są jaskinie do których nie można wejść. Wejścia są zablokowane przez wielkie głazy. Da się tam dostać w jakiś sposób?
3. Zacząłem 5 rozdział i Vatras się na mnie obraził. Nie mam pojęcia dlaczego. Nie mogę z nim rozmawiać. U Gravo nie ma żadnej opcji dialogowej, aby to naprawić. Co robić?
4. Jakie wymagania do nałożenia, maja pancerze opiekunów? Bodajże są to: pancerz runiczny oraz szata ciemności.
5. Obok lodowego smoka oraz w dolnym szybie wolnej kopalni sa zamknięte skrzynie (obok książki "Astronomia"). Skąd mogę wziąć do nich klucze?
6. W jednej z kopalni znalazłem recepturę, w jej opisie jest napisane "jakaś receptura". Nie można jej otworzyć. Czy ktoś ma pojęcie do czego może służyć?

Patch 1.3.1. Poziom normalny.

Z góry dzięki za pomoc ; )

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jeśli podczas wykonywania zadania "Dar Szaleńca", nie zabije tego maga Fallengora, tylko wezmę od niego pierścień, to czy będę miał jakieś konsekwencje w stylu spadku karmy u Beliara czy coś? Czy tylko zablokuje mi możliwość pokojowego dostania się na Eltu?

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak weźmiesz od niego pierścień to nie będziesz mógł pokojowo przejść Etlu, pozostanie Ci wybicie paladynów.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jest sens iść na Etlu w 2 rozdziale, po Jarkendarze, a przed GD? Lepiej iść pokojowo, żeby wykonać ten wątek, czy lepiej powybijać wszystko dla expa i itemów?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jest sens iść na Etlu w 2 rozdziale, po Jarkendarze, a przed GD? Lepiej iść pokojowo, żeby wykonać ten wątek, czy lepiej powybijać wszystko dla expa i itemów?

Jeśli nie obchodzi Cię karma u Innosa, to najlepiej wybrać pokojowe rozwiązanie. Zepsuć je. Wziąć zajebisty pierścień od Felangora. Nastepnie pójść na wyspę i wszystko wytłuc. Naprawdę warto. Wbijesz tam spokojnie dwa levele. Co do poziomu trudności, to oprócz paladynów, są tam topielce, ścierwojady itp. Ogólnie slabiutkie stwory. Jednak wątpię, że dasz sobie radę z paladynami. Poczekaj na 3 rozdział; )

Według mnie Jarkendar->Eltu/GD. Wszystko zależy od tego co będziesz robić w GD.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obecnie moja karma u Innosa wynosi -17, ciężko będzie mi ją zwiększyć, a czeka mnie jeszcze zadanie z Gomezem, do którego będę musiał ją podbić jakoś, więc pewnie po tym zadaniu mógłbym się udać na Etlu? :)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy takiej ilości, najlepiej modlić się do Innosa codziennie bez ofiary. 17 razy i masz neutralną karmę : ) Zrób zadanie dla Gomeza i mozesz lecieć na Eltu.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okej, tak zrobię. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, jak mogę szybko dobić 1000 HP? Mam na razie 600 bez amuletu Franka, i czeka mnie 115hp tablic (III) z tablic zaraz, czyli około 720hp będzie. Jak mogę dobić jeszcze więcej, żeby szybko założyć ten Pancerz Wybrańca Beliara? Mam 28 poziom SŚ. Ostatnio widziałem jak ktoś Nekromantą na 28 w Jarkendarze miał ponad 800. Dodam, że dopiero wybieram się do GD.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vanaadis Możesz jeszcze robić potki z korzeni leczniczych (jagód już nie będziesz tyle znajdywał żeby robić z nich potki), Wino zapomnienia - 50 hp za jedno, no i jedzenie. Chyba mi nic więcej nie umknęło :d

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wino dopiero z serc demonów, chyba 4 rozdział(tak slyszalem). Z korzeni leczniczych? Gdzie mogr znalezc przepis i w ktorym rozdziale? Pewnie 3-4?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okej, tak zrobię. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, jak mogę szybko dobić 1000 HP? Mam na razie 600 bez amuletu Franka, i czeka mnie 115hp tablic (III) z tablic zaraz, czyli około 720hp będzie. Jak mogę dobić jeszcze więcej, żeby szybko założyć ten Pancerz Wybrańca Beliara? Mam 28 poziom SŚ. Ostatnio widziałem jak ktoś Nekromantą na 28 w Jarkendarze miał ponad 800. Dodam, że dopiero wybieram się do GD.

- eliksir z serc demona (+50hp)
- eliksir z jagód polnych i leśnych (+20hp)
Obie receptury można kupić u handlarzy

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vanaadis Nie ma na to przepisu - Constantino Cię tego uczy, ale najpierw musisz się wyuczyć u niego reszty potek na regenerację hp. W drugim rozdziale też powinien móc, nie jestem pewien.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vanaadis Nie ma na to przepisu - Constantino Cię tego uczy, ale najpierw musisz się wyuczyć u niego reszty potek na regenerację hp. W drugim rozdziale też powinien móc, nie jestem pewien.

Jeśli nie jesteś czegoś pewien, to daruj sobie i nie rozpowszechniaj głupot wśród ludzi.

Przepisy na te mikstury można kupić praktycznie w poczatkowych rozdziałach u różnych handlarzy. Z serc demonów u Constantino (książka o winach) oraz z jagód polnych/leśnych  u Lutero. Nie trzeba się niczego uczyć. Ewentualnie zwykłej potki na hp, jednak wątpię. Polecam pochodzić po różnych handlarzach, bo często sprzedają ciekawe receptury.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły Przepisu na potki zwiększające hp z SAMYCH korzeni leczniczych nie ma, przynajmniej na patchu 1.3.1 (Skoro uczy tego Constantino to wątpię żeby był na to przepis). A nie jestem pewien czy nauka tego jest zależna od rozdziału, ja się tego uczyłem dosyć pózno. Co za problem sprawdzić?

0 użytkowników
Do góry