Problemy z zadaniami 348406 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 348406

Odpowiedzi 861

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy

szpaq234

Problemy z zadaniami
#200 2013-06-17, 22:00(Ostatnia zmiana: 2013-06-17, 22:08)
Cześć wszystkim ^^

Otóż jestem przy zadaniu "Polowanie na trolla", i za cel mam przynieść Oswaldowi (czy jakoś tak) 15 łojów kretoszczura. Problem polega na tym, że wyczyściłem mapę, a łojów... Nie mam. Kilka razy sprawdzałem w różnych miejscach, jednak kretoszczurów nigdzie znaleść nie mogę. Istnieje jakiś handlarz, który te łoje sprzedaje? Bądź jakieś miejsce, gdzie te łoje można znaleźć? Dodam, że brakuje mi ich tylko 3.
Najbardziej ukryte kretoszczury znalazłem za latarnia morską, może jeszcze tam ciebie nie było :)
1.Ja natomiast nie mogę otworzyć tego skarbca z zadania "Artefakty obozu orków". Próbowałem kolejnośc przycisków z solucji ale nie działa. Czy ma to związek z tym, że wczesniej bawiłem się tymi przyciskami ?
2.Nijak nie mogę zabrać starej tarczy palladyna bez wkurzenia Taraka. Nawet jak udało mi się zabrać tarcze nocą bez podnoszenia alarmu, to później jak przyszedłem do Taraka w dzień to się na mnie rzucił.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie powinno. A wcisnales te dwie plyty purporowe z czaszkami? Trzeba je wcisnac przed wciskaniem tych kolorowych swiecacych.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ta jaskinia, w której jest kamień na zręczność, a wcześniej plątał się tam cieniostwór i troll? Została już niestety wyczyszczona dużo wcześniej, a miejsce z tą ścieżką, która cofa w tył, i dolina dookoła niej również zostały wyczyszczone podczas nabijania XP. Nie wpadłem niestety na pomysł, że łój może się tak przydać później, więc odchodziłem normalnie nie zbierając "śmieci", bo nie były mi potrzebne. Jeszcze jakieś sugestie?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To ta jaskinia, w której jest kamień na zręczność, a wcześniej plątał się tam cieniostwór i troll? Została już niestety wyczyszczona dużo wcześniej, a miejsce z tą ścieżką, która cofa w tył, i dolina dookoła niej również zostały wyczyszczone podczas nabijania XP. Nie wpadłem niestety na pomysł, że łój może się tak przydać później, więc odchodziłem normalnie nie zbierając "śmieci", bo nie były mi potrzebne. Jeszcze jakieś sugestie?

No to jeszcze za latarnią na brzegu, koło obozu mysliwych.

Najbardziej ukryte kretoszczury znalazłem za latarnia morską, może jeszcze tam ciebie nie było :)
1.Ja natomiast nie mogę otworzyć tego skarbca z zadania "Artefakty obozu orków". Próbowałem kolejnośc przycisków z solucji ale nie działa. Czy ma to związek z tym, że wczesniej bawiłem się tymi przyciskami ?
2.Nijak nie mogę zabrać starej tarczy palladyna bez wkurzenia Taraka. Nawet jak udało mi się zabrać tarcze nocą bez podnoszenia alarmu, to później jak przyszedłem do Taraka w dzień to się na mnie rzucił.

Na 1 odpowiedzialem, na 2 natomiast - no i bardzo dobrze, ze sie rzuca, to znaczy, ze wszystko jest prawidlowo. Ty tą tarcze miales w nocy odniesc paladynowi, a nie latac z nią koło tego handlarza, do tego w dzien. A tarcze bardzo latwo ukrasc pewnym bugiem...

Spoiler
Przytrzymujesz lewy przycisk myszy jednoczesnie sie cofajac. Postac nie powinna zabrać itemu, a powinien byc on ciagle podswietlony. Gdy odejdziesz duuzy kawalek do tylu, musisz szybko puscic i kliknac lewy przycisk myszy, wtedy postac zabierze item stojacy nawet po drugiej stronie góry.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No niestety - za latarnią, i w tamtych jaskiniach również byłem. Mogę śmiało stwierdzić, że po kilku godzinach biegania po mapie i wchodzenia w różne zakamarki żadne miejsce mi nie umknęło. Tamtą półkę skalną zaraz pod latarnią wyczyściłem jeszcze hoho, dużo wcześniej. U Myśliwych zostały mi tylko dwa zadania - 15 łojów, oraz przynieść Szkice broni Kowalowi. Tyle, że skrzynka jest pusta, a Skip nie ma żadnych opcji dialogowych. Jakieś szkice posiadam w inventory, jednak u kowala żadnych opcji dialogowych nie ma. Dlatego też zależało mi na tych kretoszczurach. Fabuła mi się nie posunie dalej, jak nie zrobie tych zadań zapewne? Ciągle Dorian nie ma opcji dialogowej o dołączenie do Myśliwych.

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy

szpaq234

Problemy z zadaniami
#205 2013-06-17, 23:23(Ostatnia zmiana: 2013-06-17, 23:37)
No to jeszcze za latarnią na brzegu, koło obozu mysliwych.

Na 1 odpowiedzialem, na 2 natomiast - no i bardzo dobrze, ze sie rzuca, to znaczy, ze wszystko jest prawidlowo. Ty tą tarcze miales w nocy odniesc paladynowi, a nie latac z nią koło tego handlarza, do tego w dzien. A tarcze bardzo latwo ukrasc pewnym bugiem...

Spoiler
Przytrzymujesz lewy przycisk myszy jednoczesnie sie cofajac. Postac nie powinna zabrać itemu, a powinien byc on ciagle podswietlony. Gdy odejdziesz duuzy kawalek do tylu, musisz szybko puscic i kliknac lewy przycisk myszy, wtedy postac zabierze item stojacy nawet po drugiej stronie góry.

No tak, mam ją przy sobie :D
Tak nacisnąłem te dwa duże przyciski. PO ich naciśnięciu wysuwa się brakujący 6 przycisk. Kombinacja i tak mi nie działa.

No niestety - za latarnią, i w tamtych jaskiniach również byłem. Mogę śmiało stwierdzić, że po kilku godzinach biegania po mapie i wchodzenia w różne zakamarki żadne miejsce mi nie umknęło. Tamtą półkę skalną zaraz pod latarnią wyczyściłem jeszcze hoho, dużo wcześniej. U Myśliwych zostały mi tylko dwa zadania - 15 łojów, oraz przynieść Szkice broni Kowalowi. Tyle, że skrzynka jest pusta, a Skip nie ma żadnych opcji dialogowych. Jakieś szkice posiadam w inventory, jednak u kowala żadnych opcji dialogowych nie ma. Dlatego też zależało mi na tych kretoszczurach. Fabuła mi się nie posunie dalej, jak nie zrobie tych zadań zapewne? Ciągle Dorian nie ma opcji dialogowej o dołączenie do Myśliwych.
Ja te zadania zrobiłem i tez mnie nie przyjął :D

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To co trzeba zrobić, żeby przyjął? Sprawdzałem, i to są dwa ostatnie zadania, jakie mi tam zostały. A robić wszystkie zacząłem w momencie, gdy nie chciał przyjąć mi listu od paladynów. Gra mi się znów zawiesiła, jak wcześniej przy klatkach? :XXX

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
To co trzeba zrobić, żeby przyjął? Sprawdzałem, i to są dwa ostatnie zadania, jakie mi tam zostały. A robić wszystkie zacząłem w momencie, gdy nie chciał przyjąć mi listu od paladynów. Gra mi się znów zawiesiła, jak wcześniej przy klatkach? :XXX
Możliwe, że trzeba wszystko wykonać zanim Ferokijczycy napadną na Piratów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja robiłem tak - starałem sie wykonac wszystkie zadania dla orków (poza Orkowi niewolnicy), po czym oddawałem dziennik Oswaldowi z Mysliwych, wykonywalem wszystkie zadania dla piratów. Gdy juz dla nich wszystko wykonywalem, to wykonalem wszystko dla mysliwych. Wtedy Dorian juz chcial, zeby dolaczyl do nich, ale nie, nie zgodzilem sie, lecz poszedłem do paladynów i wykonalem wszystko dla nich. Gdy juz u wszystkich mialem wszystko powykonywane, poszedłem do piratów, dokonczylem zadanie "Orkowi niewolnicy", mysliwi napadli na obóz, ja wróciłem do nich i zostałem mysliwym.

KOMPUTER:
Spoiler

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja robiłem tak - starałem sie wykonac wszystkie zadania dla orków (poza Orkowi niewolnicy), po czym oddawałem dziennik Oswaldowi z Mysliwych, wykonywalem wszystkie zadania dla piratów. Gdy juz dla nich wszystko wykonywalem, to wykonalem wszystko dla mysliwych. Wtedy Dorian juz chcial, zeby dolaczyl do nich, ale nie, nie zgodzilem sie, lecz poszedłem do paladynów i wykonalem wszystko dla nich. Gdy juz u wszystkich mialem wszystko powykonywane, poszedłem do piratów, dokonczylem zadanie "Orkowi niewolnicy", mysliwi napadli na obóz, ja wróciłem do nich i zostałem mysliwym.
Ale po napadnięciu na obóz piratów wrócili do swojego obozu ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musiales porozmawiac z Dorianem. Po tym powracają.

KOMPUTER:
Spoiler

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy

szpaq234

Problemy z zadaniami
#211 2013-06-18, 20:53(Ostatnia zmiana: 2013-06-18, 20:53)
Musiales porozmawiac z Dorianem. Po tym powracają.
A więc w tym miejscu jest zwała. Porozmawiałem i zostali.

Shitface

Shitface

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy

Shitface

Problemy z zadaniami
#212 2013-06-20, 04:16(Ostatnia zmiana: 2013-06-20, 08:40)
A więc w tym miejscu jest zwała. Porozmawiałem i zostali.
U mnie też się zbugowało gdy grałem tak jak opisał Werwolf. Ferokijczycy zostali na plaży i za nic nie chcieli wrócić. Zrobiłem więc tak: nie oddawałem dziennika Oswaldowi. Wogóle nie szedłem do obozu myśliwych przed atakiem na piratów. Po wykonaniu misji "Nowi niewolnicy" myśliwi wybili piratów a ja wylądowałem u nich w obozie w klatce. Warto zapisać grę przed wykonaniem tego questa bo podobno też jest w nim błąd. U mnie wszystko poszło dobrze. Po obudzeniu się w klatce zagadał do mnie Stip i dalej było z górki.
Jak już ktoś napisał w innym temacie, trzeba wyzwać na pojedynek Vincenta żeby Dorian chciał Cię przyjąć. Nie ma tego zadania w dzienniku, ale bez niego nie przejdziemy do 3 rozdziału.

Jeśli się nie mylę to misja "Polowanie na trole" nie jest niezbędna do przejścia do 3 rozdziału. A w 3 rozdziale jest respawn potworów więc bez problemu nazbierasz łój. Gorsza sprawa jeśli chodzi o szkice mieczy dla Tobiasa, bo to już chyba trzeba zrobić.

Van Neil

Van Neil

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy

Van Neil

Problemy z zadaniami
#213 2013-06-25, 00:04(Ostatnia zmiana: 2013-06-25, 00:10)
Czy Milar jest nieśmiertelny? Żadna broń, nawet orków, którzy biją go stadami, się go nie ima. Czar "Zniszczenie ożywieńca" też nic nie daje...

EDIT: Hah, zapomniałem o mieczu nasączonego eliksirem... Sorry za moje nierozgarnięcie, post do usunięcia.

mantis

mantis

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem z zadaniem "Nowi niewolnicy"
Poszedłem z Magarem do piratów, jednak zanim chciałem zapłacić za niewolników robiłem zadanie z piedestałem 3 smoków i szkielety, które przywołałem zabiły Magara.
Później jak zapłaciłem za niewolników Rentgards pobiegł na  środek obozu bo niby zaatakowali go ferokijczycy ale ferokijczyków ani widu ani słychu, za to wszyscy niewolnicy w klatkach nie żyją.
Niewiem czy to przez to że Magar nie żyje czy co?

Shitface

Shitface

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem z zadaniem "Nowi niewolnicy"
Poszedłem z Magarem do piratów, jednak zanim chciałem zapłacić za niewolników robiłem zadanie z piedestałem 3 smoków i szkielety, które przywołałem zabiły Magara.
Później jak zapłaciłem za niewolników Rentgards pobiegł na  środek obozu bo niby zaatakowali go ferokijczycy ale ferokijczyków ani widu ani słychu, za to wszyscy niewolnicy w klatkach nie żyją.
Niewiem czy to przez to że Magar nie żyje czy co?
Pewnie tak. W momencie gdy ferokijczycy atakują obóz piratów powinien do Ciebie zagadać Magar. Po rozmowie by Cie zaatakował.

opal

opal

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
wie ktoś gdzie mogę znaleźć miód bo miałem ten od oswalda ale miałem mało hp i go wypiłem a teraz jestem trochę dalej i nie chce mi się cofać więc mógł by ktoś podpowiedzieć gdzie znajde 2 miód z góry dzięki :)

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
wie ktoś gdzie mogę znaleźć miód bo miałem ten od oswalda ale miałem mało hp i go wypiłem a teraz jestem trochę dalej i nie chce mi się cofać więc mógł by ktoś podpowiedzieć gdzie znajde 2 miód z góry dzięki :)

U paladynów w obozie. Dokładnie to na półce u alchemika.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Problemy z zadaniami
#218 2013-06-29, 19:09(Ostatnia zmiana: 2013-06-29, 19:09)
Robiąc pierw zadania u feorkijczyków, później atak na piratów jest błędna !!!

Prawidłowo w fabule powinni zaatakować piratów, dostajesz się w niewole u nich, zyskujesz ich szacunek itp. Jeśli zrobicie inaczej to później macie bugi.

Na logikę można by się domyśleć, że jesteś np ferokijczykiem i po piratach, nagle wrzucaja cie do klatki, wychodzisz i garsz dalej :facepalm:  Od razu można się domyślić coś jest nie tak.

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Siema, mam problem z zadaniem Kowal w kopalni
Spoiler
-Najpierw dowiedziałem się o całej sprawie od Karlo,
-Poszedłem do Wispa i odmówił żebym ja mógł pójść do kowala,
-Borys sprzedał mi informację, że Wisp oszukuje z chorobą.

I teraz według solucji mam się czegoś dowiedzieć od Darksa, ale on nie ma żadnej dodatkowej kwestii.
Coś ominąłem?

0 użytkowników
Do góry